Gönderen Konu: Mama ve Besleme Hk.  (Okunma sayısı 5711 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Gökhan AKDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
Mama ve Besleme Hk.
« : 14 Ağustos 2013, 15:12:48 »
   Mama ile ilgili konuları KÖPEK MALZEMLERİ petshoop - bakım - yem vb e açmam gerektiğini biliyorum ama benim amacım drahthaar besleyen kişilerin kullandığı ve önerdiği mamaları öğrenmek  Moderatörlerden ricam konuyu taşımazlarsa sevinirim.

17.05.2013de doğan bi yavru edindim satılık ilanlarından Serhat Bozoğlanın  yavrularından erkek olanı. Sorum şu, yavruya şimdi hangi mamayı vereyim ilkbaşta ORİJEN'le aynı firma tarafından üretilen besin değerleri yakın olan ACANA'yı en azından 6 ıncı ayını doldurana kadar kullanıp sonra fiyatı daha uygun olan  BONOCİBO ya geçmek, böyle bi düşüncem var,ilk başta daha kaliteli bi mama kullanmak. Acaba bu ırkı besleyenler hangi mamaları kullanıyor tavsiyeleriniz neler.Ayrıca yavruya ek takviyeler olarak neler verebilirim işkembe, tavuk eti, yumurta filan başka önerileriniz varsa cidden çok sevinirim ilk köpeğim olduğundan tecrübem yok ,bildigim anca netten okuduklarımla sınırlı.
    Bu ara en kısa zamanda fotolarını paylaşacam şimdi yer işini ayarlamaya çalısıyorum kafesini filan herseyi tamam nasip olursa hafto sonu yanıma alacam karaoğlanımı :D
  • Ata NEO 12 Cal /66 Namlu
  • Deutsch Drahthaar - Tony
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

Çevrimdışı Ümit ÇAGLAR

• *
  • Herkese rastgele
Ynt: Mama ve Besleme Hk.
« Yanıtla #1 : 14 Ağustos 2013, 16:25:17 »
bono cibo almada!!!
  • Fabarm xlr 5
Ümit ÇAGLAR
1977 KARS

Çevrimdışı Uğur CAMUZCU

• Müdavim Üyemiz
    • http://www.loftyberg.com
« Yanıtla #2 : 14 Ağustos 2013, 17:04:29 »
gökhan aldığın yavrunun doğumdan itibaren kilo çizelgesini paylaşırmısın ona göre sağlıklı tavsiyede bulunalım.
Uğur CAMUZCU
1970  BURSA

Çevrimdışı Önder ÖZTÜRK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 14 Ağustos 2013, 19:50:31 »
İLk önce hayırlı olsun kardeşim yeni dırahthaar ınla iyi avlar yapmanı dilerim. Mama konusuna gelince de

mantar dahil pazardan alabileceğin bütün sebzelerden az miktarda al

ıspanak , soğan , patlıcan hariç
 sarımsak çok az miktarda oda parazite ve kokuya iyi geldiği için
sebzeleri küçük şekilde doğrar doğramaz güzelce kısık ateşte 15-20 dk haşla
ardından bütcene göre kırmızı et küçük dilimler halinde güzelce haşla
 tabi sebzelerin suyu ve etin suyunu dökmuyorsun onuda 2-2,5 kg lik almış olduğun pirincin içine döküp yağsız ve susuz pilav yapıyorsun biraz dinlendirdikten sonra güzelce karıştır hepsini öğünlük şekilde saklama poşetlerine koy at difrize vereceğin zaman çözülmesi için çıkar ama direk dışarı değil dolabın difriz kısmından normal kısmına sonra afiyet olsun çirkine.. :D Ha bu ara söylemeyi unuttum hayvansal gıdalar vermeği ve balık vermeyi sakın unutma (Bu benim nacizane tavsiyem ben yapıyorum ve gayette memnunum bunun dışında bonacibo veriyorum ondanda herhangi bir sıkıntım yok ama gelişme çağında hazır mama vermeni tavsiye etmem hazır mama buyudukten artık gelişimini tamamladıktan sonra verilmeli bence. Saygılar....)

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 15 Ağustos 2013, 08:03:24 »
Uğur abi malesef öyle bi sansım yok anca şimdi ki kilosunu paylasabilirim, haftasonu yavrunun yanına gidince daha öncesinde yavru hakkında bildiklerim http://avlakforum.com/forum/av-kopegi-satilik-ilanlari-(yavru-2-6-ay)/sampiyon-avci-yavrular-deutsch-drahthaar-sahibinden/ ilanındakilerle sınırlı.

