Gönderen Konu: Modified Choke (Mod)  (Okunma sayısı 5806 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Enes AHMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Modified Choke (Mod)
« : 13 Ağustos 2013, 18:18:51 »
Selamlar abilerim, belki bu konuyu belirtmis olabilirsiniz fakat bu tufek ve ozellikle grupman ve choke secimi gibi konularda bilgim sifir degerinde. Ben bitane Maverick pompali 71cm namlulu tufek aldim. Icinde cikan choke'ta sadece mod yaziyor ileride elbetteki daha fazlasini edinmeye calisacagimda benim ogrenmeyi istedigim sey avcilik aciliyor, su anlik acemi isi olacak besbelli ama bu choke ile ne avlari yapabilirim ? Menzili falan nedir bilmek isterim ? Tesekkurler..
1993 Gümülcine
"Hiçbir taklidin şaheser olma şansı yoktur."

resim yüke

Çevrimdışı Tolga GÜVENDİK

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Modified Choke (Mod)
« Yanıtla #1 : 13 Ağustos 2013, 18:58:44 »
ImgLand.net image

Enes kardeşim sanırım bu resim biraz fikir verebilir..ama şok kadar fişekte önemli,,,bence bi kaç tane farklı marka fişek al kağıt-karton üzerinde deneme yap hangisi iyi dağılırsa onu kullan..bence o şokla her türlü avı yaparsın..(çok uzak olmamak şartıyla) daha detaylı bilgiyi ustadlar verecektir
Tolga GÜVENDİK
1990 / MANİSA
ImgLand.net image

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #2 : 13 Ağustos 2013, 21:49:33 »
Hayırlı olsun. Bende de aynı marka accu-choke(Mossberg ve Maverick şokları) ahşap kundaklısı var. Fakat bendeki 3 şoklu; İmp.Cyl, Mod, Full. Bu markada vidalı şok sık rastlanan şey değil ama bence faydalı. Nişan düzeni çok iyi; attığım yere gönderebiliyorum. Görüntüsü ve işçiliği çok zarif sayılmaz bence ama ötesine söz yok.

Ben hiçbir tüfeğimle fazla gramaj fişek kullanmıyorum. 32 g üzerine nadir çıkarım ve hatta daha azıyla da bana göre yetiyor. En çok kullandığım fişekler RC1 28 g ve YAF 28 g fişekler ve bunları her tüfeğimde verimli bulmuşumdur. Daha açık olmak gerekirse çok kıytırık bir fişek değilse, tüfek nişanı kusurlu değilse ve aranızda uyum iyiyse hemen her fişek menzilinde iş görüyor. Yine de herhangi bir sebepten bazı tüfek, fişek, atıcı birbirine uymayabiliyor. En iyisi denemeden fazla fişek stoklamamak. Denedikten sonra beğenirsen, beğendiğin fişeği nereden aldıysan acilen alman. Neden dersen, fişekler fabrikada kafile kafile(lot) üretilir ve kafileler arasında malzeme vesaire farklar olabilir. Her satıcıda aynı kafile olmayabilir. Tabi kafile farkları her zaman çok farklı olacak, biri güzel diğeri kötü olacak diye düşünmeyin. Sadece eşeği sağlam kazığa bağlamak diye kabul edin.

Özeti; Tolga Bey'in yazdığı gibi :)
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Enes AHMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 16 Ağustos 2013, 19:58:18 »
Abilerim ilginiz ve bilgilendirmeniz icin cok tesekkur ederim. Peki ben diyelim ki choke tupu satin almak istedim illaki bu maverick'in kullandigi accu-choke markasindanmi edinmem gerekiyor ? Oylesine basit bi demir parcasinin bile bunca etkisi varya herhalde uyum ile alakali bi takim degisiklerde olur gibime geldi :) Su an icin 1 paket Lambro Tordo 32gr 8 numara fisek aldim daha 4 gun var avin acilmasina ve tufegi denememe.. Bakalim ne olacak :)
1993 Gümülcine

resim yüke

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #4 : 17 Ağustos 2013, 22:01:27 »
Evet aynen. Buna başka şok uymaz zaten. Eğer bir tane alacaksanız çeyrek(imp. cyl) öneririm. Eliniz alışırsa zevkle kullancağınıza inanıyorum.

Sorun olmazsa fotoğrafını da görelim. Ahşap mı, plastik mi?
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Enes AHMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 17 Ağustos 2013, 22:27:55 »
Ben 71 cm oldugu icin silindir sok almayi dusunuyordum ama bu dediginiz gibide olabilir. Benimki plastik olanindan en kisa zamanda fotograflarinida yukleyecegim  :)
1993 Gümülcine

resim yüke

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #6 : 17 Ağustos 2013, 22:45:30 »
Silindir şok almayın, neye yarar ki o? Domuza imp.cyl de kullanılır ve belki daha bile iyi olur. Üstelik saçma avında da biraz istifade edersiniz. Hatta silindir bulacağınız da şüpheli ama sizin bileceğiniz şey.

