0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
selam ali usta.bende 2 adet (yıldız 66cm ve 71cm ussr ij 58) çifte var.dipcikleri bana göre çok dik.tüfeğe yatmakta zorlanıyorum yeni bir dipcikler yapılmadan biraz asağı indirilebilirmi (1 cm)... yani düz bir yere tüfeğe ters bırakıyoruz tetik yukarı bakacak sekilde....yer ile dipcik uc destek lastik kısmı mesafesi bende suan 6cm... ben istiyorum 7 veya 7 bucuk cm yapılabilirmi saygılar
bunu Alibey ede fikir olması açısından söylüyorum... dipçigin kabza kısmı,bir süre yag içinde bırakılıp kabza nasıl yag içinde bırakılır bilmiyorum... kabza kısmı yumuşadıktan sonra mengenede kastırmak suretiyle azda olsa çifte ve pozelerin kundagının düşük veya dik leştirilebildigini duymuşmuydum okumuşmuydum net hatırlamıyorum.....
Bu dediğiniz "stock bending,gunstock bending" diye geçiyor,youtube da nasıl yapıldığının videoları var.Ben kendi tüfeğimde uyguladım,kundağı 4 denemede 1 cm dikleştirdim ama gerekli tespit aparatlarım yoktu bu yüzden ilkel yöntemlerle kitap falan koyarak tespitledim.Kundağı yapan av-spor yıllar önce bu yöntemi yaptıklarını ama alıştırmayı bozduğundan yapmadıklarını söyledi,ben de kendim yaptım ama gerçekten bir miktar yanlardan açma yapıyor,fakat kundağın lastik gibi yukarı aşağı oynamasını izlemek çok şaşırtıcı.Sadece yağ değil ısıtma da gerekiyor.Bükmenin olacağı elle tutulan kısım bol nebati yağ emdirilmiş renksiz pamuklu penye kumaşla sarılıp bağlanıyor ve aygazda 15-20 dk bez yanacak hale gelene kadar ısıtılıyor(ara ara 10-20 sn ateşten almak gerekiyor)sonra kundak kubuza geçirilip mengeneye kubuz sabitleniyor ve kundak istenen yöne bükülerek gerekli ölçülere ulaşması sağlanıyor,sadece yukarı aşağı değil sağ sol dış kaçıklık ta verilebiliyor.kundak yaklaşık o pozisyonda yarım saat 45 dk bekledikten sonra soğuyunca istenen şekilde kalıyor ama 1-2 mm geri atmalar olduğundan istenen ölçüden o kadar paylı bükmekte fayda var.Bu işlemi Türkiye de yapan yokmuş ustanın dediğine göre,çok basit işlem aslında.