Gönderen Konu: Yeni aldığım Stoeger'de çalışma sorunu ve çözümü  (Okunma sayısı 27214 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
Bu konu aşağıdaki konudan bölünerek yeni konu haline getirilmiştir.
http://avlakforum.com/forum/ordek-ve-kaz-avi-avcilari-ve-avlari/ordek-avi-icin-en-iyi-yerli-otomatik-hangisidir/25/
Saygılarımla

Değerli yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim.Şu an elimde armsan phenoma var.Deneme fırsatım olmadı.Eğer ördek avında zayıf kalırsa kinetik alma düşüncem var.Stoeger ya da neo.Neo için sıkıştırma yapıyor diyenleri duydum stoegerden şikayet edeni pek görmedim ama kinetik olması beni biraz düşündürüyor.

Sezon öncesi haziran ayında Stoeger MD2000 Camo Max4 71 namlu y.otomatik av tüfeği aldım.burdaki yorumların çoğu bu tüfeği almamda etkili oldu..kimse yanlış anlamasın ama aldığıma bin kere hatta milyon kere , trilyon kere pişmanım.kimseyede tavsiye etmem.kullanma klavuzunda 28 gr ile 50gr arasında her fişekle sorunsuz çalışır diyorlar.28gr tüm markalarda tutukluk yapıyor..sadece saga 28gr ile düzgün çalışıyor oda 5,6 koli fişek attıktan sonra.fişek tablası çok seçiyor.tutukluk yaptığı kıstırdığı fişekleri yazıyorum dikkat=32gr rc,tse damgalı 32 gr mirage (tse damgasızlarıda var aynı renk fişek aynı paket onları kıstırmıyor böylelikle işin içinde Türk damgası oldumu ne olduğunuda öğrendim).28gr rc,28gr züber,30gr diana,28gr imperial,30gr rc,32gr bp nike,34gr rc,32gr remington italyan yapımı olan,32gr bp(bunu kıstırmıyor ama fişek dip tablası ince olduğundan boş kovanı namlu ağzında bırakıyor atmıyor) 28gr sterling şimdilik aklımda olan bunlar.fişek dolabım geçen yıldan doluydu ama stok nerdeyse tükendi tüfek denerken.gelelim diğer kusurlarına; tırnak bazı fişeklerin boşunu atmıyor , rc titano , 28gr rc gibi.34gr rc denemelerimde hem kıstırdı hemde kurma kolunu fırlattı yaklaşık bi saat kadar bir aramadan sonra buldum dağda.fişek mekanizma ve namlu ağzı arasında sıkışıp kalıyor ilk fişeği attıktan sonra hazneden gelen 2ci fişek yani.namlu ağzındaki keskin yer fişeğin ağzını çakıyla kesmiş gibi kesiyor dilimliyor adeta.çakıyla kenarlarını düzeltip öyle sürüyorum namluya tekrar.bazı arkadaşlarım diyecekler ki benim ki hiç tutukluk yapmıyor..olabilir sonuçda yerli bu birinin kalitesi diğerini tutmuyor.otomatik tüfek imalatında standardı yakalıyamamışız biz.yurdum insanına kaktır gitsin ne versen itiraz etmez anlayışı.güya Türkiyenin en kaliteli tüfeği.namlu  kalitesine diyeceğim yok bi tek saçma tutsun kuşa havada takla attırır.ama mekanik kısmı akla gelebilecek her yerinden arıza yaptığı müddetce ne yapayım namluyu.her avda beni rezil ediyor avdan soğudum namlu altından olsa ne yazar.icra yayı alışmamış desek dediğim gibi 5,6 koliye yakın fişek attım 35,36gr da dahil olmak üzere.mekanizmayı söktüm fişek haznesinin dışındaki yani mekanizma yayının altındaki kalın yağı sildim yayın altındaki yüzük rahat hareket etmiyor fazla yağlı olunca çalışmıyor takılıyor.gene tutukluk yaptı..av dönüşü söktüm tekrar mekanizma,yay,tetik tertibatı,şarjör yayı ne varsa söktüm saf bezinle yıkadım şarjör borsunun dışıda dahil 1gr yag bırakmadım.lek kir iz hiç bir şey kalmadı.kaşığın hareket eden yerlerine hafif ince yağ sıktım taktım ama hala aynı deli olucam..tüm arızalar bu tüfekte sanırım..bitmiyor hangi birisini yaptırıcan.kaşığı değiştirsen gene aynı olucak fişek tutucu tırnak diyecekler onu değiştiricen  başka birşey.sevise göndersem müşteri hizmeti sıfır adamlarda.bi arkadaşım yazmış sanırım bu forumdaydı oda göndermiş hiçbir işlem yapmadan bolca yağlayıp geri göndermişler..bir daha yerli malı tüfeğe asla bulaşmam.hele kinetikse şiddetle kaçarım o tüfeğin olduğu yerden arkama bakmam..1,2 yıl daha bekleyip gazlı bir beretta(al 391 urika yada al391 urika2 olabilir,beretta a303 , fabarm xlr5 , beretta extrema2 gibi) yada 2ci el temiz bir fabarm ellegi alıcam. yerli malı sıfır tüfek alacağıma 30,40 yıllık 2ci el bir tüfek alırım daha iyi.en azından avda acaba şimdimi kıstırıcak,şimdimi arıza yapıcak diye aklımda bir soru işareti olmaz , yaptığım avdan zevk alırım..alıcak olan ,almayı düşünen arkadaşlar kesinlikle almayın pişman olursunuz paranız çöp olmasın.gidin bi 2.ci el fabarm ellegi alın 700 yada 1000 lira arası.ben pişmanım ağzım yandı.. :( md3000 inide aynıdır kanımca md3500üde.zihniyet aynı olunca model farklı olsada birşey değişeceğini sanmam.
« Son Düzenleme: 13 Eylül 2013, 17:54:17 Gönderen: Volkan KÖYDEMİR »

