Gönderen Konu: BİZİM İÇ ANADOLUDA BILDIRCIN VE TAVŞAN BAYRAMDA AÇILDI:( YA SİZİN BÖLGENİZ DE?  (Okunma sayısı 4538 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ahmet ŞAKİROĞLU

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
Bizim İç Anadoluda Bıdırcın avı vicdanen 2-3 hafta öncesinden acıldı.Aceba bu bıldırcınlar avcıya göre bölgeye göremi yavru cıkarıyorda biz bilmiyoruz.Bayram tatilinde köylerde tavsan avlayanları duyuyoruz... :( :(

Özür diliyorum burda benmi yanlış biliyorum,av bu ayın 22 sinde acılıyor ki gene soğuk bölgelerde son cıkan yavrular olur.Tavsan zaten yavru... :(

Burda yanlışlık nerde?Kimde?Bizdemi?Maktamı?Denetimdemi? Yada vicdanen mi bir sıkıntı var..Yada ülkede kriz varda etmi lazım?
« Son Düzenleme: 16 Ağustos 2013, 16:25:51 Gönderen: Ahmet ŞAKİROĞLU »
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
Kayseri Merkez Avcılar ve Atıcılık Kulubü
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
Ahmet kardeşim; Sezon açılalı, Bizim buralarda 1 ayı geçti .  >:(
Yanlışlık nerede demişsin, Yanlışlık sistemde, sistemi işletenlerde daha doğrusu işletemeyenlerde, denetim mekanizmasını işletemeyenlerde , denetleyemeyenlerde, sezon açılış tarihini her sene biraz daha ileriye atanlarda...
Şimdi bu kararları alanlar inanıyorlar mı ki 2 Kasımda sezon açıldığında avlaklarda Tavşan Keklik bulunabilecek. Herkes Sezon açılana kadar bekleyecek...

Suç Her yıl bizlerden aldığı vergi ve Pul paralarını amacı doğrultusunda harcayamayanlarda. Geçen kaba bir hesap yaptım; benim İlçemden Vergi ve Pul için toplanan para 75-80.000 TL. civarı. Bunun yarısı elemana, yarısı da araç-ekipmana harcansa avlaklarda denetlenmedik yer kalmaz...
Yazacak şey çok ama ben de zaman yok. Gidişat Avcılık Belge iptaline kadar varacak gibi görünüyor. Sonra kimse Bohçacı edebiyatı yapmasın. Sistemi işletenler bizlerin haklarını koruyamıyorsa, kusura bakmasınlar kimse enayi değil...
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

Çevrimdışı Kadri KASAPOĞLU

• Müdavim Üyemiz
bu denetimsizlige ragmen alınan paralara haram olsun diyorum..devlet avcıdan büyük gelir elde ediyor ama hizmet kocaman bir sıfır..! kısaca bu seneki masraflarımı sıralamak gerekirse...dernek deiştirdim yeni dernege kayıt 80 tl 30 tl dernek aidatı ..110 tl türkiye geneli pul..150 tl vize parası ve vergi dairesine yatan para =370 tl  gitti.. köpegimin yıllık yedigi içtigi masrafı ve fişek , yol benzin masraflarını hiç saymıyorum bile...sezonda 3-5 kuşu denk getirip tüfek atabilirsek ne aalaa..hemen hemen hepimizin giderleri 3 aşşagı 5 yukarı aynıdır diye düşünüyorum... böyle düşününce çıldırmamak elde degil..

Kadri KASAPOĞLU  05374961110
1985 ANTALYA / ALANYA

Çevrimdışı Kadri KASAPOĞLU

• Müdavim Üyemiz
alkan abi dediklerine aynen katılıyorum...kimse enayi degil..

Kadri KASAPOĞLU  05374961110
1985 ANTALYA / ALANYA

Çevrimdışı Mustafa ÖZKOL

• Müdavim Üyemiz
  • Mustafa ÖZKOL 07.07.1977 KAYSERİ 532 776 89 56
Devlet bu işin ZEVK işi olduğunun farkında...Avcılığında TEDAVİSİ olmadığını biliyor...biz ne dersek UYMAK zorundalar....yada ZEVKten vazgeçecekler......

Vergide koysalar kotada koysalar günleride kısaltsalar BİRLİK olamayacağımızı SİTELERDE BAĞIRIP reelde bir araya GELEMEYECEĞİMİZİ.....

SİSTEME KIZIP  ilk çıkan  PULU alabilmek için yarışacağımızı...ÇOK iyi BİLİYOR  DEVLETİMİZ......Yazdıklarıma bende dahilim....protesto edelim dense

işi gücü bahane edip bişey yapmadan burdan yazanlardanım....BİRÇOĞUMUZ GİBİ....Sitenin renkli üyesi M.Birol DEMİRTAŞ beyin çağrısına verilen

yanıt sayısı yazdıklarımı onaylar niteliktedir......
  • Akus 20 ga çifte
  • Beretta 686 silver pigeon 12 ga
  • Benelli s90 12 ga
  • Radentis Queen Setter 6 yaşında

Çevrimdışı Emrah GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
  • Emrah GİRGİN
bizim burda sezon kapanmıyor ki açılsın adamın canı sıkılıyor gidiyor ava...

jpg image hosting
Emrah Girgin
DENİZLİ-ÇİVRİL
...İnanmak yağmur duasına giderken şemsiyeyi yanına almaktır...

