Gönderen Konu: YABAN TV de ki AVBİS konulu Açık oturum Hakkında Görüşleriniz  (Okunma sayısı 9674 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ramazan KİLLİ

• Onursal Üyemiz

Bu AVBİS in neresini düzeltmek lazım :)
ViDeoyu izleyin tam AVBİS :)

Bence etkin ve doğru kullanılınca, Yaban Tv nin avcıların sesini duyurmada ne kadar önemli olduğunu kanıtlıyor bu programla. Yetkililer de biz avcıların neler düşündüğünü ilk ağızdan duyma fırsatı yakalıyor. Biraz daha fazla katılımcının olduğu ve daha uygun bir salonda yapılacak açık oturumun daha da faydalı olacağını düşünüyorum. Aklımızdaki pek çok kaygı dile getirildi ve konu tartışılmaya devam edecekmiş. Sizler ne düşünüyorsunuz dostlar?
« Son Düzenleme: 30 Temmuz 2013, 17:44:34 Gönderen: Ramazan KİLLİ »
1970 Antalya (İkamet Eşme/UŞAK) 

Çevrimdışı Kemal BOZKURT

• *
Benim tanıdığım ve sevdiğim iki abim vardı herşey güzeldi ama salon yetersizdi devam ederse ses getireceğini düşünüyorum eğer aksilik olmazsa bu akşamki programa bende katılmayı düşünüyorum
Kemal BOZKURT
     ^^RİZE^^
1987 İSTANBUL / Kartal

jpg upload

Çevrimdışı Mustafa ERTAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCI AVINI ALIR...
Ramazan hocam her şey güzel hoş da  AVBİS bana göre ( Avcılığı bitirme sistemi ) amacının belgeli avcılara faydalı olacağını söylüyorlar ama düşünüp harekete geçmeye başlarsa illegal avcılık daha da artacak gibi görünüyor bu yüzden bu sisteme böylesine direk giriş yapmak çok ahmakça bir olay olacak ki şu an kullanılan yasa ve yürürlük hakettigi şekilde işlemezken gün günden kötüye gidiyor acil bir şekilde bilen bir mekanizmanin bu yaban hayatı ve avcılık konusuna el atması gerekiyor...
« Son Düzenleme: 30 Temmuz 2013, 04:29:37 Gönderen: Mustafa ERTAN »
MUSTAFA ERTAN

Çevrimdışı Seyit ÖCAL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Sağolsunlar bizlerin sözcüsü olup duygu  düşünce ve kaygılarımızı paylaştıkları için. Önemli bir günde mesela av sezonu nunun açıldığı gün avcılar derneklerinden tüm şehirlerden belirli bir merkezde toplanıp güzel bir program yapsalar mükemmel olur. Farkındalık oluşur farklı gündemle meşgul olan insanlar biraz olsun varlığımızdan haberdar olup bizi anlar umarım.

Paylaştığınız için sizde çok sağolun...
Seyit-ÖCAL
1983-SİVAS
Arh+

Çevrimdışı Özhan KELEŞ

• Onursal Üyemiz
Dünkü forumda moderatör sayın Melih MERİÇ,sayın İlhan DEVECİ ve sayın Ömer BOROVALI'nın konuya yaklaşımlarını çok beğendim,forumun 2 ayrı bölümde yapılması kargaşalığa neden oluyor herkezin bir arada olması daha iyi ve daha etkili olacağı kanaatindeyim.
« Son Düzenleme: 30 Temmuz 2013, 09:49:10 Gönderen: Özhan KELEŞ »
Özhan KELEŞ
28/05/1962-İstanbul

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
dünki program gayet etkili olacağı görüşü herkezce hemfikir. ancak halkın katılımı ile avcılar bire bir yorum ve görüşlerini aktarmaya çalıştı ancak her zaman olduğu gibi yine biz türk milleti olarak dinlemeyi başkaların yorumlarına saygı göstermeyi beceremiyorum. aynı anda 2 stüyo kurulmuş ancak resmen cadfı kazanı gibi bir uğuldu içind eprogram izledik.ben zevk alamadım  şahsen. konu dışına çıktı çoğu zaman
 yeni çıkan sistem hakkın bazı avcı ve dernek başkanları avbis gayet iyi bir sistem olaabilceği ancak hatalrın bolluğundan bahssetti görüldü. bu fikir veren avcı dostlarımızın fikrine göre avcılık paralı olmalı fikri bence canlı yayında türkiye ve görevlilerin izleidği pprogram içinde söylenecek fikir değil. biliyorsun avcılar için en güzelini değil en zorlu en kötü olanını amaç edinsdim bakanlık ya evet aslında paralı yapalım bakın avcılkar bunu istiyor diye önümüze sunarsa hiç şaşırmayın.
 mantıklı olan evet paralı avcılık öel avlak lar yapılabilir. ancakkkkkkkkkkk  .. bu bu şekilde değil avcı dostlar. bence en güzeli parasına güvenen ben yorulmadan aramadan sıkıtıya girmeden avcılık yapmak istiyorum diyenler için evet paralı özel avlak olsun ama. ama ben gibi avı vurmak için amaç edinmemiş bu işi spor amaçlı sıf doğa tutkunu kişiler için tam tersi olması gerektiğinden yanayım. ben spora çıktım neden bu işi av vurmak için b işi vurmayı amaç. edinmiş kişiler gibi aynı sınıfa sokulayımki. ben parasız avlaklarda gezmek istiroyorum hiç avın olmaması beni rahaqtsız etmez parasını olan illada vuracam diyenler parasını kullanıp özel avlaklarda avlasın diye düşünüyurm.
 diğer bir konu ise şöyşe devlet hiç demiyorki arkadaş avcılar üzerlerine düşen hassasiyet yapıyor ancak ben devlet olaraka vergisini veren pulunu alan avcıların haklarını nasıl korurum. ben denetleme mekanızmasını nasıl daha yoğun ve işlevsel hala getirirm demiyor. ben nasıl  olurda fazla para alırım ve avcı potansiyeli sayısını azaltırım insanların köşey sıkıştırıp nasıl olsa çok pahalı avı bıraksınlar dedirtmenin peşinde.
 bana göre bu toplantılar kanunlar sadece ve sadece telk düşünce çatısı altında yapılması gerekli
 1. sırada:  avcı kontrol altında tutulması için yapılması gerekenler
 2. sırada : yasal avcıların haklarını nasıl koruruz
 3. sırada: denetmele mekanızması türkiye avlaklarına göre sayısında artış ve araç temini
 4. sırada: yasa dışı avcılık yapan kişilern nasıl ve ne şekilde cezayı uygulama ve yaptırım uygulanmalı
 5 sırada : avcıların  fedarasyonların. avcı dernek ve kulupların bu yasak avcılık denetleme ve takip konusunda nasıl aktif hale getirim devlet ile birlikte denetlem mekanızmasına sokulşabilir
 bana göre başlıklar böyle olmalı sonra kim nerde ne kadar özel avlak yapar ne kadar para öder ve alır nereden para kazalınırşı vsvsvs konuşulur
 düşüncem bu .
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Ramazan KİLLİ