Çevrimdışı Şenay YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Yeni aldığım Stoeger'de çalışma sorunu ve çözümü
« Yanıtla #1 : 11 Eylül 2013, 23:27:30 »
 hakan bey Huğlu kullananların   müşteri    mennuniyetinden        bshsetmişsiniz          huğlu  tüfeği            ile iç atış yaptınızm  10 seneden fazla oldu HuğluG 601          yarı  otamatik             kullanıyorum             Maşallahı var      sizede tavsiye ederim   ...
  • huğlu kop g601 yoto 71 namlu
  • huğlu kop 104 A 76 mamlu
  • Sarsılmaz Leopard y oto 71 namlu
istanbul  Çatalca 1971                                                                         5354139014l

mesut birol

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 12 Eylül 2013, 00:56:36 »
şahin bey aynı sorun bende vardı sotegerden mekanizma yayının yenisini istedim ücretsiz gönderdiler şu an 28 gr gayet güzel çalışıyor.bence mekanizma yayında sorun vardır.

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : 12 Eylül 2013, 12:42:36 »
şahin bey aynı sorun bende vardı sotegerden mekanizma yayının yenisini istedim ücretsiz gönderdiler şu an 28 gr gayet güzel çalışıyor.bence mekanizma yayında sorun vardır.

Benimkinde epey bir sorun var sanırım Mesut bey..boş fişeğide atmıyor bazen.hangi fişekde yapıcağı belli olmuyor..tırnak düzgün yerleşşe bile fişek dip tabanına gene yapıyor.boşu atmadan arkasına doluyu koyuyor.elle çekip bırakıyorum mekanizmayı doluyu çıkarıyorum sonra bi daha çek bırak boşu atsın.pompalıyla daha hızlı av yapılır buna bakılırsa. :D

