Gönderen Konu: huglu 103 de hakkindaki gorus ve onerileriniz  (Okunma sayısı 8645 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ercan KALE

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
huglu 103 de hakkindaki gorus ve onerileriniz
« : 26 Ağustos 2013, 19:29:01 »
Merhaba foruma yeni uye oldum zipkinla su alti avciligi yapiyorum simdide kara avciligina merak saldim forumlarda arastirdim ve bu tufegi almaya karar verdim nasip olursa tufegim yarin elime ulascak kullanan arkadaslarin yorumlarini alabilirmiyim simdiden cok tesekkur ederim kazasiz belasiz bir av sezonu diliyorum
1984 İZMİR

Çevrimdışı Ahmet ARI

• *
Ynt: huglu 103 de hakkindaki gorus ve onerileriniz
« Yanıtla #1 : 26 Ağustos 2013, 22:03:15 »
Bek avlari icin ideal bi tufek ama keklik AVI icin ozellikle agirlik bakimindan zahmetli bir silah
Ahmet ARI
1983 antalya

Çevrimdışı İlhan BULUT

• *
« Yanıtla #2 : 26 Ağustos 2013, 22:18:15 »
Ercan bey merhaba,
103 de yi kardeşim kullanıyor. Namlu boyu 71 cm,  mat siyah namlu ve kubuzlu, yağlı dipcik. Oldukça düzgün bir tüfek. Ağırlığı 3455 gr tarttık. Sizin tüfeğinizde bu civarda dır. Geçen sene 32 gr RC ile güzel Ördek avladı. Hayırlı olsun. İyi günlerde kullanın.
  • Akus SuperPoze
  • Huğlu Renova
İlhan BULUT
1972 KOCAELİ

Çevrimdışı Ercan KALE

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 27 Ağustos 2013, 23:00:57 »
Ercan bey merhaba,
103 de yi kardeşim kullanıyor. Namlu boyu 71 cm,  mat siyah namlu ve kubuzlu, yağlı dipcik. Oldukça düzgün bir tüfek. Ağırlığı 3455 gr tarttık. Sizin tüfeğinizde bu civarda dır. Geçen sene 32 gr RC ile güzel Ördek avladı. Hayırlı olsun. İyi günlerde kullanın.
Cok tesekkur ederim ilhan bey  avlanma belgelerimi tamamlayamadigim icin poligona gidip trap attim ilk denemelerime gore iyi basari yakaladim kafama takilan bikac soru daha var domuz avinda bu tufegi kullanabilirmiyim bide max kac gr fisek kullanmaliyim tufege zarar vermemek icin sorularim sizler icin garip olabilir ama bilmedigim icin soruyorum saygilar
1984 İZMİR

Çevrimdışı Ercan KALE

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 27 Ağustos 2013, 23:07:14 »
Bek avlari icin ideal bi tufek ama keklik AVI icin ozellikle agirlik bakimindan zahmetli bir silah
Tesekkurler ahmet bey agirlik benim icin pek problem degil tufegin agirligi bana saglam olduguna dair bi guven veriyor avlarda ne gibi zahmet yasiyacagimi deneyerek ogrencem
1984 İZMİR

Çevrimdışı İlhan BULUT

• *
« Yanıtla #5 : 27 Ağustos 2013, 23:11:21 »
Sorular garip değil :) 5 ve 4 şoklarla domuz avına gidebilirsiniz. İmkan varsa bir tane daha 5 şok alın. 5-5 şok kullanın.
Türkiye deki avları düşününce bir poze ile 36 gr dan daha ağır fişek kullanmak bence pek anlamlı değil. Havanın durumuna ve avın türüne göre 28 ile 34 gr arası kaliteli fişeklerle çok güzel avlar yaparsınız.
  • Akus SuperPoze
  • Huğlu Renova
İlhan BULUT
1972 KOCAELİ