önder bey anladım artık bi tencerece benim kara oğlan için kaynayacak desenize :D
« Son Düzenleme: 15 Ağustos 2013, 09:41:52 Gönderen: Gökhan AKDOĞAN »
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 16 Ağustos 2013, 19:51:30 »
Ugur abi simdi ölçtüm yavrunun boyu 38-40 cm kilosu 8.30-8.50 kilogram geldi yarin uc ayini dolduracak gelisimi nasil sizce bilgilendirirseniz cok sevinirim.
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

Çevrimdışı Uğur CAMUZCU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 16 Ağustos 2013, 21:34:42 »
Ugur abi simdi ölçtüm yavrunun boyu 38-40 cm kilosu 8.30-8.50 kilogram geldi yarin uc ayini dolduracak gelisimi nasil sizce bilgilendirirseniz cok sevinirim.
Bence normal gibi şuanda. Aslında sen bakmaya başladıktan sonra çok büyük değişilikler olacak. Çünkü yavruların hepsi bir aradayken çok iyi bakım zor oluyor.
Uğur CAMUZCU
1970  BURSA

HİKMET KAVLAK

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : 16 Ağustos 2013, 22:41:17 »
İLk önce hayırlı olsun kardeşim yeni dırahthaar ınla iyi avlar yapmanı dilerim. Mama konusuna gelince de

mantar dahil pazardan alabileceğin bütün sebzelerden az miktarda al

ıspanak , soğan , patlıcan hariç
 sarımsak çok az miktarda oda parazite ve kokuya iyi geldiği için
sebzeleri küçük şekilde doğrar doğramaz güzelce kısık ateşte 15-20 dk haşla
ardından bütcene göre kırmızı et küçük dilimler halinde güzelce haşla
 tabi sebzelerin suyu ve etin suyunu dökmuyorsun onuda 2-2,5 kg lik almış olduğun pirincin içine döküp yağsız ve susuz pilav yapıyorsun biraz dinlendirdikten sonra güzelce karıştır hepsini öğünlük şekilde saklama poşetlerine koy at difrize vereceğin zaman çözülmesi için çıkar ama direk dışarı değil dolabın difriz kısmından normal kısmına sonra afiyet olsun çirkine.. :D Ha bu ara söylemeyi unuttum hayvansal gıdalar vermeği ve balık vermeyi sakın unutma (Bu benim nacizane tavsiyem ben yapıyorum ve gayette memnunum bunun dışında bonacibo veriyorum ondanda herhangi bir sıkıntım yok ama gelişme çağında hazır mama vermeni tavsiye etmem hazır mama buyudukten artık gelişimini tamamladıktan sonra verilmeli bence. Saygılar....)
[/quote

Önder beye katılıyorum sizin hazılayacağınız mama daima hazır mamadan iyidir  ;)
« Son Düzenleme: 16 Ağustos 2013, 22:42:23 Gönderen: Hikmet KAVLAK »

Çevrimdışı Savaş KAYGISIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 17 Ağustos 2013, 17:39:52 »
   GÖKHAN KARDEŞİM BAŞLADIN ARTIK TELAŞELERE KOLAY GELSİN. BENDE 3 AYLIKKEN BAŞLADIM "BONO CİBO YÜKSEK ENERJİLİ YAVRU KÖPEK MAMASI"NA 1 YAŞINA KADAR BU MAMAYI KULLANDIM, BİR YAŞINDAN SONRADA HALA AV ZAMANI Y.E.BÜYÜK KÖPEK, AV KAPALIYKEN İSE BONO CİBO EDALT VERİYORUM ŞUAN 2 YAŞINDA EN UFAK BİR OLUMSUZLUK YAŞAMADIM, GELİŞİMİ, SAĞLIĞI, TÜYLERİNİN PARLAKLIĞI, ENERJİSİ, KAKASI VB. HER ŞEY FEVKALADE, BEN BUGÜNE KADAR BİR SIKINTI YAŞAMADIM BİLGİN OLSUN. AYRICA TEMİZ MAMA YAPIYOR BONOCİBOYU ÇOK KALİTELİDİR.
1958-Ankara

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 02 Eylül 2013, 22:37:11 »
Nasıl bir köpek istediğinize göre değişir asslında mama konusu . Orijen bende kullandım çok iyi mama gerçekten fark yaratıyor köpekte fakat çok pahalı. Daha uygun olarak yerli mamalar var ki bonacibo gibi herkes de kullanmıştır bende epey kullandım . Fakat yerli mama  verdiğim zaman tek başına mama vermiyorum . Haftada bir iki gün ev yemekleri ve bol yoğurt verdiğim gibi her ev yemeğinin içine zeytinyağı döküyorum ve  tabiki tuz.Yavru iken dana paçası veriyordum hem beseyici hemde saatlerce kemikle uğraşabiliyor. Yani aslında uzun lafın kısası şu : Eğer maddi açıdan sıkıntın yoksa orijen gibi pro plan yada eukanaba gibi kaliteli diyebileceğimiz mamalardab ver. Fakat daha ucuz bir mama kullanacaksan ,arada sırada dışarıdan takviyeleer yaparsan yine iyi sonuç alırsın kanaatindeyim.
kolay gelsin
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 02 Eylül 2013, 23:11:00 »
Cevaplariniz icn cok tesekkurler acana aldim tavuklu malesef hayal kirikligi yemiyor ondan once acaba kuru mama yermi diye reflexaldim deneme amacli resmen saldirdi mamaya ama acanaya bakmiyir bile anca keci sutuyle veya tavuk suyu ile yiyor isin garibi  biraz royal canin i de denedim onuda sevmedi  o yemeyince benimde sinir oluyorum ama yapacqk bisi yok sabir diyorum elbet yiycek bisekilde.

