Gönderen Konu: 2 KASIM 2013 KEKLİK AVI AÇILANA KADAR.....!  (Okunma sayısı 8841 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ali GÜMÜŞ

• *
  • BUCA AVCILAR DERNEĞİ BŞK.YRD.
2 KASIM 2013 KEKLİK AVI AÇILANA KADAR.....!
« : 01 Ekim 2013, 20:54:34 »
Tüm avcı arkadaşlara selamlar hayırlı akşamlar.

Bu forum sayfasına üye olalı yaklaşık olarak 1 yıl kadar oldu ve yazıp çizmişliğim fazla yoktur.

Ben de sizler gibi avcılığa gönül vermiş, imkanların elverdiği kadar bu hobiyi gerçekleştirmeye çalışan ve elimden geldiği kadar kural ve kaidelere uyum sağlayarak sezonu kazasız belasız sonlandırmaya çalışan bir avcıyım.

Yaklaşık 1 yıldır, üyesi olduğum Buca Avcılar Derneği yönetim kurulu 2. başkanlığını yürütmeye çalışmaktayım.

Kendi derneğimde bulunan ve diğer derneklere üye olan avcı arkadaşlarımızla yapmış olduğumuz sohbetler içerisinde yaklaşık olarak 1 aydır hiç bitmek tükenmek bilmeyen konu YASAK KEKLİK AVI.........

Son döenemlerde hemen hemen Ülkemizin heryerinden yasak avcıların vurduğu,( bizleri salak ve enayi yerine koyarak) sanki marifetmiş gibi gurula anlattığı ZAMANSIZ VE YASAK BÖLGELERDE YAPILAN KEKLİK AVI MACERALARINDAN bıktım ve sesimi duyurabilmek için benimle aynı fikirde ve görüşte olan arkadaşlarımın da fikirlerini almak için bu konuyu açmak durumunda kaldım.

Evet;Bence bu av sezonu içerisinde camiamızın kanayan yarası Avbis falan değil sayın avcı dostlar asıl kanayan yaramız YASAKÇILAR....Ülkemin heryerinden Iğdırdan tutun da Muğla'ya kadar hemen heryerden vurulan keklik haberleri içimizi kanatır hale geldi.Ben kendi derneğimde geçenlenlerde bir üyemin kaydını silmek zorunda kaldım hemde gizli saklı değil yönetim duyurularını yazdığımız panoya büyük harflerle adını soyadını ve kaydının silinme gerekçesini yazarak.Kendi mıntıkamızı bir şekilde denetleyip önlemler almaya çalışıyoruz ama bizim süpürgemizin yettiği yer ancak kapımızın önü...

Eylül ayının bbaşından beri sürekli haberler geliyor nerden Ankara'dan Ankara'da  bu sene açılışta 5 kekliği bir arada gören şampiyondur bence....?Yahu bir düşünün Ankara gibi bir yer yasak avcıların özel avlağı haline gelmiş...Hadi Ankara çok aayakaltı oldu ya diğer bölgeler?

Şimdi baktığımız zaman Türkiyemiz'de her bölgeyi temsil eden federasyonlar ve bu federasyonları bir çatı altında tutan bir konfederasyon bulunmakta peki bu kurumlar bu tip olaylara karşı özellikle TEYP İLE BILDIRCIN AVI ve YASAK KEKLİK AVI'nın önüne geçmek için ne yapıyor?(belki birşeyler yapılıyor ama biz görmüyor ve duymuyoruz)...Peki ya YABAN TV reklamdan başka ne yapıyor?ne kadar bu konulara eğiliyor?Evet bilinçli avcılığa yönlendiriyor ama bir o kadar da kaçak ve yasak avcıları teşvik ediyor."BENCE.."

