Gönderen Konu: ustalar hangi şok ve fişekleri önerir. şimdiden teşekkürler  (Okunma sayısı 5581 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ali ÖZATA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
ördek tavşan keklik avlarında stoeger md2000 71 namlu tüfekte hangi şoku ve hangi fişekkleri kullanırsam iyi verim alırım. avlanacağım il Erzurum kış ayları sert geçmekte.
« Son Düzenleme: 19 Eylül 2013, 15:31:43 Gönderen: Ali ÖZATA »
1987 - BURDUR

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: ustalar hangi şok ve fişekleri önerir. şimdiden teşekkürler
« Yanıtla #1 : 19 Eylül 2013, 18:44:16 »
Aynı tüfekten bende kullanıyorum.Bu tüfek çok fişek seçmez.Ancak en çok sevdiği fişekler RC ve yerlilerden MECA fişekleri.3 Nolu şok keklik,ördek ve tavşanda çok iyi olacaktır.Yazın 28-30 gram meca çok iyi randıman veriyor.Kışın buzlu havalarda ise 33 gr. RC S4 fişekleri gerçekten müthiş.Daha fazla gramajlı fişek kullanmama hiç gerek kalmıyor.RC S4 özellikle uzak atışlarda çok iyi.Rasgele...
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ

Çevrimdışı Ali ÖZATA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 19 Eylül 2013, 19:41:25 »
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim mehmet bey.
1987 - BURDUR

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : 19 Eylül 2013, 19:57:54 »
Mehmet beyin dediği gibi marka seçmez pek..ördek ve keklik avı yapamadım daha tüfeği bu sezon başında aldım.kışın kullanan arkadaşlar yardımcı olacaklardır eminim..Mehmet Bey yazmış zaten..ben üveyikde 3 şokla çok randıman aldım.28 gr ne bulursam atıyorum uzak mesafelerden çok güzel indiriyor..başka tüfeğin full şokla atıp vurduğu mesafelerden 3 şokla çok rahat vuruyorum.çelgin giden olmadı hiç üveyikte..bazı videolarda ve yaban tv de izliyorum adamlar üveyik vuruyor  - düşsemmi düşmesemmi,o kadar fişek attılar hadi düşeyim barii diyerek düşüyor kuş. ama stoegerde öyle değil..kuşa attığınız zaman resmen hallaç pamuğu gibi attırıyor kuşu..havada saçmanın kuşu ittirdiğine çok şahit oldum..kuş düştükten bi kaç dakika sonra bile hala tüyleri havada uçuşuyor..o sahne herşeye değer..bence anlatılmaz yaşanır. ;D 3 şok rc2 28gr trap fişeği.özellikle bu fişekle ve winchester special chasse 32 gr,la çok yapıyor o işi.kışın ördekleride attırıcaz inşallah hallaç pamuğu gibi.
« Son Düzenleme: 19 Eylül 2013, 20:09:28 Gönderen: Şahin BİTEN »

Çevrimdışı Ali ÖZATA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 19 Eylül 2013, 20:38:27 »
Teşekkür ederimŞahin bey. İnşallah tüfeğim geldikten sonra deneyeceğim bakalım nasıl. Sezonda kazasız belasız bol avlar diliyorum. (ördekleri haalaç pamuğu gibi attıralım gali  :)
1987 - BURDUR

Çevrimdışı Gürkan ONAT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 19 Eylül 2013, 20:45:53 »
hocam aynı tüfeği kullanıyoruz ben stoegerle 3 üncü sezona girdim arayışlarım devam ediyor aşağıdaki linki 5 ay evvel buna benzer bir konu ile açmıştım bir göz atın belki işinize yarar.

