) Kemal abi sizi avlanırken görmedim ama dediğime dikkat edin ben daha teyipsiz avlanan görmedim dedim ) yani gördüklerimi diyorum bende dahil yani dürüst olmak lazım başkalarını eleştirirken kendimi ayırmim yalanı sevmem bizim burda herkez teyiple avlanır ama herkez.
teypsiz bıldırcın bulmak zaten çölde gümede ördek beklemek gibi birşey..her yerde teyp kurulu teypsiz yere niye insin kuş..nerde ses duyarsa oraya iniyor..teybi olan kuracak mera bile bulamıyor çoluk çocuk üst üste makina kuruyor..bir makina kurulmuş,25 metre ilersinde başkası kurmuş,30 metre ilerisinde başkası..kuş nereye ineceğini şaşırıyor....kimisi teyp kuracak yer bulamaz kimisi teypçilerden kalanları avladığından haberi yoktur ,
''güzel kuş buldum teypsizde avlanılıyormuş demekki'' der,teypçileri eleştirir..halbuki avladığı o 4,5 kuş teypçilerden kıyıda köşede arta kalan kuştur..teyp olmayan yere bıldırcın inmez mümkün değil..orada kuş bulamazsınız..varsa 3,5 kuş mutlaka teypçilerden kalmıştır..karadeniz sahillerinde oluyor sadece teypsiz..o da kuş uzun mesafe uçtuğu için mecbur mola veriyor orada...yoksa yaban TV ciler doktor ali postası vs nerden bulacak göstermelik vurdukları o 8,10 kuşu..mümkünmü trakya ovasında makina olmayan yere kuş inmesi...kimbilir kaç bin makina kuruluyor o meralara..
utanmadan bizi kekliyorlar..teypsiz avlıyorlarmış..geceden az bi kuş atmış meraya..teypçilerden kuş kalmıyormuş,çok usta köpekleri sayesinde bulabilmişler o az biraz kuşuda falan filan...
bizim gibi enayiler doktor Ali gibi yada yabandaki diğerleri gibi yasalara uyucaz,teypsiz avlanıcaz diye sezon boyunca elde tüfek ovalarda kek gibi boş boş dolaşsın..işte bu adamlar her gittikleri avda üveyik olsun,ördek olsun,bıldırcın,keklik olsun ne limit tanıyor ne yasa,nede avlanması yasak koruma altında kuş cinsi...onlar kendileri yasa,kanun herşey..milli parklar karışmaz,orman karışmaz jandarma karışmaz..kodaman diye tarif ettiğimiz şahıslar bunlar..
garibanın biri bigün ördek avına gider akşam bekinde bi saat değilde birbuçuk saat kalır orayı ömür boyu kapatırlar ava..bu saydığım tipler yine gelir cayır cayır avlanır biz bakarız..her merayı ördek,keklik vs böyle yapacaklar bundan böyle..tepkimizi miting yaparak filan değilde belgeleri iptal ettirerek ortaya koymamız lazım..miting yapsak,2000,3000 kişi değil 10 milyon kişide olsak kimse dinlemez..nasılsa yine vergi ödeyip pul alacağız..sağılı ineğiz onlar için..avcılığı büyük bir sektör olarak görmeleri,avcılığın o hale gelmesi bizim verdiğimiz bu fahiş vergiler yüzünden...avcılık bir tutku bir hobi olmaktan çıktı hep bu yaban tv ve merdiven altı üretim ucuz otomatikler yüzünden..söyleyecek söz çokda herşey söylenmiyor işde..biz elimize tüfeği her alıp dağa çıktığımızda av için , et için çıkmıyoruz..bizde bir tutku bu iş..dağları,doğayı seven özgürlüğüne düşkün insanlarız biz..çocukluğumuz dağlarda,ormanlarda geçti,bazen sırf hava alıp gelmek için elime tüfeği alır evin üstündeki yamaca çıkar tepeden köyü seyrederim..durmadan özgürlüğümüz kısıtlanıyor..hareket alanlarımız daraltılıyor,bizleri evlere hapsetmeye çalışıyorlar...kendimi apaçi şefi Geronimo gibi hissediyorum..o gün beyaz adamın kızılderililere yaptığını , bugün yaban TV Türk Avcısına yapıyor yada yaptırtmaya çalışıyor .... illa kaçakmı avlanalım..dağımızdaki kekliğin , güvercinin sayısını masabaşında avbisi yazanlardan çok daha iyi bilmemize,envanterini çok daha iyi çıkarmamıza rağmen bohçacımı olalım..evimin üstünde 10,15 tane keklik var dağda , her yıl sezonda o kadar bir kuş olur oralarda..koruruz..genelde uzak yerlere gideriz avlamayız o kuşları..onların sesini dinlemekte güzel her sabah.siz böyle yaparsanız bende böyle yaparım sizede yar olmasın diye gidip neslinimi keseyim kuşun...yada diğer yerlerde sayısına cinsine varıncaya kadar hergün takip ettiğim güvercinleri,veya keklikleri tüketelimmi..bunu istiyorlar sanırım....