Bir de; madem resim çekeceksiniz, şok tam takılıyken namlu ağzından içeri doğru bir poz rica edebilir miyim? Sakıncası yoksa tabi.
1968

Çevrimdışı Enes AHMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 18 Ağustos 2013, 16:09:54 »
Ben daha onceden belirttigim gibi benim arkadasin babasinda olan ayni tufek ve silindir namlu yani soksuz olaniydi her turlu ava geliyordu ondan dedim bende. Bildircin avina diye dusunmustum silindir soku o yuzden dedim ?  :D Elbette abi eve gidince o sekilde de cekerim
1993 Gümülcine

resim yüke

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #8 : 18 Ağustos 2013, 22:22:28 »
Heh.. ilk göz ağrısı. O tüfek silindirken hoşunuza gitmiş :) Buna sözüm yok. Vidalı silindir şokları olduğunu bilmiyordum. Şanslıymışınız.

Bu da söküp takmayı gösteren bir video.

Bu çocuk kolay yapıyor ama göründüğünden biraz daha zor ;D
« Son Düzenleme: 18 Ağustos 2013, 22:26:24 Gönderen: Volkan KÖYDEMİR »
1968

Çevrimdışı Enes AHMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 18 Ağustos 2013, 23:00:25 »

gif upload

resim

resim yülke

resim upload

resim

Bu videoyu daha oncede izlemistim malum huy biseyi almadan 1 sene once baslarim incelemeye :D abi resimler bunlar o namlu icinden olani da umarim istedigin gibi cekmisimdir :D
1993 Gümülcine

resim yüke

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #10 : 19 Ağustos 2013, 22:03:20 »

Bu videoyu daha oncede izlemistim malum huy biseyi almadan 1 sene once baslarim incelemeye :D abi resimler bunlar o namlu icinden olani da umarim istedigin gibi cekmisimdir :D
En doğrusu.. Resimler de güzel. Bendekinin şokları namlu hizasından daha aşağıya kadar indirmem gerekiyor. Yoksa namlu içindeki omuzla temas etmiyor. Sizdeki silme hizasında görünüyor ve tüfeğin genel görünüşü de gayet hoş.

Bu modeli alanların ekseri amacı savunma. Ben sadece av için almıştım ve benden sonra uzun namlulu, hem de vida şoklu alan tanıdığım ilk kişi oluyorsunuz :) Ben zannediyorum bu tüfekle ilk avım bataklıktan fırlayan su çulluğuydu(sniper) ve dikilmesiyle daha 1 metre gidemeden indirmiştim. Çok hafif ve isabetli atış yapılabilen bir tüfek.

Namlusu kromsuz olduğu için temizliği ve kontrolü biraz daha özen ister. Kasa haricindeki metal aksamı arada yağlı bezle silmek de gerekli bir alışkanlıktır.

Fotoğraflar için teşekkürler :)
1968

Çevrimdışı Enes AHMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 19 Ağustos 2013, 23:36:30 »
Abicim cidden ilgin ve degerli bilgilerini paylastigin icin cok cok tesekkur ederim. Bu krom meselesini okumustumda krom olmayan namlu daha kaliteli mi sayiliyordu ?? daha iyi randiman mi verir acaba ?
1993 Gümülcine

resim yüke

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #12 : 19 Ağustos 2013, 23:52:39 »
Avcıların bir bölümü arasında öyle bir kanı var. Bence öyle değil. Fakat şu var, krom yapılmazsa çok iyi polisaj ve sertleştirme yapılması gerekir. Bu da gerek makine gerek ısıl işlem gibi konularda yeterli bilgi ve donanımlı olmayı gerektirir. O yönden güven verici olabilir. Bir de namlu içi kromu bozulduğunda yapılacak tek şey(bildiğim kadarıyla) kromu komple sökmek, bozuk sathı traşlamak ve yeniden kromlamak. Bununla namlu biraz değişir ve kendince masrafı olur. Oysa kromsuz olanda bu tadilat daha kolaydır ama yine aynı ustalıkla yapılması şartıyla. Başkaca; kromsuz namluda daha başka değişiklik yapılmak istenirse krom sökmeden yapılabilir. Nedir bunlar; yatak uzatma, birleşim konisi uzunluğu değiştirme, namlu genişletme, sabit şoklu tüfeklerde şok değişiklikleri vb. Yani kromsuz namlu değişiklik yapılmaya daha hazırdır. Fakat parlatılması, sertlik verilmesi gibi şeylerin doğru yapılması gerekir. Önce de yazdım, kullandıktan sonra namlu içini solventle temizlemek daha da önemlidir. Kromlu namlu bir hafta pis kalsa bana mısın demez :) Böyle işte.
« Son Düzenleme: 19 Ağustos 2013, 23:53:41 Gönderen: Volkan KÖYDEMİR »
1968