• Onursal Üyemiz
Milli parkların ( genelde devletin) ve avcıların nihai ortak hedefi "sürdürülebilir avcılık" tır. Herkes bol av olsun, hayvanların gelecek nesillere de bol miktarda devamının sağlanması. Bunu olumsuz etkileyen pek çok faktör var.
En etkili faktörler :

1-Doğal floranın zarar görüyor olması ve doğal yaşam alanlarının giderek daralması.(Ormanların yakılması, kesilmesi, bataklık ve sulak alanların kurutulması, tarım alanlarını çoğaltma çabaları.

2-TARIM İLAÇLARI VE GÜBRELER OLMAK ÜZERE, fabrika atıkları, şehir çöplükleri gibi doğaya direk ve kalıcı zararlar veren kirlilikler.

3-Av hayvanlarının üzerinde olumsuz baskı oluşturan, üremelerini ve çoğalmalarını engelleyen  başta KEDİ, tilki, çakal, sansar, şahin gibi yırtıcıların doğada ÇOK FAZLA olmaları,

4- Avcı baskısı ......

Bu etmenler çoğaltılıp detaylandırılabilir.....

Şimdi ilk üç etmenin, doğaya ve av hayvanlarına avcılardan daha az zarar verdiğini   söylemek haksızlık olmaz mı?
İlk üç etmeni yok sayan bakanlık, benden aldığı parayla, bana engel olmaya çalıştığı bir sistem oluşturmaya çalışıyor. Bana da hiç sormuyor. Bilgi dahi vermiyor.....

Üstelik hukuksal olarak kendisi ile de çelişiyor, MAK kararlarında avcıya verdiği hakları kısıtlamaya gidiyor ( örnek hakkımız olan av limitlerini azaltıyor 2 kanatlı türünden başkası bir günde avlanmayacak, ya da açık olan avlaklara tekrar sistemden izin alacaksın vs vs vs gibi.

İyi niyetle bir şeyler yapılmak isteniyorsa da, usul bu olmamalı,
Avcıların görüşü alınmalı ve kesinlikle bu görüşlere uygulamada da yer verilmeli....

Çevrimdışı Togay YURTSEVER

• *
Bie av bayiisnde çalışıyorum ve dünkü programı izleyen bir çok avı arkadaş bugun avcılığı bıraktıklarını ya da kaçak avcılık yapacaklarından bahsetti.Nedeni ise; ava gitmeden önce gidilecek olan meranın önceden belirlenip bildirilmesi,oradan başka bir meraya gidilememsi ve en fazla 2 adet kanatlı hayvan vurulabileceği gibi nedenlerden bahsetti.Bunlar bana çok saçma geldi programı izlemedim ama işin aslı astarı nedir bilmek istiyorum.Bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Eğer bu durum doğru ise bohçacı sayısını 10 a katlar gibi geliyor.
Togay YURTSEVER
1981 Mersin

"Sıkmasını bileceksin,vurmayan tüfek olmaz,vurmasını bileceksin;düşmeyen kuş olmaz"

Çevrimdışı Hasan GÜZEL 07

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
avcılık denince ülkemizde yapılması gereken ilk şey önce zamansız avlanmanın önüne geçmeye çalışmak çünkü köylü yada av sahasına yakın olan kişiler bölgeyi iyi tanıyan kişiler neredeyse 12 ay av yapıyor diyebilirim ve bunu bir çoğumuz biliyoruzdur mutlaka...
biz kekliğin açılmasını beklerken adamlar tavşan ve kekliğin yavruları toplayıp anne babalarınıda öldürürse keklik zamanında bizde ağlarız keklik kalmamış dağlarda diye...
Renc RECARO
1981 ANTALYA

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
Milli parkların ( genelde devletin) ve avcıların nihai ortak hedefi "sürdürülebilir avcılık" tır. Herkes bol av olsun, hayvanların gelecek nesillere de bol miktarda devamının sağlanması. Bunu olumsuz etkileyen pek çok faktör var.
En etkili faktörler :

1-Doğal floranın zarar görüyor olması ve doğal yaşam alanlarının giderek daralması.(Ormanların yakılması, kesilmesi, bataklık ve sulak alanların kurutulması, tarım alanlarını çoğaltma çabaları.

