Gönderen Konu: Yaf Bugatti Hakkında  (Okunma sayısı 23723 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ercan ERCAN

• Ziyaretçi
Yaf Bugatti Hakkında
« : 07 Ağustos 2013, 23:13:40 »
yaf'ın yeni çıkarmış olduğu,bugatti serisini internette gördüm,fişek 24 ve 28gr olarak satışa çıkarılmış.
Namlu çıkış hızı 430/sn sizce bu fişek kuşu delip geçmesinden dolayı avı yaralı bırakırmı?
hızlı fişek kullanmış olan arkadaşlar tecrübelerini paylaşabilirmi acab?

Çevrimdışı Uğur ŞENLİK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Yaf Bugatti Hakkında
« Yanıtla #1 : 08 Ağustos 2013, 00:53:43 »
ben deneme amaçlı 24 gramından stoeger md2000 ile 1 kutu attım
aldanmayın sert fişek sarsıyor adamı
avdaki performansı için bir şey diyemem deneyip görmek lazım.
yanımda uygun kağıt hedef olmadığı için dağılımı konusunda da yorum yapamıyorum
tek tek seri olarak denedim herhangi bir tutukluk yapmadı şimdilik söyleyebileceklerim bunlar
Selamlar saygılar.
  • Akkar 512 çifte
  • Akkar Altay
  • Armsan 620
Uğur ŞENLİK
1969 zonguldak

Ercan ERCAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 18 Ağustos 2013, 22:06:06 »
Merhaba
yaf bugattiyi sezon acilisinda,Urfa da denedim.
fisek oldukca sert patliyor.ve defalarca yasadigim sorun  uveyik paskiriyor 1 avuc tuy dokuyor ama dusmuyor...
bu benim izlemim ve gozlemlemem.
deneyerek tercih ettigim fisek 28gr.8numara yaf(uveyik avi icin)

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #3 : 18 Ağustos 2013, 22:52:29 »
Tahminimin aksine çok hızlı fişekmiş. Randımanını bilemem, deneyen yazsın. Ben sadece çok fuzuli bir sürat olduğunu düşünüyorum. 25 m ötedeki minicik bıldırcın için böyle fişek tüfeğime giremez. O kadar diyeyim.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 10 Nisan 2014, 10:34:55 »
arkadaşım benelli otomatikle 32 gr bugatti ile geçen sezon çok güzel ördek avı yaptığını söylemişti çok övdü bu fişeği bende pozemle deniyceğim yeni sezon bakalım
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 10 Nisan 2014, 11:12:44 »
bu tip üretimler firmanın pazar payını arttırmak içindir...alışageldik marka bir müddet sonra yıpranır kendini tekrar eder...aslında malzeme aşağı yukarı aynıdır ancak yeni bir fişek gibi lanse edilir.24 gram iyi bir av fişeği seçeneği olamaz elbette kullanılabilir ancak ben üveyikte daha yavaş ama daha fazla saçmalı fişekleri tercih ederim...kuş yaralı gitmez iyi bir avcıysan zaten sorun olmaz...süratli fişek spor fişekleridir...ben 380 m/s  390m/s fişeklerin ve 28-30 gramların üveyikte daha iyi olduğunu düşünüyorum.
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 10 Nisan 2014, 11:14:11 »
bu tip üretimler firmanın pazar payını arttırmak içindir...alışageldik marka bir müddet sonra yıpranır kendini tekrar eder...aslında malzeme aşağı yukarı aynıdır ancak yeni bir fişek gibi lanse edilir.24 gram iyi bir av fişeği seçeneği olamaz elbette kullanılabilir ancak ben üveyikte daha yavaş ama daha fazla saçmalı fişekleri tercih ederim...kuş yaralı gitmez iyi bir avcıysan zaten sorun olmaz...süratli fişek spor fişekleridir...ben 380 m/s  390m/s fişeklerin ve 28-30 gramların üveyikte daha iyi olduğunu düşünüyorum.
polat bey 32 gr olanı için ne düşünüyorsunuz
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 10 Nisan 2014, 11:54:30 »
Bugatti 34 gram 5 no bir kutu kullandik,
çifte ve otomatikte denedik, sert patliyor tepmesi normal zuber gibi,
kullanilir vasat bir fişek değil bence.
1981 / Samsun / Malatya

