Gönderen Konu: CEYHANDA AV KORUMA REZALETİ...  (Okunma sayısı 8396 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ersin ORBAY

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
CEYHANDA AV KORUMA REZALETİ...
« : 19 Eylül 2013, 16:57:18 »
Geçtiğimiz hft sonunda ceyhana üveyik avına gittim..Arkadaşlarımdan aldığım tüyolarla avlağa ulaştım ve ayçiçeğinde kendime güzel bir dut ağacı bulup altına oturdum...Yanıma süperpozemin yanısıra yeni almış olduğum benelli marka tüfeğimide aldım...Pozeme fişek koymadan yanıma koydum ve benelliyi kullanmaya karar verdim..Bir kaç atıştan sonra yanıma av koruma memurları geldi ve evraklarımı sordu...Çıkarıp evraklarımı gösterdim tüfeğinizde takoz varmı dedi var dedim onuda gösterdim...Beyimiz kafaya koymuş yaaa yazacak.....Bu çifte ne dedi..nasıl yani dedim...Benim dedim..Arkadaşın çiftesine işlem yapın dedi..Dellendim..Yazıya çift tüfekle çıkılmazmış...Böyle bir kanun veya madde varda aceba benmi görmedim arkadaşlar bir hatam varsa düzeltin lütfen...Bu tüfek başkasınınmış eeeee oraya bırakıp kaçmış öyle diyo paranoyak herif...Çıkardım ruhsatı g.....üne pardon gözüne soktum...Buna ne diceksin dedim...Ulan dedim sen değil feriştahın bana işlem yapamaz dedim..Arkadaşlarıda yanındaki ruhsatıma baktı arkadaşın üzerine gidelim dedi..Malum şahsın adını sordum ne kendi nede diğerleri söyleyemedi..Pbuç pahalı geldi..Lan yanıma istediğim tüfeğimi alır istediğimle sıkarım sana ne...En sonunda avımın içine ettin dedim..Sinirden ne moral kaldı ne bişe..Neyse maçasına bakarak çekti gittiler...
O sinirle olan garibim üveyiklere olduğu attığım paçavra gibi indi :) :) Gülüyorum ama inanın sinirimden hala...
İşleri güçleri belgeli avcıyla uğraşmak...Sahaya çift tüfekle inme yasağıyla ilgili bi kanun bulamadım..............................!!!
  • BENELLİ CRİO COMFORT 71
  • YILDIZ SPZ ME 66
  • ÖZKANLAR FX017 66
ERSİN ORBAY-ADANA-HATAY ..SAĞLIKÇI..1978..
GERÇEK AVCI AVA DA ŞANS TANIYANDIR..

gülnar

• Ziyaretçi
Ynt: CEYHANDA AV KORUMA REZALETİ...
« Yanıtla #1 : 19 Eylül 2013, 17:03:13 »
Bimere hemen yaz hemşerim gereği yapılır.

Çevrimdışı Ersin ORBAY

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 19 Eylül 2013, 17:27:51 »
Bimere hemen yaz hemşerim gereği yapılır.
Fatih bey ismini söyleyemedi cesur beyefendi..Erkeklik yaptı ama afedersin avrat gibi arkasına bakmadan gitti sert çıkınca..Hala öfkeliyim..Yani ortada ne isim var nede işlem..Bu umarım o gerizekalı herife ders olur...Millet çatır çatır teyp kuruyor dünyanın kuşunu vuruyor buda gelmiş belgeli avcıyla uğraşıyor...Yani varya Allah muhafaza zorla insanı şiddete sevk edecekler...Suratını dağıtacaksın orda sonra it ölür badem gözlü olur..!!
  • YILDIZ SPZ ME 66
  • ÖZKANLAR FX017 66

Çevrimdışı Gürkan ONAT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 19 Eylül 2013, 17:55:50 »
ismi bilmenıze gerek yok hocam ismini vermekten imtina ettiğini belirterek tarih zaman ve mekan bilgileri ile birlikte yukardaki yazıyıyı biraz daha resmimiyetle yazın bimere çorap söküğü gibi gelir arkası.

resİm yÜkleme
Gürkan ONAT
1982  SAMSUN / ANKARA
STOEGER MODEL 2000 DELUXE 71

Çevrimdışı Necdet KAPLANOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 19 Eylül 2013, 18:30:53 »
ismi bilmenıze gerek yok hocam ismini vermekten imtina ettiğini belirterek tarih zaman ve mekan bilgileri ile birlikte yukardaki yazıyıyı biraz daha resmimiyetle yazın bimere çorap söküğü gibi gelir arkası.
Benimde malesef başımdan buna benzer bi olay geçti. Bimere şikayet edilirken en etkili yöntem nedir bilginiz varmı? Bana tutanakta tutuldu.
1988-izmir

Çevrimdışı Ersin ORBAY

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 19 Eylül 2013, 19:18:45 »
Aslen ceyhanlıyım zaten gürkan bey..Ben o herifi nerde görsem tanırım..Çünkü o kadar sinirimi bozduki..Bende devlet memuruyum..O malum şahsiyeti ceyhan orman bölgeden öğrenip gereken neyse yapacağım..
  • YILDIZ SPZ ME 66
  • ÖZKANLAR FX017 66

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #6 : 19 Eylül 2013, 20:59:59 »
Geçmiş olsun Ersin,maalesef onlardan memleketimizde çok var.Allah ıslah etsin.
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

gülnar

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : 20 Eylül 2013, 09:08:01 »
ismini bilmeseniz de Ogün görevli ekiplerin hepsi soruşturulur ilde valiye ,ilçede kaymakama gelir bu şikayetler.Enazından artık yazılı böle bi başvurunun olması ikinci defa bu ayıbı yapanlarını engeller.