Şimdi buradan Federasyonlar ve Yaban TV ye sesleniyorum ve diyorum ki NEREDESİNİZ? artık şu salonlardan ve süslü kulislerinizden çıkında bir bakın dışarıda neler oluyor?
Bu keklik avının 2 Kasım'da açılacak olması bu ülkedeki keklik popülasyonu ve dağılımının karşısındaki en büyük tehtid dir.

Neden biliyormusunuz?

Çünkü yasakçıyı tuzakçıyı sahtekarı bohçacıyı denetleyecek ve ya yakalayıp cezalandıracak kurumun temsilcileri yöneticileri ve denetçileri av açıldıktan sonra piyasaaya çıkıyor...Zaten bu süreçte ava giden avcıların hemen hemen hepsi kurallara uyan ve yasal olarak avcılık yapan kişiler.Bizler meralara çıktıktan sonra piyasada yasakçı kalmıyor ki.Adamlar avın anasını ağlattı be...

Neyse sorun belli bence sebepleri de belli fazla konuşmanın bir anlamı yok.

Yani kısacası 2 KASIM 2013 KEKLİK AVI AÇILANA KADAR MERALARDA KEKLİK KALMAYACAK

Sizlerden ricam bu konunun altına (benimle aynı fikirde olmanız önemli değil)lütfen görüş ve düüşüncelerinizi yüreklice paylaşmanız.

Herkeze sevgi ve saygılarımla.

« Son Düzenleme: 01 Ekim 2013, 20:55:41 Gönderen: Ali GÜMÜŞ »
  • Beretta AL 391 Urika 2
  • Bereta AL 391 Urika Gold
  • Beretta S686 Essential
  • Pointer Lusi
Ali GÜMÜŞ
1981 İZMİR(BUCA)

Çevrimdışı Oğuz YÜCE

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: 2 KASIM 2013 KEKLİK AVI AÇILANA KADAR.....!
« Yanıtla #1 : 01 Ekim 2013, 21:08:08 »
özellikle  "Çünkü yasakçıyı tuzakçıyı sahtekarı bohçacıyı denetleyecek ve ya yakalayıp cezalandıracak kurumun temsilcileri yöneticileri ve denetçileri av açıldıktan sonra piyasaaya çıkıyor...Zaten bu süreçte ava giden avcıların hemen hemen hepsi kurallara uyan ve yasal olarak avcılık yapan kişiler.Bizler meralara çıktıktan sonra piyasada yasakçı kalmıyor ki.Adamlar avın anasını ağlattı be..." bu cümlelere katılmamak mümkün değil elinize ayağınıza sağlık bu bi başlangıç olsun.
Oğuz YÜCE
1992 istanbul
Sabır kurtuluşun anahtarıdır...

Çevrimdışı Mehmet YILMAZ

• *
« Yanıtla #2 : 02 Ekim 2013, 13:57:08 »
doğrudur sözlerinie katılıyorum ama şunuda söyleyeyim (acı gerçek olarak) bıldırcın yok az önce sitede resimler gördüm millet kırmış tunusta orda burda teyp yasak limit 10 hoş onuda dolduran yok da bıldırcın olmayınca kekliğide sen kasımda aç ocakta kapat dersen millette vuruyo işte bunuda biz engelleyemiyoruz malesef çevremizde vuranlarda va,r malesef :(
Mehmet YILMAZ1979 Denizli ikamet Afyon

Çevrimdışı Ali GÜMÜŞ

• *
« Yanıtla #3 : 02 Ekim 2013, 15:15:39 »
doğrudur sözlerinie katılıyorum ama şunuda söyleyeyim (acı gerçek olarak) bıldırcın yok az önce sitede resimler gördüm millet kırmış tunusta orda burda teyp yasak limit 10 hoş onuda dolduran yok da bıldırcın olmayınca kekliğide sen kasımda aç ocakta kapat dersen millette vuruyo işte bunuda biz engelleyemiyoruz malesef çevremizde vuranlarda va,r malesef :(

Söylediklerinize tamamen katılıyorum.