Çevrimdışı Yıldız SARI

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 10 Nisan 2014, 14:58:37 »
bende deneme fırsatı buldum 4 kutu fişek attım güzel patlıyor sıcak havalarda saksaganda kullandım çok guzel sonuçlar verdi ama soguk havada hep yaralı bıraktı benim görüşüm yaz fişeği olarak kullanılabılır hayvanı delip geçmiyor saçmalar çünkü barut hattı standartların altında fişek tapası uzun sadece barutta az saçmada zaten 24 gr o yuzden delip geçmiyor bence yazın kullanılabılır
1985 İSTANBUL

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : 10 Nisan 2014, 18:15:14 »
bende deneme fırsatı buldum 4 kutu fişek attım güzel patlıyor sıcak havalarda saksaganda kullandım çok guzel sonuçlar verdi ama soguk havada hep yaralı bıraktı benim görüşüm yaz fişeği olarak kullanılabılır hayvanı delip geçmiyor saçmalar çünkü barut hattı standartların altında fişek tapası uzun sadece barutta az saçmada zaten 24 gr o yuzden delip geçmiyor bence yazın kullanılabılır
32 gr 5 nosunu huğlu koop süperpozeyle kullandım.  tüfek sevdi. kısa ve orta mesafelerde avı güzel yakalıyor ve fitilleme yapıyor. hızlı olduğundan önlemeyi azaltabiliyorsunuz. fakat saçmalar tam yuvarlak olmadığı için uzun mesafelerde (35 metre sonrası) pek etkili değil. normal 32 gr lardan biraz daha sert ama avda peşpeşe attığınız zaman yormuyor. genelde parlama tarzı avlarda 25-30 metrelere kadar ucuz fiyatıyla kullanılabilecek bir fişek.

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : 10 Nisan 2014, 18:18:17 »
Aynen dediğiniz gibi Lanse edilmiş Polat bey. barut ve tapa aynı. saçma kalitesi düşük. kovanı da sanırım kendi üretimleri. ama ucuz fişek sevenlerin uzun menzilli avlar hariç tercih edebileceği tarzdan.

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 10 Nisan 2014, 21:15:45 »
bu fişek çok hızlı bıldırcın çullukta düşünülemez normal menzilde ise avı delip geçeğinden yaralı bırakma ihtimali çok yüksek
1985
BURSA

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : 10 Nisan 2014, 21:56:56 »
bu fişek çok hızlı bıldırcın çullukta düşünülemez normal menzilde ise avı delip geçeğinden yaralı bırakma ihtimali çok yüksek
avı delip geçmiyor Caner Bey. çok yakın olsa her fişek deler o ayrı konu. power tapa olsa bile hızlı fişek olduğundan kısa namlu geniş şokla dağıtacağı için 30-32 gram 8-9 no çulluk için bence ideal olur.

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 10 Nisan 2014, 22:03:34 »
ben bir tek benim havlı tüfeğin saçmasını delip geçtğini gördüm ben tek kuşa atmıştım almaya gittiğimde iki kuş vardı ikisi yanya durmuşlar demekki :)
Özgür ATAŞ

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : 10 Nisan 2014, 22:08:02 »
ben bir tek benim havlı tüfeğin saçmasını delip geçtğini gördüm ben tek kuşa atmıştım almaya gittiğimde iki kuş vardı ikisi yanya durmuşlar demekki :)
Özgür abi havalı tüfek kullanmadım onu bilmiyorum ama uçar avlarında kuşun vücudunu delen etkenler sadece saçmaya bağlı değil zaten. mesafe çok yakınsa yumuşak saçma bile kuşu delip geçebiliyor. eğer fişeğin saçmaları tam yuvarlaksa hava muhalefetine karşı koyabiliyor,hız kaybetmiyor böylece penetrasyonu daha iyi oluyor. gramaj + basınç + saçma kalınlığı arttıkça delicilik artıyor. bugattilerde saçmalar normal yumuşaklıkta ve düzgün değiller. yumurtamsı şekilde ve tam olarak aynı boyutları yok. oyüzden makul mesafelerde fitilleme yapıyor delmiyor. uzağa da etkili gidemiyor.. hem avda hem hedefte denedim oyüzden bukadar emin konuşabiliyorum.

