Tebrik ederim Enes Bey kardeşim, ilk avında ve ilk atışında tahtalıyı alabilmişsin. Hatta yazdığına göre dispersan fişekle, incecik saçmayla halletmişsin. Kuş şapkandayken mi attın
Bence başarılı. Şİşelere 30 m den atarak 10 civarı saçma yine iyi bence. Normalde o fişekle tahtalı avlanmaz derdim ama demiyeceğim. Belki tüfekle iyi uyum sağlamış olabilir. Yine de, adımla değil ölçerek, uygun mesafede ve büyükçe (70x70 idare eder) hedefe ava götüreceğin fişeği denemeni öneririm. İsabet tesadüf mü değil mi anlarsın ama tek fişekle yetmez. Kendimden biliyorum, bazen aynı fişekle epey farklı dağılımlar çıkabiliyor. Böyle istikrarsız dağılım veren fişekleri ava götürmüyorum.
Evet, namlu şeridinin biraz yükselip alçaldığı doğru ama şu anda tüfeği elime alamayacağım için nereye kadar yükselip alçaldığını kesin yazamam. Ama şunu biliyorum, o tüfek isabetli atış yapabildiğim için fişek denemelerinde tercih ettiğim (ettiklerimden) biri. Şeridi çok az görerek attığımda isabet çok iyi oluyor. Bununla beraber hareketli ava atarken şeride hiç bakmıyorum. Dikkatimi kuşa verirken omuzluyorum ve sadece arpacığı, ancak ikici derecede fark edebiliyorum. O yüzden şerit ve arpacık hizası sabit hedefe attığımki gibi oluyor mu olmuyor mu fark edemiyorum. Fakat bu şekilde de oldukça iyi sonuç alıyorum. Anlaşılan iki türlü de omzuma aynı gibi oturuyor. Gördüğün gibi sabit hedefe atışımla hareketli hedefe atışım aynı değil ama iki türlü de memnunum.
Grupman testi yapmadım diye yazmışsın. Onu yapmanı öneririm. Özellikle, en azından yeni tüfekler ve kuşku veren fişeklerin büyük hedeflere, 36 m mesafeden denenmesi tartaftarıyım. Fakat bir de ben her fişeği o kadar büyük hedefe olmasa bile av ebadından biraz büyük hedeflere, avın mesafesinde 2-3 atış deniyorum. Yapabilsem hepsini büyük hedefe denemek isterdim.