Gönderen Konu: Köpeğim galiba ölüyor... :-\  (Okunma sayısı 13856 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
Köpeğim galiba ölüyor... :-\
« : 22 Temmuz 2013, 00:34:26 »
dün eniştim hediye bir yavru gönderdi.
Durumu baştan anlatırsam. köpek 3gün önce gelecekti. Halsizleşince köpekte kıl kurdu vardır diye kontil surup içirmişler. Ertesi gün ayıptır söylemesi 2 avuç dolu dolu kurt çıkarmış hayvan. Az biraz toparlanınca araba ile göndermişler. Burada hastalık devam ederse ben veterinere gösteririm diye. Neyse köpek dün geldi. Zayıflıktan kaburgaları sayılıyordu. Anneme ne oldu buna camerada böyle değildi diye sordum. O da aniden oldu oğlum bizde anlamadık dedi. Ama çok kurt cıktı içinden yazık yemişler hayvanı dedi. Neyse... köpek 45günlükmüş anneden biraz erken ayırmışlar. :( Köpek elime geçince hemen balkona çıkardım süt çorba mama ne denediysem yemedi. İshal olduğunu gördüm. Belki yoldan geldi diye strese girmiştir diye düşündüm. Akşam köye götürdüm. mama su ve suyla karışık süt koydum bahçesine. Köyde bir akrabama emanet edip "bir şey olursa hemen ara saat kaç olursa olsun" dedim. bu sabah köyden telefonla aradılar. Köpek bir şey yemeyip içmiyormuş hala. Galiba ölecek dediler.  Gitmeden önce forumdan Veteriner Hekim Kaya abiyi aradım. Saolsun kendisine çok teşekkür ederim. Hiç tanışmadığımız halde köpeğin durumunu defalarca dinledi neler yapmam gerektiğini söyledi. Veteriner bulamadığımı söyleyince malum bugün pazar "yarına çıkarsa hemen veterinere götür" dedi. Eczaneyi açıp gerekli ilaçları aldıktan sonra hemen basıp köye gittim. Köpeği gördüğümde sarhoş gibi hareket ediyordu. Benden önce köyde samimi olduğum bir avcı arkadaşım köpeğin dilini incelemiş ben gelene kadar. Köye gidince bana "köpekte dilçık var hemen aldıralım yoksa ölür bu " dedi. Bende korkudan ne yapacağımı bilmediğim için (sonuca can...) "ne yapıcaz" dedim. "Senin enişte keser bunu" deyince hemen bakkaldan temiz bir kutu jilet ve 1 tane iğne alıp apar topar gittik. Enişteme köpeği gösterdim. "Dilçık var hemen alalım" dedi. Benim içim çok açığı için "ben duramam arabaya binicem siz alın o zaman başkası tutsun" dedim. Neyse ben arabaya bindim. 20 30 saniye içinde tamam gel diye işaret ettiler gittim. "Güzel köpek ama çok bitmiş diyerek " inceleyen eniştim "aaa bunda g.t çıbanı var" dedi. Yanındaki adamda kac ordan deyip tutup sıkıp patlattı, sonra temizledi bir güzel. arabay binip eve geldik. Hemen su ve sulu süt koydum önüne mamasınıda koydum. Sadece sudan içti. İlk bir iki kez çekinerek dokundu, sonra bir güzel içi yanmışçasına içiverdi. "Ohh be düzelcek galiba" dedim. 5 dakika sonra köpek istifra etti. Kaya abiyi arayıp durumu izah ettim neler yaşandığını söyledim. Neler yapmam gerektiğini tekrar söyledi saolsun. Ben heyecanla ne yapacağımı unuttum. Kızımım mamalarından bir kase içine hazırladım. Enjektör ile besledim. Hiç ısrar etmedi yavrum yaa. karnını bir güzel şişirdik bu kadar yeter deyip saldık yere. 10 dakika gezdikten sonra bir kenara acele acele kazmaya başladı. "düzeliyor yavaş yavaş" edasındayken biz köpek ne yedirdiysem hepsini çıkardı kazdığı yere.

