Gönderen Konu: Adana'da Bıldırcınlar nerede bilen var mı??? :)  (Okunma sayısı 4917 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Sertaç TÜLEK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Adana'da Bıldırcınlar nerede bilen var mı??? :)
« : 12 Eylül 2013, 15:05:39 »
merhabalar abilerim kardeslerim 3 haftadan bu yana ava gidiyoruz şöyle bir meraları dolaşıyoruz ama 3 haftadan beri 2 adet bıldırcın gördüm başkada yok... sabahtan öğleye kadar durmadan bir fiil geziyoruz yok öğleden sonra gidiyoruz yok durumlar vahim böyle giderse... sadece bende değil yıllardan beri avcılık yapan abilerimde var ama hiçbiri kuş bulamadığını ifade ediyor bakalım ekime kadar durumlarda düzelme olacak mı?...
SERTAÇ TÜLEK
1988 ADANA

Çevrimdışı Sertaç TÜLEK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Adana'da Bıldırcınlar nerede bilen var mı??? :)
« Yanıtla #1 : 12 Eylül 2013, 20:41:58 »
demek hiç bilen yok :) anlaşılan daha buralara kuş uğramadı zaten yerli bıldırcınları ilk hafta hepsini vurdular galiba neyse herkez nasibini alır hayırlısıyla inşallah bizde buluruz birgün
SERTAÇ TÜLEK
1988 ADANA

Çevrimdışı Canan GÖRÜR

• Müdavim Üyemiz
  • ADANA BELÇIKA HATTINDA GARİP BİR AVCI
« Yanıtla #2 : 13 Eylül 2013, 00:59:31 »
sertac kardesim bilen soylermi bol bol mera deyistireceksin yani tabana kuvvet arayacaksin karatasa gittinmi saygilar
Canan GÖRÜR
1967 ADANA & BELÇİKA

Çevrimdışı Olgun SARIAKÇALI

• *
« Yanıtla #3 : 13 Eylül 2013, 09:22:31 »
misafirim olun gelin bigün avlanalım buralardada cok yok ama limitleri herharukarde zorlarsınız
Olgun SARIAKÇALI
1984 osmaniye

Çevrimdışı Sertaç TÜLEK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 13 Eylül 2013, 14:03:26 »
sertac kardesim bilen soylermi bol bol mera deyistireceksin yani tabana kuvvet arayacaksin karatasa gittinmi saygilar

yok abicim zaten ben esprisine söyledim de cidden kuş yok karataşa gitmenin zamanı değil daha ekim ayı ortalarında oluyor orda her sene kısmet orayada gidecez güzel meralar biliyoruz oralarda ama oralarda kuş olmaz yanılmıyorsam şuan.

misafirim olun gelin bigün avlanalım buralardada cok yok ama limitleri herharukarde zorlarsınız

abicim güzel davetinizden dolayı çok teşekkür ederim ama avlanma pulum il sınırları dahilinde :) belki seneye türkiye geneli alırsak.. davetinizden dolayı tekrar teşekkür ederim
SERTAÇ TÜLEK
1988 ADANA

Çevrimdışı Canan GÖRÜR

• Müdavim Üyemiz
  • ADANA BELÇIKA HATTINDA GARİP BİR AVCI
« Yanıtla #5 : 14 Eylül 2013, 01:58:00 »
evet serttac karatasta poyrazlar cogalmasi satr bildircin sabah battaniyeyle yatacaksin bildircinlar kapida demek eyerki makinali olanlardan kus kalirsa gorduyunuz duydugunuz gibi jandarmayi arayin lutfen kimse kimsenin kismetini makinayla almasin saygilar
Canan GÖRÜR
1967 ADANA & BELÇİKA

Çevrimdışı Nadir TÜMEN

• *
« Yanıtla #6 : 14 Eylül 2013, 11:43:54 »
kardaş 3 haftadır bende tarsus ovalarını geziyorum tek kuş kaldıramadım ama bu hafta ümidimiz var ufaktan ufaktan göç izleri alıyoruz  tarlalarda çalışanlardan aldıgımız bilgilere göre bldırcın ebesi dedigimiz  bıldırcın kılavuzu  görülmeye başlamış bu iyiye işaret
Nadir TÜMEN
1973 MERSİN/ MEZİTLİ

Çevrimdışı Sertaç TÜLEK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 14 Eylül 2013, 13:01:10 »
valla göçde gelse dünyadaki tüm kuşlar türkiyeye gelse bizim aç gözlü kendini avcı sanan zalim insan müsveddeleri olduğu sürece kuş bulamayız... kuruyorlar teybi sonra tüm kuşları kırıyorlar adamlarda ki düşünce nasılsa göç hayvanı ... burdan yeterli sayıda göç edemeyen hayvan nasıl üreyipte tekrar buraya gelecek... anlamış değilim
SERTAÇ TÜLEK
1988 ADANA

Çevrimdışı M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 14 Eylül 2013, 17:38:13 »
 ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA KUŞ GELİR, naçizane fikrimdir arkadaşlar, pazartesi salı yağmur inceden çalışırsa çarşamba ve cumartesi pazar köpekler fermaya durur yeterki çok az ve seyrek olan kuş ovaya insin limitler dolar (kasetçinin ağından kurtulanlardan bahsediyorum tabi...) ve çukurova avcısı nasibini alır diye düşünüyorum herkese rast gele.
  • TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Çevrimdışı Sertaç TÜLEK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 14 Eylül 2013, 21:31:35 »
inşallah abicim tek temennimiz o gerçi benim köpek malum döneme girdi ne yapcam bilmiyorum :)
SERTAÇ TÜLEK
1988 ADANA

Çevrimdışı Sertaç TÜLEK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 15 Eylül 2013, 22:36:43 »
bugün öğleden sonra bıldırcına bakmaya gittik yine yok yine yok.... gittiğim yer full soya ve mısır ama 1 tane kuş bulamadık valla nereye gidecek bunun sonu bilmiyorum
SERTAÇ TÜLEK
1988 ADANA

Çevrimdışı Noyan ÖZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 27 Eylül 2013, 11:35:45 »
merhabalar,
bu benimde aklıma takılan bir soru. mersinde oturuyorum bende. geçen hafta çavak taraflarında belki vardır niyeti ile gittim 2 saat içinde sadece 1 tane bıldırcın kaldırdı köpeğimiz. sonra yayla taraflarına gidelim dedik arslanköy falan derken durnaz civarlarında bir yörük çadırı bulduk. oradaki yaşlı amcamızla konuşurken kuş varmıdır muhabbeti açıldı ilk gelen cevap kaset kurarsanız olur dedi :).
geçen hafta elimiz boş döndük. yarın sabahdan biryerlere gitmeyi düşünüyorum ama nereye gitsem bilemedim.
mersinde tavsiye edeceğiniz bir yer var mı ?
07.01.1986
Mersin

Çevrimdışı Yiğit IŞIK

• *
  • Oldurmekten degil,kopegimizden zevk alalim...
« Yanıtla #12 : 01 Ekim 2013, 09:18:24 »
Arkadaşlar Merhaba,

3 haftadır avdayım limiti doldurmadığımız gün yok. İmamoğlu ve Ceyhan taraflarını yokladınız mı?
Yiğit IŞIK
İstanbul