Gönderen Konu: gece tarlada bek domuz avı  (Okunma sayısı 4736 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Murat NALÇIN

• *
gece tarlada bek domuz avı
« : 26 Ağustos 2013, 00:52:56 »
sayın avcı arkadaşlar ve avcı büyüklerim malum gece avlanmak yasak size sorum gece tarlada domuz avı yani bek avı yapmak yasakmıdır .gece lamba ile tarlada domuz aradıklarını ve tarlalarda beklemek suretiyle bek avı yaptıklarını duydum .kanunen serbestmi  yasakmı
Murat NALÇIN
1975 BURSA

Çevrimdışı Ramazan HAK

• Müdavim Üyemiz
Ynt: gece tarlada bek domuz avı
« Yanıtla #1 : 26 Ağustos 2013, 18:10:37 »
avın açık olduğu aylarda ve av günlerinde güneşin doğuşundan  1 saat önce ve batışından 1 saat sonraya kadar av yapılıyor yasal olarak ..bence domuzda bu süre uzaltılmalı tarla beklerinde,, çünkü domuzun tarlaya girmesi kimi zaman saat 02 yi  bile bulur ..gün doğumu ve batımından 1 saat baz alınan zaman domuz avında çok yanlış bir uygulama ,,biz ördekmi çullukmu bekliyoruzki bir saat te geçit yapsın..

nisan ağustos ayları arsında tarlanda veya bahçende domuz beki yapmak istiyorsan önce bağlı olduğun av kulübüne ,,ilçe tarıma verilmek üzere ,kulübe dilekçe veriyorsun ,yapacağın günü tarihi ve mevkisini yazıyorsun ,ilçe tarım izin verirse bekliyorsun..ben böyle biliyorum yeni düzenleme varmı değiştimi bilmiyorum,,

ayrıca farla avlanılıyorsa ,far avı kaçak olduğu için her zaman yasaktır ve yasal değildir..
Ramazan HAK  1971  ARH+  Muğla

Çevrimiçi Abdullah ORUÇ

• Müdavim Üyemiz
  • "Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"
« Yanıtla #2 : 30 Ağustos 2013, 03:07:37 »
Arkadaşlar domuz o saatte yasakmı değil mi bilemem ama eğer emek verip ektiğin mısır tarlasını bir gecede hiç ediyorsa domuz değil insan olsa yine ayaklarına sıkılır...
koyde var 10 dönüm mısır tarlası. mısırın boyu 2,5-3 m eğerki bi domuz girerse gündüz köpekle bile tarladan çıkartamazsın. benım birader 5 köpek ile bekliyor şuanda. onda tüfek bile yok. amacı vurmak değil tarlaya sokmamak, yaklaştırmamak.
Fasulye tarlasına girmiş. 1,5 dönüm fasulye ektik ama kışa kuru fasulyeyi yine para verip alacağız gibi duruyor. ben cumartesi ve pazar gecesi beke gideceğim. gelir gelmez olur olmaz bilemem ama bekleyeceğim. 

Domuz tarım zararlısı olduğu için, ve popülasyonu gerçekten çoğaldığı için limitleri ve avlanma prosedürleri değiştirilmeli, esnetilmeli. nasıl arjantinde üveyik vurmanın günlük limiti 600 adet ise ülkemizde de özellikle tarım arazilerinin ekildiği bölgelerde bu tarım zararlıları ile mücadele edilmeli. masa başından kural koyup, limit belirleyip iş yapılmamalı.

ayrıca bu yazdıklarım sadece domuz için geçerli.
« Son Düzenleme: 30 Ağustos 2013, 03:09:13 Gönderen: Abdullah ORUÇ »
  • Armsan Phenemo 28" - 21" Barrel
  • Best Arms 24" Slug Barrel
Abdullah ORUC
 1982 BURSA

"Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"

Çevrimdışı Muhammet DÖNMEZ

• Müdavim Üyemiz
  • "Eğitimin gerçek amacı uyandırmaktır."
« Yanıtla #3 : 30 Ağustos 2013, 15:51:13 »
valla bencede domuzda tarla beki konusunda güzel bi uygulama yapılması lazım benim ne tarlam var ne de bahcem ama milletin kaç aylık emegi 1 gecede gidiyor sonra çiftçi neden duze çıkamıyor yada domates biber neden pahalı deniliyor.

bazı yalnıs uygulamalarda internet siteleri yapılıp isim yosisim ve tc ile online imza toplanıp yetkili yerlere dilekçe ile sunulabiliyor.eger bu şekilde bi sistem kurabilecek bilgiye sahip bi arkadaşımız varsa bu konuyu araştırıp öncü olunabilir.
  • Ataneo 12
  • Stoeger m2000
  • Pointer & Drahtaar
Muhammed DÖNMEZ
1986 KÜTAHYA-İZMİR
laboratuvar teknikeri