Bu hafta keklik avı açılmış olsaydı bunları pek fazla konuşmur olurduk fakat 2 aylık bir zamanda kısıtlı olarak ava gideceğini ve vaktin yetmediğini düşünenler zaten bu avları yapıyor ne yazıkki.

Buyrun bu hafta yine yasakçılar hazırlık yapıyor yağmur da yağdı ya ...Tadından yenmez artık, neresini sayayım size bu hafta duyumlarını aldığım Sadece İzmir'den Uşak,Manisa,Afyon,Denizli,Sivas'a millet guruplar yapmış gidiyorlarmış...ne söyleyebilirim?
  • Beretta AL 391 Urika 2
  • Beretta S686 Essential
  • Pointer Lusi
Ali GÜMÜŞ
1981 İZMİR(BUCA)

Çevrimdışı M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 02 Ekim 2013, 15:36:01 »
 ali bey avcılık ülkemizde kanayan bir yara ama bizimde aşkımız vazgeçemediğimiz uğraşımız...

fakat birey olarak hiçbirşey yapılamaz bu ve benzeri konular yetkili bakanlık tarafındanda biliniyor yaptırım desen sıfır ,
sınıfta kalan türk avcısıdır toplu olarak,
konfederasyonlar, federasyonlar ve dernekler yaptırım uygulama yoksulu bakanlıktaki alınan son kararlarda etkisizliğine tüm av camiası şahittir ne denmeli blinmez.
birlik olmadan bu sorunlar havanda su dövmekten öteyede gitmez böyle içimiz kanağlar otururuz ancak. :-[
  • TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Çevrimdışı Ramazan KİLLİ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #5 : 02 Ekim 2013, 16:26:52 »
Keklik ve tavşanın 2 Kasımda açılmasını bekleyen üç beş kişi vardır ancak.......

Şu anda Ülkemizin her yanında belgeli ve belgesiz avcılar tarafından av aleni açılmış durumda....

Hele yağışlarda başladı ya, ben kurallara uyarım diyen o üç beş kişide etrafına bakıp"alemin enayisi ben miyim" diyecektir ( belki küçük bir istisna olacaktır, ama çoğu kendisi de gidecek, olur mu öyle şey, kurallara uyulmalı diyecektir.)

Bunun tek sorumlusu Keklik avını 2 kasıma alınmasına ses çıkarmayan MAK temsilcileridir.
15 Ekime kadar zor zaptediyorduk milleti, bunlar 2 kasıma çekti... Tutabilene aşkolsun....

Bana sorarsanız; Olur mu öyle şey, kurallara uymak lazım. 2 Kasıma kadar bekleyip, belki kurtulan bir iki keklik görürüz derim.
1970 Antalya (İkamet Eşme/UŞAK) 

Çevrimdışı Ramazan KİLLİ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #6 : 02 Ekim 2013, 16:31:06 »
Böyle bir konuyu tekrar gündeme getirdiğin için seni alkışlıyorum Ali Kardeşim.

İnşaallah yetkili birileri de okur da,.............

Yok okusa da bir şey değişmez :)
Ben hepten ümidi kestim :)

