Gönderen Konu: silah sesinden ürkme  (Okunma sayısı 1991 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Serhat KOYUNCU

• *
silah sesinden ürkme
« : 25 Temmuz 2013, 22:12:18 »
Merhaba abilerim kardeşlerim. konu hakkında bilgisi olan varsa sevinirim.yeni aldığım pointerinde silah sesinden ürkme farkettim bu ürkmeyi şöyle anlatayım hafta sonu pointerimi alıp biraz gezeyim dedim arama koku herşey çok güzeldi birde silah sesinde ne yapacağını me merak ettim köpeğimi aracın tamponuna bağladıktan sonra 45-50 metre mesafeden silah attım herhangi olumsuzluk yok bir el  daha attım gene yok daha sonra saldım ve önümde gezerken attım gene tepki vermedi fakat daha sonra attığımda hafif yere yatar gibi hareket yaptı.silah patladığında kaçmıyor fakat ürkek hareketler gösremeye başladı bu bana sezonda sorun yaratırmı ama tekrar belirtmek isterim kaçma eyilimi yoktur sadece ürküyo.bu arada pointerim 16 aylıktır.saygılarımla
Serhat KOYUNCU
1980 ÇANAKKALE

Çevrimdışı Özgür YAŞAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: silah sesinden ürkme
« Yanıtla #1 : 27 Temmuz 2013, 06:18:52 »
böyle boş yere silah sıkarsan köpeği bozarsın,köpeğin önünde kuş varken,fermadayken kuşa tüfek at,köpekde neye tüfek atıldığını bilir,kuşuda vurmaya bakki; köpek aportlaması için iyi olur,olayı çözer.yoksa boşa tüfek atarsan en iyi köpeği bile bozarsın,hayvan bir ürkerse bunu atması zor oluyor.slmlar.
Özgür YAŞAR
1975 tuzla_istanbul

Çevrimdışı Serhat KOYUNCU

• *
« Yanıtla #2 : 27 Temmuz 2013, 22:30:59 »
abim sağolasın zaten görüştüğüm büyüklerimde seni söylediklerini söyledi.yalnız sitede bukadar avcı büyüğüm küçüğüm olmasına rağmen sende başka cevap veren olmadı buda demekki bu kadar avcı arkadaşımın başına böyle olay gelmemiş. teşekkür ederim alakan için.saygılar
Serhat KOYUNCU
1980 ÇANAKKALE

Çevrimdışı Mehmet SERİN

• *
« Yanıtla #3 : 28 Temmuz 2013, 00:53:37 »
 :)
selam serhat bey
biz yavru köpeği almadan önce annesinin yanında silah sesine alıştırırız
benimde daha önce bir köpeğimde bu sorun vardı
daha doğrusu benim hatam dan kaynaklandı sezon açıldı 5-6 kişi ava gittik ve silah sesinden korkmaya başladı
ama kaçma yoktu irkilip pusuyor idi
daha sonra köpeği tek başıma usta bir köpekle ava götürdüm beraber ferma verdiler atış yapıp kuşu vurduktan sonra sevdim ödüllendirdim ve sonra silah sesine alıştı.Bence köpeği annesiyle beraber ava götür alışır. veya usta bir köpekle ava götür ama usta köpekle bir iki gün beraber kalıp birbirlerine alıştıktan sonra.
Özgür beyinde dediği gibi boş yere silah sıkarsan köpek korkar bir hata yapıp kendine kızıldığını düşünür bence
veya
Av Köpeği SİLAH SESİ EĞİTİMİ BÖLÜM2 durustavci.com
http://postimage.org/image/pyfu33bw3/
Mehmet SERİN
1986 MERSİN

Çevrimdışı Tarık KARAPINAR

• *
  • YAVRUM
« Yanıtla #4 : 05 Aralık 2013, 05:29:32 »
COK FAYDALI BİR GÖRÜNTÜ PAYLAŞIMA TEŞEKKÜRLER