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #15 : 15 Nisan 2014, 21:18:44 »
bende bir yeşilbaşımı bu fişekle düşürmüştüm, ancak hiç fişeği kesip baktınızmı? ben farklı numaralarda farklı kutulardan kestim içine bir bakayım dedim saçmalar küre şeklinde değil. elips şeklinde garibime gitmişti. Av böyle güzel oluyorsa neden olmasın klasik saçmadan farklı saçmada kullanırım da acaba bendekiler mi sorunlu? Elinde kalan varsa bir fişeğini feda edip sonucu yazabilirmi?
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Resul YASAK

• *
« Yanıtla #16 : 03 Temmuz 2014, 02:14:51 »

mesela hangi fişekler Polat Bey?
aynı soru Volkan abi için de geçerli. yani yumuşak yavaş yanmalı fişeklerden bahsediyorsunuz ama örnek vermiyorsunuz. malumunuz sizin kadar tecrübeli değiliz :)
Resul YASAK
1977 HATAY

Çevrimdışı Doğu GÜÇLÜ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #17 : 03 Temmuz 2014, 10:21:12 »
Merhaba
yaf bugattiyi sezon acilisinda,Urfa da denedim.
fisek oldukca sert patliyor.ve defalarca yasadigim sorun  uveyik paskiriyor 1 avuc tuy dokuyor ama dusmuyor...
bu benim izlemim ve gozlemlemem.
deneyerek tercih ettigim fisek 28gr.8numara yaf(uveyik avi icin)

Aynen ben de urfada sezon açılışında üveyik avında denedim.

Sizin de bahsettiğiniz gibi üveyikten bir avuç tüy kalkıyordu ancak ele geçmiyordu.Neredeyse tüfeği kıracaktım sinirden.Tüfek Franchi Affinity.

Yine fıstıkların içinden kalkan bir tavşana ani bir reflexle iki tane attım,hayvan iki fişeği de yedi ancak o da gitti.

Kısacası ben beğenmedim.Ancak benelli cordobası olan bir arkadaş çok beğendiğini söylüyordu.
1982-Mersin

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
  • Bazıları sürat sever....
    • izmirchoketube
« Yanıtla #18 : 03 Temmuz 2014, 13:34:47 »
32 gr 6 nosunu kestim saçmalar düzgündü şok denemelerimde kullanmayı düşünüyordum
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #19 : 03 Temmuz 2014, 17:08:09 »
demekki bendekiler hatalı yada farklı.

abi önce kutu kutuya uyacakki. sonra tüfeğe uyuyormu kendine uyuyormu diye bakacaksın.
ben o elips saçmalardan sonra almadım.

hep böyle oluyor çünkü ulem diyorum. oda fişek buda fişek arada kutuda 10 lira var.
alayım bundan avda sinirlerim ayağa kalkınca pişman oluyorum.

bu sezon yapmıcam b&p, rc, fiocchi, lambro ve glavpatron dan şaşmayacam. isterlerse bedava versinler.
geçensene glavpatronu ilk denemiştim. bakın tavsiye ederim şiddetle alt yapısı b&p ama ruslar farklı işlemişler. tam bir soğuk hava fişeği.
« Son Düzenleme: 03 Temmuz 2014, 17:16:44 Gönderen: Tunç GEÇGİL »
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #20 : 03 Temmuz 2014, 17:24:32 »
demekki bendekiler hatalı yada farklı.

abi önce kutu kutuya uyacakki. sonra tüfeğe uyuyormu kendine uyuyormu diye bakacaksın.
ben o elips saçmalardan sonra almadım.

hep böyle oluyor çünkü ulem diyorum. oda fişek buda fişek arada kutuda 10 lira var.
alayım bundan avda sinirlerim ayağa kalkınca pişman oluyorum.

