Gönderen Konu: Genel ve devlet avlakları için belirlenen kotaların kullandırılması ve avcılık  (Okunma sayısı 21304 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ahmet KARA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Trabzon-tonya ilçesinin yarısı devlet avlağı.Komşu ilçesininde Şalpazarının yarısı devlet avlağı.Hadi siz burda av pulu-harcı yatırında avlanın:))Tek çareniz İyi bir araç alıp uzak ilçelere gitmeniz.Av o kadarda pahalılaştırılan bir iş olmamalı.Ava hazırlık zaten yeterince maddi külfetli.
1979 SAMSUN

Çevrimdışı Serdar BAKAL

• Müdavim Üyemiz
  • VARLIĞIM, YÜCE TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN...
Nasıl mı?
Av belgelerinin hepsi tam ve yasal günde ava gittin, AVBİS den izin almadıysan ya da alamadıysan yersin cezayı.
Avbisten de izin aldın gittin meraya 1 çulluk, 1 tavşan, 1 keklik vurdun yersin cezayı........
Meraya girdin av yok, yan tarafdaki meraya girersen yersin cezayı :)

Olay aynen bu  ;D ;D ;D
Serdar BAKAL1982 Bandırma/BALIKESİR,ŞARKÖY0 542 562 36 73

CADIGİLLERDEN LADY

www.youtube.com/Serdarbakal

Çevrimdışı Vet.Hek.Beytullah SEFEROĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
sANIRIM BU TOPLUMSAL BİR DAVRANIŞ BİÇİMİMİZ.HAKSIZDA DEĞİLİZ.
KANUN KOYUCU KANUN VE KURALLARI HAZIRLARKEN TOPLUMSAL MUTABAKATI SAĞLAMASI GEREKİR. TOPLUM DA UYGULANMASINA İMKAN OLMAYAN KANUN VE KURALLARI YOK HÜKMÜNDE SAYAR.BU BÖYLE YÜRÜMEZ '' DER GEÇER.
EVET DOĞRUSU DA BUDUR.
ANADOLU COĞRAFYASINA ANADOLU KÜLTÜRÜNE UYMAYAN BU DEVŞİRME KANUNLARALA BELKİDE ALAYCI DAVRANMAK ADINA KALE ALMAMALI YOK HÜKMÜNDE SAYMALIYIZ.AMA BURADA İŞBİLMEZ HAKİMLE SAVCIYLA YANİ HUKUKLA KARŞI KARŞIYA KALMAMAK İÇİN YÜRÜTMENİN DURDURULMASI İÇİN BU KARARI İDARE MAHKEMESİNE TAŞIMALIYDIK.,,,,
.....
ANLAŞILAN MAK KARARLARI VE AVBİS SİSTEMİ AV CAMİASINDA TOPLUMSAL MÜTABAKAT SAĞLANMADAN HAZIRLANMIŞ .'' BEN YAPTIM OLDU BEĞENMEDİĞİNİZ NOKTALARI TARTIŞALIM DÜZELTELİM'' ESPRİSİYLE TOPLUMSAL MÜTABAKAT ARANMAKTA.

LAKİN ÖLÇÜTÜ YANLIŞ OLANIN ÖLÇÜSÜ DE YANLIŞ OLUR,,,
.......

AYNI AVLAK BİZ AVCILARIN  YAZILI OLMAYAN KURALLAR VE  AVCI ETİĞİ ÇERÇEVESİNDE PAYLAŞILIR. BU PAYI EN BASİTİNDEN BU BU BU KİMİN DİYE YAPARIZ. MPA GÖREVLİLERİ  VE AVBİS YAPARSA ÇİNGAR ÇIKAR ,NIZA ÇIKAR ,NİFAK DOĞAR , DOST OLAN AVCILAR EL OLUR YABAN ELLERDE . EL ALEMEDE GÜLÜNÇ DURUMA DÜŞERİZ . ANLAŞMAZLIĞIN ÇÖZÜMÜNE HUKUK DİLİ YETMEZ.OLMAZ OLMAZ OLMAZ...
1967 ORDU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
TİLKİYE DEMİŞLER Kİ ''MERKEZ AV KOMİSYONU TOPLANIYOR ''...TİLKİ GÜLMEKTEN BİŞEY SÖYLEYEMEMİŞ.

