Bugün son partiden aldığım winchester model 70 altimade shadow 300 win.mag. tüfeğimle aylar sonra atış yapma şansını yakalayabildim,grupmanını çok merak ediyordum,ilk iş dürbün arayışına girdim ve leupold vx6 2x12x42 dürbünü ve leupold ayakları Amerika dan getirtmekle işe başladım ama ne yazıkki ringler yanlışlıkla 1 inc geldi,mecburen mak almak zorunda kaldım.(markayı kötülemek değil cebimi düşündüğüm için)Dürbün montajını sanayide bir arkadaşımın atölyesinde uzun uğraşlar sonucu yaptım tek eksiğim tork tornavidasının olmayışıydı,güzelde oldu en azından sonuc güzeldi.Daha önce kullandığım 30.06 cz 550 tüfeğimle federal fusion 165 gr mermilerle domuz avında yaşadığım hayal kırıklığından ötürü mkek de 180 gr mermi bulunmadığıdan istikakımı almadım.Her şey tamamdı sıra mermiye gelince yine bir arkadaşımdan uzun ısrarlar sonucu bir kutu federal power shok 180 gr aldım ve poligona kapağı attım.Rüzgar sağdan 90 derece ile kuvvetli esiyordu,hava kapalı ve ılıktı ilk olarak 31 metre den (200 mt ye sıfırlamak için balistik eğrisi nişan hattını yaptığım hesaplamalara göre 31 mt de kesmesi gerekiyordu)bolt u sökerek namlu içinden hedefe merkezledim, dürbünün artı kılını merkeze getirmek için 5 çıt yukarı ve 2 çıt sola aldım namlu ve dürbün aynı yere bakıyordu. Her şey tamam gibiydi,tüfek sehpaya bağlı ama pozisyonum rahat değildi.ve ilk mermiyi gönderdim çekirdek merkezin 1.5 cm gibi sağını vurdu,(bendede ne göz varmış ama)1 çıt sola aldım ve hedefi 100 mt ye götürdüm.Malum mermi yok 2.mermiyi gönderdim.(100 mt de 6 cm üst vurması gerekiyordu) Merkezde 3.5 cm üst vurdu 4 çıt üste aldım ve beraber sıfırlamaya gittiğimiz arkadaşdan 3 atış yapmasını istedim (zira arkadaşımla aynı zamanda aynı tüfekleri aldık o henüz montaj işini cözmekle uğraşıyor.Ayrıca elide düzgündür) sonuc 3 atış sonrası 22 mm, 0.87 moa, sıra 200 mt deydi dürbün ayar kapaklarını kapadım ve 3 atışta ben yaptım sonuç hiçte fena değildi 48 mm,1.89 moa
Aylardır tüm siteleri takip ediyorum win.mod.70 ile alakalı yazı,görsel varmı? Grubu nasıl?Yorum varmı?Ama kayda değer bir şey bulamadım bu silahlardan alan arkadaşlarında benim gibi merak içinde olduğunu düşündüğümden bu yazıyı yazma gereği duydum.Atışlarımızın resimlerinide ekleyerek benim durumumda olan arkadaşların meraklarını giderebildiysem ne mutlu bana.
Sonuc olarak bu tüfek yeterince sağlıklı sonuclar veriyor(pozisyon rahat olmadığı halde) alan arkadaşların içi ferah olsun herkese rastgele.
resim gönderresim yülkegif uploadhızlı resim yükleyükle resim