Gönderen Konu: Milli parkta tutanak tutulması hakkında  (Okunma sayısı 4773 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Volkan SÖNMEZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Milli parkta tutanak tutulması hakkında
« : 07 Eylül 2013, 14:58:13 »

Merhaba forumu uzun Zamandır takip ediyorum

Yeni aldığım tüfeğimi deneme amacıyla meskun mahal dışında
      üzerimde günlük kıyafetle ayağımda parmak arası terlik atış yapıyordum, o bölgede
      ben gelmeden bi kaç saat Önce ihbar olmuş ve Orman koruma
      rast gele beni gördü, durumu anlattım tüfeğin yeni olduğunu
      av yapmadığımı, zaten herhangi bir ava hayvanıda yoktu ama
      adamlar kitapçığı çıkartıp dolu tüfek ile arazide olduğumu
      söyleyip tutanak tuttular. Ben tutanağa imza atmadım.
      Tüfeğimi de geri verdiler ama ne dediysem laf anlatamadım.
      Tutanağa av yaparken yakalandı falan yazmışlar. AV hayvanları
      kısmını yok işaretlrmişler. Ayrıca yakalandığım yer milli
      parkmış. Şimdi benim bir duruma itiraz etme hakkım varmı?
      Nereye başvurabilirim? Ayrıca bir sonuç çıkmazsa milli park
      olduğu için 10.000 - 15.000 gibi uçuk cezalar gelebilirmi?
      Başkasının günahı bana kaldı ben oraya giderken birsürü
      kamuflajlı techizatlı adam gördüm yol üstünde, heralde
      onlara yapılan ihbar üzerine geldiler ama ben toprak yola çok yakın
      olduğum ve saklanmadığım için direk beni gördüler. 
DOĞUM YILI YAZINIZ
AYDIN

Çevrimdışı Seçkin BİLTEKİN

• *
Ynt: Milli parkta tutanak tutulması hakkında
« Yanıtla #1 : 07 Eylül 2013, 17:30:04 »
Merhaba Volkan Bey,öncelikle geçmiş olsun.
Tüfeği kılıfından çıkarmış olduğunuz anda avlanma eylemi başlamış sayılıyor maalesef.Tutanağı imzalamamış olmanız sonucu değiştirmez.Vicdanen değil ama kanunen haksız sayılıyorsunuz.Dolayısıyla adresinize yakın bir tarihte işlediğiniz av kabahatleri ve bunların tutarları ile ilgili bir ödeme emri gelecektir.
Tahminen:
*Avlanma izni almadan avlanmak               : 217 TL
*Avcılık Belgesi olmadan avlanmak             : 437 TL
*2.maddenin 11-12-13.bentlerinde            : 510 TL
  tanımlanan sahalarda avlanmak
cezalarını uygulayacaklar.Düşündüğünüz kadar yüksek değil ama yine de oldukça yüklü bir meblağ.
Kör tuttuğunu öpüyor.Yol kenarına park edilen araçları kontrol etmek en zahmetsiz yöntem koruma memurları için. Suçluyu yakaladılar, tutanaklarını da tuttular,görevini en iyi şekilde yapmanın verdiği huzurla evlerine gitmişlerdir artık.
Ama her ne olursa olsun kanunen haksızsınız.Bir tüfek alıp,araziye çıkıp sağa sola ateş etmeden önce mevzuatı öğrenmeli ve ona göre davranmalıydınız.Kanunları bilmemek mazeret olarak kabul edilmiyor maalesef.Umarım buradan bir ders çıkarırsınız.Selamlar...
Seçkin M. BİLTEKİN
1966 Aliağa/İZMİR

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 07 Eylül 2013, 18:25:51 »
 :(((  geçmiş olsun.  diyorsunuz ya ben avcı değilim ama av yapan biri bile sizin gibi savunma verebilir o anda bu yüzden aynı muamele yapılıyor kişi ayırt etmeden kanun belli tüfek kılıfında olacak arabada bile olsa. 
 sadece bu değilki av köpeğinizi av sezonu kapalı iken merada dolaştırmak bile suç cezası aynı şekilde.
 yumurtlama dönemi olduğu ve hayvanları rahatsız ettiğiniz için ceza yersiniz bu. tüfek ile köpek işi aynı şey
 geçmiiş olsun artık ceza gelir tahminimce
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Ali LORTOĞLU