Çevrimdışı Ramazan HAK

• Müdavim Üyemiz
bayramda ziyaret etmek için gittiğim bir yerde de durum aynı ..1 ay olmuş sezon açılalı ,, üveyk ,sarı kuş ,,keklik..on larca avcı var ama ,,, belge pul mu? oda ne ..

adamlar enayimi bizim gibi hersene vizesini pulunu yaptırsın..ne kontrol var ,ne arayan soran

« Son Düzenleme: 17 Ağustos 2013, 18:42:24 Gönderen: Ramazan HAK »
Ramazan HAK  1971  ARH+  Muğla

Çevrimiçi H.Tarık EŞKİ

• Müdavim Üyemiz
Bizim İç Anadoluda Bıdırcın avı vicdanen 2-3 hafta öncesinden acıldı.Aceba bu bıldırcınlar avcıya göre bölgeye göremi yavru cıkarıyorda biz bilmiyoruz.Bayram tatilinde köylerde tavsan avlayanları duyuyoruz... :( :(

Özür diliyorum burda benmi yanlış biliyorum,av bu ayın 22 sinde acılıyor ki gene soğuk bölgelerde son cıkan yavrular olur.Tavsan zaten yavru... :(

Burda yanlışlık nerde?Kimde?Bizdemi?Maktamı?Denetimdemi? Yada vicdanen mi bir sıkıntı var..Yada ülkede kriz varda etmi lazım?

Bence en büyük sorun insanların vicdanında... Sezonun erken açılması sadece bu sene değil her sene bazı uyanıklar (veya vicdansızlar) tarafından gerçekleştirilen birşey. Fakat şöyle bir durum var, genelde bu tür usulsüz avlanan avcıların sonu pek iyi olmamaktadır. Bazı arkadaşlar bunun batıl inanç veya insanların kendi içini ferahlatmak için uydurulmuş olduğunu düşünebilirler fakat, kendi yakın akrabalarımın da içinde bulunduğu çevremdeki avcılar bu akıbete uğramışlardır. Hatta, "doğururken görsem yinede vururum" diyerek kanımı donduran yakın bir akrabamın başına gelenlerde aynı şekilde idi. Keşke insanlar doğal dengeye biraz uysalar da bu kötü sonuçlara uğramasalar...
  • Webley&Scott Çifte
  • Huğlu Süperpoze
H.Tarık EŞKİ -1987- Veteriner Hekim
Memleket Ankara
İkamet Konya

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
bizim burda sezon kapanmıyor ki açılsın adamın canı sıkılıyor gidiyor ava...

Ben bu hırsı anlamıyorum :(
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

Çevrimdışı Ş.Burak SEZER

• DUCK HUNTER
  • Avlak Yönetici
Bizde de durum aynı Ahmet abi :(
Ş.Burak SEZER 
1988 SAMSUN

Çevrimdışı Harun DERE

• Müdavim Üyemiz
olan  sana bana oluyor. gevura kızıp oruç bozmak gibi olucak ama Alkan abinin dediklerine sonuna dek katılıyorum.
her daralma her alınan yeni karar her kural biz yasal avcıları bağlar oldu.bu sene dokuzuncusunu aldığım avlanma pulunun bana yuvarlak hesapla on yıldır maliyeti yüzünden pahalıya geldi.bu nasıl astar bu nasıl yüz.
kaçak avcıda biliyor avsezonu açıldığında denetimlerin başladığını.şunuda iyi biliyorlar av günü olmayan gündede denetleme olmadığını.. 
cumada gidiyor perşembede köpeksiz köy bulursam bende değneksiz gezerim arkadaş.harman başlamadan duyuyoruz yerli bıldırcın iyi var deniliyo  seviniyoz içimiz kıpır kıpır gidip elli yüz vuralım derdimizde yok ama sezon açılınca fooossss..bugün av açıldı bize bi hafta sona açılacak buda başka bi tezat..kimse demesin şöle olur böle olur şöleleri böleleri bilmeyenler yada işine gelmeyenler zaten kaçak avlanıyo.
keklik davşan sezonu zaten ona keza bıldırcınla bir açılıyo :( konudada Ahmedin dediği gibi.
eveli gün görüşülen avbis hakkında önümüzdeki hafta açıklama yapacakmış bakanlık.bir hafta daha beklerim.oldu oldu olmadı ben bu belgeyi bu sene iptal ettiririm arkadaş.
benimde çoluğum var çocuğum var.malesef bu sistem kanuna uyanlarıda çileden çıkarttı...kimse demesin şöle olur böle olur..devlet erkanıda bu işi çözemezse yuuh artık..üstünede düşmenin alemi yoktur bence...