Çevrimdışı Murat TEPE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 02 Ekim 2013, 17:56:26 »
Evet arkadaşlar, hayırlısı ile bir avcı olarak biz de sezonu açtık hayırlısı ile. Ama sezon ki ne sezon! bıldırcın avına gittik kuş neredeyse hiç kalmamış kısmet dedik oturduk oturduğumuz yerde bıldırcın yoksa üveyik avlarız dedik, ama maalesef üveyikten de havamızı aldık. Oturur bekleriz aslanlar gibi kasimin ikisini dedik bekliyoruz ama ne mümkün herkez aynı düşünmüyor. Bıldırcın teybi buralarda hiç bilinmez iken bıldırcın teybini duyar olduk. ''milletin enayisi benmiyim arkadaş, bohçacılar av açılmadan bıldırcını bitiriyor, bize hava almak kalıyor, biz vurmuyoruz göç bıldırcınını komşu ülkeler çatır çatır vuruyor'' diyenler oluyor haliyle, katılmamak mümkün mü? Bir kısmına elbet düşünce olarak ben de katılıyorum. Gidiyor millet kuruyor teybini vuruyor çatır çatır kuşunu. Bekliyoruz  de kanun ve kurallara uyan avcılar olarak, hoş bir kısım bizi enayi olarak görüyor, haklılar belkide kendilerince. Ben beklerim 2 kasimi  paşalar gibi giderim avıma diyorum ama herkez diyebiliyormu bunu? Sanmıyorum. Bizlerde alıyoruz haberi millet sezon açıkmış gibi gidip avlanıyor dağda, kim gelip yakalayacaksa yakalasın beni diyor. Haklılarda belki, kim yakalayacaksa yakalasın bakalım.

Şimdi soruyorum arkadaşlar, neyi tartışıyoruz. Kimi tartışıyoruz. Evet avı ve avcıyı tartışıyoruz. Ama bizleri bu duruma düşüren avcı temsilcilerinin hiçbiri şu an bu konuya cevap verme lüzumu bile duyacağını zannetmiyorum.

Benden herkeze acizane bir tavsiye, oturalım pc başına elin oğlu vuruyor ve koyuyor boy boy foto ve video ne gerek var dağ taş dolaşıp kendini yormaya. Adam vurmuş Tunusta bıldırcınları dizmiş arabanın üzerine ne güzel av işte, izleyin amerikalıların videolarını adamlar vuruyor herşeyi, kaz, ördek, domuz, ayı, geyik vs. en güzeli bu değilmi.
« Son Düzenleme: 02 Ekim 2013, 21:45:07 Gönderen: Murat TEPE »
KAYSERİ / 1976
Beretta 686 Spz.-12, Franchi Affinity-12
Waffen-16
Akus Spz-20-28-36

Çevrimdışı Ahmet ŞAKİROĞLU

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
« Yanıtla #8 : 02 Ekim 2013, 18:00:37 »
Alıntı:Murat Tepe

Evet arkadaşlar, hayırlısı ile bir avcı olarak biz de sezonu açtık hayırlısı ile. Ama sezon ki ne sezon! bıldırcın avına gittik kuş neredeyse hiç kalmamış kısmet dedik oturduk oturduğumuz yerde bıldırcın yoksa üveyik avlarız dedik, ama maalesef üveyikten de havamızı aldık. Oturur bekleriz aslanlar gibi ekimin ikisini dedik bekliyoruz ama ne mümkün herkez aynı düşünmüyor. Bıldırcın teybi buralarda hiç bilinmez iken bıldırcın teybini duyar olduk. ''milletin enayisi benmiyim arkadaş, bohçacılar av açılmadan bıldırcını bitiriyor, bize hava almak kalıyor, biz vurmuyoruz göç bıldırcınını komşu ülkeler çatır çatır vuruyor'' diyenler oluyor haliyle, katılmamak mümkün mü?

Bende alıcam 2.el bir teyp ;D ;D ;D
« Son Düzenleme: 02 Ekim 2013, 18:02:19 Gönderen: Ahmet ŞAKİROĞLU »
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
Kayseri Merkez Avcılar ve Atıcılık Kulubü
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

Çevrimdışı Murat TEPE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 02 Ekim 2013, 18:02:49 »

Alacam 2.el bi teyp ;D ;D ;D

Yabantv ilanlara bak Ahmet orada vardır. :)
« Son Düzenleme: 02 Ekim 2013, 18:05:15 Gönderen: Murat TEPE »
KAYSERİ / 1976
Waffen-16
Akus Spz-20-28-36