Ayrica fotolari yukleycem ama internet konusunda problem yasiyorum su aralar siteyi anca telden ziyaret edebiliyorum net sorununu cozdukten sonra ilk isim fotolari yuklemek olacak kara oglumun.
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 02 Eylül 2013, 23:19:35 »
walla köpek mamayı yemedi diye bişi kabullenemem ben olsam . Sabah akşam aynı mamayı veririm yine de yer.Süt olayını da 3. aydan sonra tavsiye etmiyorlar.En kötü ayran döksen yine yer diye düşünüyorum.Çok ilginç ama dimi reflex alıyorsun ucuz mama köpek saldırarak yiyor kaliteli alıyorsun bu sefer de yüzüne bakmıyor :)
bu arada da  Fethiye de olunca keçi sütü de bulursun tabi kolayca :) biz zor b uluyoruz walla :)
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Uğur CAMUZCU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 02 Eylül 2013, 23:59:02 »
walla köpek mamayı yemedi diye bişi kabullenemem ben olsam . Sabah akşam aynı mamayı veririm yine de yer.
Ersin her köpek mama yer diye bir kural yok.  Benimkilerin önüne en kral mamayı koy yediremezsin. Köpeğin ne ile besleneceğine yapısına ve ne kadar aktif olduğuna bakarak bu işleri bilen insanlardan alınacak yardımla karar vermek lazım. Benim az çok nasıl köpek beslediğimi tahmin edersin. Bence mama ile beslemek en kolay besleme şekli koy köpeğin önüne ne akarı var nede kokarı daldır tası günde bir kere olsun bitsinden başka bişey değil kuru mama. İşin doğrusu elindeki köpekle ne sıklıkla ve ne kadar zorluğu olan ava gittiğin yada köpeğine günde ne kadar çalışma yaptırdığınla alakalı. Hazır paketli olan mamalar bence hangi marka olursa olsun bizim drahthaar için çokta uygun değil içindekilerin doğruluğuna inansak bile en az bir o kadar daha takviyeye ihtiyaçları olduğunu düşünüyorum. İşin kısacası bu tarz konular sadece mama rekalamlarından öteye gitmez kısır bir döngü olur her konuda olduğu gibi.
Uğur CAMUZCU
1970  BURSA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 03 Eylül 2013, 00:32:57 »
Kopek beslemenin zor oldugunu tahmin ediyordum ama bu kadar olacagini hic dusunmemistim, yavruyu aldigimda yengem bi laf etmisti ''Gokhan bende Emre (3yasindaki yegenim) var sende de Tony var ) sonuna kadar hakliyimis  biraz once gezdiriyorum pek keyfi yok gibiydi pek oynamadi canim sıkıldı bakalim hayirlisi umarim sabaha  biseyi kalmaz.
Keci yonunden rahatiz Ersin bey her sabah annemin elleri dert gormesin iki kecimizden sagiyor :)
Ugur abi acikcasi napacam biraz sasirmis durumdayim besleme hakkinda bakalim baska besleme yontemleri bulmaya calisacam simdiden tesekkurler cevaplar icin.
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

Çevrimdışı Birol TURAN

• *
« Yanıtla #14 : 03 Eylül 2013, 12:57:18 »
Selam ,

Yavrun hayırlı olsun , İnşallah isteğin gibi bir avcı olur .
Mama ya gelince Royal Canin Maxi Junior  3 ay dene derim .. Farkı hayatında kopek beslememiş insnlar bile anlayacaktır . ;)

Saygılar
Birol TURAN
Gayrimenkul
Remax Kom - Bahçeşehir

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 05 Eylül 2013, 01:38:10 »
Uğur Abi tabiki her köpek mama yemez belki fakat demek istediğim 1 hadi 2 gün aç kalır ama yine o mamayı yer demek istiyorum.15 kg lık mama aldım köpek yemedi diye atılmasın .Başka köpekleriniz de varsa evet sıkıntı olmaz ama tek köpek besliyorsak bir şekilde o mamayı yemeli. Tabiki Uğur Bey in söylediği gibi de köpeğimize yaptıracağımız avlara avın zorluğuna köpeğin yapacağı işe göre de çeşitli takviyeler hazırlanabilir .
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