Gönderen Konu: Remington Fişeğin Orjinalliği  (Okunma sayısı 5483 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hüseyin BAYRAM

• *
Remington Fişeğin Orjinalliği
« : 25 Eylül 2013, 19:35:07 »
Öncelikle herkese kazasız belasız bir av sezonu diliyorum.Ben Vanda ikamet etmekteyim.Bizim buradaki bıldırcınlar artık göç ettiği için bugün elimde kalan bıldırcın fişeklerini keklik sezonuna hazırlık amaçlı olarak bayiden Remington 32 gram shurt shoot ile değiştirdim.Fişek İtalya dolumu fakat kapsüller tamamen metalik renkli aynı şekilde daha önce kapül çevresi sarı renkli olan BP fişeklerde aynı metalik renkli acaba bu fişekler orjinalmidir.Bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim.
  • STOEGER M3000 66 SENTETİK
  • HUĞLU ÇİFTE 71
Hüseyin BAYRAM
1985 İZMİR-TİRE

Çevrimdışı Merdan KAÇAR

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Remington Fişeğin Orjinalliği
« Yanıtla #1 : 25 Eylül 2013, 19:58:15 »
Hüseyin Bey,

Fişeğiniz Remington firmasının İtalya'da BP'ye fason doldurttuğu fişeklerden. ABD ile tek ilişkisi ismi.

Kapsül ve kovan Fiocchi'nin. Bu üretici tercihine göre değişiyor. BP'de gördüğünüz aynı özellikte tamamen beyaz parlak kapsül de yine fiocchinin 616 kodlu kapsülü. BP nobelin Cx2000 kapsülü ile fiocchinin kapsülünü kullanıyor genellikle.

Remington 90'lı yıllarda da yine BP'ye dolum yaptırmıştı. Ancak o zaman kullanılan kovanlar aynen BP'nin gordon sistem kovanlarıydı.
Merdan KAÇAR
1970-Ankara

Çevrimdışı Hüseyin BAYRAM

• *
« Yanıtla #2 : 25 Eylül 2013, 22:49:23 »
Cevap için teşekkürler Merdan abi geçen yıl bu beyaz kapsüllü BPlerden diğer çeşit kapsüllü BPlere göre daha az randıman almıştık.Bu yüzden sahte olabileceği şüphesi aklımızda yer etti.Bu gün Remingtonları alırkende kapsüle bakmamıştım.Teyit amaçlı bilenlerden öğrenmek için konuyu açtım.Teşekkürler....
  • STOEGER M3000 66 SENTETİK
  • HUĞLU ÇİFTE 71
Hüseyin BAYRAM
1985 İZMİR-TİRE

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 26 Eylül 2013, 10:45:51 »
tapalar pellagri kesin kovan fiocchi olabilir ancak pellagrinin de benzer kovan üretimi var.tüm pellagriler gordon sistem değil.remington alacağınıza gidin pellagri alın bir şey değişmez..
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 26 Eylül 2013, 12:14:41 »
kardeşim ren remington shurshot fişeğnin hastasıyım. denilirki orjinal değil . EVET kesinlikle katılıyorum orjinal değil ama emin ol4 sendir koli işi alıyorum ördek fişeklerimi standart hava nasıl olursa olsun reminton 34gr 5 numara . mesafe tanımadan ( abartı olmadan tabi) düşürdüğüm ördeklerin havada nasıl paket olduğunu görsen evet ya dersin. deniliyor orjinal değil ama bende diyorum ki varsın orjinal olmasın ne yazar bu fişeğin kutusu 20 tl diğer orjinal kutusu 45- il3 60 tl arası . fark nedir acaba soruyorum beniö işlimi fazlasıyla görüyor vede herkeze tavsiye diyorum neden ay ı avı yapıp aynı mesaf ördek vurup fişek kutusunua o kadar para verecemki. gerek yok kardeşim emi,n ol ben çok çok memnunum  tavsiye derim . bu arada bu fişeği avcı arkadaşlarım av çıkışı tüfeklerinde kalan barut is lekelerini temizlemek için benden alıyorlar 2 adet sıkıyor hepsi havaya tüfek tertemiz ne denli fişek barutunun güzel olduğunu burdan anla kardeşimn  :) tüfek temizlmeyede yarıyor yani, :)))
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82