Çevrimdışı Mehmet AKKUŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 02 Ekim 2013, 19:03:27 »
bu sorunlar havanda su dövmekten öteyede gitmez Keklik ve tavşanın 2 Kasımda açılmasını bekleyen üç beş kişi vardır ancak.......
Şu anda Ülkemizin her yanında belgeli ve belgesiz avcılar tarafından av aleni açılmış durumda) malesef yürekten sözlerinize katılıyorum
  • Webley Scott (AKUS) SxS 20/66
  • Akus SxS 12/66
  • Özkanlar FX017 12/66
Mehmet AKKUŞ
1973 Kemaliye-ERZİNCAN

Çevrimdışı M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 02 Ekim 2013, 20:29:36 »
bu sorunlar havanda su dövmekten öteyede gitmez Keklik ve tavşanın 2 Kasımda açılmasını bekleyen üç beş kişi vardır ancak.......
Şu anda Ülkemizin her yanında belgeli ve belgesiz avcılar tarafından av aleni açılmış durumda) malesef yürekten sözlerinize katılıyorum
  • TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : 02 Ekim 2013, 20:33:16 »
Alıntı:Murat Tepe

Evet arkadaşlar, hayırlısı ile bir avcı olarak biz de sezonu açtık hayırlısı ile. Ama sezon ki ne sezon! bıldırcın avına gittik kuş neredeyse hiç kalmamış kısmet dedik oturduk oturduğumuz yerde bıldırcın yoksa üveyik avlarız dedik, ama maalesef üveyikten de havamızı aldık. Oturur bekleriz aslanlar gibi ekimin ikisini dedik bekliyoruz ama ne mümkün herkez aynı düşünmüyor. Bıldırcın teybi buralarda hiç bilinmez iken bıldırcın teybini duyar olduk. ''milletin enayisi benmiyim arkadaş, bohçacılar av açılmadan bıldırcını bitiriyor, bize hava almak kalıyor, biz vurmuyoruz göç bıldırcınını komşu ülkeler çatır çatır vuruyor'' diyenler oluyor haliyle, katılmamak mümkün mü?

Bende alıcam 2.el bir teyp ;D ;D ;D

hehee tüfek düşer de 2. ele teyp işi biraz zor , millet gözü gibi bakıyor teyb'ine  ;D ;D ;D
« Son Düzenleme: 02 Ekim 2013, 20:35:30 Gönderen: Şahin BİTEN »

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #13 : 02 Ekim 2013, 21:22:22 »
Denetimsizlik nedeni ile keklik, tavşanı ve ördeği erken vuranlar
Teyp ile Yerli bıldırcınları vuranlar
Far ile ördek çulluk tavşan vuranlar

Bu yıllardır vardı ancak bu sene ipin ucu iyice kaçtı :( her sene daha kötüye gidiyoruz, artık yapmayanlarda milletin enayisi bizmiyiz diyerek yapar oldular :(
Geçen sene ricamız üzerine bu işleri bırakan arkadaşların avlandığı yere il dışından gelerek teyp kuranlar olunca kime ne diyeceksin :(

konfedersyon ve federsyonların da bu işte mili parklar kadar sorumluluğu var,
bu işlerden en az birini yapmayan kaç kişi kaldı merak eder oldum...
en azından yerli kuşlarımıza vicdanlı olmamız lazım, avcılık şu anda tamamen kişilerin vicdanına kalmış durumda :(

Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı Ramazan KİLLİ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #14 : 03 Ekim 2013, 11:24:00 »
Üstelik bu işlerin düzeleceğine dair hiç umut ışığı yok Hocam.

Bakın YABAN TV de bu konu hiç gündeme geliyor mu?
Yaban hayatı aleni olarak TALAN edilirken Yaban TV nin daha önemli ne işi olabilir ki?

Milli parklar yok, jandarma yok, Kulüpler yok, Mak temsilcileri yok, yok oğlu yok ..... Bizde iş yok :)

Çevrimdışı Ali GÜMÜŞ

• *
« Yanıtla #15 : 03 Ekim 2013, 12:05:45 »
Üstelik bu işlerin düzeleceğine dair hiç umut ışığı yok Hocam.