Çevrimdışı Ercan KALE

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 27 Ağustos 2013, 23:17:15 »
Tesekkur ederim ilhan bey bilgilendirmeniz ve  hizli cevabiniz icin avcilik kursu bitene kadar trap atarak kendimi biraz gelistirmeyi planliyorum
Bide bugun dikkat etmedim hic ilk tetikte once hangi fisek patliyor altmi ustmu
« Son Düzenleme: 27 Ağustos 2013, 23:19:34 Gönderen: Ercan KALE »
1984 İZMİR

Çevrimdışı İlhan BULUT

• *
« Yanıtla #7 : 28 Ağustos 2013, 09:04:38 »
Trap faydalı olur. Özellikle uçar avları için.  Emniyet sürgüsünün üzerinde selektör var. Sağa ve sola hareket eder. Sürgünün sağında "O" , solunda "U" yazar. Over (Üst) ve Under (Alt) anlamındadır. Sürgüyü sağa kaydırıp tetik çekersen önce üst ikinci basmada alt patlatır. Sola kaydırırsan tam tersi olur. Sen de deneye bilirsin. Bazı pozelerde O ve U olmadığını gördüm. Deneyerek bulmak lazım.
  • Akus SuperPoze
  • Huğlu Renova
İlhan BULUT
1972 KOCAELİ

Çevrimdışı Gürkan GÜRSÜL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK TEDAVİSİ OLMAYAN BİR HASTALIKTIR...
« Yanıtla #8 : 28 Ağustos 2013, 09:22:04 »
Ercan kardeşim bende 2 sezondur 103 DE 71 namlu Kullanıyorum çok memnunum güzel avlar yapıyorum.
Önemli olan şoklarını ve fişeklerini seçimini avına göre yapmak ve tüfeği doğru yüzlemek , tüfek kalitesi ve segmenti çok yüksek bir tüfek kesinlikle tavsiye ederim. Bazıları ağır diye nitelendiriyor bana göre çok dengeli ideal bir tüfek. Ben kuş avcısıyım fermalı av yapıyorum ve çok memnunum zaman zaman 71 namlu olusu yüzünden keşke ek namlu yaptırsam düşüncesine kapılıyorum özellikle çulluk ve bıldırcın avlarında :) sizede tavsiyem eğer imkan varsa iki namlu kullanın 71 ve 61 özellikle domuz avında 61 kullanırsanız daha iyi olacaktır.
İLHAN Bey açıklamaları yapmış esasında ama bende özetleyim çok ağır dolu fişek seçimi yapmanıza gerek yok 28 gram ve 36 gram aralığında fişeklerle hiç bir sorun yaşamazsınız çok memnun kalırsınız...
Ben Me-ga 9-10 no 28 gram bior tapa ve Mirage 9 no 28 gramla , Bornaghi 6 no 30 gram keçe tapa ,  6-7 no RC Sipe , RC S4 6 no 33 Gram ve Mirage 8 no Dispersante 32 gram fişeklerle çok güzel sonuçlar aldım tavsiye ederim...
Ağır dolu atmadığım için yorum yapamayacağım tabiki sorunsuz atışlar yaparsınız ama bence s.poze tüfeklerde çok dolu fişekler kullanmak bana göre doğru gelmiyor...
Eğerki domuz avı yapacaksanız 61 namlu tercihi yapabilirsiniz yada ek namlu alabilirsiniz şok seçiminiz kursun atacağınız için  5/4 yada yapabilirseniz 5/5 şok olarak kullanmanızda fayda olacaktır. Çok rahat ve kolay dengeli bir tüfektir kullandıkca zevk verecektir kesinlikle tavsiye ederim yerli ürünlerde Huğlu kop. her zaman fark yaratacak niteliktedir.
« Son Düzenleme: 28 Ağustos 2013, 09:26:25 Gönderen: Gürkan GÜRSÜL »
Gürkan GÜRSÜL
1986 Kastamonu/Merkez
5447803700

....BENEK....                        O GERÇEK BİR FENOMEN

Çevrimdışı Necdet KAPLANOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 28 Ağustos 2013, 09:22:04 »
Sorular garip değil :) 5 ve 4 şoklarla domuz avına gidebilirsiniz. İmkan varsa bir tane daha 5 şok alın. 5-5 şok kullanın.
Türkiye deki avları düşününce bir poze ile 36 gr dan daha ağır fişek kullanmak bence pek anlamlı değil. Havanın durumuna ve avın türüne göre 28 ile 34 gr arası kaliteli fişeklerle çok güzel avlar yaparsınız.

