Hayırlı olsun. Bende de aynı marka accu-choke(Mossberg ve Maverick şokları) ahşap kundaklısı var. Fakat bendeki 3 şoklu; İmp.Cyl, Mod, Full. Bu markada vidalı şok sık rastlanan şey değil ama bence faydalı. Nişan düzeni çok iyi; attığım yere gönderebiliyorum. Görüntüsü ve işçiliği çok zarif sayılmaz bence ama ötesine söz yok.
Ben hiçbir tüfeğimle fazla gramaj fişek kullanmıyorum. 32 g üzerine nadir çıkarım ve hatta daha azıyla da bana göre yetiyor. En çok kullandığım fişekler RC1 28 g ve YAF 28 g fişekler ve bunları her tüfeğimde verimli bulmuşumdur. Daha açık olmak gerekirse çok kıytırık bir fişek değilse, tüfek nişanı kusurlu değilse ve aranızda uyum iyiyse hemen her fişek menzilinde iş görüyor. Yine de herhangi bir sebepten bazı tüfek, fişek, atıcı birbirine uymayabiliyor. En iyisi denemeden fazla fişek stoklamamak. Denedikten sonra beğenirsen, beğendiğin fişeği nereden aldıysan acilen alman. Neden dersen, fişekler fabrikada kafile kafile(lot) üretilir ve kafileler arasında malzeme vesaire farklar olabilir. Her satıcıda aynı kafile olmayabilir. Tabi kafile farkları her zaman çok farklı olacak, biri güzel diğeri kötü olacak diye düşünmeyin. Sadece eşeği sağlam kazığa bağlamak diye kabul edin.
Özeti; Tolga Bey'in yazdığı gibi