mekanizma yayıyla çözüldüyse çok iyi..ben kaşıktan şüpheliyim bilmiyorum ama.fişek tablası seçtiğine göre.birde kıstırdığı bir kaç markayı karışık koyarsak bi tane birinden bi tane öbüründen o zaman tutukluk yapmıyor..ne iştir anlamadım..ördekte kullanıcaz sadece sanırsam.Allahtan S4 , rc jk6 , 34 gr Rotweil , 34 gr BP Gibi fişeklerde tutukluk yapmıyor. tam ördek tepeme geldiğinde sorun çıkmazsa oda.tutukluk yapma yada tırnağın boşu atmaması gibi.bakıcaz artık.ben fabrikayı aramadım..göndermedimde..ilgileneceklerini sanmam.hemen kendilerini haklı çıkarmak için biz tüfek kullanması bilmiyormuşuz gibi yok kurma kolunu sert bırakın , yok yay sert alışıncaya kadar sert fişek atın  , yağsız kalmıştır falan gibi dandik bahaneler bulucaklardır..bende 103 D Huğlu S.Poze var bi tane.99 yada 2000 model tam hatırlamıyorum.daha tık demedi.ne çift patlatma nede başka bir arıza.24gr dan 36 gr ma kendi dolularımda dahil atmadığım bişey kalmadı.neler çekti elimden.hala taş gibi.en ufak bir arızası yok..yedek namlu yaptırıcam ona 1,3 fix şok 71 cm. torunlarım bile kullanır arıza yapmadan..ancak Y.otomatiklerde hele kinetikse arıza üstüne arıza..tüfeğiyle barışık olanlar ufak tefek şeyleri dert etmeyebilir ama ben barışamadım aldı alalı.pimpirikli biriyim en ufak bişey kafama takılır durur.bi kere soğudum tüfekten.geçen yıl kral s.poze aldım aliminyum kasa..kuşa atıyorum kuş kalkıp gidiyor burnumun dibinde.hangi fişeği attımsa aynı.2 ay demedi aldığım fiyatın 100 lira aşağısı sattım.daha tüfek diye elime almam.

bu arada kaç günde geldi mekanizma yayı.ücret aldılar mı?

mesut birol

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : 12 Eylül 2013, 12:49:33 »
şahin Bey aynı sorunları yaşamışız 28 gr atmıyor,30 gr atmıyor patlatsada boş fişeği atmıyordu aradım firmayı mekanizma yayını kontrol et dediler,daha sonra ücretsiz yenisini gönderdiler,olmazsa silahı gönderin bakalım dediler,ama sorunum düzeldi,isterseniz telf verebilirim direk arıza bakım servisinin..

mesut birol

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 12 Eylül 2013, 12:52:46 »
2 gün içinde elime geçti mekanizmayı çektiğimde yayın alt kısmında hafif bombe yapıyordu,32 gr ve üstü bütün fişekleri sorunsuz bir şekilde çalıştırıyordu.zaten ördek avı için almıştım ama kullanma kılavuzunda 28 gr ile 56 gr yazıyordu.madem 28 gr çalışıyorsa gerekirse tamire gönderirim diye düşündüm gerek kalmadı.

mesut birol

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 12 Eylül 2013, 13:04:46 »
şahin Bey bir önemli konuda kullanma kılavuzunda belirtilen el kundağındaki pul olayı...düz pul altta eğri pul üstte olması lazım.

Çevrimdışı Ş.Burak SEZER

• DUCK HUNTER
  • Avlak Yönetici
« Yanıtla #7 : 12 Eylül 2013, 13:09:06 »
Tüfek ve fişek bu işin %20'sidir Hakan bey...Yerli yabancı farketmez..Bu olayı bu kadar kafaya takmamak gerekir..
Ş.Burak SEZER 
1988 SAMSUN

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : 12 Eylül 2013, 13:49:17 »
şahin Bey bir önemli konuda kullanma kılavuzunda belirtilen el kundağındaki pul olayı...düz pul altta eğri pul üstte olması lazım.

teşekkürler Mesut Bey eğri pul genelde üstte zaten..altada koydum deneme amaçlı ama bişey farketmedi.sonra tekrar üste aldım eğri pulu..alayım ben tamir bakım servisinin numarasını..bi konuşayım ne diyecekler.el kundağını söküp bakıcam tekrar dediğiniz gibi bombe olayı olabilir..başka bir markanın yayı takılsa ne olur acaba..ayrıca fişek haznesinin yayı çok uzun sanki 7+1 yayı gibi.kaşık yayı çok sert..daha kısa ve yumuşak kaşık yayı bulursam değiştiricem.