Bende 103 d için bir tane daha 5 no şok almak istiyorum ama tek 5 no olarak bulamadım hep takım halinde satıyorlar. Nereden temin edebiliriz bilginiz varmı?
1988-izmir

Çevrimdışı Ercan KALE

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 28 Ağustos 2013, 17:47:49 »
Trap faydalı olur. Özellikle uçar avları için.  Emniyet sürgüsünün üzerinde selektör var. Sağa ve sola hareket eder. Sürgünün sağında "O" , solunda "U" yazar. Over (Üst) ve Under (Alt) anlamındadır. Sürgüyü sağa kaydırıp tetik çekersen önce üst ikinci basmada alt patlatır. Sola kaydırırsan tam tersi olur. Sen de deneye bilirsin. Bazı pozelerde O ve U olmadığını gördüm. Deneyerek bulmak lazım.
Tesekkurler ilhan bey
1984 İZMİR

Çevrimdışı Ercan KALE

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 28 Ağustos 2013, 17:49:18 »
Ercan kardeşim bende 2 sezondur 103 DE 71 namlu Kullanıyorum çok memnunum güzel avlar yapıyorum.
Önemli olan şoklarını ve fişeklerini seçimini avına göre yapmak ve tüfeği doğru yüzlemek , tüfek kalitesi ve segmenti çok yüksek bir tüfek kesinlikle tavsiye ederim. Bazıları ağır diye nitelendiriyor bana göre çok dengeli ideal bir tüfek. Ben kuş avcısıyım fermalı av yapıyorum ve çok memnunum zaman zaman 71 namlu olusu yüzünden keşke ek namlu yaptırsam düşüncesine kapılıyorum özellikle çulluk ve bıldırcın avlarında :) sizede tavsiyem eğer imkan varsa iki namlu kullanın 71 ve 61 özellikle domuz avında 61 kullanırsanız daha iyi olacaktır.
İLHAN Bey açıklamaları yapmış esasında ama bende özetleyim çok ağır dolu fişek seçimi yapmanıza gerek yok 28 gram ve 36 gram aralığında fişeklerle hiç bir sorun yaşamazsınız çok memnun kalırsınız...
Ben Me-ga 9-10 no 28 gram bior tapa ve Mirage 9 no 28 gramla , Bornaghi 6 no 30 gram keçe tapa ,  6-7 no RC Sipe , RC S4 6 no 33 Gram ve Mirage 8 no Dispersante 32 gram fişeklerle çok güzel sonuçlar aldım tavsiye ederim...
Ağır dolu atmadığım için yorum yapamayacağım tabiki sorunsuz atışlar yaparsınız ama bence s.poze tüfeklerde çok dolu fişekler kullanmak bana göre doğru gelmiyor...
Eğerki domuz avı yapacaksanız 61 namlu tercihi yapabilirsiniz yada ek namlu alabilirsiniz şok seçiminiz kursun atacağınız için  5/4 yada yapabilirseniz 5/5 şok olarak kullanmanızda fayda olacaktır. Çok rahat ve kolay dengeli bir tüfektir kullandıkca zevk verecektir kesinlikle tavsiye ederim yerli ürünlerde Huğlu kop. her zaman fark yaratacak niteliktedir.
Tesekkur ederim gurkan kardesim tecrubelerinden yararlanacagim
1984 İZMİR

Çevrimdışı Ercan KALE

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 28 Ağustos 2013, 17:51:30 »
Bende 103 d için bir tane daha 5 no şok almak istiyorum ama tek 5 no olarak bulamadım hep takım halinde satıyorlar. Nereden temin edebiliriz bilginiz varmı?
Bende biraz arastirdim sanirim sadece takim satiliyor aslinda boylesi daha iyi gibi her iki namluda ayni numara sok kullanma avantaji veriyor
1984 İZMİR