bu sezon yapmıcam b&p, rc, fiocchi, lambro ve glavpatron dan şaşmayacam. isterlerse bedava versinler.
geçensene glavpatronu ilk denemiştim. bakın tavsiye ederim şiddetle alt yapısı b&p ama ruslar farklı işlemişler. tam bir soğuk hava fişeği.
:) Tunç abi aynı durumları ben de yasadım cok kez :) alayım ya ne olacak dıyosun sonra avda yahu keske almasaydım dıyorsun. Artık hangı fısegın ne mal oldugunu bıldıgım ıcın o hatayı yapmıyorum. Bp rc mirage harıcınde hıcbır fısegı ordek avına bulaştırmıyorum. cullukta ozel alırsam ımperıal ama yoksa ortaya karısık yaf maf bugattı zuber kaıser olmadı trap skeet ne bulursam :D tahtalı avında zaten meca atıyorum, meca bıterse ordek fıseklerımden harcıyorum bıraz. Böyle bı duzen tutturdum ıyı gıdıyo bakalım ;)

Çevrimdışı Serhat ÇELEBİOĞLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #21 : 03 Temmuz 2014, 18:44:24 »
Trap atışlarında kullandık fişeği oldukça fazla yanmamış barut bırakıyor. Yarı otomatik kullanıcılarının tercih edeceğini düşünmüyorum.Zira tüm 24 gr ler ile çalışan tüfeğim şu ana kadar iki marka da tökezledi. Birisi de Bugatti. Ancak bu fişek ile trap tüfeği kullanan arkadaşlarım güzel randuman aldılar.Yine de söylüyorum namlu içerisinde yanmamış barut oranı çok fazla.Firma buna göre bir çalışma yapar ise sorun aşılmış olur.

Çevrimiçi Fatih S.M.YAPAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #22 : 03 Temmuz 2014, 19:12:56 »
Trap atışlarında kullandık fişeği oldukça fazla yanmamış barut bırakıyor. Yarı otomatik kullanıcılarının tercih edeceğini düşünmüyorum.Zira tüm 24 gr ler ile çalışan tüfeğim şu ana kadar iki marka da tökezledi. Birisi de Bugatti. Ancak bu fişek ile trap tüfeği kullanan arkadaşlarım güzel randuman aldılar.Yine de söylüyorum namlu içerisinde yanmamış barut oranı çok fazla.Firma buna göre bir çalışma yapar ise sorun aşılmış olur.

Aynen katılıyorum serhat beye ben birkaç ay önce yeni aldığım tekkırmada test atışını bu tfişekle yaptım, tüfeği kırdığımda pul pul yanmamış barut dökülüyordu.
  • Benelli Bellmonte 1 12 çap 71 cm namlu
  • Mossberg 500A pompalı 12 çap 71 namlu
  • Kral Cara Cara süperpoze 12 çap 71 cm namlu
  • Özhuğlu Alesta çifte 36 çap 71 namlu
  • İngiliz Seter; Şanslı
Tarsus Avcılar Kulübü
Fatih S.M.YAPAR
1976 Tarsus/Mersin

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #23 : 03 Temmuz 2014, 19:52:10 »
:) Tunç abi aynı durumları ben de yasadım cok kez :) alayım ya ne olacak dıyosun sonra avda yahu keske almasaydım dıyorsun. Artık hangı fısegın ne mal oldugunu bıldıgım ıcın o hatayı yapmıyorum. Bp rc mirage harıcınde hıcbır fısegı ordek avına bulaştırmıyorum. cullukta ozel alırsam ımperıal ama yoksa ortaya karısık yaf maf bugattı zuber kaıser olmadı trap skeet ne bulursam :D tahtalı avında zaten meca atıyorum, meca bıterse ordek fıseklerımden harcıyorum bıraz. Böyle bı duzen tutturdum ıyı gıdıyo bakalım ;)

mecadan memnunmusun? ben mecanın saçmalı fişeklerine yabancıyım. tavsiye edermisin?
1978 Bursa

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #24 : 03 Temmuz 2014, 20:02:36 »
 :)
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2016, 21:07:48 Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN »
  • Mertmak MX5 Combo 61cm Slug 71cm mobil şoklu
OSMANİYE / 1980