Gönderen Konu: Huglu Tek Kirma Modeli Hakkinda!!!  (Okunma sayısı 11895 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı İbrahim KESEN

• *
  • Çifsan SP500-Tufek Sever
    • Kisisel Sitem (3 farkli blog)
Huglu Tek Kirma Modeli Hakkinda!!!
« : 12 Eylül 2013, 13:18:14 »
Herkese Tekrar Merhaba.
Nette gezerken Huglu tek kirma gordum
415 TL fiyati gorunce SOK Oldum mail attim 215 tl mi diye?

Piyasada Normal Seritsiz 12 kalibre 76mm fisek yatakli tek kirmalar 130-180 TL

Namlu ustu seritli Gizli igneli modeller 200 TL

Baikal Ejektorlu Tek kirma 20kalibre 340 TL malesef 12si yok.

Derya marka Mavzer tipi kollu 36 kalibre 350-380 TL

Bunlari arastirip Av bayilerini gezip ogrendim.
Huglu ya sordum ne Ozelligi var?

CEVAP:Markamiz kalite olarak diger markalardan farklidir diye cevap geldi.
yani Teknik ozellik yok Marka var!!!
bende yazdimki
#Ejektor varmi? Yok
#Mavzer tipi kollu fisek surme mekanizmasi mi var? Yok
#Sarjorlu Kollu tip mi?Yok bir ara Rus Toz yada Baikal da vardi 2+1 yada 3+1li
#Namlu yivli mi? Yok
e neden 410 TL adi Huglu diye mi? anlayamadim!!!

piyasada 350 TL Ye Otamatik/Pompali Tufek veriyorlar.
Tamam Huglu Kaliteli ama Kalite+Teknoloji beraber olmali
Neyi Secersen Sec,Aklın Hep Seçemediğinde Kalır
1983 Bursa

selçukkaygısız

• Ziyaretçi
Ynt: Huglu Tek Kirma Modeli Hakkinda!!!
« Yanıtla #1 : 12 Eylül 2013, 15:36:55 »
bence öyle deme biz de 30 yıllık bir huğlu tek kırma var onun yaptığı avı ben pozem ve çiftemle yapamıyorum hem uzak vuruyor hem de yaralı gitme olayı yok ve çok sağlam.Baikalla kıyaslanabilir zaten 12 kalibresini bulsanız o da 550 tl civarında.Huğlu tek kırmayı diğer yeli kırma tüfeklerle özellikle 350 tl lik otomatiklerle kıyaslarsanız bence huğlu tek kırmayı üzersiniz :)

Çevrimdışı Kenan TÜRKMENOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Huglu Tek Kirma Modeli Hakkinda!!!
« Yanıtla #2 : 10 Ekim 2013, 15:52:51 »
Sn İbrahim Bey;

Piyasada 100-110-120 tl ye tek kırmalar mevcut. Soba borusu gibi namluları ile nasıl güvenilir kullanılır bilmem. Satan satıyor, her malın da bir alıcısı vardır.

Huğlu tek kırma 400-450 tl arası, lazer tek kırma 350-375 tl civarına satılıyor ama onlar da hakikaten çin malının az hallicesi kıvamında tüfekler. Eskiden huğlunun huğlu olduğu 90 yıllarda üretilmiş bulursanız amenna, ama benim şu anki üretimlerde gördüğüm kaliteleri ile milletin aliyyül ala gibi baktığı yıldızmış, huğluymuş vs miş evime sokmam tüfek diye maddi imkanım var ise.

Tek kırmada alınabilecek bence tek tüfek baikal. Ancak siz sanıyorum 2008-2009 yıllarına ait fiyatlara bakıyorsunuz. Nette 300-400 tl arası bir sürü ilan var sıfır baikal için ama hepsi bahsettiğim yıllara ait. 2013 yılında baikalların satış fiyatı en az 600 tl idi. Ben o zaman 350 usd vermiştim. Şu an ise 600-650 tl civarında  36-20-12 kalibresi bulunabiliyor diye biliyorum. Bir tane dükkanda 20 kalibresinin sıfırı kalmış 1 adet, adam nakit paraya bile 600 altına inmiyor.

12 kalibresini arıyorsanız bende bir tane var. İşi bilenlerin desteği ile son gelenlerin arasından itina ile seçilmiş bir tüfek, sıfır durumda, denemek için 3-4 el ateş edildi hepsi o. Kutusu vs ile duruyor ilk günki gibi. Ancak benim aldığım fiyat da ortada iken çok daha azına satamam. Geçenlerde biri bana ukalalık tasladı sıfır fiyatı ne ki bunun diye yabantv ye koyduğum ilanda ama cevabını usulü ile alıp adam olmadan benden tüfek alamayacağını görünce arazi olmak zorunda kaldı. Ama 50 - 100 fazlasına gidip taksitle de sıfırı alınabilir.

Bir kaç senen öncesine kadar tek kırma, çifte, poze dar bütçeli vatandaş tüfeği idi. Şimdi keyif tüfeği gibi bedeller isteniyor. Bunun asıl sebebi bizim üreticilerimizin fiyat şişirme politikası. 3 liralık mala 10 lira istemelerinden başka bir şey değil. Bakıyorum bir huğlu tüfek ile baikal tüfek fiyatı kafa kafaya, bir yıldız tüfek daha da fazla bedelle satılıyor. İşçiliğimi fazla, üretimi mi zor, maliyeti mi fazla, çeliği mi daha özel daha sağlam? hayır hiçbiri değil.. Hepsinde baikalın gerisinde iken fiyat konusunda maşallah epey ilerideler.

Ben baikal tek kırmamda gördüğüm namluyu bırakın yerlilerde, ne remington 870 te ne kendime ait maverick 88 veya winchester 1200 de görmedim. Bu bedelleri tek kırma için gözden çıkaramıyorsanız, 90 lı yılların tek kırmaları denk gelirse kaçırmayın derim. Yarı fiyatına rahatlıkla alırsınız.
« Son Düzenleme: 10 Ekim 2013, 16:01:33 Gönderen: Kenan TÜRKMENOĞLU »
1978 ANKARA