tamamen şans bu işler..300 liralık otomatikle yıllarca sorunsuz takır takır av yaparlar , 1000 liralık tüfek alırsın böyle olur..bi arkadaşımda torun poze var aliminyum kasa.beğenmediğimiz özkursan fişeklerle tavşanda  ördekte destan yazıyor tüfek. daha enjektör arızası yada çift patlatmada yapmadı şans işi bu işler.
« Son Düzenleme: 12 Eylül 2013, 13:53:34 Gönderen: Şahin BİTEN »

mesut birol

• Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : 12 Eylül 2013, 14:05:26 »
bence başka bir firmanın yayını yada tetik tertibatını kullanmayın derim.telf:216 365 07 60 dahili:117 erhan bey,yada ümit bey çıkar,bakım tamir servisi.

mesut birol

• Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : 12 Eylül 2013, 14:08:17 »
inşallah mekanizma yayındadır,yenisini gönderirler takarsınız keleş gibi çalışmaya başlar :D şu anda memnunum dipçik bedi sormuştum kısa olanı varmı diye belli mevcudu yakalarsak onuda yaptırırlarmış hani dipçik uzun geliyorsa eğer.

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : 12 Eylül 2013, 14:08:55 »
teşekkürler Mesut Bey.aldım numarayı bi arayıp yeni yay isticem..oda olmazsa tüfeği gönderirim servise artık.daha ördek sezonuna çok var o zamana kadar pozeyle idare ederim napalım.

mesut birol

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : 12 Eylül 2013, 14:13:22 »
sonucu aktarın ki bilgimiz olsun,bizim gibi sıkıntılı olan varsa onlarında haberi olsun ne yapılacağından..

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : 12 Eylül 2013, 14:52:49 »
hala ulaşabilmiş değilim tamir bakım servisine sürekli meşgul ttnet müşteri hizmetlerini arasak düşürmüştük şimdiye.  :D

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : 12 Eylül 2013, 15:03:34 »
Erhan beye ulaştım..bana dediği aynen şu.kaşık tüfeğin boş mermiyi fırlattığı yöne kaymıştır.kaşığı ters tarafa doğru tornavidayla bükün.o olayı kesecektir.eğer gene devam ederse bana gönderin tüfeği dedi.denicem şimdi.gelişmelerden haberdar ederim sizleri.

mesut birol

• Ziyaretçi
« Yanıtla #15 : 12 Eylül 2013, 15:58:53 »
bu ne böyle?çok ilginç.biz tüfekçimiyiz ki o tamiri yapabilelim...inşallah tamir edebilirsiniz?valla işimiz zor.. :(

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #16 : 12 Eylül 2013, 19:45:29 »
bende onu diyorum ya kendi kendime Mesut Bey..bana kaşık sağa kaymıştır o şekilde imal edilmiştir sola dogru ittirin demiş Erhan bey ben bükün anlamışım.ilk dediği çözüm şu aynen aktarıyorum; - Kıstırdığı fişekleri atma abi.

Hayret dedim içimden kendi kendime ben dahil tüfeği fişek kıstıran binlerce avcı bu dahiyane fikri neden daha önce düşünemedik  :D

2. çözüm; -kaşık sağa doğru kayık yapılmıştır kaşık size bakıcak şekilde yani atış pozisyonun tersi şeklinde tüfeği çevirin ve kaşıkla kasa arasına tornavida sokup kaşığı sola doğru ittirin.ondan sonra deneyin o fişeklerle.gene aynı yaparsa gönderin tüfeği ben bakarım burada dedi.

kaşığın kasa ile kenarlarında 1 milim bilemedin 1.5 milim boşluk anca.ittirsen nolucak kaşık gene geri geliyor..ben bu fikri biraz daha geliştirdim kaşık üste doğru bakıcak şekilde çevirdim tüfeği..kaşığın arasındaki yarık yere tornavidayı soktum..düz tornavida ama sağlam olucak yamulup bükülmeyen cinsten.sonra kaşığı sola doğru iyice büktüm.hatta dikkatli bakınca belli oluyor şimdi kaşığın bi tarafı hafif yukarıda bir tarafıda hafif aşağı bakıyor..ama kaşığın ön kısmına yakın yerden yapılmalı bu işlem yoksa kaşığın takılı olduğu yerden dip kısımdan yaparsanız plastik aksam kırılabilir.hoş kolay kolay kırılıcak birşeyede benzemiyor ya..

