Gönderen Konu: YARALI DÜŞEN AVLARIMIZI LÜTFEN ACI ÇEKTİRMEDEN BİR AN ÖNCE KESELİM.  (Okunma sayısı 5193 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı İlhan GÜNEN

• Müdavim Üyemiz
Sevgili Avcı Abilerim ve Kardeşlerim.

Öncelikle yeni sezonda herkese kazasız, belasız ve bereketli avlar dilerim.

Vicdanen rahatsız olduğum, şahsi bir düşüncemi paylaşmak istiyorum;
 Kanat kırığı düşen kuşları ve köpekli domuz avında artık gidemez durumda yaralı ele geçirilen domuz avlarında bir an önce avımızı öldürmeliyiz. Unutmayalım ki onlarda bir can taşıyor ve hala içimizde iğne bile vurulmaktan korkan insanlar var. Hal böyle olunca iyi ki bir av hayvanı değilim diyorum. 

Sizce kanat kırığı düşen çulluğu eline alıp dakikalarca, seven, fotoğraf çektiren veya elinde gezdirenlerin mantığı ne acaba anlamış değilim.
Kuş kırılan kemiğinin etine batışmasından ve etini yakarak delip geçen saçmanın acısıyla uğraşırken adam anı ölümsüzleştiriyor. Bence bu avcılık mı?
Birde domuz avında can çekişen domuza sırf köpeğim yetişsin diye yapılan muameleler içler acısı. Bence buda avcılık değil ve işkence.

Sizlerden ricam böyle yapanları uyarmanız. ve kesinlikle hangi av olursa olsun öldürücülüğü az olan ince saçmalar kullanmamanız. Kendi halinde ormanda giden domuza tüfekte hazırda bulunan ince saçma kesinlikle atmayalım.

Herkese sağlıklı, mutlu bir yaşam dileğiyle.

Rastgele.
1984 ORDU

Çevrimdışı H.Tarık EŞKİ

• Müdavim Üyemiz
Sevgili Avcı Abilerim ve Kardeşlerim.

Öncelikle yeni sezonda herkese kazasız, belasız ve bereketli avlar dilerim.

Vicdanen rahatsız olduğum, şahsi bir düşüncemi paylaşmak istiyorum;
 Kanat kırığı düşen kuşları ve köpekli domuz avında artık gidemez durumda yaralı ele geçirilen domuz avlarında bir an önce avımızı öldürmeliyiz. Unutmayalım ki onlarda bir can taşıyor ve hala içimizde iğne bile vurulmaktan korkan insanlar var. Hal böyle olunca iyi ki bir av hayvanı değilim diyorum. 

Sizce kanat kırığı düşen çulluğu eline alıp dakikalarca, seven, fotoğraf çektiren veya elinde gezdirenlerin mantığı ne acaba anlamış değilim.
Kuş kırılan kemiğinin etine batışmasından ve etini yakarak delip geçen saçmanın acısıyla uğraşırken adam anı ölümsüzleştiriyor. Bence bu avcılık mı?
Birde domuz avında can çekişen domuza sırf köpeğim yetişsin diye yapılan muameleler içler acısı. Bence buda avcılık değil ve işkence.

Sizlerden ricam böyle yapanları uyarmanız. ve kesinlikle hangi av olursa olsun öldürücülüğü az olan ince saçmalar kullanmamanız. Kendi halinde ormanda giden domuza tüfekte hazırda bulunan ince saçma kesinlikle atmayalım.

Herkese sağlıklı, mutlu bir yaşam dileğiyle.

Rastgele.

Doğru söze ne denir....
  • Webley&Scott Çifte
  • Huğlu Süperpoze
H.Tarık EŞKİ -1987- Veteriner Hekim
Memleket Ankara
İkamet Konya

Çevrimdışı Halil ARIK

• Müdavim Üyemiz
Elinize saglik her kelimesine katiliyorum
halil arık
1984 afyonkarahisar
5464458072
Türk`ü,Türklüğü,Vatanı sevmek faşistlikse, Hitler yanımızda komünist kalır..