Kaya abinin söylediklerini bir an unuttuğumun farkına vardım. Köpek biraz dinledikten sonra yarım metpamid tb yedirdim kusmasını önlesin diye. 40 dakika uzanıp uyudu. Sonra kaldırdım ilaç etkisini göstermiştir diye 25cc mama besledim yine enjektör ile. sonra yatırdım. Hayvan cok halsiz olacakki nasıl bıraktıysam öyle duruyordu. Bir türlüde veteriner bulamadım. Bir akrabam geldi saolsun. Durumu anlattım. Onuda veteriner 30 dakika önce aramış işi varmış açmamış. Hemen arayalım dedi. Hemen aradık.. Haydaaaaa bu sefer adam açmıyor. 1 saat içinde 30 defa aradık belki. Aksam 4ü yaptık veteriner aradı bizi. Durumu izah ettim. Hemen geliyorum dedi. Yolda aniden işi çıkınca başka yere uğramak zorunda kalmış. Annemide otobüse bindirmem gerekiyordu. Akrabama "veteriner gelcek sen baktır bana haber ver annemi acele arabaya yetiştirmem lazım" diyerek köyden ayrıldım.
   Tam otogara geldik veteriner aradı. "Merhaba ben Veteriner Ahmet cüneytlemi görüşüyorum?." bende "evet benim hocam köpeği incelediniz mi durumu nedir?." dedim. "köpeğin ateşini ölçüm 38,5 yalnız derecenin ucunda kan var. ama yeni değil pıhtı gibi başka birseyden olmuş olabilir. İstersen surup tedavisi yapabilir ya da kliniğe yatırıp benim gözlemimde 4 5 gün geçirecek" dedi. Bende "hocam hangisi daha iyi ise siz bilirsiniz" dedim. "şurup tedavisi geçicidir ama serum ve antibiotik tedavisi ile atlatırız inşallah" dedi. "kesin düzelirmi" dedim bende salak gibi. düzelmese ne olacak ki? sonuca bir can elimden ne geliyorsa yapmam gerekmez mi? gerçi kesin düzelirmi sorusunu köpeğim iyi olacakmı merakımdan sordum. Yoksa vereceğim para bir can yanında kibrit çöpünden daha değersiz. Neyse veteriner bana "%30 kurtarırız zaten fazla birsey tutmaz 150-200arası " dedi. Bende hemen "kurtulmasa da elimizden geleni yapalım. Can sonuçta yaşaması ALLAH' tan biz kulluk görevimizi yapalım da" dedim. "Ben köpeği alıyorum o zaman" dedi. Bende "tabikide yeterki elimizden geleni yapalım nasıl iyi olacaksa öyle hareket edelim" dedim. Sonra Kaya abiyi aradım. (Kaya abi diyorum saolsun abilik değil babalık etti bana. bu Kaya abi  bizim Forumumuzdaki Veteriner Hekim Kaya abi.. ) "abi veteriner bulduk, durum böyle böyle oldu, veteriner böyle böyle dedi , kliniğe alınması gerekiyormuş akınsın dediğimi" söyledim. Kendiside durumu merak ederek benden haber bekliyordum. daha telefonu acınca kaya abi ben Cüneyt çerkezköyden derken "tanıdım Cüneyt ne oldu durum nedir dedi" söylediklerimi dinledikten sonra "en doğru şeyi yapmışsın bende seni merak ediyordum ne oldu ne bitti diye " dedi. Kendisine tekrar çok teşekkür ederim. Köpeğim şu anda klinikte durumunu bilmiyorum. Yarın gün içinde arayacağım inşallah durumu iyiye gidiyordur.