http://avlakforum.com/forum/stoeger-vursan-av-tufekleri/mod2000-fisek-secim-ve-tercihleri/new/#new

resİm yÜkleme
Gürkan ONAT
1982  SAMSUN / ANKARA
STOEGER MODEL 2000 DELUXE 71

Çevrimdışı Akif ARSLAN

• *
« Yanıtla #6 : 20 Eylül 2013, 00:19:02 »
Erzurum'un sert havalarında RC S4 öneririm. Özellikle ördek ve tavşan için harika bir fişek. Uzak atışlarda çok başarılı. Keklikte yakın atışlarda sorun olabilir. Toplu atınca hata payı düşüyor ya da parçalıyor. Şok olarak da ben her avda 4 no şok kullanırım. Ama bu avların hakkı 3 şoktur aslında.
Akif ARSLAN
1980 KARAMAN

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 20 Eylül 2013, 14:58:27 »
   Stoeger sahra topu gibidir.Normal havalarda 28-30-32 gr meca.Hava çok sert ve mesafe uzaksa RC S4. 3 Nolu şok müthiş verimli, mesafe tanımıyor.2 ve 1 nolu şokları takmaya hiç gerek kalmıyor.Yeterki ucuna bak.Av düşmüyorsa kabahati kendinde ara.
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ

Çevrimdışı Ali ÖZATA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 21 Eylül 2013, 10:36:07 »
Gürkan hocam verdiğiniz adresteki sayfayı inceledim güzel bilgiler var, Gürkan , Akif ve Mehmet bey teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için benim için faydalı olacak. RC S4 te kaç numaralı saçmayı kullandınız.
1987 - BURDUR

Çevrimdışı Ali ÖZTÜRK 06

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 21 Eylül 2013, 11:46:12 »
ben m2000 değil ama m3500 kullanıyorum m2000 kulanan arkadaşlarımda benle aynı fişekleri kullanıyor eğer maddi durumunuz el veriyorsa federal ve remington kullanmanızı öneririm  biz genelde bu fişekleri kullanıyorduk arkadaşlarla ama artık değiştirmeye başladık kışın karlı ve çok soğuk havalarda     
ördeğe  Winchester ZZ Pichon-Piccione 4 ve 5  numara , tavşan avında 4 numara saçmalı  Winchester Süper Speed Generation 2 keklikte ise winchester üniversal 6 numara kullanıyoruz gayette memnunuz şimdilik birde stoegerler sanki ağır gramjlı fişekleri daha çok seviyor gibi...
Ali ÖZTÜRK
1990 ANKARA

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 21 Eylül 2013, 16:51:40 »
   Çarşamba günü özkursan ve sterling 30 gr fişekleri de üveyikte denedim.Kullandığım fişekler pover tapalıydı ve çok memnun kaldım.Stoeger kullanan dostlara duyurulur.
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ

Çevrimdışı Akif ARSLAN

• *
« Yanıtla #11 : 25 Eylül 2013, 14:10:16 »
Ben Kars'da görev yaparken aynı avları yapıyordum. Ve hepsine ayrı ayrı numara fişek almaktansa bir iki koli 5 numara fişekle hepsinin avını gayet güzel yapıyordum. Normalde kekliğe 6, ördeğe 5, tavşana 3-4-5 daha uygundur diye düşünüyorum. 
Akif ARSLAN
1980 KARAMAN

Çevrimdışı Fehmi TUNCER

• *
« Yanıtla #12 : 26 Eylül 2013, 09:58:48 »
ali kardeşim oğlumda aynı tüfeği kullanıyor RC caccia 32 gram RC S4 VE meca kullanıyor rc 32 caccia eklemeyi tafsiye ederim
Fehmi TUNCER
1959 antalya/hakkari

Çevrimdışı Akif ARSLAN

• *
« Yanıtla #13 : 26 Eylül 2013, 10:21:16 »
Zaten S4 soğuk hava fişeğidir. Normal havalarda Rc 32   S4'ü aratmaz. Fehmi Bey'i de dinlemek lazım.
Akif ARSLAN
1980 KARAMAN

Çevrimdışı Ali ÖZATA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 28 Eylül 2013, 11:05:08 »
tecrübe ve önerileriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
1987 - BURDUR