2-TARIM İLAÇLARI VE GÜBRELER OLMAK ÜZERE, fabrika atıkları, şehir çöplükleri gibi doğaya direk ve kalıcı zararlar veren kirlilikler.

3-Av hayvanlarının üzerinde olumsuz baskı oluşturan, üremelerini ve çoğalmalarını engelleyen  başta KEDİ, tilki, çakal, sansar, şahin gibi yırtıcıların doğada ÇOK FAZLA olmaları,

4- Avcı baskısı ......

Bu etmenler çoğaltılıp detaylandırılabilir.....

Şimdi ilk üç etmenin, doğaya ve av hayvanlarına avcılardan daha az zarar verdiğini   söylemek haksızlık olmaz mı?
İlk üç etmeni yok sayan bakanlık, benden aldığı parayla, bana engel olmaya çalıştığı bir sistem oluşturmaya çalışıyor. Bana da hiç sormuyor. Bilgi dahi vermiyor.....

Üstelik hukuksal olarak kendisi ile de çelişiyor, MAK kararlarında avcıya verdiği hakları kısıtlamaya gidiyor ( örnek hakkımız olan av limitlerini azaltıyor 2 kanatlı türünden başkası bir günde avlanmayacak, ya da açık olan avlaklara tekrar sistemden izin alacaksın vs vs vs gibi.

İyi niyetle bir şeyler yapılmak isteniyorsa da, usul bu olmamalı,
Avcıların görüşü alınmalı ve kesinlikle bu görüşlere uygulamada da yer verilmeli....

Çevrimdışı Ramazan KİLLİ

• Onursal Üyemiz
video ekledim konuyu özetliyor gibi :)

Çevrimdışı Oktay ÖZTÜRK

• *
  • şehitler ölmez vatan bölünmez
bence avbis in acılımı  avcılığı bitirme sisitemi . Ömer borovalı adam gibi adam helal olsun avcının yanında her zaman bu tutumunu gösterdi .biz yıllardan beri kendimz söyledik kendimiz dinledik karşımızda maatab olucak kişi ve kurumları bulamadık.yaban tv bence bakanlıktan karşılarına maatab olucak birebir karşılıklı tartışıp onların nerelerde yanlış yaptıklarını bizzat açıklamalıdırlar.
Oktay ÖZTÜRK
1969-Bursa/yenişehir cep.0533 4298382

Çevrimdışı Kemal BOZKURT

• *
Bugüne kadar YABAN TV'i hep karşımıza aldık şimdi ise aynı saftayız inşallah beraberliğimiz bozulmadan devam eder, Ömer BORAVALI'yı bende tebrik ederim has konuşmalar yaptı yanlız sütüdyo yetersiz ve birazda çorba gibiydi
Kemal BOZKURT
     ^^RİZE^^
1987 İSTANBUL / Kartal

jpg upload

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
Yaban TV yıllardır bizlerin burada yazdıklarını tüm avcılarımıza duyurdu teşekkürler,
Yaban TV yi Yaban TV olalı ilk defa bu kadar sevdim gerçi işi kuyruğundan yakaladılar olsun :)
inşallah devamı gelir ve bu işe çözüm bulunur,
gerçi çözümü de belli ya avcılar birleşip yeni bir avcılık sistemi kurup kabul ettirecekler,
buna güçlerini yetiremezlerse,
uygulanacak sistemi yamalayıp ülke avcısının beklentilerine ve gerçeklerine uygun bir hale getirmek için bastıracaklar.
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı Musa KAYA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Paralı avlak konusunda hesap edilmeyen milletin avcı millet olduğudur.

Arkadaşlar Türk milleti silahı seven, askerliği seven, savaşmanın hakkını veren bir millettir.
Tarih boyunca diğer milletler ile karşılaştırılacak olur ve kıyaslamak adına bir film şeridi gibi gözümüzde canlandıracak olursak, Padişahından çobanına kadar avlanan, savaşı ve savaş taktiklerini av meralarında öğreten bir gelenek var.

Ayrıca bir başka milletin temsilcilerini av meralarında ağırlayan ve gücünü gösteren başka bir devlet yok.

Kendinizden pay biçin, iyi bir avcının bir bordo bereli komandodan ne farkı var, sadece kullandığı silah farklı. Doğada yaşam biçiminden yön bulmaya, taktik geliştirmeye, pusu kurmaya kadar avcı ekibini adeta bir ordu sevk eder gibi meraya yayan, bitişik nizam edasıyla merada yürüten ve avını adeta bir taktik savaşı ile yapan kaç millet var?

İngiltere aristokratlar ülkesi, Amerika beyaz adamın hayatta kalma mücadelesi, Rusya sayı, kg ve madde hesabı, İtalya aristokrasi ülkesi zevk adına serçeleri bile vurup çıkmışlar, Almanya avrupa ülkeleri ile rekabetten bir adım fazlası yok.

Yani her konuda olduğu gibi milli gelenek, hayata bakış ve hayat anlayışını hesaba katmaksızın yurtdışından ithal edilen her proje gibi bu projede de milli değer ve bakış açısı dikkate alınarak TÜRKİYE MODELİ geliştirilmezse bu proje zulümden fiyaskodan öteye geçmeyecektir.

Yukarıda saydığım ülkelerde av ve avcılık zevk den öte değil, her evden bir kişinin uğraştığı bir iş değil, bu adamlar sadece zevk için yapıyorlar. Bu konuda da başarılılar.