Eve gelince durumu gözden geçirdim. Hatalarımı saptadım. Köpekteki dilçıkı elletmemem , çıbanı patlattırmamam gerekirdi. En azından bir müdahale olacaksa veteriner hekim yapmalıydı. bulantı ilacını vermedim enjektör ile besledim. hata ettim. Yine kusacaktı ve kustu. İnsanın başına böyle şeyler geldiğinde aklının nasıl bir anda uçuverdiğini ne kadar acizleştiğini ve herkesin ağzına bakar olduğunu anladım.
Burdan çıkardığım ders şudur ki; Köpeğiniz hasta ise kimseye elletmeyin ve kimsenin ağzına basmayın, veterinere gitsem masraf olur durumum yok diyen abilerim arkadaşlarım. yeni bir köpek alsanız ki bedava olsa aşıları bakımları 500 600u bulur. eğitimi cabası. Ne olursa olsun ALLAH yardım eder. hiç durumunuz yoksa tanıdık arkadaşlarınızın veterinerine götürün taksit taksit ödersiniz ama muhakkak veterinere götürün köpeklerinizi. Eniştemler yeni evli borç ödüyorlar. Belki durumları yoktu ilk anda götüremediler. Ben gösteririm diye düşündüler belki. Neyse inşallah düzelir. Ama bu olay kulağıma küpe oldu.

• Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar

Çevrimdışı İbrahim ÇELİK

• *
  • Gonyalı
Ynt: Köpeğim galiba ölüyor... :-\
« Yanıtla #1 : 22 Temmuz 2013, 01:18:16 »
Geçmiş olsun inşallah köpeğiniz sağlığına kavuşur

İbrahim ÇELİK
1983-Konya
''Kamil odur ki koya her yerde bir eser ,. Eseri olmayanın yerinde yeller eser.''

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #2 : 22 Temmuz 2013, 01:20:28 »
İnşallah yavru kurtulur :( , Kaya beye teşekkür ederiz Geçmiş olsun...
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #3 : 22 Temmuz 2013, 01:21:17 »
inşallah abi. Cenâb-ı Hakk ne uygun gördüyse o olur inşallah.
  • Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #4 : 22 Temmuz 2013, 01:22:56 »
Tuncay abi KAYA abinin hakkını hayatta ödeyemem. Bugün beni yönlendirmemiş olsaydı belki köpek şimdi klinikte bile değildi belki de ölmüştü :(
  • Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar

Çevrimdışı Serdar BAKAL

• Müdavim Üyemiz
  • VARLIĞIM, YÜCE TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN...
« Yanıtla #5 : 22 Temmuz 2013, 01:40:44 »
Öncelikle evet bu sana büyük bir ders olmuş.. Dilçiğin ve anüste bulunan keseciklerin ne işe yaradığını öğrenmiş araştırmışsındır umarım. Köpek inşallah düzelir, inşallah o kan pıhtısıda keseciklerin patlatılmasında olan kan pıhtısıdır... İçeriden gelen bir kan ise köpek zahmet çekicek demektir.

Bu arada Kaya bey'i yardımları içinde tebrik ediyorum.   
Serdar BAKAL1982 Bandırma/BALIKESİR,ŞARKÖY0 542 562 36 73

CADIGİLLERDEN LADY

www.youtube.com/Serdarbakal

Çevrimdışı Kadir GONAYDIN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 22 Temmuz 2013, 08:31:41 »
İnşallah yavru kurtulur :( , Kaya beye teşekkür ederiz Geçmiş olsun...
Kadir GONAYDIN-1978 İstanbul - Beylikdüzü

Yedi yaşında ki bir çocuk kalbimizdekileri bilse dağların arkasına kaçarız. Mevla (c.c.) her şeyi biliyor, hiç utanmıyoruz.

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #7 : 22 Temmuz 2013, 08:56:23 »
     Bana ders olanları zaten yukarıda yazdım ama şunu unutuşum 1 aylık köpeği anadan ayırmamamk gerekiyormuş Serdar hocam... Dilçik konusunda internette ve çoğu yerde araştırma yaptım. Trakya bölgesinde çok görülen bir olay. Veterinerlik kitablarında yer almıyormış böyle bir vaka. ALdırmazsan ölürse dilçikten, aldırdıktan sonra ölürse hastalıktan oluyormuş herhalde bunu öğrendim :S
  • Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #8 : 22 Temmuz 2013, 23:05:43 »
bu akşam veteriner ile görüştüm. Biraz peynir yemiş ve daha kakasını yapmamış bol bol su içmiş serumu ve iğneleri yapılıyor. Durumu eskisinden iyi dedi. Nasipse kurtarıcak galiba paçayı. İçimde hep iyi olacak gibi bir hiç var ama umarım düzelir. Düzelirse fotolarını atarım buraya.

