Gönderen Konu: pozemi otomatikmi kararsız kaldım  (Okunma sayısı 10857 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mehmet AKKUŞ

• Müdavim Üyemiz
Ynt: pozemi otomatikmi kararsız kaldım
« Yanıtla #25 : 17 Ekim 2013, 12:44:10 »
her tüfeğin bence ayrı bir havası kullanımı var.önemli olan size hangisinin uyduğudur.vuramadığınız bir tavşanı elimdeki tüfek poze olsaydı vururdum diye düşünmek yanlı olur.ben otomatik çifte poze kullandım.skeet attım keklik ve tavşan avları yaptım en istikrarlı atışları çifte ile yaptığıma kanaat getirdim.yapılacak ava göre uygun namlu boyu- şok değeri-gramaj ve saçma iriliği tecrübe edilmişse elinizdeki tüfeğin niteliği ve sizin becerinizde birleşmiş ise sorun yok demektir
  • Webley Scott (AKUS) SxS 20/66
  • Akus SxS 12/66
  • Özkanlar FX017 12/66
Mehmet AKKUŞ
1973 Kemaliye-ERZİNCAN

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #26 : 17 Ekim 2013, 17:01:31 »
osman bey maalesef süper pozelerde tek kursun atışında otomatiklere kıyasla iyi sonuçlar alınamıyor namlu boyunuz sp de 66 dan uzunsa soklar uygun olsa bile kursun namluda çıkarken yavaşlıyor tek kursunda süper pozede 61 namlu ve otomatikdede şoksuz 55 yada 61 cm sulug namlu yaptırılarak çok iyi sonuçlar alınabilir
1985
BURSA

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #27 : 17 Ekim 2013, 23:21:36 »
 Konuya katılan arkadaşlarında bahsettiği gibi her tüfekle her av randımanlı şekilde yapılmıyor ve her tüfeğin keyfide başka. Ben iki tüfek alıp 20 sene kullanırım diye başladım ama şimdi 7 tane tüfeğim var  ;D
 Pozemi otomatikmi dersek ben 61cm şoksuz valment tiği huğlu 104a kullanıyorum ondan çok memnunum şimdi aynı tüfeği 56cm namluya çeviriyorum tüfek Ali Ağır ustada şuan. Pozelerin gaz kaybı olmadığından vuruş gücü yüksek temizliğide kolay. Fişek değiştirme mekanizması olmadığı için namlu boyları aynı olsa bile tüfeğin toplam boyu 8-10cm daha kısa oluyo otomatiklerden. Geçenlerde bide otomatik olsun diye 55cm slug namlu gaz otomatik aldım onun keyfide başka ama benim gibi her kullanımdan sonra tüfeği temizlemeye alışmış biriyseniz temizlemesi sıkıntı verebiliyo. domuza tek tüfek kullanıcak olsam kesinlikle s.poze derdim.
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #28 : 17 Ekim 2013, 23:35:26 »
kesinlikle elimizin altında 2 tüfek olmalı süper poze ve otomatik her iki tüfeğinde tadı başka kuş avında poze domuz ördek kaz ve magnum fişeklerde combo set otomatik diyorıum
1985
BURSA