Gönderen Konu: en iyi kovucu köpekleri  (Okunma sayısı 5732 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Muhammet DÖNMEZ

• Müdavim Üyemiz
  • "Eğitimin gerçek amacı uyandırmaktır."
en iyi kovucu köpekleri
« : 07 Eylül 2013, 19:57:23 »
sitede beagle resimlerini gezerken aklıma takıldı baktım konuda yok açayım bali tecrubeli olanlar terubeleri paylaşsınlar bizimde merakımız gitsindedim.

tavşan kovucu köpek ırklarının av sahasındaki özellikleri nasıldır.yani bi beagle bi gascon a yada zaara göre artıları ve eksileri nedir ne değildir.

bi ara bi video izlemişdim italyan kovucu köpeği ırkı tam aklımda değil bi abimiz oynakda çok ses veriyor  bu sorun yaratır gibisinden bişey demişdi.nasıl olmalı tavşan kovucu köpklerindeki özellik.

ırkların diğer ırklara göre + ları ve - leri nelerdir.

not:bu konuda hiç bi fikrim yok,olurdda bi gun birisi yada ben kopay beslemek istersem ırkların av esnasındaki özellliklerini bilerek sahiplenirsem daha uygun olacak.
« Son Düzenleme: 07 Eylül 2013, 20:03:03 Gönderen: Muhammet DÖNMEZ »
  • Ataneo 12
  • Stoeger m2000
  • Pointer & Drahtaar
Muhammed DÖNMEZ
1986 KÜTAHYA-İZMİR
laboratuvar teknikeri

Çevrimdışı Nurettin AYDIN

• Müdavim Üyemiz
Ynt: en iyi kovucu köpekleri
« Yanıtla #1 : 08 Ekim 2013, 21:20:16 »
túrkiye  yetisen  ónden baktiginda  sirimsi renkli, arkadan baktiginda  siyah renkli ince belli ince ayakli  kirbac kuyruklu  zagarlar  ve  ónden   baktiginda  ayaklari ve  boyun alti beyazimsi  beyaz renkli  górúnúmlú  arkasindan siyah górúnúmlú   biraz iri  górúnúmlú ve gúclú  zagarlardir,  ve cok nadir  cok bulunmayan tam siyah  renkli   olan  zagarlar  oldukca  iyi zagar  cinsidir,   erkekleri  bir yasinda  avi  baslar  disileri  sekiz  ay gibi avi basliyabilir,  tabi yilda bir iki sefer ava gitmekle  zagar óretilmez,  pesine dúsúp ógretmek gerekir iyi zagar elde etmek icin,

iki  cesit  avi ógretilir  bes alti  yaslarinda ufak ufak ava gótúrmelisin ve furulan tavsanlarin derisi  yerde súrme sekli ile ve zagarin súrúyerek saklanan  tavsan derisine bulmasi gibi, birde usta  zagarlar yaninda ógretilir. kendi basina ógrenir  ama,  cok ava gitmelisinki zagar tavsan kovmayi ógrensin,

domuz  tavsan avcisi  olan  avcilar icin  túglú gúrúnúmlú  agiz  kenarlari  túlú sari   renkli  az siyah  renkli  olan barrak  tipi zagarlar  oldukca sert gúclú olan bu zagar túrleri  daha uygundur   domuz tavsan avcisina...
« Son Düzenleme: 10 Ekim 2013, 13:19:59 Gönderen: Nurettin AYDIN »
Nurettin AYDIN
1966-Hollanda

Çevrimiçi Abdullah GÜLTEPE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 09 Ekim 2013, 22:37:17 »
gasgonların ava alışması bizim yerli köpeklerden bile geç ama kovma hızı yavaş avı meradan uzaklaştırmıyor sakin itaakar köpekler yanlız yerli köpeklerin havası ayrı...
« Son Düzenleme: 10 Ekim 2013, 21:14:45 Gönderen: Abdullah GÜLTEPE »
  • baikal mp 153 0tomatik
  • yıldız p71 otomatik
  • turkuaz sn12 otomatik
  • akdaş ah 212
Abdullah GÜLTEPE 1984 KARABÜK-İSKENDERUN/HATAY
 Tel: 05354083156

Çevrimdışı Nurettin AYDIN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 10 Ekim 2013, 20:50:27 »
iste iki tane túrk  zagarlari,  iki tane gúzel yavru masallah,
Nurettin AYDIN
1966-Hollanda

Çevrimdışı İbrahim EMİRE

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 04 Kasım 2013, 00:00:54 »
bi üst paylaşımda gördük beagleyi tavşandan kaçıyor daha sı olsun da zaagar  olsun nede olsa türk köpegi
İbrahim EMİRE
1984 ZONGULDAK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 04 Kasım 2013, 08:51:16 »
alman av terieri ve bulgar kopayları avlanma karakterleri nasıldr peki.galiba türkiyedeki zaar yada kopayların bi yerlerinde bulgar bi ata var galiba(yalnışda olabilir.)
  • Ataneo 12
  • Stoeger m2000
  • Pointer & Drahtaar
Muhammed DÖNMEZ
1986 KÜTAHYA-İZMİR
laboratuvar teknikeri

Çevrimdışı Muhammet KIRAN

• *
  • ((( Kavak'lı )))
« Yanıtla #6 : 19 Şubat 2014, 13:22:01 »
Merhabalar..
Sizlere komik veya saçma gibi gelebilir belki ama bana göre av köpekleride insanlar gibi insanları Türk, İngiliz Jabon diye ayırıyoruz.
Hepsi fulbolcu mu oluyor hayır yeteneği olan oluyor av köpekleride bana göre öyle yetenekli olanlar oluyor. Yerli olmuş olmamış hiç fark etmiyor.
1979 SamsuN
''En İyi Köpek Sahibi Olduğun Köpektir''

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 19 Şubat 2014, 15:57:45 »
ama stil ve tarz diye de bi durum var futbolldan örnek vermek gerekirse ingiliz futbolcula uzunboylu olduklarından dolayı hem süratli hemde fizik olarak güçlüdürler ama ispanyol futbolcularında daha kıvrak bi yapıları vardır.
benim merak ettiğim nokta buydu.
yukarıda abimiz demiş gaskonlar ava alışması uzun süren ama kovma hızı yavas olan bi ırk diye
biraz daha açmak gerekirse pointerlerin bir çogu uzak arama yapıyor buna nazaran kurzharlar daha az açılarak arama yapıyor gibi
  • Ataneo 12
  • Stoeger m2000
  • Pointer & Drahtaar
Muhammed DÖNMEZ
1986 KÜTAHYA-İZMİR
laboratuvar teknikeri

Çevrimdışı Muhammet KIRAN

• *
  • ((( Kavak'lı )))
« Yanıtla #8 : 19 Şubat 2014, 17:29:01 »
Adaşım Muhammet bey size de katılmak elde değil benim yazıma örnekleme vermişsiniz. Peki her ingiliz yada her ispanyol futbolcu olabilir mi? Olamaz.  Irkı ne olursa olsun her köpek heves eder ava çıkar profesyonel bir av köpeği olamaz. Benim de anlatmak istediğim o...

1979 SamsuN
''En İyi Köpek Sahibi Olduğun Köpektir''