neyse yaptım topladım tüfeği.gittim dağa.20 kadar RC2 28gr trap fişeği vardı.avda randımanlı bir fişek olmasına rağmen sürekli 2 atıp 1 kıstırıyor,1 atıp 2kıstırıyordu bu fişekleri..bastım şarjöre 4 tane bi tanede ağzına.tek tek atış yaptım..aman Allahım oda ne.tın tın sayıyor saat gibi.5 tane daha bastım seri attım gene sorun yok.5 tane daha 2 el tek tek 3 el seri problem yok..diğer 5ide attım bildiğin Benelli oldu tüfek.şu anda benelliden daha stabil çalışıyor...ama 28 gr fişek kalmadı evde..yarın sabah kıstırdığı bir kaç markadan alıp deneyeceğim paketleri bitirinceye kadar.mirage 30.5gr lite game , 28gr RC2 , 30GR DİANA , 32GR italyan malı remington gibi.böylelikle stoeger tüfeklerini modernize etmiş olduk bi nevi. fabrika bize teşekkür etmeli.öncelikle Mesut Beye teşekkürler..sonrada Erhan beye sağolsun elinden geldiğince yardımcı oldu.eğer sorun devam etseydi göndericektim fabrikaya elimiz mahkum napalım.benim anlamadığım bu işi benim yerime fabrika neden yapmıyor tüfeği imal ederken..ürettikleri tüfeği piyasaya sürmeden önce denemedikleri de gün gibi ortada.:D aynı sorunu yaşayan arkadaşlara resimli bir şekilde anlatırım elimden geldiğincede yardımcı olmaya çalışırım arkadaşlar.
« Son Düzenleme: 12 Eylül 2013, 19:47:38 Gönderen: Şahin BİTEN »

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #17 : 12 Eylül 2013, 19:52:46 »
bu arada avda denemeden pek bişey belli olmuyor.atış yapmaya gidersin dan dan dan atar.avın en heyecanlı yerinde bi fişek atarsın kıstırır..stoegerin genlerinde var , doğası böyle  :D hafta sonu belli olucak ne olucağı...

Çevrimdışı Gökhan AKDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #18 : 12 Eylül 2013, 20:00:34 »
Şahin abi Allah iyiligini versin, yorumunla gulumsettin :)
Umarim sorun tamamen duzelmistir ve biraz icin yatmistir tufegede elini uzattiginda  acaba demzsin.
  • Ata NEO 12 Cal /66 Namlu
  • Deutsch Drahthaar - Tony
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #19 : 12 Eylül 2013, 20:09:23 »
Şahin abi Allah iyiligini versin, yorumunla gulumsettin :)
Umarim sorun tamamen duzelmistir ve biraz icin yatmistir tufegede elini uzattiginda  acaba demzsin.

biraz neşem yerine geldi Gökhan..tüfek yüze çok iyi geliyor namlu kalitesi dehşet..3 no şokla 70,80 adımdan çok üveyik düşürdüm.mesafe gram marka tanımıyor namlu..o kadar yani.uçar avları için biçilmiş kaftan hele ördekte dahada dehşet olur gibi.swingi çok güzel tüfeğin.71 namlu olduğundandır belkide bilemiyorum.ama saçmasından memnumun açıkcası.tek sorun o 2. , 3. fişekte takılması..ama oldu gibi.dandiklik yapıcak olsa eskisi gibi 2ci fişekte bilemedin3.de yapardı..20 tane attım aynı fişeklerden yok istesen de kıstırmıyor artık..ha ileride arıza yaparmı yapabilir kul yapısı bu.ne olur fişek tutucu tırnak aşınır,döner başlıkdaki tırnak aşınır vs.onlar yapılır kolay iş gönderirsin değiştirirler.kıstırma sorunu kronik bir vaka aynı tüfekten alıp aynı sorundan dolayı tüfeğini satan bir kaç arkadaş tanıdım burda .tüfeği aldıktan sonra tabi. :D yorum için teşekkürler bu arada.
« Son Düzenleme: 12 Eylül 2013, 20:12:40 Gönderen: Şahin BİTEN »

