Gönderen Konu: Başlangıç için Ejektörlü Tüfek Tavsiyesi  (Okunma sayısı 2046 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı İbrahim KESEN

• *
  • Çifsan SP500-Tufek Sever
    • Kisisel Sitem (3 farkli blog)
Başlangıç için Ejektörlü Tüfek Tavsiyesi
« : 08 Eylül 2013, 17:21:38 »
Herkese Merhaba.
ismim ibrahim.
Av tüfeklerine Küçüklüğümden beri ilgim-Merakım vardı.
Babam-Kayın peder Avcı insanlardı ama bende Tavşan Avı haric tecrube yok.

Şimdi Yeniden Tufek Almak istiyorum ama almışken Teknolojik Olsun diyorum.
Yani Super Poze +Ejektör+Sellektör lü olsun.
Bütcem fazla yok acaba biraz düşük klasik bir modelden mi başlasam yada KRAL gibi hesaplı (550 TL) Ejektör+Sellektörlü birtane Super Poze mi Alsam?

Hatta bir ara Ejektörlü Tek Kırma dahi almayı düşündüm (Rus Baikal)
Aslında Sürekli ava gitmeyeceğim Maximum Haftada 2 gün kullanırım oda 5-10 fişeği gecmez  Bu nedenle Tek Kırma yada Super Poze almaya Karar verdim. Kalibre olarak 12 de kararlıyım ama Tek tetik ucuz Super pozelerde bir ara (1-2 sene evvel) 2sini birden ateşlemesi sorunu vardı bazı markaların (Torun ve 1-2 model daha vardı) açıkcası kararsız kaldım.

Aslında Hugllu 104 A modeli tam bana göre ama butcemi cok cok aşıyor ikinci elinide bulmak zor :(
Neyi Secersen Sec,Aklın Hep Seçemediğinde Kalır
1983 Bursa

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Ynt: Başlangıç için Ejektörlü Tüfek Tavsiyesi
« Yanıtla #1 : 08 Eylül 2013, 19:28:23 »
Bu işler hiç belli olmuyor ama bilindik markaları seçmek iyi olur malum. Ejektör olacaksa bari çelik kasalı olsa iyi olur. Şansımı denemek istiyorum, belki sorun olmaz, olsa bile av önemli değil atışa gidiyorum derseniz sorun yok. 104A çift tetik, ejektörü olmayan tüfek ama seçeneklerinize göre bu daha iyi. Yine de çift tetikli de çift patlayabilir bilin ama tek tetikli kadar olmaz; aklınızda olsun.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Enes AHMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Başlangıç için Ejektörlü Tüfek Tavsiyesi
« Yanıtla #2 : 08 Eylül 2013, 22:07:37 »
Yine de çift tetikli de çift patlayabilir bilin ama tek tetikli kadar olmaz; aklınızda olsun.

Aman Volkan abi gecen arkadasin elinde hedefe atarken bi cift patladi kii (tek tetikli)...Bu havada 64grami birden atti :D Neyseki omuzu kirilmadi.. Aslinda onemsiz gibi durabilir ama biraz iyi arastirip almak gerekir, ucuza muhakkak ki tufek bulunur ama en azindan Volkan abinin dedigi gibi bilindik ve kullanilan bi marka olsa daha iyi olur servis,musteri memnuniyeti acisindanda onemli, en azindan merdiven alti uretim olmamali ki iciniz rahat olsun :)
« Son Düzenleme: 08 Eylül 2013, 22:09:03 Gönderen: Enes AHMET »
1993 Gümülcine
"Hiçbir taklidin şaheser olma şansı yoktur."

resim yüke