Çevrimdışı Salih ÖZTÜRK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ağzına saglık dostum.iki poz resim çekileceğiz diye yaralı hayvanlara bunu yapmaya kimsenin hakkı yok.yaban tv de ve başka kanallarda içimizi sızlatan görüntülerden kurtuluruz inşallah. Saygılar ....
  • merkel 201 sp
  • merkel 46
  • beretta 425
  • benelli crio
  • skb
  • super bruno
Sakarya Sapanca 1976

Çevrimdışı Bahadır GÜRBÜZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Av canlı ele geçtiğinde kan akıtmadan ölürse haram haram oluyor bildiğim kadarı ile
1967 Vezirköprü / Samsun

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
bu tür görüntüler gerçekten içimizi acıtan ve rencide eden  görüntüler , canlı canlı hayvanı torbaya atıyorlar ,  boğazından sıkıp boğuyorlar . . mezhepleri farkları galiba bunları , genişş .
. . . . acı ve ızdırap çekilmeden kesilmesi gerekir ,  çünkü hak din islam böyle diyor . .
. . . . bıldırcın avındayım , vurduğuma bakıyorum ,  canli ise hemen kesiyorum , torbaya atıyorum . bir bıldırcın daha vurdum , torbayı açtım , bi baktım , ölü diye torbaya attığım  bıldırcın ölü değilmiş  , can çekişiyor ,  aman yarabbi , ne kadar eziyet çekti hayvan torbada , hemen kestim . . 
..... bazı kuşlar ölü gibi durduğu halde  , aslında ölmüyor , şoka giriyor , bir zaman sonra kendine geliyor , ve atıldığı  torbada biz farkında olmadan ölümle cebelleşiyor . lütfen dikkat . .
Av canlı ele geçtiğinde kan akıtmadan ölürse haram haram oluyor bildiğim kadarı ile
. . . . kan akmadan ölen hayvan  , dinen MUNDAR dır . çünkü kan  necis sayılır  .  yenmez
. . . . hayvanı canlı bulduk ,  kesmedik ,  ölmesini bekledik , yine mundar dır .  yenmez
. . . . . canlı bulduk ,  hemen kesmek için bıçağa davrandık , ama o sırada kesmeye  yetişemedik , öldü , temizdir . yenir .
 . . . . bu konu hakkında değerli hocamız  CEVAT AKŞİT HOCA EFENDİNİN  çok güzel vaizi var . onu referans alarak yapsak bu avı çok iyi olur .  arıyorum ama bulamıyorum . bulan varsa lütfen linki versin . .
. . . . . . . . . . niyet , amelden evladır , , derler .
« Son Düzenleme: 21 Ekim 2013, 15:14:41 Gönderen: Yusuf SAĞLAM »
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

Çevrimdışı Emin KOÇAK

• Müdavim Üyemiz
Avlanan hayvanın etinin helâl olması için birtakım şartlar vardır. Bu şartların bir kısmı avcı, bir kısmı av hayvanı ve bir kısmı da av aletiyle ilgilidir.

1-Avcıda bulunması gereken şartlar

a-Avcı; müslüman, mümeyyiz, âkîl veya Hristiyan ve Yahudî gibi ehl-i kitaptan olmalıdır. Bunların dışındakilerin kestikleri hayvan yenmediği gibi avları da yenmez.

b-Avcı avına silâh atarken ya da onu yakalayacak hayvanı gönderirken besmele çekmelidir. Kasden besmeleyi terkederse av eti yenilmez.

c-Avcı silâhı ile vurduğu veya eğitilmiş hayvana yakalattığı avı elde etmek için başka bir şeyle meşgul olmayıp hemen harekete geçmelidir. Bazen atılan mermi ava isabet edip onu öldürmeyebilir. Bu nedenle avcının avını araması ve canlı olarak bulduğunda kesmesi gerekir. Aramayıp başka bir işle meşgul olur da sonra hayvanı ölü olarak bulursa eti yenilmez. Fakat oturup beklemeksizin ya da başka bir işle meşgul olmaksızın yaraladığı avını arayıp da ölü olarak bulursa eti yenir. (Meydanî, el-Lübab, III, 220)

d-Ava silâh atma veya avı yakalayacak hayvanı gönderme işi bizzat ehil olan avcı tarafından yapılmalı, ava ehil olmayan biri buna karışmamalıdır. Resulullah (s.a.s.), taşla, sapanla, sopayla avlanmayı yasak etmişlerdir. Müslim'de rivayet edilen bir hadis şöyledir:

"Taş ne avlar, ne de düşmanı yaralar. Ancak o, diş kırar, göz patlatır. "

Avcı avını vurur ve fakat onu kaybederek bir müddet sonra bulur. Bununla ilgili olarak Adiy b. Hâtem (r.a.)'dan aşağıdaki hadisler rivayet edilmiştir:

"Okunu attığın zaman, suya düşmemiş olmak kaydıyla avı ölü bulursan ye... Aksi halde, suyun veya okun onu öldürdüğünü kestiremezsin. "

Eğer onda bir yırtıcı hayvan izi bulamaz ve "senin okunun onu öldürdüğüne hükmedersen ye... "

"Okunu attıktan üç gün sonra avı kokmadan bulursan ye... "

Avcılıkta dikkat edilmesi gerekli hususların başında elbette merhamet ve ihtiyaç gelmektedir. İhtiyacı için avlanan bir müslüman merhameti elden bırakmamalı, hayvanların üreme ve yavrulama zamanlarında avlanmamalıdır. Av hayvanlarının nesillerini kurutacak, tabiatın dengesini bozacak bir avcılık, mümini vebâle sokar.

