Emrah bey sorun söyleyim diyorsun soruyoruz cevap yok tüfeğin kaç gram mümkünse onu yaz samet bey gibi bende bunu duymak istiyorum ağırlık bencede önemli genelde dağ avına keklik tavşana gidiyorum ağır gramajlı fişekte atmam dağda tüfeğim bıçağım ayakkabım dürbünüm giysilerim hatta şapkam bile hafif olacak tüfeğim 3000 gramı asla geçmeyecek 3250 gramsa bedava verseler bana yaramaz bende 612 var 3000 gram çok memnunum bi tanede phonema siparişi vermek istiyorum ama 3250 civarında çıkar gelirse hiç işim olmaz burda bir kaç phonemaya baktım ağır sırf bu yüzden almıyorum içine 3 fişek koyup dağda akşama kadar 3500 gram elde taşınmaz ördek kaz avlayacak olsam tamam diyecem tartma imkanın varsa bi zahmet tartıp yazarsan çok memnun olurum 18.4 namlu çapı bence en ideal ölçüdür sebebi fişeğin iç genişliğiyle tapasıyla aynı ölçüdür saçma grupmanını en güzel sağlayan hatta gurupman hız delicilik güç hepsi için en iyi ölçü diyebilirim 18.3 olsa nolur 18.5 olsa nolur diye fazla uzatmayım bence bu ölçü en iyisidir...