Gönderen Konu: POİNTERİM DE FERMA SORUNU...TECRÜBELERİNİZİ AKTARIRSANIZ SEVİNİRİM.  (Okunma sayısı 5299 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ERSİN KARA

• Ziyaretçi
MERHABA ARKADAŞLAR.

KÖPEĞİM 28 AYLIK ERKEK İNGİLİZ POİNTER’ dir. KÖPEĞİMİ GEÇEN SEZON SONUN DA ALDIM. ANNE ve BABASI GÜZEL SECEREYE SAHİP OLAN BİR

KÖPEKTİR. AYNI BATIM YAVRULARINDAN SİTE ÜYELERİNDE BİR ARKADAŞTA DA GÖRMÜŞTÜM. SEZONUN KAPANMASINDAN DOLAYI GEÇEN SENE HİÇ

AVA ÇIKMADIK. FAKAT KÖPEĞİMLE BİRBİRİMİZE ALIŞALIM DİYE  HER HAFTA GEZİNTİ AMAÇLI MERALARDA DOLAŞTIK. ARAMASI, GEZMESİ ve

APORTU GAYET TATMİN EDİCİ. YER YER UFAK TEFEK İTAAT SORUNLARI YAŞASAKTA SANIRIMBUNU BİRÇOK POİNTER SAHİBİ YAŞIYORDUR.

AŞILAMAYACAK BİR DURUM OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM. BU SENE SEZON AÇILDIĞINDAN BU YANA HER HAFTA SONU ARALIKSIZ AVA ÇIKTIK

BERABER. HER GEÇEN HAFTA BİRAZ DAHA BİŞEYLERİN DEĞİŞTİĞİNİ GÖRÜYORUM KÖPEĞİM DE.

PROBLEM ŞU ASLIN DA :  AVA ÇIKTIĞIMIZ DA MERA DA ÇOK GÜZEL BILDIRCIN OLMASINA RAĞMEN KÖPEĞİM FERMA VERMİYOR. ARAMA ESNASIN DA

KOKUYU DUYUN CA DELİ GİBİ KUYRUK SALLAMAYA BAŞLIYOR, ANLIYORUM Kİ KUŞ ORDA BİR YERDE ve O ARADA KUŞ PIIRRR KALKIYOR.

ŞÖYLE BİR DENEME YAPTIM, ACABA KÖPEK KOKUYU MU ALAMIYOR DİYE. VURDUĞUM BILDIRCINLARIN KANATLARINI KÖPEĞİM GÖRMEDEN MERADA

OTUN İÇİNE İYİCE SAKLADIM ve DAHA SONRA KÖPEĞE O BÖLGEYİ ARATTIRDIM, KANATLARI GÖRMEMESİ NE RAĞMEN FERMA VERİYOR. AYRICA MERA

DA  EĞER KUŞU GÖRÜR SE KESİN FERMA VERİYOR. FERMA VERİN CE SIKINTI YOK FERMA DA Kİ SABRI GÜZEL, BEN YANINA GİRENE KADAR

BEKLEMESİNİ BİLİYOR.NEDEN MERA DA AV SIRASIN DA KOKUYA FERMA VERMİYOR BU KONU DA BANA TECRÜBELERİNİZİ AKTARIRSANIZ SEVİNİRİM.

ŞİMDİDEN YORUM YAPAN HERKESE TEŞEKKÜRLER...

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
pointerin göz fermasına alışmış teşvikle alıştırılmış... merada kokusunu aldıgı kuşu görmeye çalışıyor.. bu esnada kuş pırrrr... zamanla normale dönecegini düşünüyorum.... rastgelsin..
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Gürkan GÜRSÜL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK TEDAVİSİ OLMAYAN BİR HASTALIKTIR...
1- Pointerin anlattıklarına göre çok genç ve acemi ve heyecanlı , meraklı görünüyor. Kendini geliştirmesi için bol bol kuş olan merada gezdirmen gerekli ve mutlaka ferması olan kuşa tüfek sıkmalısın. Senin için onunla avlanmak avdan çok eğitim olmalı bu genç köpeklerin bir çoğunda olan bir durum olabilir sabırlı olmak ve doğru bir eğitimle yol izlemen gerekli...
2- Köpeğin görerek ferma yapmayı öğrenmiş koku aldığında durmuyor kusu görmek için yanaşıyor bu esnada kus kalkıyor sende tüfek sıkıyor kusu vuruyorsan sanırım. Böyle olunca köpeği düzeltmek yerine doğru bir iş yaptığını algılamasına zemin hazırlıyorsun. Tamemen eğitim yanlışlığı ve odaklanamama sorunu var bence kus kanadını saklayıp ferma yaptırmayı bırak çünki o bu evreyi çoktan geçmiş. Görerek ferma verdirme alışkanlığını bıraktırma çalışması yap. Köpek kendini doğal Avla geliştirsin , köpek av arayarak ve ferma vererek kaldırdığı kusa tüfek sık Aksi halde köpek uzun bir süre bu durumu devam ettirecektir belkide Acı bir gerçek düzelmeyecektir...
3- Köpek eğitimi konusunda destek al bilgiler edinmeye çalışmanı tavsiye ederim. Oltayla ferma verdimek çok doğru bir durum değildir. Yavru döneminde çok sık yaptıysan yada kusu saklayıp buldurduysan görerek ferma vermiştir olayı böyle benimsemiştir. Köpekler Kokusunu gerçek Avla geliştirir , görerek ferma verdirmek oltaya ferma yaptırmak köpeğin fermasını görmek ve içindekini uyandırmak için doğru bir uygulamadır. Ancak sık sık ve büyüme evresinin her aralığında bunu yaparsan alışacaktır ve böyle sakıncalı durumlar olusturacaktır. Unutulmamalı ki ferma eğitimi diye birşey yoktur iç güdüsel bir davranıştır.Oltaya ferma 3.5 -6 aylık aralığında Sadece ferma yapısını görmek ve içindekini uyandırmak için bir kaç sefer yapılabilecek bir durumdur. Köpeğin Av genleri doğru ise Anne-Babası ve özgeçmişinde bu sorunlar yoksa bu tamamen eğitim hatası ve köpeğin olayı yalnış algılamasıyla ilgilidir geçmiş olsun.
« Son Düzenleme: 24 Eylül 2013, 10:23:37 Gönderen: Gürkan GÜRSÜL »
Gürkan GÜRSÜL
1986 Kastamonu/Merkez
5447803700