(EDİT) Yavruyu bu akşam veteriner görmem için köye getirdi. Maaşallah düzelmiş. İnşallah böyle gider. Saat 12:30da veteriner gelip köpeği tekrar alacak. Birkaç gün daha bakımda kalacak. Serumu ve iğne tedavisi varmış. Kusması bitmiş gibi sadece kutusuna bir kere kusmuş.  Konserve ton balığı verdim maaşallah 350 gram yedi suyunu da içti. Şimdilik atlattı gibi görünüyor. İnşallah toparlanır. İlk hastalandığı zaman kaburgaları sayılıyordu. Şimdiki hali eskisine göre bana çok daha iyi geldi.

« Son Düzenleme: 23 Temmuz 2013, 23:53:30 Gönderen: Cüneyt ESMER »
  • Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 24 Temmuz 2013, 10:02:26 »
kardeşim buna vitamin takviyesi şartt. hayvan zayıf kalmış hastalık btirmiş bunu. güzel mamalr var al yetir ıslak mamm konserve gibi parmağınla yedir
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Oğuz ŞÜKRÜ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 24 Temmuz 2013, 11:58:48 »
internetten bulabileceğiniz köpek süt tozları var, o süt tozlarıyla beslerseniz çok çok faydalı olacaktır. Paketi, 20-25 Tl civarında, suyla karıştırılıyor. Bir paket 1 hafta gider muhtemelen, kuru mama ile beraber verirseniz yaklaşık2-3 haftada sağlıklı ve tosun gibi bir köpeğiniz olur. Ben bana hediye edilen ve iyi bir kandan olması sebebiyle, başkaları tarafından alınır diye korkulduğundan annesinden erken ayrıldığı iddia edilen 25-30 günlük yavru setterimi böyle kurtardım. Ama ne çektim ben bilirim 15 gün boyunca evde baktım, kutuyla başucuma koydum, gece uyandıkça uyanıp çocuk besler gibi besledim. İşiniz zor, zaten veteriner kontrolüne de geçmiş olay ama dikkat edin. Ayrıca vitamin ve mineral takviyesi şart, bu vitaminlerim çok pahalılarını almaya gerek yok, internette kutusu 8-10 lira olanları var. Bence derhal sipariş verin ancak 3-4 güne gelir zaten. Sonra da yavrunuzu iyi bir besiye çekin.
Oğuz ŞÜKRÜ
1981 BAYBURT

Çevrimdışı Oğuz ŞÜKRÜ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 24 Temmuz 2013, 12:03:40 »
Ayrıca süt, peynir şu aşamada sıkıntı yaratabilir, hayvanı iyileştirdim derken ishalden kaybedebilirsin. Yazdığım gibi köpekler için olan süt tozları, kuru mama, ve biraz pahalı olabilir ama yaş mama... Şu aşamada mümkün mertebe ev işi şeyler yedirme, illaki yedireceksen de yumurta, pişmiş tavuk ve benzeri şeyleri yedir. Asla salçalı, baharatlı, tuzlu olmasın. Ama dediğim gibi mamalar ve süt tozları daha faydalı olur. Maddi olarak da zorlamaz. Maddi konularda birşey diyemem herşey imkan meselesi ama o hayvanında size emanet bir canı olduğunu ve iyileşmesiyle beraber o canı sizin için vermeye hazır olacağını unutmayın.
Oğuz ŞÜKRÜ
1981 BAYBURT

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #12 : 24 Temmuz 2013, 13:06:36 »
aksam saat 00:45te veteriner yine aldı yavruyu. Zaten bana bıraktığında ton balığı falan ver dedi. Bende ne kadar vereyim diye sordum. Ne kadar yerse deyince döşendim ne varsa :)

Adem zaten tavsiyelerinize ihtiyacım çok olacak şu muayenesi bir bitsin de :)

Oğuz abi yavru şu an hala veterinerde. Bende eczanede çalışıyıroum.  Veteriner ilaçta sıkıntım yok ama böyle mama tavsiyelerine ihticım var acıkcası, süt tozları ile diğerlerini de alırım sıkıntı yok abi. Yeterki düzelsin.

