Gönderen Konu: tufek kullanimi  (Okunma sayısı 4058 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ahmet BOZKURT

• *
tufek kullanimi
« : 20 Eylül 2013, 14:42:54 »
Benimde babaminda tum evraklari tam babam benim ruhsat fotokobimle benim ruhsatli yivsiz av tufeklerimden birini kullanabilirmi boyle bir sey duydum dogrulugunu kesin bilen varsa cevaplayabilirmi tesekkurler
Ahmet BOZKURT
1984 UŞAK-ANTALYA

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Ynt: tufek kullanimi
« Yanıtla #1 : 21 Eylül 2013, 21:04:50 »
Hayır olmuyor. Yalnız kendi teskeresindekileri kullanabilir.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Enes AHMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 22 Eylül 2013, 03:19:36 »
Nasil yani Volkan abi avlanma belgesi olsada bir baskasinin tufegini kullanamazmi ?
1993 Gümülcine
"Hiçbir taklidin şaheser olma şansı yoktur."

resim yüke

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 22 Eylül 2013, 11:51:15 »
tüfeğini başkasına vermek suçtur bunun sonu bir daha ruhratlı tüfek alamamaya kadar gider
yavuz yıldız 1978 sivas.İkamet: istanbul

Çevrimdışı Enes AHMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 22 Eylül 2013, 18:17:44 »
Ilginc, bizim burada avlanma belgen oldugu surece arkadasinin tufeginide kullansan oluyor
1993 Gümülcine

resim yüke

Çevrimdışı M.Yılmaz ACAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 09 Ekim 2013, 10:28:50 »
Keşke bizim burada da öyle olsa  :(
  • Baretta 1201 F modeli otomatik
  • Browning süperpoze B 725 hunter
Musa Yılmaz ACAR
1966 Ünye

selçukkaygısız

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 09 Ekim 2013, 11:47:50 »
eskiden alınan ruhsatsız tüfekleri ruhsata geçiremeyecekmiyiz,

Çevrimdışı Şenay YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 09 Ekim 2013, 23:12:06 »
Herkes kendi tüfeğini kullanacak kanun  bu  selamlar...
  • huğlu kop g601 yoto 71 namlu
  • huğlu kop 104 A 76 mamlu
  • Sarsılmaz Leopard y oto 71 namlu
istanbul  Çatalca 1971                                                                         5354139014l

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 15 Ekim 2013, 13:22:13 »
eskiden alınan ruhsatsız tüfekleri ruhsata geçiremeyecekmiyiz,
emniyet müdürlüğü yada jandarmaya sorun daha önce ruhsatsız av tüfeğini kullanan birini yakalamışlar tüfeği alıkoyup jandarma almış oradan kaymakamlığa götürmüşler kaymakamlık demiş biz ne yapacağız geri göndermiş jandarma tekrar göndermiş kaymakamlığa bakmışlar tüfek geri geliyor kaymakam demiş tüfeği yakaladığınız kişiyi bulun ruhsat çıkarsın alsın demiş adam demiş benim param yok nasıl ruhsat çıkartayım diye kaymakamlıkta çalışan memur anlatmıştı bunun maliyetinin 50 tl yi geçmediğini
bilmiyorlarmış demekki ben olsam adama al sana 50 tl al tüfeğini git derdim bir çok kişi tüfek ruhsatlarının 500tl ye filan malolduğunu sanıyor tabi bu yivsiz tüfekler için
geçerli yivli tüfek sakıncalı 600 metreden nokta atışı yapan silahı devlet direk alır onu söyleyeyim ama birde şu var artık açık artırmada satıyorlar yivsiz tüfekleri çareyi böyle bulmuşlar demekki
yavuz yıldız 1978 sivas.İkamet: istanbul

Çevrimdışı İsmet ŞAHAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 19 Ekim 2013, 22:28:44 »
Kaymakamın böyle bir yetkisi yok. Ruhsatsız tüfeğe ruhsat çıkartamaz. Milli emlaka gönderilir ruhsatsız tüfekler.
1974-Reyhanlı/HATAY
Yaşadığım yer İstanbul

Çevrimdışı Samet YILMAZ

• *
« Yanıtla #10 : 19 Ekim 2013, 22:58:11 »
Başkasının tufeği nasıl kullanılır anlamadım. Şahsen bana para vericekler ben öz kardeşime üstüme kayıtlı tüfeği atış yapmaya bile vermem kı vermıyorumda zaten :) bu işin baska alternatifi yok kanunda da yok verdiğin adam kazara bırını vursa vay kı ne vay Allah korusun.. bence yapan arkadaslar ıı dusunsun ınsan kendıne ait sevdıgını emanet edermi saygılar..
1987-Edirne
bmp resim yükle

Çevrimdışı Enes AHMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 20 Ekim 2013, 15:31:35 »
Başkasının tufeği nasıl kullanılır anlamadım. Şahsen bana para vericekler ben öz kardeşime üstüme kayıtlı tüfeği atış yapmaya bile vermem kı vermıyorumda zaten :) bu işin baska alternatifi yok kanunda da yok verdiğin adam kazara bırını vursa vay kı ne vay Allah korusun.. bence yapan arkadaslar ıı dusunsun ınsan kendıne ait sevdıgını emanet edermi saygılar..

Abi haklısın aslında mantıken bakılırsa öyle bir durumda insanın başı belaya girebilir. Fakat burdaki kanun kendi tüfeği olupta avcılık belgesi olan bir kişi, farzedelimki arkadaşının tüfeğini alıp yarın ava gitmek istiyor arkadaşı ona tüfeğini vermesi serbest ruhsat olduğu taktirde. Fakat dediğin gibi bir kaza durumu söz konusu olursa her iki kişide yanıyor  :)
1993 Gümülcine

resim yüke

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : 20 Ekim 2013, 16:10:18 »
tüfeğim yoksa ava çıkmam..başkasının silahıyla zaten gitmem.Emanet eşeğin paldımı , yokuşta kopar , tüfek hurdadır bi yeri ufak bir arıza yapar yaptırsanda artık dilinden kurtulamazsın sahibinin..hurda tüfek Benelli Vinci olur. ;D.benden birisi silah istemişti bi keresinde ava gideceklermiş..''At,Avrat,Silah ele verilmez paşam ''.. dedim.tamam dedi bi dahada istemedi...