2-Av hayvanında aranan şartlar

a-Avlanan hayvan, eti yenen cinsten olmalıdır. (bk. Eti Yenen Hayvanlar)

b-Yaratılışı icabı vahşî olup evcil olmamalıdır.

c-Haşeret cinsinden olmamalıdır.

d-Deniz hayvanlarından ise balık cinsinden (tatlı veya acı su balığı) olmalıdır.

e-Hayvan av tesiri ile ölmüş olmalıdır. Avcı yaralanan avına ölmeden önce yetişirse kesmesi lâzımdır. Aksi takdirde eti yenilmez.

3-Av aleti Av hayvanı ya eğitilmiş köpek, atmaca, doğan, şahin gibi hayvanlarla, veya ağ, tuzak kurmak gibi vasıtalarla, ya da yaralayıcı silâhla avlanır. Avlamada kullanılan hayvanlarda aşağıdaki şartların bulunması gerekir:

a-Ava salıverildiği zaman gitmelidir.

b-Av için yetiştirilmiş olmalıdır.

Köpeğin eğitilmiş olması; üç defa yakaladığı hayvanı yememesi, doğan ve şahin gibi hayvanların da çağırıldığında geri dönmeleri ile bilinir.

c-Yakaladığı hayvanın etinden yememelidir.

d-Avı boğarak öldürmemelidir. Yaraladıktan sonra başka bir tesirle ölürse eti yenmez.

e-Avlama işinde ona eğitilmemiş tilki vb. başka bir hayvan yardım etmemelidir.

Tüfekle vurularak öldürülen av hayvanlarının etleri helalmidir yenebilirmi?
Av, günümüzde genellikle silâhla yapılmaktadır. Avcı ava silâh atarken besmele çekmeli, hayvanı vurunca hemen koşup yanına varmalı, ölmemiş ise kesmelidir. Yetişmeden silâhın tesiri ile ölmüşse bir şey gerekmez, eti yenir. (Meydanî, a.g.e. III, 217 vd.)

Müslüman avcılar için hükümler bunlar.
« Son Düzenleme: 11 Ekim 2013, 23:52:31 Gönderen: Emin KOÇAK »
Emin KOÇAK
1953 ANKARA
Uyum fikirlerin ortak olduğu yerde geçerlidir,
Uyum yoksa fikirler çatışıyor demektir.

Çevrimdışı Şenay YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Katılıyorum  aynen dediğiniz gibi..
  • huğlu kop g601 yoto 71 namlu
  • huğlu kop 104 A 76 mamlu
  • Sarsılmaz Leopard y oto 71 namlu
istanbul  Çatalca 1971                                                                         5354139014l

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
sayın emin koçak abi , yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum , ama , şuraya  değil ........................................ ..............................."Okunu attıktan üç gün sonra avı kokmadan bulursan ye... ".....................
3 gün değil , 1 gün sonra olmalıdır . 1 gün den sonra leş olur o ,  yenmez .
. . . . . . . . . . .  hadislerin hepsi sahih ve doğru değildir ,   bir  çok hadis  , fitneciler tarafından piyasaya sürülmüş  olup ,  batıl olarak  sayılır .  bu tür sahihliği olmayan hadislere itibar etmemek lazımdır . .
. . . . . . zira bizim referans olarak hadisleri değil , yüce kitabımız kuranı kerim i  rehber almamız gerekir . 
linki buldum ............................................
« Son Düzenleme: 21 Ekim 2013, 15:12:13 Gönderen: Yusuf SAĞLAM »
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

Çevrimiçi Çağrı ECE

• Müdavim Üyemiz
yaralı avla fotoğraf çekilmek avcılığa yakışmıyor siteye koyanlarında fotoğrafları silinip uyarılması lazım
  • Franchi Affinity
SMMM Ç.Çağrı ECE 1988 İZMİR

Çevrimdışı Ethem TOKER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Gercekten avciligi canilik olarak gormemeleri ve gostermeye calismamalari icin yazilanlara katiliyorum. Selamlar