• Müdavim Üyemiz
  • hayat kimseyi kıracak kadar uzun değildir
« Yanıtla #3 : 07 Eylül 2013, 18:32:47 »
nasıl yapıcağız abi peki bu işi , jandarmaya gidip tüfek fişek deniyecez desek  yüzde 99 hayır diyecek , poligonlarda ise atış tüfeğinden başkası yasak...
aynı olay ağvada benimde başıma geldi , plaklara atış yaparken ihbar etmiş biri gelip aldı jandarma ... 1 saat sıkı fırçadan sonra bıraktılara ama
o günün keyfi can sıkıntıısına döndü  ... babamda 2 bende 1 yeni tüfek var daha atamadık bile (pul mul almıyoruz ava da gitmiyoruz daha ; kuş yok , köpek yok , ortam sıkı diye )
nedir bu işin raconu bilen varsa anlatsın abiler ,
bizde sıkıntı yaşamayalım bi daha
Ali LORTOĞLU
1975 istanbul

Çevrimdışı Şenay YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 07 Eylül 2013, 18:47:05 »
 kanun böyleymiş böyle kanun olmaz çok ağır  volkanbey   üzüldüm....
  • huğlu kop g601 yoto 71 namlu
  • huğlu kop 104 A 76 mamlu
  • Sarsılmaz Leopard y oto 71 namlu
istanbul  Çatalca 1971                                                                         5354139014l

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #5 : 07 Eylül 2013, 21:08:15 »
Alil bey haklısınız ancak bu işin doğru çözümü poligonların yaygınlaşmasıdır fakat şu anda pek çok il merkezinde bile poligon yok :(
Bunun içinde avcılarımız seslerini çıkartmalı diye düşünüyorum :(

nasıl yapıcağız abi peki bu işi , jandarmaya gidip tüfek fişek deniyecez desek  yüzde 99 hayır diyecek , poligonlarda ise atış tüfeğinden başkası yasak...
aynı olay ağvada benimde başıma geldi , plaklara atış yaparken ihbar etmiş biri gelip aldı jandarma ... 1 saat sıkı fırçadan sonra bıraktılara ama
o günün keyfi can sıkıntıısına döndü  ... babamda 2 bende 1 yeni tüfek var daha atamadık bile (pul mul almıyoruz ava da gitmiyoruz daha ; kuş yok , köpek yok , ortam sıkı diye )
nedir bu işin raconu bilen varsa anlatsın abiler ,
bizde sıkıntı yaşamayalım bi daha
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı Ali LORTOĞLU

• Müdavim Üyemiz
  • hayat kimseyi kıracak kadar uzun değildir
« Yanıtla #6 : 07 Eylül 2013, 21:22:39 »
valla doğru tespit Tuncay bey ne diyeyim , bizim milletimiz silah ve tüfek meraklısı ve  bu merakını bi şekilde gideriyor ... önemli olan birinin ya da kendinin canını yakmadan bu işi halletmek ve bunu bir spora dönüştürmek , inşallah yaygınlaşır dediğiniz gibi  :)  bu millet te fırça yeme korkusu olmadan jandarmadan polisten park bekçisinden korkmadan tüfeğini , fişeğini vs. dener boş yere de haksız olarak abuk subuk cezalar yemektende kurtulur inşallah   :) :)
Ali LORTOĞLU
1975 istanbul