Zaten veteriner getirince nasıl mama kullanmam lazım ne kadar neyi kullanayım hepsini sorcam. Bundan sonrada 1 veya 2 ayda bir chec-up şart.
  • Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar

Çevrimdışı Serdar BAKAL

• Müdavim Üyemiz
  • VARLIĞIM, YÜCE TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN...
« Yanıtla #13 : 24 Temmuz 2013, 14:07:06 »
düzelmiş artık hadi geçmiş olsun...
Serdar BAKAL1982 Bandırma/BALIKESİR,ŞARKÖY0 542 562 36 73

CADIGİLLERDEN LADY

www.youtube.com/Serdarbakal

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #14 : 24 Temmuz 2013, 16:22:37 »
eyvallah serdar abi. Nasıl keyifliyim sorma 2 gündür. Kuryuğum dikik geziyorum desem yeri var :)
  • Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar

Çevrimdışı Oğuz ŞÜKRÜ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 24 Temmuz 2013, 20:55:50 »
Ton balığı vereceksen de kağıt havlunun içine iyice sar, yağı mümkün mertebe gitsin öyle ver. Yavru köpek için süt tozu yazarsan birden çok marka çıkacaktır. Köpeğinin düzelmesine sevindim. ALLAH tüyü kadar av nasip etsin.
Oğuz ŞÜKRÜ
1981 BAYBURT

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #16 : 25 Temmuz 2013, 03:01:40 »
Köpek düzeldikten sonra sıkıntı yok.Yemesi içmesi gezmesi normale döndükten sonra iyi beslemeye başlayın parazit ilaçlarını asla aksatmayın yeterli.Çeşit çeşit mamalar süt tozları takviyeler falan bir sürü şey tavsiye edilmişte gerek yok hiç birisine . Ya iyi kaliteli bir mama alın yeterlidir.İyi mama alamıyorsanız o zaman takviye düşünmeye başlayın.Çeşit çeşit takviyeler vermek de köpek için sağlıklı bir durum değildir.Bir çok takviye verilen köpeklerde hızlı büyümeler gerçekleşir fakat kemik deli gibi büyürken eklemler ona yetişemiyor ve sıkıntı oluyor . Siz doğrusunu bulmuşsunuz , bu konuda da veterineriniz size en iyi tavsiyeyi vereektir.
köpeğinizin kurtulmasına çok sevindim .
Buna benzer bir olay geçen sene bizim başımıza geldi .Köpeği aldık çok zayıftı fakat iyi bir kan diye aldık ama sabaha çıkmadı köpek :(
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Metin GÜNİNDİ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #17 : 25 Temmuz 2013, 21:06:32 »
paçayı yırttı galiba hadi hayırlısı
1983-Antalya
KÖPEKSİZ AVCI SUSUZ MUSLUĞA BENZER....

image hosting services

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #18 : 25 Temmuz 2013, 22:36:02 »
hehehehe abi bu akşam köpeği aldım. Maaşallah diyeyim. 1 2 saat falan oynadık. Sonra yerine koydum. Ateş gibi maaşallah
[EDİT] Adem abi kusura bakma üst tarafta yazdığım yazıyı okuyordum bir anda farkına vardım. ABİ yazmayı unutmuşum adını yazmışım sadece. Tekrardan kusura bakma özür dilerim.
« Son Düzenleme: 25 Temmuz 2013, 22:59:31 Gönderen: Cüneyt ESMER »
  • Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar

HİKMET KAVLAK

• Ziyaretçi
« Yanıtla #19 : 25 Temmuz 2013, 22:59:28 »
Gözün aydın  :)

