Gönderen Konu: Yeni aldığım Stoeger'de çalışma sorunu ve çözümü  (Okunma sayısı 27006 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
Ynt: Yeni aldığım Stoeger'de çalışma sorunu ve çözümü
« Yanıtla #50 : 14 Eylül 2013, 12:18:27 »
Hocam o iki vidayi sokun u seklindeki saci cikarin, tufegi bacak arasina sikistirin boruyu iki elle sikica kavrayin kuru bir bezde kullanabilirsin ve gevsetme yonune zorlayin bildigimiz civata saplama gibi.
Eger guc yetmiyorsa isi tabancasi ile govdeye klavuzlandigi bolgeyi isitin ,belki sac kurutmada is gorebilecektir

anladım teşekkürler..pek öyle yayda sürtünme sesi yok benimkinin şarjör borusunun dışı düzgün biraz Allahtan..ama başka bi sebepten sökersem ileride diye sormuştum..teşekkür ederim.

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #51 : 14 Eylül 2013, 12:21:06 »
http://avlakforum.com/forum/stoeger-vursan-av-tufekleri/model2000-kasa-icinde-vuruntu-sorunu/msg1146426/#msg1146426

Hocam su linkteki konuyu ben actim dikkatli bakarsaniz son iki resimde
Yaptigim aynalastirma islemini goreceksiniz

çaya çağırıyorlar gelince bakayım bi merak ettim doğrusu.

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #52 : 15 Eylül 2013, 14:48:36 »
evet çözüldü harika çalışıyor..sabah üveyike gittim,30.5 gr mirage lite game power tapa fişeklerle çok güzel atışlar yaptım..aynı beretta gibi çalışıyor şimdi şıkır şıkır..en çok bu fişeği kıstırırdı.daha bir sürü sorun çıkardığı 28gr marka vardı belli başlı bir kaç markadan aldım birer ikişer paket onlardanda atıyorum gerçekten süper oldu tüfek..daha önce otomatik kullanmıyormuşum ben..

Bana kalırsa stoeger bu tetik tertibatından biraz fazlaca üretmiş.  atmayada kıyamamışlar :D ellerindeki hatalı üretimleri çöpe atmaktansa böyle değerlendirmeyi düşünmüşler heralde aynı tertibatı takıp takıp gönderiyorlar piyasaya tüfekleri..kaşık piminin deliği biri çok az arkada biride çok az önde gözle görülemiyecek kadar ve kaşık sağa yanaşık duruyor.o yüzden yapıyor o sorunları..ama çok basit zahmetsiz bi şeklide giderilebiliyor sorun benim yaptığım gibi.
« Son Düzenleme: 15 Eylül 2013, 15:00:51 Gönderen: Şahin BİTEN »

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #53 : 15 Eylül 2013, 20:49:44 »

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #54 : 15 Eylül 2013, 22:00:10 »

Yayın arkasındaki yüzük denilen bölümü ne halta yarar bilen yok. aynı şey baikalın otomatiğinde de var ama görevi belli. Baikalın pistonunu görenler hatırlayacaktır. Bir kısmı yayı alttan örtecek konumdadır. Bu altta kalan uzantı kasa önündeki takoza çarparak ana mekanizmanın kasa iç arka kısmına vurmasına engel olur. Yapsana sende benzerini de stoegerin ağır mekanizması kasa içini haşat etmesin.

O ayrıntıyı farketmek de çok önemli. Hakikaten de çok güzel bir yöntem ve aklıma gelen her tüfeğe de uygulanması mümkün. Sadece Browning'in mekanizması bir müddet sonra piston kolundan ayrı hareket ettiği yakın zaman modellerinde işe yaramaz ama onların da zaten ihtiyacı daha az. Tekrar edeyim, ben bu çözümü pek beğendim ve aynını bizim imalatçılardan da beklerim. Çok da kolay yapabilirler.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #55 : 15 Eylül 2013, 23:20:54 »
sorunuzun çözüldügüne sevindim çok sordum cevap yazan olmadı diğer konularda stoeger tüfeklerin gövdesi çelik mi alüminyummu bende almak istiyorum bilgi verirseniz sevinirim
yavuz yıldız 1978 sivas.İkamet: istanbul

Çevrimdışı Mehmet ÖZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #56 : 16 Eylül 2013, 00:00:08 »
Yerli otomatikte gövdesi çelik olan sanırım yok, hepsi, almnyum alasimli
Mehmet ÖZ
1978 KONYA