MEMLEKETIMDE DOMUZLARI YASİN DİYE DEVLET ÇAKAL ÜRETİP DOĞAYA SALDI DİYE ÇAKAL AVINI YASAKLAYAN,SAKSAĞANA GÜNLÜK AVLANMA LİMİTİ KOYAN, KENE YESİN DİYE KEKLİK SÜLÜN MEÇ TAVUĞU ÜRETİP DOĞAYA SALDIK DİYEN BİR DÜZENİN DÜZLEMİNDE YİZ.

TİLKİ DE GÜLER
 ÇAKAL DA
KARGA DA....
1967 ORDU

Çevrimdışı Memduh KESKİN

• Memduh KESKİN
  • *
Millet daha uyanmadı bence :)

Vergisini yatırıp, pulunu alıp, av mevsiminde, yasal limitler dahilinde avlanırken "yakalanıp" cezayı yediği zaman uyanacaklar.....

Nasıl mı?
Av belgelerinin hepsi tam ve yasal günde ava gittin, AVBİS den izin almadıysan ya da alamadıysan yersin cezayı.
Avbisten de izin aldın gittin meraya 1 çulluk, 1 tavşan, 1 keklik vurdun yersin cezayı........
Meraya girdin av yok, yan tarafdaki meraya girersen yersin cezayı :)

Bu sistemi yapan Ey Allahın Kulları.....
Hiç avcı tanıdığınız yok mu bir sorsaydınız, biz böyle yapmayı düşünüyoruz, siz ne düşünüyorsunuz diye :)
Birileri uygun lisanla size en kalbi hislerimizi anlatırdı :)

Bu bizim İl temsilcileri vardı,
Bölge temsilcilerimiz vardı,
Federasyon Başkanlarımız vardı,
Konfederasyon başkanlarımız vardı.....
Gören duyan var mı onlar ne diyor bu işe?
Neler yapıyorlar kimlerle görüşüyorlar?

Bilgisi olan var mı?

BURAYA KADAR-SON-THE END-FİNİSH-LAST-LETZTE-DERNİER-ULTİMO (Sözün bittiği yer bence, Yazıklar olsun)
Memduh KESKİN 1972-Aydın/Atça
İkamet, şu an Denizli

Çevrimdışı Kaan GENÇ

• *
mühreye bir yeşil sürüsü pike yaptı kaldırdın attın 2 fişek baktın 3 ördek düştü yersin cezayı hemen 3. ördeğe kalp masajı suni teneffüs
>br<
Kaan GENÇ
1982 ANKARA-HATAY
dişhekimi

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Avlanma izin kartı diye uygulama avlanma pulu haricinde 2. bir belgedir.  Ülke geneli pul alan birisi kotalı devlet avlaklarında avlanmak için İL İÇİ avlanma İzin Kartı da alabilir veya tam tersi  il içi AVLANMA PULU alan TÜRKİYE GENELİ AVLANMA İZİN KARTI alıp AVBİSten kotasını almayı talep edebilir.Bunu belki MPA görevlileri bile algılayamadığını görüyorum.

ee) Avlanma izin ücreti: Her av yılı için, av hayvanı gruplarına ve avcılık belgesi çeşitlerine göre Bakanlıkça tespit edilen ücretleri,

ff) Avlama ücreti: Örnek avlaklar ile Genel Müdürlükçe belirlenen devlet avlakları ve genel avlaklarda, yıllık avlanma izin ücreti dışında, hayvan türlerine, ağırlıklarına ve trofe değerlerine göre ayrıca alınan ücretleri,