Çevrimdışı Volkan SÖNMEZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 07 Eylül 2013, 21:37:36 »
Ben karşımdakini anlama kapasitesi olan bi insan olarak düşündüm derdimi anlattım ama işe yaramadı. Ben onların gelişini önceden farkettim keşke silahı çalıların arasına ataydım ama benim genel yapımda böyle şeyler yok. Bu tarih itibariyle ceza neyse öderim bi şekilde ama bundan sonra oraya avada gideceğim jandarma dışında koruma memuru gelirsede asla silahımı teslim etmeyeceğim, kimse yokmuş gibi yoluma devam edeceğim eğer yolumu kesmeye kalkan olursa da kaba kuvvete başvurmaktan çekinmeyeceğim. Onlardada bendede silah var allah kimseye yanlış birşey yaptırmasın. Madem kanunlar yeterince açık net  ve ayırt edici değilse bende kendi vicdani kanunlarıma göre hareket ederim. Adamlar kotasını doldurmuş olmak için kolay yolu seçiyorlar bakalım ormanı canları pahasına koruyacak şekilde seviyorlarmı. Benim köyüm benim arazim, şu an için bana göre en doğrusu budur.
DOĞUM YILI YAZINIZ
AYDIN

Çevrimdışı M.Ziya DONMA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 08 Eylül 2013, 11:38:38 »
öncelikle geçmiş olsun. fotoğrafınızı çektiler mi bilmiyorum ama çekmedilerse çekmelerini talep etmeniz yararınıza olurdu.
fotoğrafınız çekildiğini, üzerinizdeki kıyafetin ava uygun olmadığını, yakalandığınız yerin yol kenarı ve arabanın yanı olduğunu ve tutanakta yazanları kabul etmediğinizi belirterek tutanağın altına şerh düşseydiniz keşke. eğer bu dediklerimi yapsaydınız yazılacak ceza oldukça düşük bir meblağ olabilirdi. aksi taktirde de mahkeme yoluna gittiğiniz zaman ceza iptal olurdu.
1985-Ceyhan

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #9 : 08 Eylül 2013, 18:41:20 »
MAK Kararlarında,

"DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

Avlanan Av Hayvanlarının Taşınması ve Etlerinin Değerlendirilmesi ile Tüfeklerin Taşınması
...
MADDE 14
...
(4) Avlaklarda avlanma amacı dışında silah taşıyanlar avlanma amacı dışında silah taşıdıklarını kanıtlamak zorundadırlar.

"
buna göre kanun avlanma amacı dışında silah taşıyanlara bunu kanıtlamaları gerekir diyor. Avlanma amacı taşımadığımızı kanıtlarsak suç değil anlamına gelmiyor mu bu? Böyleyse avlanma kabahati işlenmemiş kabul edilebilir belki. Milli Park olması kötü ama avlanmak açısından kötü. Ya avlanmadığımızı ispat edersek ne olacak? Tabi şayet Milli Parklarda "avlanma amacı dışında bile olsa silahla ateş etmek" yasaksa, o zaman sadece M.P'da ateş ettiğiniz için ceza alabilirsiniz.

Böyle tutanak tutulduğunda hepimizin aklında olsun, onu imzalamamak anlamsız. Fakat onların yazmadığı halde lehimize kullanılabilecek ama onların da gördüğü gerçekleri de ekledikten birlikte imzalanmalı. Örneğin, atış yaparken hedef kağıdı asılıysa onu yazmak, ormanda dolaşmaya müsait olmayan terlikler ve daha ne varsa. Yani bunlar gerçek, yalan değil. Bunlara onlar da itiraz edemez. Bunu avcılık kursunda Orman Mühendisi tavsiye etmişti.

Geçmiş olsun.
« Son Düzenleme: 08 Eylül 2013, 18:43:09 Gönderen: Volkan KÖYDEMİR »
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Seçkin BİLTEKİN

