Gönderen Konu: Huğlunun 2 Çiftesi arasında kaldım  (Okunma sayısı 15181 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Oğuz YÜCE

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Huğlunun 2 Çiftesi arasında kaldım
« : 01 Ekim 2013, 09:26:18 »
Selamünaleyküm abilerim kendime bir çifte almaya niyetlendim araştırmalarım sonucu huğluda karar kıldım,
alacağım çifte 66 namlu, mobil şoklu ,ceylan el kundaklı ve kesinlikle tam çakmak menevişli  olacak ama diğer konularda hep çelişki deyim,
şöyle ki tüfek ingiliz dipçik olsun yumurta dipçikmi olsun,
yüksek bant mı olsun ,çukur bant mı olsun bu konularda kararsız kaldım
birde huğlu 200ac ile huğlu 201a arasındaki fark çift tetik tek tetik meselesimi ?

biraz photoshop ile ingiliz ve yumurta dipçiği birleştirdim ingiliz daha iyi gibi  :)
200ac

201a

cevaplarınızı bekliyorum saygılarımı sunarım.
Oğuz YÜCE
1992 istanbul
Sabır kurtuluşun anahtarıdır...

Çevrimdışı Veli TOKCAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Huğlunun 2 Çiftesi arasında kaldım
« Yanıtla #1 : 01 Ekim 2013, 09:40:16 »
al bir YILDIZelegant a3 te. hafif sağlam yıkıcı grupmanı harika avrupada yılın tüfeği ödllü.üstelik fabrikayı ara vucud ölçülerine göre  istediğin dipciği namluyu yaparlar. bana kalırsa 66cm namlu çelik kasa mobil şok  ing dipcik al.    ben kullanıyorum.... avda sankitüfek değilde asa tasır gibi hafif saygılar
« Son Düzenleme: 01 Ekim 2013, 09:43:55 Gönderen: Veli TOKCAN »
1962....BURDUR AVC. KULB                BURDUR

Çevrimdışı Oğuz YÜCE

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 01 Ekim 2013, 09:51:25 »
al bir YILDIZelegant a3 te. hafif sağlam yıkıcı grupmanı harika avrupada yılın tüfeği ödllü.üstelik fabrikayı ara vucud ölçülerine göre  istediğin dipciği namluyu yaparlar. bana kalırsa 66cm namlu çelik kasa mobil şok  ing dipcik al.    ben kullanıyorum.... avda sankitüfek değilde asa tasır gibi hafif saygılar

öneriniz için teşekkürler ama tüfeğin normali 2 bin tl iken birde meneviş tam çakmak ile benim verebileceğim fiyatın çok yukarısına çıkıyor.
Oğuz YÜCE
1992 istanbul

Çevrimdışı Necdet KAPLANOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 01 Ekim 2013, 10:09:12 »
Diğer konulara yorum yapmıyorum ama bence tek tetik olan modeli tercih edin, bende huğlu poze aldım tek tetik ve hiç sorun yapmadı şlimdiye kadar.
1988-izmir

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
  • osman döşler. 1968-istanbul
« Yanıtla #4 : 01 Ekim 2013, 10:37:43 »
Huğlu iyi seçim çifte de en iyi ingiliz kundaktır derim.
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

Çevrimdışı Mehmet AKKUŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 01 Ekim 2013, 10:59:34 »
Tek tetik -kundak modeli -namlu şeriti tavsiye ile değilde sizin kullanım kabiliyetinize göre olmalı diye düşünüyorum..ben düşük bant ve ing kundak ile av yapamıyorum mesela
  • Webley Scott (AKUS) SxS 20/66
  • Akus SxS 12/66
  • Özkanlar FX017 12/66
Mehmet AKKUŞ
1973 Kemaliye-ERZİNCAN

Çevrimdışı Oğuz YÜCE

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 01 Ekim 2013, 11:23:49 »
Tek tetik -kundak modeli -namlu şeriti tavsiye ile değilde sizin kullanım kabiliyetinize göre olmalı diye düşünüyorum..ben düşük bant ve ing kundak ile av yapamıyorum mesela

herkese teşekkürler ben mağazaya gittiğimde neye göre karar vermeliyim mesele düşük bant a karar verirken ?
Oğuz YÜCE
1992 istanbul

