Kotalı avcılık Genel ve devlet avlakları ve Avlaklar ve Avcılarımızın durumu;
Öncelikle ülkem avcısına günaydınlar diyorum bu işlerin bu noktaya geleceğini yıllardır sitemizde dahil olmak üzere arkadaşlarımız yazdılar çizdiler ancak herkes kulak arkası etti.
Buradan ben pul almam, bu kurallara uymam, tek kırma ile avlanırım v.s diyenlere de hayal dünyasında yaşamayın diyorum avcıya bunları yaptıramazsınız, yapılsa da itiraz etmeye çalıştığımız sistemin ekmeğine yağ sürmüş olursunuz.
Avcılık konusunda bilgili olup fikir ve sistem üretmeye çalışanlar yerine, fotojenik olanlara, çok konuşma imkanı bulup popüler olanların peşine takılan Türk Avcısı bu işlerde en büyük suçludur. Bu günler de şikayetçisi olduğumuz AVLAKLAR sistemine gelinceye kadar yan gelip yatan sadece günü kurtaran avcılarımızın yarattığı Akıl almaz boşluğu elbette ya bakanlık ya da herhangi birisi gelip bir gün dolduracaktı.
Yıllardır Avcılık adına, Doğal hayat, Av hayvanlarımız ve çevre adına kayda değer hiçbir şey yapamayan avcılarımız bu olacakları çoktan hak etmiş bulunuyor. Şimdi de hep birlikte ayağa kalkıp bu nasıl sistem bu nasıl iş diye veryansın ediyoruz… E o zaman söyle bakalım nasıl olacak derseler hepimiz yine hep bir ağızdan dahice proje ve fikirlerimizi söyleriz, diğer tüm avcılar bizi dinlemeyince de küseriz ben oynamıyorum deriz… herkes kendi doğrusunu savunur ama bir tane ORTAK DOĞRU üretemeyiz…. Kendi dünyamızı tatmin eden yazılar yazmak, sözler söylemek sadece içimizi boşaltmamızı sağlar, kişisellik yerine ortak düşünebilmeyi öğrenmeliyiz.
Yani biz avcılar da ne bir sistem nede ortak hareket ve düşünebilme kabiliyeti var, hal böyle olunca da bizlere daha çok semer vuranlar çıkar, hepsini de taşırız, bu sistem de böyle gider oturur merak etmeyin…
Baktığımız da AYHAK bir tarafta pasif, Yaban TV olayı sanki yeni duymuş gibi ! , TAF denen kurum zaten bu ikisi ile güç savaşında, Sanki hepside Avcılara uzak ve umursamaz durumdalar. İşin Türkçesi karşılıklı menfaatleri olanlar birbirleri ile iyi görünüyorlar dost oluyorlar ve bu menfaatleri gereği dengeler kurup gidiyorlar.
Evet istediğimiz kadar bağırıp çağıralım şu anda gerçekten çekilmez hal alan sistem değişecekti nasip bu günlereymiş. Devlet politikası olarak bir şekilde PLANLI avcılık yapılacak ve bunda kısmen haklılar ve planlı avcılığa geçilmeli, böyle başıboş bir sistem, avcılık ve doğal yaşam olmaz.
Ancak ülkemde ne yazık ki çok işte olduğu gibi bu işlerde de hiçbir alt yapı olmadan sonuç alınmaya çalışılacak, yamalanmış bir bohça olarak kucağımıza verilecek, boyun eğerek kabul edeceğiz.
Ben de şu olsun bu olsun diye ahkam kesmek istemiyorum ancak ilk anda acilen;
- Avcılığı düşünüyorum diyen herkes bir araya gelmeli, Türkiye ve Türk avcısına uygun gerçekçi bir sistem ortaya konulmalı.
- Avcılık kültürü oluşturulmalı, elin de tüfek olanlarla avcılar ayrıştırılmalı ciddi adımlar atılmalı.
- Keklik, Ördek gibi doğal hayvanlarımızın yaşam alanlarının korunması, Sülün, Karaca gibi av hayvanlarının doğal alanlarının tekrar oluşturulması için ciddi çalışmalar yapılmalı.
- Bütün bu işlere derneklerin ve avcıların katılımı sağlanmalı başarı kesin elde edilmeli.
Yukarıda yazılanları yapamazsak avcıların büyük kısmını avcılık dışında bırakan masraflı ve yasakçı bir sistem olur ki eğer bunu isteyenler güçlü çıkarsa böyle de olacaktır kaçınılmaz son budur.
Başıboş yakarmalar yerine her avcı derneğinde istediğini yaptırmak için aktif rol almalı kendimize sahip çıkmalıyız bizlere yakışan bir sistemi kurmalıyız.
Bize yakışan Dernek+Bize yakışan Federasyon+Bize yakışan Konfederasyon= Zengin Doğa ve Mutlu Avcı
Şu anki durumumuz Birilerinin bizim yerimize çalışarak bize para vereceğini beklemek gibi bir saflıktan ibaret. Sadece şikayetler ederek beklemeye devam edersek sonuç bizim kontrolümüz dışında sonuçlanacaktır…