hiç dikkat ettinizmi bilmiyorum ama , ördek avı yapan avcıların çoğu otomatik kullanıyor . benimde görüşlerimde ördek avında yavaş yavaş otomatiğe doğru kayıyor . .
........ ömer çirkinyılan kardeşimizlede bir konuda hemfikir olduk ; SAÇMA DELİRMESİ . . .
eğer , pozenizde veya çiftenizde kullandığınız fişek gramajı ve saçma nosu , tüfeğinize ve havanın durumuna uygun değilse , deliriyor , nurettin ustanında deyimiyle strese giriyor . .
.......... bu yöndeki düşüncelerim otomatik kullanmaya başladıktan sonra oluşmuştu . . ve nurettin abi yazdıydı bir yerde , eğer çiftenizde uygun fişek kullanmazsanız saçmalar strese girer demişti . . .
........... otomatik tüfekler , bu saçma delirmesini ( ne kadar oluyor bilmiyorum ama ) telafi ederek , daha stabil ve düzgün ateş edilmesini sağlıyor . . .
......... daha önce duydunuzmu veya okudunuzmu bilmiyorum ama , iki avcı kardeşimiz bunu yazdı söyledi , ömer çirkinyılan , tüfekler hakkında epeyce bilgi birikimine sahip ve bir çok tüfeğide kullanmış . . onunla vardığımız ortak nokta ; saçma delirmesi veya strese girmesi . .
acaba diyorum ; o gaz deliğe ulaştığı ve kilidi açtığı anda , tüfekte oluşan basıncı veya balansı veya yüksek miktardaki enerjiyi absorbe ederek , daha dengeli ve stabil bir atışmı sağlıyor . . tabii bunlar sadece bir fikir . . .
varsayım , teori veya hipotez . üniversitelerde tez konusu olabilir ....