Çevrimdışı Onur TAVACI

• *
  • Ava gelmez kuş olmaz...Başa gelmez iş olmaz....
« Yanıtla #7 : 01 Ekim 2013, 11:40:13 »
Düşük bant uçarda parlamada iyidir ama tavşanda domuzda biraz sıkıntı verebilir..çok atış yapıp alışmaya bağlı gerçi.kendim hem 61 hem 71 namlulu ingiliz kundak tek tetik huğlu çifte kullanıyorum herşeyiyle memnunum
  • Cesa Valment 61
  • Stoeger M3000 Peregrine 71
Bir Acayip Mühendis®

Çevrimdışı Oğuz YÜCE

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 01 Ekim 2013, 19:04:45 »
önce tüfeği elime almam gerek ama bizim gittiğimiz avlar zaten sadece uçar büyük ihtimal düşük olacak.
Oğuz YÜCE
1992 istanbul

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : 01 Ekim 2013, 19:38:45 »
düşük bant,yani çukur bant  almayın..hiç bir şey vuramazsınız aldığınıza pişman olursunuz...şimdiye kadar bantlı bir poze,çifte kullanmışsanız yada otomatik düşük bantla yapamazsınız.bende kullanamam ingiliz kundak ve düşük bant..yumurta dipçik ve yüksek bant yani şeritli olsun..namlu boyuda 71 standart her ava uyar...otomatik olsaydı eğer kasanın uzun olmasından dolayı 66 namlu tavsiye edecektim..

Çevrimdışı H.Tarık EŞKİ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 01 Ekim 2013, 20:25:23 »
Öncelikle Yıldız'da meneviş işleme  şu an için yapılamıyormuş. Bende kafama meneviş işleme çifte takmış olduğumdan dolayı Yıldız satış sorumlusu ile görüştüm. Huğlu'da ise yapılan meneviş nasıl bir teknikle yapılıyor bilmiyorum ama şu an gerçek meneviş işlemeyi sadece Akus firması yapıyormuş. Bir de gerçek anlamda tam çakmak olayını yine akus firması yapıyor fakat fiyatı biraz pahalı. Şu an akus menevişli çifte almaya hazırlanıyorum fakat 12 kalibre mi 20 mi hala karar veremedim. Onun için hala karar aşamasındayım. Eğer bütçen elveriyor ise akus düşünmenizi de tavsiye ederim.
  • Webley&Scott Çifte
  • Huğlu Süperpoze
H.Tarık EŞKİ -1987- Veteriner Hekim
Memleket Ankara
İkamet Konya

Çevrimdışı Oğuz YÜCE

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 01 Ekim 2013, 21:11:13 »
Öncelikle Yıldız'da meneviş işleme  şu an için yapılamıyormuş. Bende kafama meneviş işleme çifte takmış olduğumdan dolayı Yıldız satış sorumlusu ile görüştüm. Huğlu'da ise yapılan meneviş nasıl bir teknikle yapılıyor bilmiyorum ama şu an gerçek meneviş işlemeyi sadece Akus firması yapıyormuş. Bir de gerçek anlamda tam çakmak olayını yine akus firması yapıyor fakat fiyatı biraz pahalı. Şu an akus menevişli çifte almaya hazırlanıyorum fakat 12 kalibre mi 20 mi hala karar veremedim. Onun için hala karar aşamasındayım. Eğer bütçen elveriyor ise akus düşünmenizi de tavsiye ederim.

abim akusu özellikle fuar da çok iy inceledim ustaların eline sağlık çok iyi gerçekten lakin maddiyat da malesef belimi büküyor ama Allah kerim...
Oğuz YÜCE
1992 istanbul

Çevrimdışı Şenay YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 01 Ekim 2013, 22:46:26 »
 15 yıldır huğluG 601 otomatik kullanıyorum  senin  çifteler     ikiside süper karar       senin  rastgele...
  • huğlu kop g601 yoto 71 namlu
  • huğlu kop 104 A 76 mamlu
  • Sarsılmaz Leopard y oto 71 namlu
istanbul  Çatalca 1971                                                                         5354139014l

Çevrimdışı Ceyhun ERİM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 01 Ekim 2013, 22:57:49 »
Oğuz 200 ac yüksek band kullanıyorum tavsiye ederim .... O0
05.04.1976 CEYHUN ERİM EDİRNE UZUNKÖPRÜ
XLR 5 / AFFİNİTY/ VENZA / S 12 E/ PHONEMO/ 200 AC/ CHURHCIL/ VERNEY CARRON/ NİTRO/ BARETTA

