Gönderen Konu: enjeksiyon sonrası deri altındaki şişlik  (Okunma sayısı 4444 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Uğur SAYAN

• *
  • KESER DÖNER SAP DÖNER GÜN OLUR DEVRAN DÖNER
enjeksiyon sonrası deri altındaki şişlik
« : 05 Eylül 2013, 00:26:40 »
Merhabalar yavru köpeğimi yeni aldım fakat deri altında sanırım enjeksiyondan kaynaklanan beze şeklinde bir şişlik var buradan takiplerim ve kendi araştırmalarım sonucunda iki adet ilaç buldum (hirudoid forte jel , POMAT IODE IODURE ) bu ilaçların faydası olurmu ??? yada kullanmamda bir sakınca varmı ??? Veteriner arkadaşların bilgisini almak istedim yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
Ugur SAYAN
1980 BOLU/ MUDURNU

Çevrimdışı Mehmet ÖZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: enjeksiyon sonrası deri altındaki şişlik
« Yanıtla #1 : 05 Eylül 2013, 08:13:38 »
Belirtilen ilaçların bahsedilen duruma bir faydası olmaz, enjeksiyonu deri altına yaptığınız taktirde, ilaç volümü fazla ise bir süre şişlik olması normaldir, zamanla emilir. Ancak ilaç deri altına yapılmadıysa ki muhtemelen deri altında kas ile fasia arasına yapılmıştır, bu bölgede emilim biraz daha uzun sürecektir.

Eğer kas içine yapıldıysa yapılan ilacın etkin maddesine göre değişen şiddetde bir reaksiyon gözlenebilir.

Bekleyin zamanla düzelecektir ancak, ilaçlardan istenilen etkinin gözlenmesi için enjeksiyonun bir uzman tarafından yapılması daha uygun olacaktır.
« Son Düzenleme: 05 Eylül 2013, 08:20:02 Gönderen: Mehmet ÖZ »
Mehmet ÖZ
1978 KONYA

Çevrimdışı Hüseyin ÖZCAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 05 Eylül 2013, 11:04:58 »
İSMİNİ VERDİĞİNİZ İLAÇLAR MORLUK VE KIZARIKLIĞIN GEÇMESİ İÇİN KULLANILIR VE İNSANLARDA KULLANILIR, KILDAN, TÜYDEN KÖPEĞE FAYDASI OLMAZ.AYRICA ŞİŞLİK İNDİRMEDE BİR ETKİSİ YOKTUR.İĞNEYİ TAM OLARAK DERİ ALTINA YAPMAMANIZDAN KAYNAKLANAN BİR ŞİŞLİK OLABİLİR VEYA MİKTARI BİRAZ FAZLA İSE EMİLMESİ VE ŞİŞLİĞİN KAYBOLMASI ZAMAN ALABİLİR.
1979-Balıkesir

Çevrimdışı Uğur SAYAN

• *
« Yanıtla #3 : 05 Eylül 2013, 15:36:26 »
evet ben yapmadım ama sanırım yanlış enjeksiondan kaynaklandı bu durum... yani bu şişliğin geçmesi için elimizden bir şey gelmiyormu bu aşamada ???
Ugur SAYAN
1980 BOLU/ MUDURNU

Çevrimdışı Güven SARI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 05 Eylül 2013, 20:53:42 »
Benim köpeğimde de aynı durum görülmüştü emekli bir hemşire şişlikleri ispirto ile ovalamamı önermişti ben de denilen uygulamayı yaparak  olumlu sonuç almıştım.
Güven SARI
1967 Ordu Fatsa 0 532 455 28 03

Çevrimdışı Uğur SAYAN

• *
« Yanıtla #5 : 05 Eylül 2013, 22:51:10 »
denemekte fayda var teşekkürler ;)
Ugur SAYAN
1980 BOLU/ MUDURNU

Çevrimdışı Hüseyin ÖZEN 35

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 06 Eylül 2013, 00:36:25 »
uğur bey  yavru drahthaarım da benim de başıma gelmişti.Hemde veterinerin yaptığı aşıdan sonra.İspirtoyu bilemiyecem ama bol bol masaj yapın o bölgeye bir kaç güne kadar inecektir
Hüseyin ÖZEN
1983 İZMİR KEMALPAŞA
0 rh +