Çevrimdışı Kemal YILMAZ

• Müdavim Üyemiz
  • Şehit oldu!
« Yanıtla #8 : 20 Eylül 2013, 09:59:40 »
ersin kardeşim şu numarayı ara av daire başkan yardımcısı yada başkanın sekreterinin numarası iki numara vardı birini kaydettim ama aklımda değil tam olarak ama büyük olasılıkla daire başkan yardımcısının sait bey 0535 668 95 46 anlat derdini iste ismini gerekli mercilere yaptır işlemini şikayetçi ol
artık bu iş böyle gitmemeli hakkımızı aramalıyız ben de farklı bir durumla karşılaşmıştım bimerden tutunda AV DAİRE ye kadar iletişiime geçmiştim
yap usta gereğini
Kemal YILMAZ
1975 KONYA- ŞEHİT OLDU

Çevrimdışı Muhammet DÖNMEZ

• Müdavim Üyemiz
  • "Eğitimin gerçek amacı uyandırmaktır."
« Yanıtla #9 : 20 Eylül 2013, 18:22:55 »
av esnasınd bizi denetlemeye gelenlerden bizde kimlik sorgulaması yapamıyomuyuz.sonucda kapımıza polis gelse adam polis kimliğini göstermeden isim dahi sormuyo yeri geldiğinde.
ben nerden bilcem onun orman bölgeden geldiğini resmi kimliğinizi görebilirmiyim dediğimde kimlik göstermek zorundalar mı ?
  • Ataneo 12
  • Stoeger m2000
  • Pointer & Drahtaar
Muhammed DÖNMEZ
1986 KÜTAHYA-İZMİR
laboratuvar teknikeri

Çevrimdışı Harun KOCA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 20 Eylül 2013, 19:31:22 »
 O0
Ne demişler namuslularda namussuzlar kadar cesur olursa düzelir bu meseleeeeeee.
Yanlışlık olmasın kimseyi gaza getirmek gibi bir niyetim yuk ama banada yaptılar buna benzer muamele .
Adama karşı yamada kekliklere tüfek sıkan ş. sizleri gösteriyorum benim evraklara bakıyor ama onlara gidemezmiş.
ÖNCE VATAN
1978 ankara

Çevrimdışı Ersin ORBAY

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 20 Eylül 2013, 22:39:08 »
İnşallah bu konuya eğileceğiz arkadaşlar...Tabiki gelen şahıslarda kimlik göstermek zorundalar ama baktı pabuç pahalı ismini veremedi malum şahıs..Ve işin ilginç bir ayrıntısını daha söylemek istiyorum ben sert çıkınca gerekli evraklarıda gösterince adamlar dönüp giderken birisi arkasına döndü ve bana eliyle gözüyle sen onu boşver takma avında devam et der gibi işaret yaptı...Belliki ekiptekilerde bu dengesizden rahatsız..Atalar boşuna dememiş: ''Çingeneye kasaplık verirsen önce babasını kesermiş'' Böyle çapulcularada böyle görev verirsen sonuç ortada işte...
  • YILDIZ SPZ ME 66
  • ÖZKANLAR FX017 66

Çevrimdışı Şenay YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 20 Eylül 2013, 22:51:36 »
Avınızı bozmuşlar yazık..
  • huğlu kop g601 yoto 71 namlu
  • huğlu kop 104 A 76 mamlu
  • Sarsılmaz Leopard y oto 71 namlu
istanbul  Çatalca 1971                                                                         5354139014l

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #13 : 20 Eylül 2013, 23:16:24 »
Ersin bey avcılıkta en önemli şey sakin bir kafa ve huzur, yazıkki anlatımınıza göre sizden bunları almışlar :(

ancak mesaj yazan arkadaşlardan ricamız eleştirilerimiz de haklı da olsak kullandığımız kelimelerle yapılan muameledeki durumla aynı seviyeye düşmemizdir,
Eleştirilerimizde Forum kurallarınıda göz ardı etmeyelim lütfen, teşekkürler...
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı Ersin ORBAY

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 21 Eylül 2013, 13:51:08 »
Ersin bey avcılıkta en önemli şey sakin bir kafa ve huzur, yazıkki anlatımınıza göre sizden bunları almışlar :(

ancak mesaj yazan arkadaşlardan ricamız eleştirilerimiz de haklı da olsak kullandığımız kelimelerle yapılan muameledeki durumla aynı seviyeye düşmemizdir,
Eleştirilerimizde Forum kurallarınıda göz ardı etmeyelim lütfen, teşekkürler...