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 01 Ekim 2013, 23:10:52 »
poze ve çiftelerde çift tetik daha iyi gibi geliyor bana çiftelere pek ısınamadım oldum olası pozeler bana daha güzel görünüşlü geliyor
« Son Düzenleme: 29 Haziran 2014, 02:11:54 Gönderen: Yavuz YILDIZ »
yavuz yıldız 1978 sivas.İkamet: istanbul

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 02 Ekim 2013, 03:14:48 »
kara olanı
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Oğuz YÜCE

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 02 Ekim 2013, 14:10:56 »
Herkese tesekkurler aklimda tek oturmayan sey bant olayi onuda nisan alicaz bakicaz artik.
Oğuz YÜCE
1992 istanbul

Çevrimdışı Sebahattin ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 02 Ekim 2013, 14:55:04 »
seçtiğin iki tüfekte hem marka olarak,hem görünüş olarak mükemmel,önemli olan senin beyenip seçmen,alacağın tüfek ile ve resimde görülen bu güzel köpeyinle sana sağlıklı bol avlar diliyorum.
Sebahattin ÖZTÜRK
1955  ANKARA

Çevrimdışı Oğuz YÜCE

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #18 : 02 Ekim 2013, 20:41:46 »
seçtiğin iki tüfekte hem marka olarak,hem görünüş olarak mükemmel,önemli olan senin beyenip seçmen,alacağın tüfek ile ve resimde görülen bu güzel köpeyinle sana sağlıklı bol avlar diliyorum.

tavsiyeniz için ve özellikle iyi dilekleriniz için çok çok teşekkür ederim.  :)
Oğuz YÜCE
1992 istanbul

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #19 : 02 Ekim 2013, 21:23:27 »
çiftem 202 b yüksek bant . uzun yıllar poze kullandıktan sonra birde çifte alayım dedim . çukur bant alacaktım ama , bi omuzladım , aman  yarabbi , tüfeğin nişan hattı bi tuhaf geldiki bana . alışmışız yüksek  bantın üzerinden bakmaya . arpacığı arıyorum  ;D ama bulamıyorum   :( .  bi baktım iki namlunun ortasında bi nokta var  :o , meğersem arpacıkmış  :D . yaw yusuf dedim  kendi kendime , arpacığı bulacağım diye uğraşırken kuş kaçmış olur dedim kendi kendime .  sonra tüksek bantı denedim . tamam dedim , budur  8) . .
.................... yüksek bant tüfek kullanmış birine çukur bant çok tufaf gelir . . arpacığı bulup ava denk getirene kadar çokça zaman kaybedersiniz bence . . onun için neye alışmışsanız onu alın . .
....................alışmışız dümdüz otoban gibi şeridin üzerinden bakmaya ,  çukur bant bana çok tuhaf geldi doğrusu . . ha av yapamammı ? , illakide yaparım ama yülsek bant gibi değil . . . . . . ...
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

Çevrimdışı Oğuz YÜCE

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #20 : 02 Ekim 2013, 21:34:28 »
çiftem 202 b yüksek bant . uzun yıllar poze kullandıktan sonra birde çifte alayım dedim . çukur bant alacaktım ama , bi omuzladım , aman  yarabbi , tüfeğin nişan hattı bi tuhaf geldiki bana . alışmışız yüksek  bantın üzerinden bakmaya . arpacığı arıyorum  ;D ama bulamıyorum   :( .  bi baktım iki namlunun ortasında bi nokta var  :o , meğersem arpacıkmış  :D . yaw yusuf dedim  kendi kendime , arpacığı bulacağım diye uğraşırken kuş kaçmış olur dedim kendi kendime .  sonra tüksek bantı denedim . tamam dedim , budur  8) . .
.................... yüksek bant tüfek kullanmış birine çukur bant çok tufaf gelir . . arpacığı bulup ava denk getirene kadar çokça zaman kaybedersiniz bence . . onun için neye alışmışsanız onu alın . .
....................alışmışız dümdüz otoban gibi şeridin üzerinden bakmaya ,  çukur bant bana çok tuhaf geldi doğrusu . . ha av yapamammı ? , illakide yaparım ama yülsek bant gibi değil . . . . . . ...
abi ben ikisinide kullandım ama tüfekler farklıydı çukur bant fransız bi tüfek kullandım zaten şuanki çiftem de yüksek bant ama huğluda nasıldır tüfeği elime alırım iki üç ahizelere nişan aldıktan sonra anlarız :)
Oğuz YÜCE
1992 istanbul