Beğenmediğimiz bu ülkelerin yetiştiği köpekleri oradan getirerek burada avlanıp, yarıştırıp hava atıyoruz. Onların tüfeklerini alıp, onların ürettiği fişekleri kullanıyoruz, onların ürettiği çizmeleri giyip, CABELAS markasını göstere göstere meralarda dolanıyoruz.
AMA ONLARIN PARALI AVLAK SİSTEMİNİ BEĞENMİYORUZ.

Arkadaşlar ben dahil  İNGİLİZ SETTER, İNGİLİZ POİNTER, KURZHAAR, DRAHTHAAR köpeklerle avlanıyoruz. Yerli ırklarımızdan besleyip geliştirdiğimiz bir yana mevcut ırklarımızı dahi koruyamıyoruz.

KAPAY (ZAĞAR)'I YUNANLARA KAPTIRACAĞIMIZ ŞİMDİDEN BELLİ,
MACAR VİZSLA nın BULDAN SARISINDAN tek farkı ırkın saf tutulmuş ve bilinçli bir şekilde geliştirilip korunmasından ibaret YANİ BİR BAŞKA DEYİŞLE     "TÜRK SARI KÖPEĞİ" MACAR VİZSLA NIN TANIMINA BAKIN KÖKENİ ESKİ TÜRK SARI KÖPEĞİ diye yazar.
YANİ BULDAN SARISI İLE AYNI KÖK.

BAKIN BU DEĞERLENDİRMEDEN NE ÇIKIYOR

BİZ AVCILIĞIMIZI AVRUPANIN ÜRÜNLERİ İLE YAPIYORUZ. KENDİ ALTERNATİFLERİMİZİ GELİŞTİREMEMİŞİZ. BUGÜN DAHİ BU ALTERNATİFLER ADINA KAYDA DEĞER YAPILAN BİR PROJE YOK.

YANİ MAALESEF PARALI AVLAK KONUSUNDA DA YENİ BİR PROJE GELİŞTİREMEYECEĞİMİZ AŞİKAR.

BU SATIRLARI İÇİM KAN AĞLAYARAK YAZIYORUM.

YILDIRIM BEYAZIT HAN'IN MEŞHUR AVINDA 10.000 DOĞANCI NIN GÖREV ALDIĞI SÖYLENİR ARKADAŞLAR.
AVIN EN BÜYÜĞÜNÜ YAPMIŞ BİR MİLLETİN EVLATLARI OLARAK BUGÜN AVCILIĞIMIZIN GELECEĞİNE DAİR PROJE GELİŞTİREMİYORUZ. BU İŞİ DE AVRUPA KOPYASI İLE SONUÇLANDIRACAĞA BENZERİZ Kİ O ZAMAN BİZLERE YAZIKLAR OLSUN.

Diğer sitelerden de bu konuda yazılanları takip ediyorum. Avcı abilerimizin, arkadaşlamızın ve kardeşlerimizin yazdıkları:

1- Avcılık belgemi iptal ettirir kaçak avlarınım.
2- Ormancı ile ormanda çatışırım kurşun yağmuruna tutarım.
3- Oy vermem
4- Avcı dernekleri birşey yapmıyor
5- Paralı ava hayır
6- Bana ne ben oynamıyorum
7- Biz inek miyiz...

Dikkat edin çözüm önerisi yok, proje yok, alternatif yok,
Forumlarda alternatif koyamayan avcının derneğinden de proje çıkmaz. Bağırır çağırır küfür eder masaya vurur gider.
Yarın paralı avlak gelir PAŞA PAŞA BULUR BULUŞTURUR YİNE AVLANIR. Çünkü bundan öncede öyle oldu. Bağırdı çağırdı gitti kuzu kuzu kanunun dediğini yaptı.

Kanunun aksini de yapamayız ki, biz devlete bağlı bir milletiz.
Ben niye belgemi, pulumu alıyorum, kimse bana bir denetimde kalkıp da laf demesin diye. Kimsenin lafının altında ezilmeyeyim diye her sene bir dünya para veriyorum.

Gelin çözüm önerisi geliştirelim.

Acizane benim çözüm önerim.

Av ve Avlaklarımızın Durumu Hakkında:

1- Türkiye'de av hayvanı sayısında sıkıntı yoktur. Av hayvanı sayısının dönem dönem farklılık arz etmesi yılın hava koşullarına bağlıdır ki, bu geçmişte de gelecekte de farklı olmayacaktır.

2- Av hayvanını korumak adına planlı şehirleşme, orman ve meraların korunarak kaçak yapılaşmanın önüne geçilmesi ve yaban yaşam alanının korunması gerekmektedir.

3- Oto yollarda yaban hayvanları için geçit noktaları doğal örtü ile paralel olarak konulmalıdır.

4- Tarım ilaçlamasında yaban hayatı hesaba katılmak suretiyle yapılmalı, genel ilaçlamalar da azami dikkat edilmelidir.

5- Avlakların populasyonu bilimsel yollarla yapılmalı asgari seviyenin altına düşmemesi için gerekli önlemler alınmalıdır.

AVCILAR VE AVCILIK KONUSUNDAKİ DÜZENLEME DÜŞÜNCELERİM

1- Avcılar sadece kağıt üzerinde eğitime tabi tutulmamalı, bu eğitim kağıt üzerinde bir kontrolden öteye geçirilmelidir.

2- Avcılar av hayvanları ve yaşam biçimleri ve korunmaları ile doğrudan ilişkilendirilmedilr.