Bakın YABAN TV de bu konu hiç gündeme geliyor mu?
Yaban hayatı aleni olarak TALAN edilirken Yaban TV nin daha önemli ne işi olabilir ki?

Milli parklar yok, jandarma yok, Kulüpler yok, Mak temsilcileri yok, yok oğlu yok ..... Bizde iş yok :)

Ramazan Hocam söylediklerinize tamamen katılmakla birlikte...

Herzaaman olmasa da zaman zaman Yaman TV izlediğim de çok defa şu sözleri orada av yapan ve ya program sunan zaat-ı muhteremlerden duyuyorum"Avcı aynı zamanda en iyi ve en gönülden doğa dostu ve gönüllü yaban hayatı koruyucusudur" :)

Tabi hemen aklıma bir soru geliyor....

Şimdi nerede bu DOĞA DOSTU VE GÖNÜLLÜ AV VE YABAN HAYATI KORUYUCULARI..?????

Düşünüyorum da yaban TV yapımcıları ve kadrolu oyuncuları avın açık olduğu dönemlerde hemen hemen Türkiye'nin birçok özel ve ya genel avlağında av yapıyor ve keyif sürüyorlar.Aynı zamanda devlet babanın her türlü(av ve yaban hayatıyla alakalı)kademesiyle birebir görüşme imkanını bulabiliyorlar.Şimdi konu yine avcılık iken;(av yapmak için değil yasak avcığın önüne geçmek için meraya çıkmak) hemde avcılığın yok olma tehlikesi bu yıl herzamankinden daha fazla ön plana çıkmış,yasak avcılık en uç seviye ye ulaşmış olmasına rağmen bu YABAN TV birden bire tüm bu olanlara YABANCI TV mi oluyor diye düşünmeden edemiyor insan...

Saygılar.
  • Beretta AL 391 Urika 2
  • Beretta S686 Essential
  • Pointer Lusi
Ali GÜMÜŞ
1981 İZMİR(BUCA)

Çevrimdışı Berşan UÇAR

• *
« Yanıtla #16 : 03 Ekim 2013, 14:31:14 »
Ali beye can-ı yürekten katılıyorum.denetçiler çıkıp av sezonu açıldığında av günlerinde bir bilemedin iki araçla denetleme yapıyor.sonra da başlıyoruz tartışmaya yok otomatik tüfeğin takozu sınırlaması iki alta bir ağzına mı limiti doldurdun mu felan diye muhabbete.Benim hazmedemediğim ya bende var bir iş ya korumacılarda inanın 6 yıldır yatırıyom paramı ama daha teftiş nasip olmadı nedense.teftiş olanlarda anlatıyor adamın evrakı varsa yok limit yok takoz sorup tam teşisatlı kameraman cevat kelle gibi eksiği var mı yok mu iciğini ciciğini soruyolarmış.Şimdi sezonun açılmadan önce gece avı, teyip avı(teyip avı için meraları gece gezseler bir sürü teyp yakalarlar.)için neden denetleme yapılmıyor da anca namuslu avcılara yönelik av zamanı yapılıyo denetleme merak ediyorum.İddia ediyorum Türkiyemizde ne kadar avcı varsa o kadar bohçacı zaten var .İspatlayayım; bu ülkede tanesi 250 tl ye otomatik tüfek satılmadı mı? Avla alakalı olmayanlar bile bu tüfekten 'evde bulunsun ne olur ne olmaz 'diye almadı mı? Pikniğe giderken atış yaparız deyip yanında götür müyor mu? atış yapalım derken kuş çıksa cinsi ne olursa olsun vurup bohçacı olmuyor mu?Bunlar zararsız bohçacı, bide köyden dışarı ava gitmeyen köyünün merasında gece gündüz avlanacak ne varsa avlayıp, oraya gerçek avcı gelince de jandarma kesilip avlatmayan bohçacılar var.Daha ileri gideyim bir üstü açık jip veya pikap görünce milletimiz hemen 'bu arabayla ne gece avına gidilir tam bu iş için ideal' demiyorlar mı.Onuda geçtim.Av koruma görevlileri tanıdıklarına es geçmiyor mu, Av derneği başkanları ve avanesi teyiple avcılık veya gece avı gibi avları hiiiç yapmayan adamlar mı acaba?Biz Toplumca bohçacıyız.Bu bir kültür olmuş gibi.İçimizde birkaç vicdanlı çevrecide varsın çıksın çok mu?
Mehmet Berşan UÇAR
1977-Osmaniye
İlahi Azrail, Sen adamı öldürürsün!!![img=http://s5.postimg.org/ot7rd4lab/Foto_raf_0045.jpg]

