Arkadaşlar Remington slug bütün modellerini kullanmış biri olarak müsadenizle bende Remington tek kurşunları hakkında bir şeyler yazmak istiyorum. Şuanda elimde remington un 70mm standart ve 70mm lik hızlı (HIGH VELOCITY) modellerinden var. Hızlı olanları yeni aldım. Normalde 20 TL olan ve uzunca bir zamandır piyasada olmayan bu kurşunları geçen hafta Ankara da Av burada isimli bir bayiden 17,50 TL ye getirttim. Şuanda da elimde olan iki fişeği de bir kaç saattir inceliyorum yaptığım karşılaştırmaya göre;
1- İki fişeğinde metal kısımları sarı olmakla birlikte yeni aldıklarımın daha soluk ve cansız, eskiler ise altın renginde daha canlı,
2- Eski fişeklerde kıvırma payı kurşundan sonra 4-5 cm kadar iken, yeni fişeklerde bu 2 cm. yada daha az gibi en az yarı yarıya fark var..
3- Kurşunları incelediğimde eskilerin yüzeyleri pürüzlü fakat düzgün, yeni fişeklerde ise kurşun parlak pürüzsüz fakat dolum esnasında olsa gerek üstleri bariz şekilde ezik..
Çok eskiden babamın dolum yaptığı elde kıvırma makinesiyle deneme amaçlı doldurmuş olduğum tek kurşun dolusunu biraz fazla sıktığımda makinenin dönen kısmının kurşuna temas etmesi sonucu buna benzer eziklikler oluşurdu. Önce kullandığım Remington fişeklerde bu ezikliklerin bulunmaması ve Remington gibi büyük bir firmanın bu şekilde bir üretim yapmayacağı düşüncesi bende de elimdeki fişeklerin sahte olduğu izlenimi oluşturdu.. (Umarım yanılıyorumdur)
Daha öncesinde de aynı durumla fiocchi sluglarında karşılaştım. 17,50 Tl ve 15 TL ye iki ayrı bayiden almış olduğum fiocchi slugları incelediğimde ucuz olanın kurşunlarında eziklikler vardı ve üzerindeki domuz resmi fişeğin uç kısmındaydı. Diğer pahalı olanda ise kurşunlar düzgün ve domuz resmi fişeğin orta kısmında idi. ikisini de kullandığımda 17,50 TL ye aldığım fişekler çok daha tesirli idi.
Daha önce denediğim ve piyasada uzunca süre bulamadığım 70mm lik hızlı remington modeli kurşun, arka arkaya koyduğumuz 5mm lik iki metal plakadan ilkini delerek ikincisini de çok bariz şekilde şişirmişti. Bu metal plakalardan bulduğumda aynı testi yeni fişeklerle gerçekleştirmeyi düşünüyorum umarım aynı sonucu verir aksi halde yeni aldıklarımı iade edip eski Remington fişeklerimi de evdeki camekana koyup sergiye açacağım