Gönderen Konu: Barut tipleri ve farklari ?  (Okunma sayısı 2166 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Enes AHMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Barut tipleri ve farklari ?
« : 19 Eylül 2013, 23:38:38 »
Fisekleri inceledigimde hepsinde farkli farkli barut tipleri ve yataklari var. Mesela GM3 , TECNA, D20, A1 gibi vs. vs. Bunlarin aralarinda belirli bir fark oldugu kanisindayim. Daha detayli bir sekilde bunu aciklayabilirmi birileri, kisaca standart kalite barut tiplerini ? Fisek secimi konusunda bununda bir etken olabilecegini dusunuyorum
1993 Gümülcine
"Hiçbir taklidin şaheser olma şansı yoktur."

resim yüke

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Ynt: Barut tipleri ve farklari ?
« Yanıtla #1 : 20 Eylül 2013, 22:12:31 »
Doğru tespit. Bazı yazdıklarının kaç gram için önerildiği ve benzeri şeyler için;

http://www.nobelsport.it/public/pages/ENG/p_polveri.asp?RISUL_New=y&Ramo=0&Cat1ID=363

açınca sağda "single base" "double base" falan filan gibi alt başlıklardan Nobelsport ürünlerini inceleyebilirsin. Kimi düşük basınçlı, kimi yüksek basınçlı, kimi çifti kimi tek tabanlı barutlar.. Aynı barutları kullanan imalatçıların fişeklerini inceleyebilirsin. Şunun için, bunun için diye açıklar bazıları. Lambro bunları kullanıyor ve açıklamaları var. Sonra kesip içindeki malzemeyi inceler, tartar öğrenirsin. Ona göre ister taklit etmeyi denersin, ister arzuna göre azar azar, kontrollü olarak değişiklikler yaparsın.

Daha fazla açıklamak isterdim ama çok detayı var, yaz yaz bitmez. Zaten deneyip görmeden de eksik kalır. Azar azar, deneye deneye öğrenilir bunlar. Fakat hangi fişeğin nasıl iş yapacağını veya yapamayacağını veya zamanını mevsimini, bunun gibi şeyleri kolay öngörebilmek, anlamak için fişeği doldurup değişklikleri not etmenin çok faydası olur. Kolaylaştırır. Ama zahmetli. Biraz daha da masraflı.
« Son Düzenleme: 20 Eylül 2013, 22:17:53 Gönderen: Volkan KÖYDEMİR »
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

The following users thanked this post: Fuat ARANMAZ

Çevrimdışı Enes AHMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 20 Eylül 2013, 23:28:15 »
Tesekkur ederim Volkan abi, actim inceliyorum su an kafamdaki soru isaretlerini gidermeye vesile oldu bir nebze.. Ileride dolum yapabilirim belki, o isede merakliyim :D
1993 Gümülcine
"Hiçbir taklidin şaheser olma şansı yoktur."

resim yüke

Çevrimdışı Selim UYGUN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #3 : 28 Ağustos 2016, 04:41:25 »
.
« Son Düzenleme: 31 Ekim 2016, 23:20:11 Gönderen: Selim UYGUN »