Selamlar Selçuk Bey,
Mümkünse fişeği kesipte , içindeki barut miktarını hassas terazi ile ölçebilir misiniz ve bir fotoğrafını koyabilir misiniz? Hassas terazi ile olmasa bile bir de Fiochii fişek kesip barut miktarı ile karşılaştırırsanız çok güzel olur. Diğer okuyanlarda yorumlarını yaparlar. Böylelikle daha objektif bir değerlendirme olur. Bende kendim evde fişek doldurmaktayım. Sterling marka barut kullanıyorum. Genellikle tek kurşun dolduruyorum ama 32 gr fişek dolduracak olsam, yeşil kare baruttan 1.65 gr ile 1,70 gr arası barut koyardım. Tabii barutun yanma hızı yani cinsi de çok önemli. Hızlı yanan barutlarla ağır gramaj doldurursanız ani basınç yükselmesi çok çabuk olur ve bir top patlaması hissi yaratır. Örneğin 2 sene önce elime emekli bir avcıdan 2000'li yıllardan kalma MKE tip 2 barut geçti. rengi siyahımtırak idi. tek kurşunları doldururken 1,65-1,55 gr miktarında koyduğumda acayip çok tepiyordu. gramajı 1,30 grama çektiğimde tepme azalıyordu( yani normal bir fişek kadar tepiyordu.) ama bu sefer tek kurşunlar çok fazla düşme yapıyordu. Belki züberdeki barutta hızlı yanan cinsdendir. En azından fotoğrafını koyarsanız bu konudaki uzman arkadaşlar fikirlerini söyleyebilirler.
Rast gele