Çevrimdışı Tolga GÜVENDİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 03 Ekim 2013, 15:11:13 »
hocam far, teyp, katliam, denetim konularında haklısınız ama keklik avı konusunda bütün yükü bence avcılara yüklememek lazım,, avcı da haklı "neden 2 Kasım da açıyorsun sebebi ne" diye sorsa mantıklı bir cevabı yok..açıklaması yok..kural bu uyacaksın diyorlar..
çift şeritli yollarda hız limiti 40 km/h diye kanun çıksa herkes uyacak mı,, uymayana kuralsız mi diyeceğiz? 
Merkez av komisyonu gerçekten işin b..kunu çıkardı :(

Tolga GÜVENDİK
1990 / MANİSA
ImgLand.net image

Çevrimdışı Ersin BAHAR

• *
« Yanıtla #18 : 03 Ekim 2013, 15:12:19 »
Kekliğin avı ister Ekim ayında ister Kasım ayında açılsın. Köylere yakın yerlerdeki alaylar Ağustos ayında bozuluyor. Bıldırcına teyp kuruyorlar, göç inmezse kekliğe giriyorlar, palaz falan umurlarında değil. Hatta memlekette kendi köyüme keklik salınmıştı ve 5 yıl yasaklandı. Ava açıldığı sene müthiş keklik vardı temmuz ayında keşif yaparken. Sezon açılışında (8 Ekim) ava gittik inanın 3 yoz keklikten başka hayvan görmedik. Birinci ağızdan köylüden duyduğumuz "Dışardan avcı gelip vuracağına kendimiz vurduk". Kim neyi denetleyecek allahınızı severseniz, kendi köyünde köylüyü hangi dağda kim yakalayacak? Jandarma tim mi çıkaracak dağa avcı kovalamak için? Bu işin tek ve alternatifsiz çözümü AVLANMA BELGESİ VE PULU OLMAYANA SAÇMALI FİŞEK SATILMAYACAK.
Ersin BAHAR
1983 mersin

Çevrimdışı Ersin BAHAR

• *
« Yanıtla #19 : 03 Ekim 2013, 15:15:16 »
hocam far, teyp, katliam, denetim konularında haklısınız ama keklik avı konusunda bütün yükü bence avcılara yüklememek lazım,, avcı da haklı "neden 2 Kasım da açıyorsun sebebi ne" diye sorsa mantıklı bir cevabı yok..açıklaması yok..kural bu uyacaksın diyorlar..
çift şeritli yollarda hız limiti 40 km/h diye kanun çıksa herkes uyacak mı,, uymayana kuralsız mi diyeceğiz? 
Merkez av komisyonu gerçekten işin b..kunu çıkardı :(

Geçen sene herkez forumlarda keklik yok, avı yasaklansın diye bas bas bağırıyordu. Bu sene MAK sezonu kısa tutmak adına açılışı 2 Kasım yaptı, bu seferde herkez neden geç açılıyor diyor. Herşeye bir lafımız var ama çözüm odaklı hiç bir çıkış yok.

