Gönderen Konu: ACIL USTALARDAN YARDIM??????  (Okunma sayısı 2859 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ramazan SEZEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
ACIL USTALARDAN YARDIM??????
« : 20 Eylül 2013, 13:00:53 »
Merhaba arkadaslar bır sorunum var gecen sene mükemmel av yapan safkan setterim bu sene durup dururken silahdan korkarkar oldu avdan soğudu en ufak bır sese tepki veriyor ve kendini en yakın çalılığa atıyor lütfen bana yardım edin kopegım 2 yasında ve bugüne kadar böyle bır problemi yoktu kopegım için çok üzülüyorum....
1983 İstanbul/Büyükçekmece/Kumburgaz

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
Ynt: ACIL USTALARDAN YARDIM??????
« Yanıtla #1 : 20 Eylül 2013, 13:08:20 »
üzüldüm gerçekten inşallah düzelir Ramazan Bey..Bıldırcın avında yanında çok tüfek atıldıysa kalabalık avcı gruplarıyla ava çıkıldıysa yapar böyle..aslında bıldırcına sokmamak lazım köpeği..tavsiyem yalnız gitmeniz..merada 10 kuş kaltıysa bi tane vurup yarım saat bi saat bekleyip,2.ci kuşu ondan sonra vurmanız..bu arada köpek bol bol gezecek ferma yapıcak önünden kuş kalkıcak tüfek atmamak lazım her kalkan kuşa.

Çevrimdışı İsmail CANDOĞAN

• *
« Yanıtla #2 : 20 Eylül 2013, 13:08:25 »
kaza ile köpeğin yakınına
 ateş eden oldumu?

Çevrimdışı Murat YILMAZ 55

• *
  • Biz Avcıyız, Doğaya Muhtacız...
« Yanıtla #3 : 20 Eylül 2013, 13:20:39 »
İsmail abinin dediği gibi yakınına ateş edilmiş olabilir veya köpek tüfek değil ama ona benzer bi sesle siz yanında yok iken çok korkmuş yada korkutulmuş olabilir ama bence bi kaç alıştırmayla düzelir...
Murat YILMAZ
1985 SAMSUN ÇARŞAMBA- Ünye
iş ve meslek danışmanı

Çevrimdışı Akif ARSLAN

• *
« Yanıtla #4 : 20 Eylül 2013, 13:25:45 »
Şahin Abi'min dediği gibi bıldırcın avında kalabalık tüfek patlamıştır diye düşünüyorum. Bir kaç kez yalnız veya iki kişi av yapın. Bende yaşadım aynı sorunu. Kalabalık tüfek atılınca alıp başını gitmişti. Aslında tekrar alıştırmak zor oldu. Ama sadece bir haftamı aldı. Her gün eğitim vermek şartıyla.
Akif ARSLAN
1980 KARAMAN

Çevrimdışı Hayati ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 20 Eylül 2013, 13:36:03 »
Ben de setter cinsi köpeğimde aynı sorunu yaşadım. Fermadayken tüfek atıldığında tüfek sesinden korkmuyordu fakat boştayken tüfek attığımda yanımdan belli mesafe uzaklaşıyordu. Muhtemelen köpeğinize yakın mesafede ardı ardına tüfek atılmış.Köpeğinizi araca bindirirken sorun yaşıyor musunuz? Tüfek sesi korkusu olan köpeklerin geneli araca binmede isteksizdirler.
Hayati ÖZKAN
EDİRNE
1980

Çevrimdışı Ramazan SEZEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 21 Eylül 2013, 19:59:26 »
saolun yorumlarınız için dostlar tüfekten ziyade avcı bır abım kopege tekme atarken gördüm tartıştık köpeğim geçen sene hayatta boş geçmezdi ama neolduysa bu sene başıboş köpek gibi geziyor çağırıyorum gelmiyor ayrıca aşırı şekilde korkaklaştı anlamıyorum toplamda 3 köpeğim var diğerleri fırtına gibi ama bu köpeğimi düzeltemezsem cok üzüürüm yaaa...
1983 İstanbul/Büyükçekmece/Kumburgaz

Çevrimdışı Murat GÜMÜŞ

• *
« Yanıtla #7 : 26 Eylül 2013, 17:15:28 »
geçmiş olsun diğer köpeklerin baskısıylada sinmiş olabilir yemek yerken vs. diğer köpekler saldırıyor olabilir.köpeğin fermasında uçan kuşu vurun o hırsla tüfek sesinden çok etkilenmeyecek kuş yere düşünce kuşu aport ettikten sonra tüfeğin kuşa atıldığını anlayacak korkusu bitecektir.
  Murat Gümüş
İstanbul

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 26 Eylül 2013, 17:57:20 »
eğer herhangi bir avdan sonra veya av esnasında oldu ise kesin üzerinde saçma vardır vurulmuştur. benim av köpeğimin boynunda 12 tane saçma var röntgen çektiridiğimde ağzım açık kaldı şok oldum kendim vurmadığıma eminim çok dikkat ederim atmam yakın giden hayvanlara ama yanımda gelen avcı arkadaşlar ani panik olanlar yaptı diye düşünyorum. benim köpeğim çok hırslı idi o yüzden avdan ne kokrktu ne soğudu . ama her köpek bir değil işte. baktırman gerekli avda iken yada tüfek atar iken sen köpeği yanıana al başkası uzakda tüfek atsın sen köpeğini şımartarak sev yani sese değilde sana adepte olsun sanki tüfek atılmamış gibi davranın bunu hissettir ona.eğer köpeğin hırslı köpek ise atlatır .
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82