Uyarınız için teşekkür ederim Tuncay Bey..İnanın böyle olduğu zaman insan kendini tutamıyor.. Haklısınız onların seviyesine düşmemek lazım..Selametle...
  • YILDIZ SPZ ME 66
  • ÖZKANLAR FX017 66

Çevrimdışı Kemal YILMAZ

• Müdavim Üyemiz
  • Şehit oldu!
« Yanıtla #15 : 21 Eylül 2013, 14:37:17 »
av esnasınd bizi denetlemeye gelenlerden bizde kimlik sorgulaması yapamıyomuyuz.sonucda kapımıza polis gelse adam polis kimliğini göstermeden isim dahi sormuyo yeri geldiğinde.
ben nerden bilcem onun orman bölgeden geldiğini resmi kimliğinizi görebilirmiyim dediğimde kimlik göstermek zorundalar mı ?
resmi değil ise kesinlikle kimlik ibrazı yapmak zorunda
Kemal YILMAZ
1975 KONYA- ŞEHİT OLDU

Çevrimdışı Muhammet DÖNMEZ

• Müdavim Üyemiz
  • "Eğitimin gerçek amacı uyandırmaktır."
« Yanıtla #16 : 21 Eylül 2013, 15:35:29 »
resmi değil ise kesinlikle kimlik ibrazı yapmak zorunda

resmi değilse dediğiniz üniformasız oluyor galiba.üniforması olsa kimlik gösterme zorunluluğumu ortadan kalkıyormu ?
  • Ataneo 12
  • Stoeger m2000
  • Pointer & Drahtaar
Muhammed DÖNMEZ
1986 KÜTAHYA-İZMİR
laboratuvar teknikeri

Çevrimdışı Kemal YILMAZ

• Müdavim Üyemiz
  • Şehit oldu!
« Yanıtla #17 : 21 Eylül 2013, 16:05:02 »
mustafa kardeşim illaki kimlik görmek istiyorsan gene iste göstermesini ama kolay kolay kimse o şekilde resmi elbise ve resmi plaka bir araç ile sahtekarlık yapamaz sanırım sahtekarlık yapacak kişi kimliğinde sahtesini yapar nihayetinde bir de şöyle anlatayım kimse resmi bir polis arabasını gördüğünde olay yerine gelen polisten kimlik sormuyor yani
« Son Düzenleme: 21 Eylül 2013, 16:06:32 Gönderen: Kemal YILMAZ »
Kemal YILMAZ
1975 KONYA- ŞEHİT OLDU

Çevrimdışı M.Kemal KESKİN

• *
« Yanıtla #18 : 21 Eylül 2013, 16:31:59 »
Seneye 1 tüfekten fazla tüfekle ava gidilmez diye bir karar alınırsa hiç şaşırmam. :o

Mustafa Kemal KESKİN
1957-İskenderun
0505 4577838

Çevrimdışı Ayfa CEYHAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #19 : 21 Eylül 2013, 16:42:11 »
geçenlerde bizede belge soruldu ayak üstü bi muhabbet ettik adamlar dürbün ile turaç avlayanları takip ettik lerinden ve sabaha kadar cihaz için yatmadıkların dan bahsetti.iyiside denk geliyor kolluk bende kıllık bende diyenide.ama yıllık 350.tl ye yakın para verip de bu tip olayları yaşamak insana koyuyor.

aslında benim daha çok canımı sıkan olay ise av yaptığın merada köylü karşına çıkıp burada av yapamaz sınız biz köylüler olarak yabancıları avlandırmıyoruz diyen şahıslar.
1980 ADANA

Çevrimdışı Umut TUNA

• *
« Yanıtla #20 : 21 Eylül 2013, 17:19:12 »
gecen sene bana da ava yasak olmayan bölgede av haritasını gözüne sokmama rağmen ceza kestiler.mahkemeye verdim av korumanın yazdığı tutanağı aynen yazıp davayı reddetti.hiçbiryerde arayamadım hakkımı adana bölgesinde bu sorun çok koruma memurları belgeli avcının düşmanı bu bölgede tek belgeli avcıyım tek ceza yiyen de benim.hemde arabamdan yeni inmiştim tüfeği yeni almıştım elime arabamı daha kilitlememiştim geldi burası yasak dedi ceza yazacaz dedi ee insaf ama bu resmen terbiyesizlik.ve bu adamlar mecburi olmasına rağmen üniforma da giymiyorlar.bu sene bunlarla iyi bir uğraşmak lazım kanunlar sadece avcıya değil memura da geçerli bunları hatırlatmak lazım arkadaşlara.
Umut TUNA
1980 adana

Çevrimdışı Ömer ÇİRKİNYILAN

• *
« Yanıtla #21 : 21 Eylül 2013, 19:32:18 »
arkadaş senin ne işin var iki tüfekle savaşamı gidiyon :D :D :D  adama iki şaplak çekseydin yaa. şöööyle bazlama gibi açsaydın :(
Ömer ÇİRKİNYILAN
1983-Hatay 
resim upload servisleri