3- Kaçak avcılığın önüne geçilmelidir. Gece avlanmak, limitlerin üzerine çıkmak, kayıtsız avlanmak, gibi kontrol edilemeyen hususlar kontrol edilmelidir ki, bu hususlar kontrol edilmediği taktirde paralı avlaklarda da kontrol edilemeyecektir.

3- Devletin getireceği kontrol sistemi kesin sonuçları caydırıcı olmalıdır.

4- Av hayvanı sayısını ve çeşidini artırmak adına kağıt üzerindeki projeler ile gerçek hayat karşılaştırılmalıdır. Yani bu sene 10,000 sülün saldık nerede bu sülün, nereye salındı, doğal hayata uyumlu mu, salındığı alan hayvan ile uyumlu mu? Keklikleri yemledik? kim yemledi, nerede yemledi, nasıl yemledi gibi hususlar avcılar ile koordineli olarak yapılmalıdır. BU GİBİ ÇABALAR BİR VURGUN HALİNE GETİRİLMEMELİDİR.

5- Avlaklar üzerinde avlanma günleri getirmek suretiyle oluşturulan avcı baskısı kaldırılmalıdır. Yani avlanma 7 gün açık olmalı bir iki güne sığdırılmak suretiyle meralarda avcı yoğunluğu azaltılmalı ve av hayvanlarının rahatlaması sağlanmalıdır.

6- Memleketteki nehir, göl, gölet bataklık gibi sulak alanların temiz kalması ve göçmen kuşların yaşayabilir hale getirilmesi mevcutların korunması gerekmekdir.

7- Avcılar alınan harç ve diğer bedeller geliştirilecek projelere harcanmalıdır.

8- Büyük av hayvanları zaten paralı ve kontrollü bir şekilde yapılmaktadır. Bu hayvanların sayısı ve yaşam alanının genişletilmesi adına kaçak avlanmanın önüne geçilmeli, kontrolleri artırılmalı ve cezaları ziyadesiyle caydırıcı olmalıdır.

9- TEK KURŞUN VE ŞEVROTİN DIŞINDAKİ AV FİŞEKLERİ SADECE BELGELİ AVCILARA VE LİSANSLI ATICILARA YAPILMALIDIR.

Eğer mevcut avcıların tamamı kayıt altına alınır, av ve yaban hayatını koruma ve geliştirme projelerine dahil edilmek suretiyle emek harcamaları sağlanırsa doğal olarak otokontrol sistemi getirilmiş olacaktır.

Bugün itibariyle aklıma gelen düşünceler bunlardır.

UNUTMAYALIM Kİ BİZ PROJE ORTAYA KOYMAZSAK GELECEK OLAN PROJE BELLİDİR.

PARALI AVLAK SİSTEMİNE GEÇİLECEĞİ AŞİKAR OLUP BU SÜREÇ İŞLEMEKTEDİR.

BU SÜRECİN ÖNÜNE GEÇMEK PROJE ÜRETMEK VE HAYATA GEÇİRMEK ÇABASINI KARŞI TARAFA HİSSETTİRMEK İLE MÜMKÜNDÜR.

KARŞI TARAF DEDİĞİMİZ İSE BİZİM DEVLETİMİZDİR, BİZİM KURUMLARIMIZDIR. BU KURUMLARDA ÇALIŞANLAR İSE BİRİMİZİN BABASI, BİRİMİZİN KARDEŞİ, BİR BAŞKASININ AKRABASIDIR.

SAYGILARIMLA...
« Son Düzenleme: 31 Temmuz 2013, 03:38:49 Gönderen: Musa KAYA »
1974 Tekirdağ / Çerkezköy

Çevrimdışı Kemal BOZKURT

• *
Paralı avlak konusunda hesap edilmeyen milletin avcı millet olduğudur.

Arkadaşlar Türk milleti silahı seven, askerliği seven, savaşmanın hakkını veren bir millettir.
Tarih boyunca diğer milletler ile karşılaştırılacak olur ve kıyaslamak adına bir film şeridi gibi gözümüzde canlandıracak olursak, Padişahından çobanına kadar avlanan, savaşı ve savaş taktiklerini av meralarında öğreten bir gelenek var.

Ayrıca bir başka milletin temsilcilerini av meralarında ağırlayan ve gücünü gösteren başka bir devlet yok.

Kendinizden pay biçin, iyi bir avcının bir bordo bereli komandodan ne farkı var, sadece kullandığı silah farklı. Doğada yaşam biçiminden yön bulmaya, taktik geliştirmeye, pusu kurmaya kadar avcı ekibini adeta bir ordu sevk eder gibi meraya yayan, bitişik nizam edasıyla merada yürüten ve avını adeta bir taktik savaşı ile yapan kaç millet var?

İngiltere aristokratlar ülkesi, Amerika beyaz adamın hayatta kalma mücadelesi, Rusya sayı, kg ve madde hesabı, İtalya aristokrasi ülkesi zevk adına serçeleri bile vurup çıkmışlar, Almanya avrupa ülkeleri ile rekabetten bir adım fazlası yok.

Yani her konuda olduğu gibi milli gelenek, hayata bakış ve hayat anlayışını hesaba katmaksızın yurtdışından ithal edilen her proje gibi bu projede de milli değer ve bakış açısı dikkate alınarak TÜRKİYE MODELİ geliştirilmezse bu proje zulümden fiyaskodan öteye geçmeyecektir.

Yukarıda saydığım ülkelerde av ve avcılık zevk den öte değil, her evden bir kişinin uğraştığı bir iş değil, bu adamlar sadece zevk için yapıyorlar. Bu konuda da başarılılar.