Ersin BAHAR
1983 mersin

Çevrimdışı Murat TEPE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #20 : 03 Ekim 2013, 16:01:59 »
Geçen sene herkez forumlarda keklik yok, avı yasaklansın diye bas bas bağırıyordu. Bu sene MAK sezonu kısa tutmak adına açılışı 2 Kasım yaptı, bu seferde herkez neden geç açılıyor diyor. Herşeye bir lafımız var ama çözüm odaklı hiç bir çıkış yok.

Ersin bey doğru söylüyorsunuz ama söz konusu olan sadece keklik değil, ördeği var tavşanı var bunun, hadi kekliği 2 kasımda açsınlar diyelim diğerlerini hangi akla ve mantığa göre geç açıyorlar biz buna akıl erdiremiyoruz.
KAYSERİ / 1976
Waffen-16
Akus Spz-20-28-36

Çevrimdışı Selahattin SEVGİLİ

• *
  • BAŞTAN DÜRÜST OL , SONRA UTANMA
« Yanıtla #21 : 03 Ekim 2013, 16:52:13 »
Sizce bu konuların neden böyle olduğunu bilmeyen var mı ki,,,

yürekte bitmedikten sonrası teferruat

herkezin kendine göre bir mantıklı açıklaması var,,
Selahattin SEVGİLİ
O Rh+ 1972 Kartal/İSTANBUL  Çan /ÇANAKKALE

Çevrimdışı Tolga GÜVENDİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #22 : 03 Ekim 2013, 17:54:45 »

Mantıklı olmadığı sürece herşeye bir lafımız olur..yasakla bu işin çözülmeyeceğini herkes biliyor..saçma sapan kağıt üzerindeki yasaklarla uğraşacaklarına avcılardan aldıkları paraları değerlendirsinler..çözüm çok ama çözecek adam yok
Tolga GÜVENDİK
1990 / MANİSA
ImgLand.net image

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
« Yanıtla #23 : 03 Ekim 2013, 18:52:35 »
Mantıksız MAK kararları olduğu sürece bizler daha çok yazar, tartışırız. Havanda su dövmek misali, bir arpa boyu yol alamasak da...
Tamam kurallara uyalım dan neden 2 Kasım, mantıklı bir açıklaması varmı? Bilen yok...
Bu yıl havalar erken soğudu, ihtimalen Çulluk göçü de erken başlayacak. 2 Kasımdan önce başlarsa ne olacak....
MAK Kararlarını alanlar önünü sonunu hesaplamadan karar alırlarsa her şey olur...
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

Çevrimdışı Mustafa ÖZKOL

• Müdavim Üyemiz
  • Mustafa ÖZKOL 07.07.1977 KAYSERİ 532 776 89 56
« Yanıtla #24 : 03 Ekim 2013, 19:28:51 »
Mantıksız MAK kararları olduğu sürece bizler daha çok yazar, tartışırız. Havanda su dövmek misali, bir arpa boyu yol alamasak da...
Tamam kurallara uyalım dan neden 2 Kasım, mantıklı bir açıklaması varmı? Bilen yok...
Bu yıl havalar erken soğudu, ihtimalen Çulluk göçü de erken başlayacak. 2 Kasımdan önce başlarsa ne olacak....
MAK Kararlarını alanlar önünü sonunu hesaplamadan karar alırlarsa her şey olur...
boşuna tartışıyorsunuz MAK kararlarını alanlar ava gitmeyecek o yüzdende şu zamanda bu zamanda açılmış umurlarında olmayacak...

baştan beri konuşulduğu gibi avdan anlamayanlar karar almaya devam ettiği müdddetçe biz isyan edeceğiz.....
  • Akus 20 ga çifte
  • Beretta 686 silver pigeon 12 ga
  • Benelli s90 12 ga
  • Radentis Queen Setter 6 yaşında