Çevrimdışı Gökhan AKDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #20 : 12 Eylül 2013, 20:20:08 »
biraz neşem yerine geldi Gökhan..tüfek yüze çok iyi geliyor namlu kalitesi dehşet..3 no şokla 70,80 adımdan çok üveyik düşürdüm.mesafe gram marka tanımıyor namlu..o kadar yani.uçar avları için biçilmiş kaftan hele ördekte dahada dehşet olur gibi.swingi çok güzel tüfeğin.71 namlu olduğundandır belkide bilemiyorum.ama saçmasından memnumun açıkcası.tek sorun o 2. , 3. fişekte takılması..ama oldu gibi.dandiklik yapıcak olsa eskisi gibi 2ci fişekte bilemedin3.de yapardı..20 tane attım aynı fişeklerden yok istesen de kıstırmıyor artık..ha ileride arıza yaparmı yapabilir kul yapısı bu.ne olur fişek tutucu tırnak aşınır,döner başlıkdaki tırnak aşınır vs.onlar yapılır kolay iş gönderirsin değiştirirler.kıstırma sorunu kronik bir vaka aynı tüfekten alıp aynı sorundan dolayı tüfeğini satan bir kaç arkadaş tanıdım burda .tüfeği aldıktan sonra tabi. :D yorum için teşekkürler bu arada.
abi stoger i iyi oldugunu okumustum pek olumsuz yorum okumadim ama illaki dedigin gibi yurt icine verilen mallarda sorun cikiyor umarim sorun kalmamistir.Bende Akdas poze siparis ettim 24 temmuzd hala gelecek diye bekliyorum bazen sans olacak insanda :)
  • Ata NEO 12 Cal /66 Namlu
  • Deutsch Drahthaar - Tony
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

mesut birol

• Ziyaretçi
« Yanıtla #21 : 12 Eylül 2013, 20:38:36 »
şahin bey desene işi kaptın ;D ama en çok tüfeği göndermeden çözdüğüne sevindim.tam av zamanı daha hevesini almadan doğru tamire..inşallah ayarları bozulmaz.geçmiş olsun.

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #22 : 12 Eylül 2013, 21:18:44 »
inşallah tez zamanda tüfeğine kavuşursun Gökhan..çok bekletmişler yahu..İşi kaptık sayılır Mesut Bey..bozulucak bir ayar göremedim ama ayar derken ? kaşıkmı tetik tertibatımı..tüfeğin kurma kolu çekliyken kaşığa fişek koyup kurma kolunu bıraktığımda zorla giriyordu namluya ve fişeğin sağ tarafını kesik kesik yapıyordu şu anda o olayda kayboldu şak diye alıyor namluya..boştayken belli oluo zaten nolucağı.sürtme olayı kayboldu dolayısıyle tutuklukta..bu kadar basit bişey yani.kaşığı yamult gitsin  :D bayada saağlammış meret.tornavida yamuldu yıldız tornavida.bende kalın düz tornavidayla yaptım.

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #23 : 12 Eylül 2013, 21:29:46 »
Hemen hemen geçmiş olsun denecek hale gelmiş, tebrikler. Madem bunlar oluyorsa kutusuna bir tornavida, kullanma kılavuzuna şekille nasıl tamir edileceğini de ekleyivereler bari. Sizin bu silahla ilgili kısmı konudan ayırıp ayrı başlık yapsak iyi olur. Şu tamirin yapıldığı yeri, fotoğrafını da eklediğinizde faydalı bir konu olacak.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #24 : 12 Eylül 2013, 22:05:02 »
Hemen hemen geçmiş olsun denecek hale gelmiş, tebrikler. Madem bunlar oluyorsa kutusuna bir tornavida, kullanma kılavuzuna şekille nasıl tamir edileceğini de ekleyivereler bari. Sizin bu silahla ilgili kısmı konudan ayırıp ayrı başlık yapsak iyi olur. Şu tamirin yapıldığı yeri, fotoğrafını da eklediğinizde faydalı bir konu olacak.

teşekkürler sağolun..kullanma klavuzunda tarifini yapsalar iyi olacak dediğiniz gibi.resimleri şimdi yüklüyorum..telefonla çektim ama inşallah bişeye benzer.