Çevrimdışı Veli TOKCAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #21 : 03 Ekim 2013, 21:07:00 »
çukur ve yüksek bant farklı ama yusuf by in bbaktığı tüfek /100 dipcik ayarı uymamıstır . dipcik ayarı uyduktan sonra pek farketmez.cukur ve yüksek bant avında  biri ucar  diğeri dik kacan ava iyi gelir sonucta aynıdır çifteler
1962....BURDUR AVC. KULB                BURDUR

Çevrimdışı Ahmet ÖZKAN

• *
  • 05347677315 TOROS KARTALI
« Yanıtla #22 : 30 Ekim 2013, 00:52:37 »
Eskidenmiş o çukurbant işi,al bi yüksek bant bak keyfine,namluyu uçana kaçana doğrulttuğunda arpacığı arayıpda bulacağım diye bi derdin olmaz:))
Ahmet ÖZKAN
1983 mersin mut

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #23 : 30 Ekim 2013, 09:23:44 »
bende yüksek bant tavsiye ederim..alt görmüşsünüz üst görmüşsünüz farketmez kuşun arkasından doğrultun yeter..çukur bantta arpacık arar durursunuz..arpacığı bulsanız bile yüksek banttaki gibi namlunun ortasını kaybedicem diye uğraşırsınız oda kaybolmaz hayatta..arpacık kaybolur..arpacığı bulsanız namlunun ortası sırıtır..namlunun yarıdan sonrası yukarı bakıyor zaten..uğraşır durursunuz av esnasında..ne aptal bir tüfek diye aldığınıza pişman olmayın çukur bant alıp....tavsiyem yüksek bant..

mobil şok yada fix şok farketmez ama çifte alıcak olsam yada poze kesinlikle 71 namlu olurdu..66 namlu otomatikte olur çünkü gövde uzun..ama çifte veya pozede 71 olmalı illa..66 alırsanız elinizde oyuncak gibi kalır..swingi iyi olmaz..hep ani atışlar yaparsınız hedef kendini düzeltmeden sıkarsınız kaçırırsınız avı...71 namlu yüksek bant 1/3 sabit şoklu bir çifte tadından yenmez...
« Son Düzenleme: 30 Ekim 2013, 09:27:35 Gönderen: Şahin BİTEN »

selçukkaygısız

• Ziyaretçi
« Yanıtla #24 : 30 Ekim 2013, 09:54:00 »
bende yüksek bant tavsiye ederim..alt görmüşsünüz üst görmüşsünüz farketmez kuşun arkasından doğrultun yeter..çukur bantta arpacık arar durursunuz..arpacığı bulsanız bile yüksek banttaki gibi namlunun ortasını kaybedicem diye uğraşırsınız oda kaybolmaz hayatta..arpacık kaybolur..arpacığı bulsanız namlunun ortası sırıtır..namlunun yarıdan sonrası yukarı bakıyor zaten..uğraşır durursunuz av esnasında..ne aptal bir tüfek diye aldığınıza pişman olmayın çukur bant alıp....tavsiyem yüksek bant..

mobil şok yada fix şok farketmez ama çifte alıcak olsam yada poze kesinlikle 71 namlu olurdu..66 namlu otomatikte olur çünkü gövde uzun..ama çifte veya pozede 71 olmalı illa..66 alırsanız elinizde oyuncak gibi kalır..swingi iyi olmaz..hep ani atışlar yaparsınız hedef kendini düzeltmeden sıkarsınız kaçırırsınız avı...71 namlu yüksek bant 1/3 sabit şoklu bir çifte tadından yenmez...

ben de var bitane 71 namlu 1-3 sabit şok yüksek bant 1996 yapımı avda hiç kullanmadım daha geçen sene otomatiğimi verip almıştım,satmayı düşünüyorum poze kullandığım için ama pişman olurmuyum diye de korkuyorum, ne kadar eder bilen var mı acaba fiyat olarak,