Bu konuyu ve sonrasında buna benzer birkaç konuyu daha okuduktan sonra yanaktaki ağrıların sebebini daha iyi anlıyorum.Tüfeğim Huğlu 103 FE, birkaç haftadır tam olarak kullanmaya başladım ve her dönüşte yanak ağrıları yaşıyorum, fazla fişek atınca dayak yemiş gibi oluyorum. Acemiliğimize bağlıyordum bir de uçar avından dolayı ani atışlarımız oluyor bundandır diyordum ama öyle değilmiş... Dipçik düşüklük ölçülerini ölçtüm ve 3.8 cm e 5.7 cm geldi. Nişan alırken de mecburen dipçiğin gerisinden bakmak zorunda kalıyorum, olması gerektiği gibi kaynak yapınca bukez bantı da görüyorum ama başımı da baya zorluyor. Dün tüfeği aldığım bayiye uğradım, elindeki Sarsılmaz SA - X 700 C yarı otomatiği denedim ve çok rahattı. Zorlanmadan hızlı nişan alabildim, rahat bir şekilde yüzledim tüfeği. Ölçüleri 4.2 cm - 6 cm geldi. Dipçik boyu da tetikten 35 cm. Benim boyum 1.74, Kilo 90.
Sonuç olarak bant eğriliği için tüfeği gönderecektim sezon sonunda Huğlu'ya ama bu şekilde bu sezon bu tüfekle devam edemem o yüzden haftaya göndereceğim. Fabrikayı aradım sorunları bildirdim, yardımcı olacaklarını söylediler. Konya' ya gitme durumum imkansız işlerden dolayı ama en azından bana uyan bir tüfeğin ölçülerinde yapmalarını isteyeceğim. Umarım istediğim şekilde yapılır ne diyeyim...