1967 ORDU

Çevrimdışı Hasan ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
Bu işin sonu av terörü olur ben size söyleyeyim.Ama iyide olur belki çoluk çocuğumuz rahatça avlanır sayemizde.Yahu sen limit koy, gün tahdidi koy, pul parası koy.avlanma izin harcı koy,biz neymişik böyle valla bir kuzudan iki post çıkmaz derler ama bizim gibi avcılardan bakın adamlar neler çıkarıyor,anlamadığım nedir biliyormusunuz yani bu kadar kokuşmuşluğun içinde bir düzenlenecek biz mi varız,yoksa bizi örnek güdülecek gibi görüp çomakla vere vuruyorlar.Nedir amaçları sayın demeye dilim varmıyor ama bakan çıksın açık açık ne yapmak istediklerini söylesin.zenginler avlanacak siz orta direk yalanacaksınız veya zenginlere torbacılık yapacaksınız desin bunu desin desinde bizde haddimizi bilelim işi bu hadde getirsinlerde bakalım avlanacak bir orman ,olan ormanda da bir av hayvanı kalacakmı onuda köleleştirdikleri bizlerden beklesinler onuda açık ve net gösterelim.Benim fena sinirlerim bozuk hem sırtımızdan makam mevki sahibi olsunlar,patlayıncaya kadar yesinler içsinler,keselerini doldursunlar,sonrada tek suçu T.C.vatandaşı olan bizlerin zaten cehenneme çevirdikleri normal yaşamımıza ilave olarak kafamızı dağıttığımız rahatladığımız ,insan olduğumuzun farkına varabildiğimiz avcılığımızdan koparmak ve bizi tamamen doğal yaşamı katleden birer yaratığa çevirmek için hadlerini sonuna kadar zorluyorlar bakalım.....BU MEMLEKETTE ANANDA PARA BABANDA PARA OLMUŞ VARMI ÖTESİ,VARSA PARAN ARKASINA GEÇEMİYECEĞİN MAKAM, MEVKİİ, YER,KALMAMIŞ  AMA YOKSA PARAN...................Kalın sağlıcakla.
  Hasan ÖZTÜRK-EDREMİT/1974

Çevrimdışı Volkan SEZEN

• *
Arkadaşlar neticede Genel ve Devlet avlağı dışında avlanacaklar için kısıtlama varmı ? yokmu?Yani ben çarşamba cumartesi pazar eski usul avlanmaya devam edbiliyormuyum edemiyormuyum yoksa herkes zorunlu olarak genel ve devlet avlağına mı gitmek zorunda.Birde yukarıda ülke geneli avlanma izin kartı ile avlanacağı tarihinden en erken 3 gün önce, İl geneli avlanma izin kartıylaise avlanacağı tarihinden 1 gün öncesindenAVBİS üzerinden birbirini takip eden iki gün için Avlanma İzin Belgesi alabilecektirdiye yazıyor nu Genel ve devlet avlağı olmayan yerler içindemi zorunlu. bilen varsa bizide aydınlatırsa sevinirim

Volkan SEZEN
1978-KAYSERİ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
AVBİS SADECE KOTA KONULAN DEVLET AVLAKLARI İÇİN GEÇERLİ. hARİTADA KIRMIZI OLMAYAN GENEL AVLAKLARDA DİĞER LİMİT VE GÜN KURALI GEÇERLİ.

1967 ORDU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
HER HATA BAKİREDİR,TEKRARI ZEVKE GİRER !...

1967 ORDU

Çevrimdışı Murat KORKMAZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
amaç acaba milleti kaçak avcılığa yönlendirip bol bol ceza kesip daha çok para kazanmakmıdır? ben şahsi fikrimi söylüyorum bu sene bireysel tepkimi koyacam ve pul almayacağım....
Murat KORKMAZ
1981 sakarya

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
İnternet erişimi olmayan avcıların avlanma izin belgeleri il şube müdürlükleri tarafından AVBİS üzerinden düzenlenerek avcılara verilecektir.

ifdesini işletip yüzlerce dilekçeyi aynı avlakta av yapmak için müracaat kaosu oluşturarak kurumu ve sistemi işlevsiz hale getirmek suretiyle boykot edilebilir.