Beğenmediğimiz bu ülkelerin yetiştiği köpekleri oradan getirerek burada avlanıp, yarıştırıp hava atıyoruz. Onların tüfeklerini alıp, onların ürettiği fişekleri kullanıyoruz, onların ürettiği çizmeleri giyip, CABELAS markasını göstere göstere meralarda dolanıyoruz.
AMA ONLARIN PARALI AVLAK SİSTEMİNİ BEĞENMİYORUZ.

Arkadaşlar ben dahil  İNGİLİZ SETTER, İNGİLİZ POİNTER, KURZHAAR, DRAHTHAAR köpeklerle avlanıyoruz. Yerli ırklarımızdan besleyip geliştirdiğimiz bir yana mevcut ırklarımızı dahi koruyamıyoruz.

KAPAY (ZAĞAR)'I YUNANLARA KAPTIRACAĞIMIZ ŞİMDİDEN BELLİ,
MACAR VİZSLA nın BULDAN SARISINDAN tek farkı ırkın saf tutulmuş ve bilinçli bir şekilde geliştirilip korunmasından ibaret YANİ BİR BAŞKA DEYİŞLE     "TÜRK SARI KÖPEĞİ" MACAR VİZSLA NIN TANIMINA BAKIN KÖKENİ ESKİ TÜRK SARI KÖPEĞİ diye yazar.
YANİ BULDAN SARISI İLE AYNI KÖK.

BAKIN BU DEĞERLENDİRMEDEN NE ÇIKIYOR

BİZ AVCILIĞIMIZI AVRUPANIN ÜRÜNLERİ İLE YAPIYORUZ. KENDİ ALTERNATİFLERİMİZİ GELİŞTİREMEMİŞİZ. BUGÜN DAHİ BU ALTERNATİFLER ADINA KAYDA DEĞER YAPILAN BİR PROJE YOK.

YANİ MAALESEF PARALI AVLAK KONUSUNDA DA YENİ BİR PROJE GELİŞTİREMEYECEĞİMİZ AŞİKAR.

BU SATIRLARI İÇİM KAN AĞLAYARAK YAZIYORUM.

YILDIRIM BEYAZIT HAN'IN MEŞHUR AVINDA 10.000 DOĞANCI NIN GÖREV ALDIĞI SÖYLENİR ARKADAŞLAR.
AVIN EN BÜYÜĞÜNÜ YAPMIŞ BİR MİLLETİN EVLATLARI OLARAK BUGÜN AVCILIĞIMIZIN GELECEĞİNE DAİR PROJE GELİŞTİREMİYORUZ. BU İŞİ DE AVRUPA KOPYASI İLE SONUÇLANDIRACAĞA BENZERİZ Kİ O ZAMAN BİZLERE YAZIKLAR OLSUN.

Diğer sitelerden de bu konuda yazılanları takip ediyorum. Avcı abilerimizin, arkadaşlamızın ve kardeşlerimizin yazdıkları:

1- Avcılık belgemi iptal ettirir kaçak avlarınım.
2- Ormancı ile ormanda çatışırım kurşun yağmuruna tutarım.
3- Oy vermem
4- Avcı dernekleri birşey yapmıyor
5- Paralı ava hayır
6- Bana ne ben oynamıyorum
7- Biz inek miyiz...

Dikkat edin çözüm önerisi yok, proje yok, alternatif yok,
Forumlarda alternatif koyamayan avcının derneğinden de proje çıkmaz. Bağırır çağırır küfür eder masaya vurur gider.
Yarın paralı avlak gelir PAŞA PAŞA BULUR BULUŞTURUR YİNE AVLANIR. Çünkü bundan öncede öyle oldu. Bağırdı çağırdı gitti kuzu kuzu kanunun dediğini yaptı.

Kanunun aksini de yapamayız ki, biz devlete bağlı bir milletiz.
Ben niye belgemi, pulumu alıyorum, kimse bana bir denetimde kalkıp da laf demesin diye. Kimsenin lafının altında ezilmeyeyim diye her sene bir dünya para veriyorum.

Gelin çözüm önerisi geliştirelim.

Acizane benim çözüm önerim.

Av ve Avlaklarımızın Durumu Hakkında:

1- Türkiye'de av hayvanı sayısında sıkıntı yoktur. Av hayvanı sayısının dönem dönem farklılık arz etmesi yılın hava koşullarına bağlıdır ki, bu geçmişte de gelecekte de farklı olmayacaktır.

2- Av hayvanını korumak adına planlı şehirleşme, orman ve meraların korunarak kaçak yapılaşmanın önüne geçilmesi ve yaban yaşam alanının korunması gerekmektedir.

3- Oto yollarda yaban hayvanları için geçit noktaları doğal örtü ile paralel olarak konulmalıdır.

4- Tarım ilaçlamasında yaban hayatı hesaba katılmak suretiyle yapılmalı, genel ilaçlamalar da azami dikkat edilmelidir.

5- Avlakların populasyonu bilimsel yollarla yapılmalı asgari seviyenin altına düşmemesi için gerekli önlemler alınmalıdır.

AVCILAR VE AVCILIK KONUSUNDAKİ DÜZENLEME DÜŞÜNCELERİM

1- Avcılar sadece kağıt üzerinde eğitime tabi tutulmamalı, bu eğitim kağıt üzerinde bir kontrolden öteye geçirilmelidir.

2- Avcılar av hayvanları ve yaşam biçimleri ve korunmaları ile doğrudan ilişkilendirilmedilr.

