Domuz avında takozu sakıncalı buluyorum ama olmamasını da.. İster domuz, ister başka hayvan; bir avcının tak tak 6-7-8 saydırması.. ben yapamam. Fakat kendimizi korumak için içinde durmasını doğru buluyorum. Öte yandan kontrolü nasıl sağlanacağı da şüpheli ama düşünülebilir ve tartışılabilir.
Fakat bir konuda daha kesinim; zirai mücadele kapsamında domuz avlatılıyorsa takoz çıkartılmalı. Şahsen böyle bir etkinlikte bulunmadım. TV de böyle bir avı izlemiştim. Zirai mücadele kapsamında tertiplenen bir avdı. Bir sürü avcı
İzlemesi bile zevkliydi. Birinde sürüyle domuzun geçtiği anda bir tek avcı vardı. Kaç geçti sayamadım ama yük treni katarı gibi. Geçti de geçti
Neyse o tek avcı da güm güm güm üç el gönderdi ama vuramadı yanlış hatırlamıyorsam. İyi de neden 3? Amaç zirai mücadele. Onca avcı 10 gün orada yatıp kalkmayacak. Ee, o sürü gibi de belki bir daha müsait pozisyonda olmayacak. Neden 3?
Yani, zirai mücadele için avlatılıyorsa takoz çıkarmaya müsade edilmeli. Bunun dışındaki halleder için emin değilim.