• *
« Yanıtla #10 : 09 Eylül 2013, 13:33:17 »
"ama bundan sonra oraya ava da gideceğim jandarma dışında koruma memuru gelirse de asla silahımı teslim etmeyeceğim, kimse yokmuş gibi yoluma devam edeceğim eğer yolumu kesmeye kalkan olursa da kaba kuvvete başvurmaktan çekinmeyeceğim. Onlarda da bende de silah var Allah kimseye yanlış bir şey yaptırmasın. Madem kanunlar yeterince açık net  ve ayırt edici değilse bende kendi vicdani kanunlarıma göre hareket ederim. Adamlar kotasını doldurmuş olmak için kolay yolu seçiyorlar bakalım ormanı canları pahasına koruyacak şekilde seviyorlarmı. Benim köyüm benim arazim, şu an için bana göre en doğrusu budur."
diyorsunuz Volkan Bey ve büyük hata ediyorsunuz.Şu an başınıza gelen hadise kabahatler sınıfında yer alan ve nisbeten düşük profilli bir olay.Görevli memura direnme,kaba kuvvete başvurma,silahlı tehdit vb.suçları içerecek bir söylem içerisine giriyorsunuz.Bunlar ciddi suçlar.Öyle 3-5 kuruş para ile kurtulabileceğiniz şeyler değil.Akıllı olun,çocukça  sözler sarf etmeyin."Bir musibet bin nasihatten iyidir"diye düşünün,haklarınızı ve sorumluluklarınızı öğrenin...
Seçkin M. BİLTEKİN
1966 Aliağa/İZMİR

Çevrimdışı M.Ziya DONMA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 09 Eylül 2013, 18:47:04 »
"ama bundan sonra oraya ava da gideceğim jandarma dışında koruma memuru gelirse de asla silahımı teslim etmeyeceğim, kimse yokmuş gibi yoluma devam edeceğim eğer yolumu kesmeye kalkan olursa da kaba kuvvete başvurmaktan çekinmeyeceğim. Onlarda da bende de silah var Allah kimseye yanlış bir şey yaptırmasın. Madem kanunlar yeterince açık net  ve ayırt edici değilse bende kendi vicdani kanunlarıma göre hareket ederim. Adamlar kotasını doldurmuş olmak için kolay yolu seçiyorlar bakalım ormanı canları pahasına koruyacak şekilde seviyorlarmı. Benim köyüm benim arazim, şu an için bana göre en doğrusu budur."
diyorsunuz Volkan Bey ve büyük hata ediyorsunuz.Şu an başınıza gelen hadise kabahatler sınıfında yer alan ve nisbeten düşük profilli bir olay.Görevli memura direnme,kaba kuvvete başvurma,silahlı tehdit vb.suçları içerecek bir söylem içerisine giriyorsunuz.Bunlar ciddi suçlar.Öyle 3-5 kuruş para ile kurtulabileceğiniz şeyler değil.Akıllı olun,çocukça  sözler sarf etmeyin."Bir musibet bin nasihatten iyidir"diye düşünün,haklarınızı ve sorumluluklarınızı öğrenin...
+1000
1985-Ceyhan

Çevrimdışı Murat ÇAKAN

• Müdavim Üyemiz
  • CMAS**MONITEUR INSTR. FLIGHT ENGİNEER INSTR.
« Yanıtla #12 : 18 Ekim 2013, 01:31:07 »
Sönmez kardeşim, Bak köydemir abimiz anlatmış, keşke milli park olmayıp, sende bunları tutanağa koydursaydın, artı polis yada jandarmaya bilgi verseydin, ormancı arkadaşlar çok akıllılar dertleri bağcıyı dövmekmiş işlerini yapmayıp gerçek suçlu seni yazmışlar sonrada işlerini layıkıyla yaptı olmuş, Bu olayda senin cahilliğine gelmiş cezayı yediğin orman bölge müdürüyle konuşup durumu gözden geçirtebilirsin, yoksa derdini anlatman zor, zaten 3-4 kişi geliyorlar,bu işleride çok iyi biliyorlar, ki haklılarsa foto bile çekip, sesli kayıt bile alıyorlar, sen kurban olmuşsun. Geçmiş olsun.
Murat ÇAKAN 1980 BALIKESİR/HAVRAN-KOCADAĞ KÖYÜ 0543 405 1771

"KOCADAĞLI ÇAKAN TEAM_10''
                                                    ''SETTER''