1967 ORDU

Çevrimdışı Y.Emre BOZKURT

• *
DEVLET VE GENEL AVLAKLAR HAKKINDA
« Yanıtla #38 : 01 Ağustos 2013, 13:30:20 »
Avcı arkadaşlar dün akşam dernekçe milli parklar il şube çalışanları ile toplantı yaptık . konu devlet ve genel  avlaklaklarda avlanma dayatmaları Türkiye geneli pul alan her avlak da 6 defa haftanın 7 günü izin almak şartı ile günde sadece bir kanatlı bir memeli yada iki kanatlı avlayabileceğiz, eğer il içi alırsanız her avlakta 12 defa haftanın 7 günü günde 2 kanatlı yada 1 memeli 1 kanatlı avı yapabilecek ha birde kota dolmamışsa ayrıca kim iki ördek için yüzlerce km yol gidip sabahın ayazında buzunda ava girer........ durum bununlada sınırlı değil 2016 yılında genel ve devlet avlağı dışında kalan bütün alanlar kırmızı yani ava yasak olcak  yani 2016da hoş geldin paralı av ve avlaklar ... Bence gün birlik olma günü yoksa av diye bi tutkumuz kalmayacak........
Y.Emre BOZKURT
1983-Hatay

Çevrimdışı Kaan ÇAKIR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ya devlet ne için vardır vatandaşa hizmet içindir , ama  devlet  dahada millete zulüm için uğraşıyor . nerede yapılmaması gereken iş var uygulama var getirip milletin başına bela ediyor amacı ne hala çözebilmiş değilim bir yandan hizmet veriyor bir yandan da bazı sistemleri uygulamaları çökertmek için elinden geleni yapıyor , sorarım orman bakanlığındaki yönetici ve mühendislere ya sizin kafanız biz avcılar kadar çalışmıyormu da böyle saçma sapan bir sistemi getirip milleti kaçak avcılığa teşvik ediyosunuz madem bu işten anlamıyorsunuz ne işiniz var o oturduğunuz koltuklarda  bırakında kafası çalışan akıllı insanlar otursun ... Yoksa sizinle bu sistemin bir yere gidiceği yok Geçen akşam yaban tv de kamil üçbaş beyfendi söyledi  bütün bakanlarla görüştük orman bakanı bize randevu vermedi bir tek onunla görüşmedik dedi , ya siz oy alıp bu koltuğa oturup vatandaşa hizmet sözü vermediniz mi eee nasıl oluyo da  bu işte  ilğilenmen gerekenler asıl avcılar iken avcılarla görüşmüyorsun yazıkk yazıkk vallahi yazıkk  ...
file:///C:/Users/Cas/Desktop/24022013142.jpg

Çevrimdışı Aşkın ÖZBAY

• *
Arkadaşlar biraz önce avlanma harcını yatırdım geldim. 135,50 tl. Birde bunun avlanma pulu var. Kısaca ortalama 200. -tl. Bu böyle giderse millet eski usule dönecek az kaldı. Madem 2016 yılında bütün yerler devlet ve genel avlak olacak diğer yerler kapalı olacak 2016 yılına kadar iki senemiz daha var kanunlara uygun av yapmak için! Ondan sonra herkes belgesini iptal ettirecek ben avı bırakıyorum diyecek ve bohçacı tabir etiğimiz deimle eski usul avlanmaya başlayacak. Ben geçen gün bir hesap yaptım devletin avcılardan topladığı para eski parayla trilyon tutuyor. Kısaca devlet kurşunu kendi ayağına sıkıyor. Ya da başka Bir deyimle midyata giderken evde ki bulgurdanda olacak. Merak ediyorum dağda yüz tane kaçak avcı görse bunların hagisiyle baş edecek. Baş edemeyecek ve na hâliniz varsa görün diyecekler. Çünkü baş edemez. Direnirse de bir araba sopa yer gider. İşin bu raddelere gelmemesi için derneklerimiz toplanıp orman bakanlığından randevu alsınlar gidip bakanla konuşsunlar. Eğer bu işi buralara getirirseniz bu parayı toplayamassınız ve denetimi yapamazsınız diye. Bu iş milli parklarda olacak işi değil bu işin özünü dernekler bakana açıklarlarsa çözülür diye düşünüyorum. Memlekette çalışan ve emeklinin durumu ortada kimse para verip ava gitmez. Av dönemine 15 gün kala herkese kazanız belanız ir sezon diliyorum. RASTGELE.....
Aşkın ÖZBAY
1963-Ankara