....BENEK....                        O GERÇEK BİR FENOMEN

ERSİN KARA

• Ziyaretçi
1- Pointerin anlattıklarına göre çok genç ve acemi ve heyecanlı , meraklı görünüyor. Kendini geliştirmesi için bol bol kuş olan merada gezdirmen gerekli ve mutlaka ferması olan kuşa tüfek sıkmalısın. Senin için onunla avlanmak avdan çok eğitim olmalı bu genç köpeklerin bir çoğunda olan bir durum olabilir sabırlı olmak ve doğru bir eğitimle yol izlemen gerekli...
2- Köpeğin görerek ferma yapmayı öğrenmiş koku aldığında durmuyor kusu görmek için yanaşıyor bu esnada kus kalkıyor sende tüfek sıkıyor kusu vuruyorsan sanırım. Böyle olunca köpeği düzeltmek yerine doğru bir iş yaptığını algılamasına zemin hazırlıyorsun. Tamemen eğitim yanlışlığı ve odaklanamama sorunu var bence kus kanadını saklayıp ferma yaptırmayı bırak çünki o bu evreyi çoktan geçmiş. Görerek ferma verdirme alışkanlığını bıraktırma çalışması yap. Köpek kendini doğal Avla geliştirsin , köpek av arayarak ve ferma vererek kaldırdığı kusa tüfek sık Aksi halde köpek uzun bir süre bu durumu devam ettirecektir belkide Acı bir gerçek düzelmeyecektir...
3- Köpek eğitimi konusunda destek al bilgiler edinmeye çalışmanı tavsiye ederim. Oltayla ferma verdimek çok doğru bir durum değildir. Yavru döneminde çok sık yaptıysan yada kusu saklayıp buldurduysan görerek ferma vermiştir olayı böyle benimsemiştir. Köpekler Kokusunu gerçek Avla geliştirir , görerek ferma verdirmek oltaya ferma yaptırmak köpeğin fermasını görmek ve içindekini uyandırmak için doğru bir uygulamadır. Ancak sık sık ve büyüme evresinin her aralığında bunu yaparsan alışacaktır ve böyle sakıncalı durumlar olusturacaktır. Unutulmamalı ki ferma eğitimi diye birşey yoktur iç güdüsel bir davranıştır.Oltaya ferma 3.5 -6 aylık aralığında Sadece ferma yapısını görmek ve içindekini uyandırmak için bir kaç sefer yapılabilecek bir durumdur. Köpeğin Av genleri doğru ise Anne-Babası ve özgeçmişinde bu sorunlar yoksa bu tamamen eğitim hatası ve köpeğin olayı yalnış algılamasıyla ilgilidir geçmiş olsun.

SEVGİLİ GÜRKAN KARDEŞİM...ANLATTIKLARINA KATILIYORUM ÇOK DOĞRU KONULARA DEĞİNMİŞSİN FAKAT BEN KÖPEĞİ YAKLAŞIK OLARAK 1 YAŞINDA ALDIM.VE KÖPEĞE FERMA EĞİTİMİ VERMEDİM.ANLADIĞIM KADARIYLA YAVRU İKEN SENİN BAHSETTİĞİN OLAYLARI YAŞAMIŞ GİBİ GELİYOR BANA.BEN SADECE KENDİ İSTEDİĞİM GİBİ OLMASI İÇİN İTAAT EĞİTİMİ VERDİM.O YÖNDE BİR SIKINTI YOK ZATEN.BU OLAY SANIRIM SABREDEREK AŞILACAK BİR OLAY GİBİ GELİYOR BANA...

