Bu konu aşağıdaki konudan bölünerek yeni konu haline getirilmiştir.
http://avlakforum.com/forum/ordek-ve-kaz-avi-avcilari-ve-avlari/ordek-avi-icin-en-iyi-yerli-otomatik-hangisidir/25/
SaygılarımlaDeğerli yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim.Şu an elimde armsan phenoma var.Deneme fırsatım olmadı.Eğer ördek avında zayıf kalırsa kinetik alma düşüncem var.Stoeger ya da neo.Neo için sıkıştırma yapıyor diyenleri duydum stoegerden şikayet edeni pek görmedim ama kinetik olması beni biraz düşündürüyor.
Sezon öncesi haziran ayında Stoeger MD2000 Camo Max4 71 namlu y.otomatik av tüfeği aldım.burdaki yorumların çoğu bu tüfeği almamda etkili oldu..kimse yanlış anlamasın ama aldığıma bin kere hatta milyon kere , trilyon kere pişmanım.kimseyede tavsiye etmem.kullanma klavuzunda 28 gr ile 50gr arasında her fişekle sorunsuz çalışır diyorlar.28gr tüm markalarda tutukluk yapıyor..sadece saga 28gr ile düzgün çalışıyor oda 5,6 koli fişek attıktan sonra.fişek tablası çok seçiyor.tutukluk yaptığı kıstırdığı fişekleri yazıyorum
dikkat=32gr rc,tse damgalı 32 gr mirage (tse damgasızlarıda var aynı renk fişek aynı paket onları kıstırmıyor böylelikle işin içinde Türk damgası oldumu ne olduğunuda öğrendim).28gr rc,28gr züber,30gr diana,28gr imperial,30gr rc,32gr bp nike,34gr rc,32gr remington italyan yapımı olan,32gr bp(bunu kıstırmıyor ama fişek dip tablası ince olduğundan boş kovanı namlu ağzında bırakıyor atmıyor) 28gr sterling şimdilik aklımda olan bunlar.fişek dolabım geçen yıldan doluydu ama stok nerdeyse tükendi tüfek denerken.gelelim diğer kusurlarına; tırnak bazı fişeklerin boşunu atmıyor , rc titano , 28gr rc gibi.34gr rc denemelerimde hem kıstırdı hemde kurma kolunu fırlattı yaklaşık bi saat kadar bir aramadan sonra buldum dağda.fişek mekanizma ve namlu ağzı arasında sıkışıp kalıyor ilk fişeği attıktan sonra hazneden gelen 2ci fişek yani.namlu ağzındaki keskin yer fişeğin ağzını çakıyla kesmiş gibi kesiyor dilimliyor adeta.çakıyla kenarlarını düzeltip öyle sürüyorum namluya tekrar.bazı arkadaşlarım diyecekler ki benim ki hiç tutukluk yapmıyor..olabilir sonuçda yerli bu birinin kalitesi diğerini tutmuyor.otomatik tüfek imalatında standardı yakalıyamamışız biz.yurdum insanına kaktır gitsin ne versen itiraz etmez anlayışı.güya Türkiyenin en kaliteli tüfeği.namlu kalitesine diyeceğim yok bi tek saçma tutsun kuşa havada takla attırır.ama mekanik kısmı akla gelebilecek her yerinden arıza yaptığı müddetce ne yapayım namluyu.her avda beni rezil ediyor avdan soğudum namlu altından olsa ne yazar.icra yayı alışmamış desek dediğim gibi 5,6 koliye yakın fişek attım 35,36gr da dahil olmak üzere.mekanizmayı söktüm fişek haznesinin dışındaki yani mekanizma yayının altındaki kalın yağı sildim yayın altındaki yüzük rahat hareket etmiyor fazla yağlı olunca çalışmıyor takılıyor.gene tutukluk yaptı..av dönüşü söktüm tekrar mekanizma,yay,tetik tertibatı,şarjör yayı ne varsa söktüm saf bezinle yıkadım şarjör borsunun dışıda dahil 1gr yag bırakmadım.lek kir iz hiç bir şey kalmadı.kaşığın hareket eden yerlerine hafif ince yağ sıktım taktım ama hala aynı deli olucam..tüm arızalar bu tüfekte sanırım..bitmiyor hangi birisini yaptırıcan.kaşığı değiştirsen gene aynı olucak fişek tutucu tırnak diyecekler onu değiştiricen başka birşey.sevise göndersem müşteri hizmeti sıfır adamlarda.bi arkadaşım yazmış sanırım bu forumdaydı oda göndermiş hiçbir işlem yapmadan bolca yağlayıp geri göndermişler..bir daha yerli malı tüfeğe asla bulaşmam.hele kinetikse şiddetle kaçarım o tüfeğin olduğu yerden arkama bakmam..1,2 yıl daha bekleyip gazlı bir beretta(al 391 urika yada al391 urika2 olabilir,beretta a303 , fabarm xlr5 , beretta extrema2 gibi) yada 2ci el temiz bir fabarm ellegi alıcam. yerli malı sıfır tüfek alacağıma 30,40 yıllık 2ci el bir tüfek alırım daha iyi.en azından avda acaba şimdimi kıstırıcak,şimdimi arıza yapıcak diye aklımda bir soru işareti olmaz , yaptığım avdan zevk alırım..alıcak olan ,almayı düşünen arkadaşlar kesinlikle almayın pişman olursunuz paranız çöp olmasın.gidin bi 2.ci el fabarm ellegi alın 700 yada 1000 lira arası.ben pişmanım ağzım yandı..
md3000 inide aynıdır kanımca md3500üde.zihniyet aynı olunca model farklı olsada birşey değişeceğini sanmam.