Çevrimdışı Ahmet KARA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: DEVLET VE GENEL AVLAKLAR HAKKINDA
« Yanıtla #41 : 01 Ağustos 2013, 23:55:35 »
Avcı arkadaşlar dün akşam dernekçe milli parklar il şube çalışanları ile toplantı yaptık . konu devlet ve genel  avlaklaklarda avlanma dayatmaları Türkiye geneli pul alan her avlak da 6 defa haftanın 7 günü izin almak şartı ile günde sadece bir kanatlı bir memeli yada iki kanatlı avlayabileceğiz, eğer il içi alırsanız her avlakta 12 defa haftanın 7 günü günde 2 kanatlı yada 1 memeli 1 kanatlı avı yapabilecek ha birde kota dolmamışsa ayrıca kim iki ördek için yüzlerce km yol gidip sabahın ayazında buzunda ava girer........ durum bununlada sınırlı değil 2016 yılında genel ve devlet avlağı dışında kalan bütün alanlar kırmızı yani ava yasak olcak  yani 2016da hoş geldin paralı av ve avlaklar ... Bence gün birlik olma günü yoksa av diye bi tutkumuz kalmayacak........

Ülke geneli pul aldığınız zaman bulunduğunuz ilde de yine 6 gün mü avlağa gidebilirsiniz?Bu kısmı beni çok düşündürüyor.Neticede ilerleyen zamanlarda heryer avlak ilan edilecek.Av sezonunda ülke turuna mı çıkacaz bu nasıl bir iş anlamadım.Avlak ilan edilen avlak alanları çok geniş.Bir ilin 4-5 avlaktan ibaret olduğunu bir düşünün.Nasıl av yapacaz arkadaş yaa!!!En sonunda vurulan av başına ücret ödemeye razı olacağız.İl dışına kaç defa ava gidebilirki bir avcı?Herkes bu maddi külfete dayanabilir mi?Resmen avcı sayısını azaltarak av hayvanlarını koruma politikası bu.Avcıyı istenmeyen 2. sınıf vatandaş durumuna düşürüyorlar.
1979 SAMSUN

Çevrimdışı Hayri IŞITAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
bir ulkede insanhaklari ve demokrasi yoksa lafin bittigi yerdir
derdini kime gidecen kime anlatacan
1962 SAMSUN 55-- United states

Çevrimdışı Bünyamin ZIVKARA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
sıkıntı yok resmen kaçak avcilik yapin diyorlar heryeri yasaklasalar kimi tutucaklar merak ediyorum
1980-Denizli baklavaci

Çevrimdışı Yasin ŞAHİN 06

• *
  • Avcı'nın olduğu yerde Av olma
mühreye bir yeşil sürüsü pike yaptı kaldırdın attın 2 fişek baktın 3 ördek düştü yersin cezayı hemen 3. ördeğe kalp masajı suni teneffüs
Uzun zamandır bu kadar eğlenceli bir eleştiri görmemiştim tebrik ederim çok güldüm :D
  • Üzümlü kooperatif otomatik 66
  • Arthemis enjektör sellektör süperpoze 71
  • English / Pointer / Dişi (Tina)
Ürgüp / Ankara-Çayyolu
Bayan Kuaförü
1985  A(+)
TİNABurada bakınız