Bu kuşla ilgili ilk anımı paylaşayım
Epey küçükken ilk defa gittiğim bir koruluğa yaklaştıkça bunların sesini duymaya başladım ama ne olduğunu bilmiyorum. Sanki bir çeşit kaz sesi gibi geliyor bana. Belki canım öyle istediği için(öyledir). Yav diyorum bu kazsa ne acayip bir kaz, korunun içinde ne işi var, içeride sulak bir yer mi var acaba, yakındaki köyün kazları mı gelmiş diye bin türlü şey düşünerek heyecanlandıydım
Sonra kuşları gördüm ama ilkin yok dedim öten bunlar değildir(hayal kırıklığı). Ama onlarmış
Vurayım diyorum konduğu çamda görmek ne mümkün. Fişek de az, tavşan falan rastlayabilir, varsa kaçıp gidebilir diye muhasebe yapıyorum. Neyse böyle uzun sürer, o gün vuramadım. İnternet diye bir şey yok araştıramadım. Zaten tam görmedim bile. Başka bir yerde ve günde yine o tek kırmamla bir kel kuru ağacın üstündeyken düşürmüştüm. Normalde yense yenmese çok kuşu pişirip yemiştim ama başka bir kuşla bir de bunu yemek istemedim. Normalde çoğaldığı zamanlar bu veya karga, saksağan gibi şeyleri de vurmak daha doğru ama mesela bu sene daha rastlamadım.