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #20 : 26 Temmuz 2013, 09:29:04 »
kardeşimmmmmmmmmmm   :) hay maşallah maşallah çok sevindim yaa zehir gibi  hastalıktan yeni kurtulmasına rahmen bu şekilde heraketli . çok meraklı baksana heryere kokluyor hiç durmuyor. vala kendni belli ediyor çok hareketli köpek olacak. senin adına çok sevimdim gerçketen köpeğine sahip çıkan adamlara bayılıyorum aynı kafadanız vallahi. ben son ana kadar köpek tedavisinden yanayım. artık ilerde bu kızımızdan bi yavrumuz ıolur bizimde kardeşim :) allahım kötü günler göstermisin nice güzel avlar sıkıntısız dertsiz kazasız belasız avlar diliyorum her ikinizede kartdeşim.
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #21 : 26 Temmuz 2013, 09:39:58 »
cok saolun abi. Hepinize tekrar teşekkür ederim. Adem abi yavru konusuna gelince nasip olurda ömrü olup yavrularsa gel en güzel yavruyu al abi hiç lafı olmaz... :)
  • Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar

Çevrimdışı Uğur İPEK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #22 : 26 Temmuz 2013, 09:59:44 »
Sızın adınıza çok sevındım...Benımde köpeğimin gozunu kedı yırtmış, gozunun akı çımıştı..Neysekı ıyı tecrubelı bır veterınerle gozunu kurtarmıştık.Ben ağlamıştım o çaresiz bakışlarını gorunce köpeğimin.Neysekı duzeldı bır haftada.Sızın ıcınde bu kucuk yavru bol bol sevındırıcı işler yapar inşallah...hadi bakalım hayırlısı ;)
1985-Yalova
Kalp atacak, Kopay kovacak aGa...Kovulmadan vurulan tavşana av eti demem!
Bülbülden bile güzeldir Kopay sesi...Oynak  sesi....Yatak sesi...Kalkma Sesi...Kovma Sesi...
İYİ KÖPEĞİN SECERESİ KAĞITTA DEĞİL, DAĞDA BELLİ OLUR! KÖTÜ KÖPEĞİN DE BAHANESİ BOL OLUR!

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #23 : 26 Temmuz 2013, 10:22:39 »
Sızın adınıza çok sevındım...Benımde köpeğimin gozunu kedı yırtmış, gozunun akı çımıştı..Neysekı ıyı tecrubelı bır veterınerle gozunu kurtarmıştık.Ben ağlamıştım o çaresiz bakışlarını gorunce köpeğimin.Neysekı duzeldı bır haftada.Sızın ıcınde bu kucuk yavru bol bol sevındırıcı işler yapar inşallah...hadi bakalım hayırlısı ;)
havzalı kardeşim nasıl üvyeik durumları. :) sizin oralarda çoktur üveyik :)
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Uğur İPEK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #24 : 26 Temmuz 2013, 10:38:42 »
havzalı kardeşim nasıl üvyeik durumları. :) sizin oralarda çoktur üveyik :)

Evet bızım oralarda bıldırcın, uveyık, tahtalı çok olur.Üzerınızden tahtalı sürüleri geçer, bıldırcınlar tarlalarda ziyan olur,biçer altında kalır, ama ne hıkmetse kuş köpeği besleyen adam bulunmaz,bu yuzdendır kı sezonda meradakı avcılarda arabalarıda hep yabancı olurdu zaten :D...Genelde herkes ya barak ya kopay besler...

Ben 4 senedir köye uğrayamıyorum, pek kımsemız kalmadı...o yuzden şu anki populasyondanda haberım yok.Nasıpse bayrama gıdeceğim, göç ve populasyon hakkında bılgılerı verırım inşallah  burdan ;)
1985-Yalova
Kalp atacak, Kopay kovacak aGa...Kovulmadan vurulan tavşana av eti demem!
Bülbülden bile güzeldir Kopay sesi...Oynak  sesi....Yatak sesi...Kalkma Sesi...Kovma Sesi...
İYİ KÖPEĞİN SECERESİ KAĞITTA DEĞİL, DAĞDA BELLİ OLUR! KÖTÜ KÖPEĞİN DE BAHANESİ BOL OLUR!