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #13 : 28 Ağustos 2013, 21:53:01 »
5 ve 4 tek kurşun açısından bence pek farklı değil ama tek şok da bulursunuz. Şurada diyemem ama bulunur. Olmadı fabrikadan sorarsınız, çaresiz değil.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Ercan KALE

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 29 Ağustos 2013, 00:07:18 »
Tufegi aldigim av bayii ne yarin bi sorayim fabrikadan temin edebilirmiyiz tek sok diye bende 5 ve 1 numara almak istiyorum sonucunu burda yazarim
1984 İZMİR

Çevrimdışı İlhan BULUT

• *
« Yanıtla #15 : 29 Ağustos 2013, 09:24:26 »
Direk kooperatifin kendisini arayın bence.
  • Akus SuperPoze
  • Huğlu Renova
İlhan BULUT
1972 KOCAELİ

Çevrimdışı Tolga GÜVENDİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #16 : 29 Ağustos 2013, 10:56:19 »

Necdet bey size bu konuda yardımcı olabilirim, olmadı kendi tüfegimin şokunu hediye ederim(huğlu)..ben 5 şok kullanmam bi işe yarasın...simdi izindeyim önümüzdeki hafta haberlesiriz..
Tolga GÜVENDİK
1990 / MANİSA
ImgLand.net image

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #17 : 29 Ağustos 2013, 11:11:57 »
Necdet bey size bu konuda yardımcı olabilirim, olmadı kendi tüfegimin şokunu hediye ederim(huğlu)..ben 5 şok kullanmam bi işe yarasın...simdi izindeyim önümüzdeki hafta haberlesiriz..

Teşekkür ederim, ben sadece kurşun atışlarına çalıştığım için, 4 şokla atarken ufak bir tedirginlik oluyor 5-5 olsa içim çok daha rahat olacak. Eğer kullanmıyorsanız alabilirim ama bende size bir hediye göndereyim karşılıklı olsun  :), eksiğiniz olan fişek yada aksesuar varsa geldiğinizde haberleşelim.
1988-izmir

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #18 : 29 Ağustos 2013, 11:22:05 »
Tufegi aldigim av bayii ne yarin bi sorayim fabrikadan temin edebilirmiyiz tek sok diye bende 5 ve 1 numara almak istiyorum sonucunu burda yazarim

Tüfeği kullanan biri olarak tek tetikte çift patlama sorunu yapar falan dediler ama hiç öyle bir sorun yaşamadım, sadece kundağın uzunluğu ve düşüklük ölçülerinde sorun yaşadım. Huğlunun pozelerinin dipçikleri biraz dik üretiliyor. Ben şimdilik idare ediyorum ama yakında yeni kundak yaptıracağım.
1988-izmir

Çevrimdışı Ercan KALE

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #19 : 29 Ağustos 2013, 19:49:45 »
Bugun huglu fabrikayi aradim satis bolumuyle konustum soklar tek tek satilmiyormus takim halinde satiliyormus bide biz direk satislari yokmus yetkili av bayii ile gorusmemi soylediler av bayiini aradim 50 liraya takim halinde sattiklarini soylediler ben bi takim alma karari aldim sonucta iki namlunun ikisinde de ayni sok kullanmak mantikli geldi 2 kutu fisek parasi cok pahali gelmedi
1984 İZMİR

Çevrimdışı Adem ERKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #20 : 08 Kasım 2013, 22:23:26 »
bence huğlu kooparatifinin iç piyasaya en çok pazarladığı 104 A dan sonraki kasası103 DE ve huğlu kalite demek zaten..aslında avrupa sevdasını bırakıp özümüze dönüp kendi malımız olan tüfeklere yönelmek gerekmektedir,benim iki tane tüfeğim var ikiside Huğlu 103 D ve 103 F... cCc
  • Huğlu 103 D
  • Huğlu 200 AC
1978 BURDUR