''her köpek HAVLAR ammmmma her köpek AVLAMAZ'' davşan avcısı 1977-KÜTAHYA MERKEZ

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
Sanırım yasak kanun kural denetim sana bana belgeli ruhsatlı zamanında av yapan gerçek avcıya :( :( :(
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
evet malesef öyle...ankarda aynı... sanki doğru yapıyorlar gibi ama ahmet... gardaşım boluya giden arkdaşlarımızdan tüfek atamayanlar olmuş... sezon acıldı kuş yok napcak bu millet...3 gurubu aradım sabahtan şimdiye kadar.. vurdukları kuş  3-5 taneymiş.... yanlış anlaşılmazın gurupun tamamının vurduğu kuş... nabacaz anlamıyorumki.... arkdaş herşeyimiz yasal bilmem neyini naptımın yerinde kuş vuramıyourz gecensenede aynısı oldu bu senede... sinirlerimiz bozuluyor ama...iple cekiyorsun boş cıkıyor.. eee belgeeis adam gayet güzelde avlanıyor... nolcak şimdi...napalım yani... ben şöle yapmayı düşünüyourm...hem belgeli hem bohçaı tarzında hareket etmek lazım gibime geliyor...

Çevrimdışı Hakan AKSU

• *
arkadaşlar ne yapsanız boş,çünki karşınızda avı ve avcıyı para olarak gören bir yönetim var.hal böyle iken kim denetleme yapar da bohçacı kovalar.ısparta orman bölge müdürlüğünde 3 kişi var adam nereye göndereyim araç yok adam yok bahane çok.heryer teyp avcısı dolu sabahtan bende aradım avcı arkadaşları 1 ci grup 6 kişi toplamda 7 kuş farklı bir bölge aradım kişi sayısı 4 toplam kuş 3 başka bir grup kişi sayısı 8 toplam kuş 11  neden ni isi artık bayramlarda açılıyor malesef av teypçiler gidip avlıyor kuşu.sana bana yok birde göç yolları üzerine kurulan indirme teyp leri ile kuşu indiriyorlar artık bölgelere kuş da gelmiyor.şim di birde AVBİS deniler saçma sapan bir sistem uygulamaya konuluyor artık tamamen avcılık hayal.arkadaşlar derneklere yetki verilmediği sürece bu avcılık olmaz  avı ancak avcı korur ve gözetir.bakanlık bence derneklerle ilişki içine girecek ve denetim yetkisi verecek bakın bakalım bohçacı kalıyormu.ama yapmazlar çünki avcıya para görzüyle bakıyorlar.zaten bu avbis denen saçma sistemin sonu 2016 dan sonra tamamen paralı bireysel avcılık.anlayamadığım heryerde ahkam kesen biz avcılar birlik olmaya geldikmi tık yok,halbuki türkiyede iki milyona yakın ruhsatlı avcı var deniliyor birlik olunsa neler yaptırırız neler,ama oda çok zor benciliğimiz hat safada.allah herkeze kazasız belasız avcılık nasip etsin rastgele
Hakan AKSU
1967  ISPARTA

Çevrimdışı Necmettin TACETTİN

• Müdavim Üyemiz
  • BU DA BİZİM SEVDAMIZ
Sanırım yasak kanun kural denetim sana bana belgeli ruhsatlı zamanında av yapan gerçek avcıya(
Beretta 426-12cal
Beratta 391 urika 12cal
Beretta 391urika gold-20cal
Beretta S56-20 cal
Çatus 36 cal otomatik

Çevrimdışı Sezer İNAN

• *
devletin bu isi cozemeyecegi belli..(hele baska daha buhuk sorunlari cozsun bakalim)asil is bize dusuyor.dernekler manla isbirligi yapacak. bazi bolgeleri gonullu avcilar sistemli bir sekilde anki geziyor gibi dolasacak. yasak avlanani gorunce ormanciya veya jandarmaya bildirecek. onlarda gerekeni yapacak. ama oyle bir ceza kesecekki burak ava cikmaya kahvede cay icmeye cikamayacak.. donuna kadar soyak.....bu sekilde kimse gotu yiyiptekacak ava cikmaya cesaret bile edemeyecek....bunu yilda bir iki defa yap. bak. ne oluyor.. efsanelesir ellammm..
Sezer İNAN
1975-Kayseri

Çevrimdışı Kemal BOZKURT

• *
Kalplerimizde sıkıntı var başka bişet değil
Kemal BOZKURT
     ^^RİZE^^
1987 İSTANBUL / Kartal

jpg upload

Çevrimdışı İbrahim EBİL

• Müdavim Üyemiz
belgeli, pulunu almış,hata duayen sayılan bol köpekli avcı beylerin yavru eğitiyoruz tüfeksiz çıktık bahaneleriyle zamansız mera dolaşıp kuşun yavrularını telef etmelerinden de
biraz bahsetmek lazım
İbrahim EBİL
1969-İstanbul