Çevrimdışı Gürkan GÜRSÜL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK TEDAVİSİ OLMAYAN BİR HASTALIKTIR...
SEVGİLİ GÜRKAN KARDEŞİM...ANLATTIKLARINA KATILIYORUM ÇOK DOĞRU KONULARA DEĞİNMİŞSİN FAKAT BEN KÖPEĞİ YAKLAŞIK OLARAK 1 YAŞINDA ALDIM.VE KÖPEĞE FERMA EĞİTİMİ VERMEDİM.ANLADIĞIM KADARIYLA YAVRU İKEN SENİN BAHSETTİĞİN OLAYLARI YAŞAMIŞ GİBİ GELİYOR BANA.BEN SADECE KENDİ İSTEDİĞİM GİBİ OLMASI İÇİN İTAAT EĞİTİMİ VERDİM.O YÖNDE BİR SIKINTI YOK ZATEN.BU OLAY SANIRIM SABREDEREK AŞILACAK BİR OLAY GİBİ GELİYOR BANA...

Ersin Kardeşim dediğim gibi bu eğitim hatası veya genlerle ilgili bazı köpeklerin genetik olarak ferma sorunu var. Böyle bir durum varsa bunu araştır anne babası ve taşıdığı genler çok önemli şayet böyle bir durum yoksa doğru bir yol izleyerek düzeltilebilir Genç köpeklerde olabilir bu durumlar alacağı eğitimle düzelecektir.Zaten anlattıklarına göre genç ve heyacanlı görünüyor köpek işi çözememiş olabilir bu durumlar olabilir sabırlı ve doğru bir yol izlemek önemli ve zamana ihtiyacın var. Sana yazdığım 2- yazıyı uygularsan sorunu kısmen çözmüş olursun.
Sende yanlış yapıyorsun kus kanadını göstermen ona ferma verdirmeye çalışman doğru değil o bu evreyi aşmış artık. İzleyeceğin yol çok önemli...
Köpek 1 yaşına kadar nasıl bir eğitim aldı , ne yaptı bilmiyorsun nasıl bir ortamda bakıldı Bunlar çok önemli konular. Sadece Kanı ne , Av genleri nasıl ,  Anne-Babası avları nasıl , Safkan olduğunu bilmek yetmez Çünki unutulmamalı ki satılık olan ve el değiştiren köpeklerin genel olarak sorunu var kimse elinden iyi köpeği gerekmedikce ve açıklayıcı bir durum olmadıkca çıkarmaz !!! Bu şekilde köpek almakta yanlış. Bence doğru bir köpek yetiştirmek için geniş bir bilgiye ve bakış açısına ihtiyacın var eğer kan doğruysa doğru vereceğin Av eğitimiyle düzelecektir aksi halde hep sorunlar yaşarsın tekrar geçmiş olsun selamlar......
« Son Düzenleme: 24 Eylül 2013, 11:42:49 Gönderen: Gürkan GÜRSÜL »
Gürkan GÜRSÜL
1986 Kastamonu/Merkez
5447803700

....BENEK....                        O GERÇEK BİR FENOMEN

Çevrimdışı Murat AKGÜN

• Free Üye
  • *
 Köpeğin görerek ferma yapmayı öğrenmiş koku aldığında durmuyor kusu görmek için yanaşıyor bu esnada kus kalkıyor sende tüfek sıkıyor kusu vuruyorsan sanırım. Böyle olunca köpeği düzeltmek yerine doğru bir iş yaptığını algılamasına zemin hazırlıyorsun.

kuşu uçursada atış yapma bir süre, taki ferma verene kadar, kısada olsa ferma verdiginde atış yaparsın .
 fermada bekleyecek oursa onu severek güzel bir iş yaptıgını köpegine hissettir böylece işin kolaylaşacaktır . zamanla düzeli köpegin önünde vurmaya devam edersen ..ben uçuracagım avcı vuracak diye kendini ayarlar .. onun için kendi kaldırdıgı kuşlara bir süre atma bakalım..
Murat AKGÜN
1981-ısparta/Yalvaç cep: 0 533 212 42 22     

ERSİN KARA

• Ziyaretçi
BU SABAH (28.09.2013) KÖPEĞİMLE BERABER YİNE AVLANMAYA ÇIKTIK.GÜZEL DE KUŞ BULDUK.YANLIZ BU SEFER KÖPEĞİMİN FERMALARINI İZLEDİM.5 HAFTADIR FERMA VERMEYEN KÖPEK BU SABAH FIRTINA KESİLDİ VE GÜZEL FERMALAR VERDİ.SANIRIM FERMA OLAYINI BEN BİRAZ GÖZÜM DE FAZLA BÜYÜTTÜM.YAVAŞ YAVAŞ GENÇLİK HEYACANINI ÜZERİNDEN ATMAYA BAŞLIYOR SANIRIM,BU HAFTA DAHA DA KEYİF VERDİ BANA.YORUM VE TECRÜBELİRİNİ DİLE GETİREN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM ARKADAŞLAR...