3- Kaçak avcılığın önüne geçilmelidir. Gece avlanmak, limitlerin üzerine çıkmak, kayıtsız avlanmak, gibi kontrol edilemeyen hususlar kontrol edilmelidir ki, bu hususlar kontrol edilmediği taktirde paralı avlaklarda da kontrol edilemeyecektir.

3- Devletin getireceği kontrol sistemi kesin sonuçları caydırıcı olmalıdır.

4- Av hayvanı sayısını ve çeşidini artırmak adına kağıt üzerindeki projeler ile gerçek hayat karşılaştırılmalıdır. Yani bu sene 10,000 sülün saldık nerede bu sülün, nereye salındı, doğal hayata uyumlu mu, salındığı alan hayvan ile uyumlu mu? Keklikleri yemledik? kim yemledi, nerede yemledi, nasıl yemledi gibi hususlar avcılar ile koordineli olarak yapılmalıdır. BU GİBİ ÇABALAR BİR VURGUN HALİNE GETİRİLMEMELİDİR.

5- Avlaklar üzerinde avlanma günleri getirmek suretiyle oluşturulan avcı baskısı kaldırılmalıdır. Yani avlanma 7 gün açık olmalı bir iki güne sığdırılmak suretiyle meralarda avcı yoğunluğu azaltılmalı ve av hayvanlarının rahatlaması sağlanmalıdır.

6- Memleketteki nehir, göl, gölet bataklık gibi sulak alanların temiz kalması ve göçmen kuşların yaşayabilir hale getirilmesi mevcutların korunması gerekmekdir.

7- Avcılar alınan harç ve diğer bedeller geliştirilecek projelere harcanmalıdır.

8- Büyük av hayvanları zaten paralı ve kontrollü bir şekilde yapılmaktadır. Bu hayvanların sayısı ve yaşam alanının genişletilmesi adına kaçak avlanmanın önüne geçilmeli, kontrolleri artırılmalı ve cezaları ziyadesiyle caydırıcı olmalıdır.

9- TEK KURŞUN VE ŞEVROTİN DIŞINDAKİ AV FİŞEKLERİ SADECE BELGELİ AVCILARA VE LİSANSLI ATICILARA YAPILMALIDIR.

Eğer mevcut avcıların tamamı kayıt altına alınır, av ve yaban hayatını koruma ve geliştirme projelerine dahil edilmek suretiyle emek harcamaları sağlanırsa doğal olarak otokontrol sistemi getirilmiş olacaktır.

Bugün itibariyle aklıma gelen düşünceler bunlardır.

UNUTMAYALIM Kİ BİZ PROJE ORTAYA KOYMAZSAK GELECEK OLAN PROJE BELLİDİR.

PARALI AVLAK SİSTEMİNE GEÇİLECEĞİ AŞİKAR OLUP BU SÜREÇ İŞLEMEKTEDİR.

BU SÜRECİN ÖNÜNE GEÇMEK PROJE ÜRETMEK VE HAYATA GEÇİRMEK ÇABASINI KARŞI TARAFA HİSSETTİRMEK İLE MÜMKÜNDÜR.

KARŞI TARAF DEDİĞİMİZ İSE BİZİM DEVLETİMİZDİR, BİZİM KURUMLARIMIZDIR. BU KURUMLARDA ÇALIŞANLAR İSE BİRİMİZİN BABASI, BİRİMİZİN KARDEŞİ, BİR BAŞKASININ AKRABASIDIR.

SAYGILARIMLA...

Naber Musa abi yakaladım seni burdada :) :) :) :) :)
Kemal BOZKURT
     ^^RİZE^^
1987 İSTANBUL / Kartal

jpg upload

Çevrimdışı Musa KAYA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Kemal bu oyun bu sene bozuldu bozuldu,
Yoksa av işi paralı olacak, öyle de gidecek.
Bu oyunun bu sene mutlaka bozulması lazım.
Herkes elinden geleni yapmalı.

Çevrimdışı Abdülkadir ERÖZ

• *
Değerli abiler herkesin fikrine saygı duymak lazım her iyi ve güzel adımı alkışlamak lazım AVBİS konusu ile alakalı olarak, ben Yaban tv yetkililerine Av fuarında da söyledim gene söylüyorum ortopedik koltuklardan kalkıp gelin birde köy kahvelerinin tahta sandalyelerinde sıcacık çay yudumlayın, mikrofon uzatın ,Anadoludaki Avcılık Atıcılık kulüplerini dolaşın, sahaya bir sefer inip Anadolu avcısının sesine kulak verin stüdyonuzdan çıkın ,Anadolu avcısı Yabanda sadece sizden gelenlerin av videolarındamı yer alacak bir avcıyı bir köylüyü neden çağırmassınız neden onların söz hakkı yok herkes mesaj atmasını bilmiyorki mail atmasını bilmiyorki ,kaldı ki dile gelip gelmeyeceğini bile bilmiyor,evet güzel olan çalışmalar var ama yeterlimi bence yetersiz ve eksik ,bu işte her zamanki gibi dönüp dolaşacak gariban Anadolu avcısının ensesinde patlayacak umarım yanılan ben olurum ,yurdumun avcılarına selam,saygı ve hürmetlerimi sunarım.
Abdülkadir ERÖZ
1971 KÜTAHYA

Çevrimdışı Emre AK

• *
yine tepeden inme ve yine bilmem hangi ülkenin kopyası bir uygulama, yahu bu işle uğraşacaklar sa önce işi öğrenmeleri gerekmiyor mu?
şayet her şey hakkıyla bilinse ve herkesin faydası gözetilse devletin bu gibi mekanizmaları faydalı olur,
20 yıldır avcıyım ve daha hiçbir sezon benim bölgemde ne ava açık alanlar hakkıyla belirlendi nede limitler...hep bir önceki yıla endeksli, bu ne saçmalıktır,1992 de keklik bitti(kıştan dolayı) limit "2" ondan önceki yıl yer gök keklikti limit yine "2"... yıl 2010 yine yer gök keklik limit" 2 "yıl 2012 keklik nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya(yine kıştan dolayı) limit yine "2" Allah aşkına bu sistemin neyine güvenelim? haritasına mı, limitine mi, yoksa karın ağrısı AVBİS'ine mi...
  • Setter (body,sunny,oskar)
  • franchi vs 610
  • huğlu 901 g
  • genç huğlu çifte

Emre AK
1983-Muş

DOĞA İLE İLGİLİ HERŞEY...