Çevrimdışı Halil KARADENİZ

• Free Üye
  • *
« Yanıtla #57 : 16 Eylül 2013, 08:51:13 »
Aldığında hemen ruhsatına işletmeseydin faturası ile geri iade edebilirdin tüfeği ruhsata işlenmişse ancak tamire gider M2000 modelleri ile alakalı ilk şikayeti sizde gördün oda sizin şansınızamı desem acaba 28 gr atmıyor demişsiniz benimde M2000 stoegerim var 4. av sezonuna girecem bu yıl en ufuk bir sorun bile yaratmadı 24gr 50gr kadar bütün fişeklerle çalıyor bence tornavida ile felan uğraşmayın fabrikaya gönderin sorunnunuzu gidersinler giderilemiyorsa zaten değişim yada para iadesi yapmaları gerekiyor
Halil KARADENİZ 1982-ORDU

resim

Çevrimdışı Kadir GONAYDIN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #58 : 16 Eylül 2013, 09:09:16 »
Sizin adınıza sevindim. Geçmiş olsun keyifli avlarınız daim olsun.
Kadir GONAYDIN-1978 İstanbul - Beylikdüzü

Yedi yaşında ki bir çocuk kalbimizdekileri bilse dağların arkasına kaçarız. Mevla (c.c.) her şeyi biliyor, hiç utanmıyoruz.

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #59 : 16 Eylül 2013, 11:49:41 »
Aldığında hemen ruhsatına işletmeseydin faturası ile geri iade edebilirdin tüfeği ruhsata işlenmişse ancak tamire gider M2000 modelleri ile alakalı ilk şikayeti sizde gördün oda sizin şansınızamı desem acaba 28 gr atmıyor demişsiniz benimde M2000 stoegerim var 4. av sezonuna girecem bu yıl en ufuk bir sorun bile yaratmadı 24gr 50gr kadar bütün fişeklerle çalıyor bence tornavida ile felan uğraşmayın fabrikaya gönderin sorunnunuzu gidersinler giderilemiyorsa zaten değişim yada para iadesi yapmaları gerekiyor

teşekkürler Halil Bey.Bana bi sıkıntı yaratmıyor şu anda...ileride başka bir yerinden arıza yaparsa gönderirim..kaşık sorunu bitti yani.her av öncesi ve her atışda yapmıyorum zaten tamir işini.onu ben bi kere yaptım dahada bişey olmaz artık.fabrikaya aynı sorundan giden ve hiç bir şey yapılmadan geri gelen 7,8 kadar tüfek tanıdım..ilerde başka bi yerinden yaparsa arıza gönderirim tabi ki.bide fabrikadan tetik tertibatı istesem komple kaşığı,yayları,tetiği , ıvır zıvır herşey üstünde..parasıyla tabi ki.bulunsun yedek..fiyat ne tutar acaba merak ettim doğrusu..bi arayıp sorsam mı ne?
« Son Düzenleme: 16 Eylül 2013, 13:02:17 Gönderen: Şahin BİTEN »

mesut birol

• Ziyaretçi
« Yanıtla #60 : 16 Eylül 2013, 13:16:23 »
Şahin Bey sorarsan bizi de haberdar et.bilgimiz olsun belki lazım olur..

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #61 : 16 Eylül 2013, 17:41:51 »
Sizin adınıza sevindim. Geçmiş olsun keyifli avlarınız daim olsun.

teşekkürler Kadir Bey sizede keyifli bol avlar..

Şahin Bey sorarsan bizi de haberdar et.bilgimiz olsun belki lazım olur..

Sorucam Mesut Bey..haberdar ederim tabi ki..dursun yedek..elimizdeki sağlamda olsa ne zaman neresinden arıza vereceği belli olmaz..her tüfek için geçerli bu..tetik tertibatı demek silahın kalbi demek.şu anda piyasada bol bol varken alıp koymak lazım..3,5 sene sonra silah üretimden  kalktımı parçada bulunmuyor..mesela huğlu 401b var bi arkadaşımda..tüfek emniyette durmuyor , ama tetik tertibatının yenisi yok piyasada.fabrikayada gönderemiyor şu anda tam av sezonu.
« Son Düzenleme: 16 Eylül 2013, 17:42:59 Gönderen: Şahin BİTEN »