Gönderen Konu: KÖPEĞİM SKAY'IN TÜFEK KORKUSU  (Okunma sayısı 2636 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Osman DEMİRTAŞ

• *
KÖPEĞİM SKAY'IN TÜFEK KORKUSU
« : 01 Ağustos 2013, 15:51:04 »
SEVGİLİ AV SEVER DOSTLARIM KÖPEĞİM SKAY 10 AYLIK AMA BİR TÜRLÜ TÜFEK KORKUSUNU YENEMEDİM NE YAPMAM LAZIM ?
ÖZLÜCELİ
1986 BURSA

Çevrimdışı Ahmet CAN

• *
Ynt: KÖPEĞİM SKAY'IN TÜFEK KORKUSU
« Yanıtla #1 : 02 Ağustos 2013, 10:32:04 »
   Osman arkadaşım silah korkusu av köpeklerinde en zor aşılan problemlerden bir tanesidir . Ancak çok emek ve çaba harcayarak bunun üstesinden gelebilirsin. Benim sana tavsiyem kesinlikle ama kesinlikle yalnız ava gitmen köpeğinin ferması dışında da hiç bir şekilde silah atmaman. Her silah atışından sonrada köpeğini heycanlandırmalısın mesela haydi oğlum haydi kızım işte burada gibi. Çok sabırlı olman lazım çünkü köpeğin hemen uyum sağlamayacak ve burada sinirlerine hakim olup köpeğe hiç bir şekilde sinirlenip bağırmamalı yada dövmemelisin yoksa bu problemi hiç çözemezsin. Alıştırmalarına ilk önce çatapat tabancasıyla başlarsan daha iyi olabilir köpeğinle beraber meraya çık onunla beraber sende koş onu biraz heycanlandır koşarken bir defa tabancayı patlat hiçbirşey olmamış gibi koşmaya devam et tabi bu esnada köpeğinde seninle koşsun yani onunla oyun oynarken haydi kızım işte derken sen koşup seni yakalamaya çalıştığı anda bir defa çatapat tabancasını patlat hiçbirşey olmamış gibi devam et tepkisine göre devam et eğer fazla tepki vermemişse çok korkmamışsa onu sev tekrar koşturmaya başla onunla yuvarlan sev  köpeğin henüz yaşında bile değil şu an oyun onun için çok zevkli bir şey bu esnada onu sese alıştırabilirsin tabiki bir günde en fazla 4- 5 defa yap bunu.Haftada en az 3 defa köpeğinle bu idmanı yapmalısın ve bir tavsiyemde köpeğini beslediğin yerde yapma kırlara meralara çık orada bunları yap. av sezonuna kadar bu şekilde onunla eğlenceli bi şekilde oyun oyna neşesi yerindeyken tabancayı patlat. Ava da kesinlikle yalnız git eğer başka bir kişiyle de gidersen köpeğin önünden kalkmayan kuşlara hiç bir şekilde silah atmayın.
   Mutlaka daha tecrübeli abilerimizinde yorumları olucaktır ben kendi deneyimlerimi yazdım umarım köpeğinde ki bu problemi bir an önce çözersin ama çok sabırlı olman lazım unutma sukut altındır . Onu silah sesine alıştırdığında inan onunla av yapmak sana çok büyük zevk ve mutluluk vericektir.
Ahmet CAN
1983-Edirne

Çevrimdışı Zeynal KAPLAN

• *
« Yanıtla #2 : 13 Ağustos 2013, 13:28:55 »
osman kardeş sen o köpeği birine ver yenisini besle çünkü yavrusuda korkak oluyor benimde vardı ben verdim.yeni besledim
Zeynal Abidin KAPLAN
1984-Mersin

Çevrimdışı Serkan ÇAKAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 29 Ağustos 2013, 21:48:23 »
osman kardeş sen o köpeği birine ver yenisini besle çünkü yavrusuda korkak oluyor benimde vardı ben verdim.yeni besledim

aynen
serkan çakar 1979 MERZİFON / AMASYA
05423436587

Çevrimdışı İsmail ÇINAR 10

• *
« Yanıtla #4 : 29 Ağustos 2013, 22:24:29 »
İyi akşamlar,  Osman bey  işiniz çok zor  ya uğraşıp Ahmet beyin dediklerini yapın  ama sakın dövmeyin ve bağırmayın, 

Vakit varken   başka bir köpek alın, 
İsmail ÇINAR
1976 BALIKESİR
EY ÖLÜMSÜZ TÜRK ULUSU! KENDİNE DÖN! SU GİBİ AKITTIĞIN KANINA, DAĞLAR GİBİ YIĞDIĞIN KEMİKLERİNE LAYIK OL!

Çevrimdışı Mustafa KARDEŞ

• Müdavim Üyemiz
    • www.fencimustafahoca.tr.gg
« Yanıtla #5 : 30 Ağustos 2013, 16:44:08 »
Cahille Oturup Bal Yiyeceğine, Alimle oturup Kuru Ekmek ye...! [Hz Mevlana]
emekli eğitimci 1957 BURSA-ESKİŞEHİR