Çevrimdışı Musa KAYA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Emre kardeşim,
Paralı avlak bizleri mutlu etmeyecektir.

Bu oyunu yanlızca avcılar bozabilir.

Bu konunun enine boyuna tartışılması gerekiyor

Çevrimdışı Ramazan KİLLİ

• Onursal Üyemiz
Ynt: YABAN TV de ki AVBİS konulu Açık oturum Hakkında Görüşleriniz
« Yanıtla #20 : 04 Ağustos 2013, 18:17:18 »
Emre kardeşim,
Paralı avlak bizleri mutlu etmeyecektir.

Bu oyunu yanlızca avcılar bozabilir.

Bu konunun enine boyuna tartışılması gerekiyor

Size katılıyorum Musa Bey.
Hatta böyle bir karar alınıp açıklanmadan önce yapılmalıydı tartışmalar.

Çevrimdışı Emre AK

• *
« Yanıtla #21 : 04 Ağustos 2013, 21:54:02 »
tabii ki paralı avlak kimseyi mutlu etmeyecektir...
bu sadece rant elde etme çabası olur, çünkü bugüne kadar devlet avdan ve avcılıktan anlamadan verdiği kararlar ve uygulamalarla bu işi ne kadar ciddiye aldığını gösterdi...
  • Setter (body,sunny,oskar)
  • franchi vs 610
  • huğlu 901 g
  • genç huğlu çifte

Emre AK
1983-Muş

DOĞA İLE İLGİLİ HERŞEY...

Çevrimdışı Kemal BOZKURT

• *
« Yanıtla #22 : 04 Ağustos 2013, 22:58:00 »
tabii ki paralı avlak kimseyi mutlu etmeyecektir...
bu sadece rant elde etme çabası olur, çünkü bugüne kadar devlet avdan ve avcılıktan anlamadan verdiği kararlar ve uygulamalarla bu işi ne kadar ciddiye aldığını gösterdi...

Her bir kelimenize katılıyorum, artık bu koltuk sevdalısı insanlarada bir an önce allahtan akıl fikir diliyorum.
Kemal BOZKURT
     ^^RİZE^^
1987 İSTANBUL / Kartal

jpg upload

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #23 : 04 Ağustos 2013, 23:11:56 »
 O0 2004 model  ,  ruhsatında kamyonet yazan aracım var . kendi üzerime kayıtlı  aracımla , kendi işim ile ilgili ticari meta taşıyabilmem için , devlet baba ,  bende 5 adet yasal evrak istiyor .
1 ehliyet
2 k  belgesi
3 src 2 belgesi
4 src 4 belgesi
5 psikoteknik belgesi
2009 senesinde k  belgesi muhabbeti çıktı , 500 tl ( indirimli fiyatı ) aldık .
almayan arkadaşlar yakalandıklarında 2425 tl ceza ödemek zorunda kaldılar .
şimdi src belgesi dayatması çıktı , 600 tl ye yakın bir para verip bunuda alıcaz .  src belgesi olmayan arkadaşlar 600 küsür  tl ceza ödemek zorunda kalacaklar .
şimdi gelelim bu avbis denilen zımbırtıya .
ruhsatlı tüfek , avlanma belgesi , avlanma pulu , maliyeye ocak ayında bandrol . .  yetermiiiiiiiiiiiii ? YETMEZZZZZ ........... BİRDE AVBİS TEN İZİN  . mp den izin , maliyeden izin  , orman ve su işlerinden izin  karayolları ve hava yollarından izin ,  jandarmadan izin , sağlık bakanlığı , bayındırlık iskan imar ........ hepsinden izin ... DURUM VAHİM . . . allahın bir günü bi stres atalım , bi kafayı dağıtalım diyoruz , ENGEL ÜSTÜNE ENGEL . Nedir bu avbis mavbis yawww , AB uyum yasaları çerçevesi adı altında , daha ne engeller koyulacak bu vatandaşın önüne . . yazık ya , çok yazık . . .
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

Çevrimdışı Seyit ÖCAL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #24 : 05 Ağustos 2013, 08:25:39 »
 O0
yUSUF BEYİN FİKİRLERİNE İLAVE OLARAK BAZI İLLERE BAĞLI KÖY VB. YERLEDEKİ MUHTARLARIDA EKLEMEK İSTİYORUM. Milletin avına da karışıyor ve kafasına göre yasakladım falan diyorlarmış. Bu forumda bunla ilgili çok muhabbeti yapıldı. Yasal belgeli avcı zaten bu baskıyla yinede denetim olursa neyi bahane ederler acaba diye korkarak stres ve baskı altında avlanırken birde muhtar baskı yapar karışmaya kalkarsa Allah sonunu hayır etsin. Yükselen maaşıda kurtaramaz. 8)      :)     ;)     :D     ;D      >:(
 O0
Seyit-ÖCAL
1983-SİVAS
Arh+