Gönderen Konu: Mak Kararları  (Okunma sayısı 1565 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kazım TINAS

• Alaçatı Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı
  • *
  • C:\Users\lux\Pictures\2009-04-12 001\DSCN0064.JPG
Mak Kararları
« : 01 Ağustos 2013, 02:03:57 »
      Sevgili avcı arkadaşlarım.
Şu köpek,tüfek,fişek işlerini geçin de biraz gözlerinizi açın.
Bugün 2014 pulumu aldım ve şok oldum.Keklik sadece 2 ay gibi bir süre için açık.Yani sadece pazarları ava çıkabilen bir arkadaşımız yapacağı bütün masrafı senede 8 defa ava gidebilmek için yapıyor.12 ay köpek besle 8 defa ava çık.Bu ne kardeşim.İnsanların emeklerine,yaptıkları masraflara,aldıkları pullara,ödedikleri harçlara yazık. Bu kararları alan insanlar Allah'tan korkmuyorlarmı.
      Diğer komedi olan tarafta kapanış tarihleri.Ben izmir-çeşme -alaçatılıyım.Kapanış tarihlerinden çok önce burada keklikler sürülerinden ayrılıp eş tutmaya başlarlar.Yani çift olarak ayrılırlar.Bu alınan kararlar hayvanları korumak için değil daha çok katletmek için alınan kararlar gibi.
      Gerçekten bu kararların nasıl alındığı konusunda bilgisi olan varsa beni aydınlatsın.Bana göre bu kararlar insanları haklı olarak bohçacılığa iten kararlar.
Kazım TINAS
1969....İZMİR

Çevrimdışı Kazım TINAS

• *
Ynt: Mak Kararları
« Yanıtla #1 : 01 Ağustos 2013, 09:53:32 »
          Sevgili Tuncay Kandemir.Kopyala,yapıştır sorumun cevabı değil.Mak kararlarının niçin ve kimler tarafından alındığını bilmek için Iq nun çok yüksek olmasına ihtiyaç yok.Kitapçığın arkasında da yazıyor.
          Benim için insanların düşünceleri önemli.Avcılara yapılan bu uygulama bana göre çok haksız.Sadece pazar günü izin kullanan bir kişinin bu sene avlanma gün sayısı 8 .insanlara böyle yaparsanız,onlarda istedikleri gibi avlanır.Sizinde onlara bohçacı deme hakkınız olmaz.
          Bu yazdıklarım yanlış anlaşılmasın.Benim Çarşamba Cumartesi Pazar haftanın 3 günü avlanma artı Doğu avı artı yurtdışı av yapma şansım var.
          Sadece Haksızlığa tahammülüm yok.
Kazım TINAS
1969....İZMİR

Çevrimdışı Cüneyt NOYAN

• Müdavim Üyemiz
  • avci
    • www.cuneytnoyan.azbuz.com
« Yanıtla #2 : 01 Ağustos 2013, 14:22:06 »
BILDIRCINLA sezonun acılmasıyla keklik avı yapanlar veya kacak avcılar ıcın zaten degısen bıseyyok.ama bızım gıbı dusunen ınsanlar ıcın malesef üzücü bır durum.özel avlakların onunu acmak ıcın yapaılan calışmalar bence ve malesefki avcı kuluplerıde desteklemektedır.ama bızım buradan cıkaracagımız sonuc su.pul almadan kopek beslemeden sureklı cıkıp keklık vurmak.denetım eksıklıgı zaten vardı şimdi kim kimi denetleyecek.ama ılgınc olan sukı kımsenın tepkı gostermemesi.avı bıarkamamk ıcın dırenıyorduk.buda yolumuzu acmıs oldu.tüfeklerımızı asalım.kopkelerımızı satalım.arada cıkarız kacak avcılık yaparız.ıstenılende bu.yapılamsı beklenen de.ozel avlaklar hayırlı olsun.çeşmede acılıyor bu sene herkes gelsın avlakta av yapsın.ben ıse avlagın cevresınde yapacagım:)
Kazım Tınas abımede sonuna kadar katılıyorum.
Cüneyt NOYAN
1977 Çeşme-Midyat
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL

Çevrimdışı Kazım TINAS

• *
« Yanıtla #3 : 01 Ağustos 2013, 15:49:18 »
       Aynen Cüneyit.Bence de bütün amaç özel avlakları çoğaltmak ve insanlara para ile av yaptırmak.
Bunların başlangıç noktası da Yaban Tv.Yüzyıllardır süre gelen,yaşam tarzı olan avcılığı ticari bir sektör haline getirmek.Tabiki bu suçu sadece yaban tv ye yüklemek lazım.Bu haksızlığa göz yuman,ses çıkarmayan yalakalarda aynı şekilde suçlular.
Kazım TINAS
1969....İZMİR

Çevrimdışı Süleyman ŞENKIRAÇ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 01 Ağustos 2013, 18:36:46 »
Kazım bey düşüncelerinize sonuna katılıyorum çok doğru bir tespit.
Süleyman ŞENKIRAÇ  A Rh +
1972 Bornova İZMİR  Cep Tel :0532 7259009
Her avcı bir gün gelecek KURZHAAR'la avlanmak
isteyecektir.
http://s8.postimage.org/56oun64gl/450_foto.jpg