Öncelikle bu yazdığım tarife 2 veya 2,5 kiloluk turna balığımıza uygun bir tarifedir.
Başparmağımız kalınlığı ölçümüz olacak şekilde temizlenmiş turna balığımızı ekmek dilimler gibi dilimleyip bir tepside bekletiyoruz.
Diğer taraftan sos için, bir kabın içerisine, 1 orta boy soğan veya büyük boy soğanı rendeliyoruz, 5 diş sarmısağıda küçük havanımızda eziyoruz, 1 adet limonun suyunu çıkarıyoruz, 3 çay kaşığı kırmızı toz biberi , 1 çay kaşığı toz kekiği, 2 çay kaşığı karabiberi, 1 tatlı kaşığı tuzu, 4 yemek kaşığı zeytinyağını döküyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Daha sonra dilimlenmiş olan balığımızı bu sosun içerisinde birkaç kez çeviririp buladıktan sonra 10 dakka kabın içerisinde beklemeye alıyoruz. Fırınımızı 200 dereceye ayarlayıp önce 10 dakika fırının ısınmasını bekliyoruz. Fırın ısındıktan sonra sos içinde beklettiğimiz balık dilimlerini fırın tepsisine dizdikten sonra ısınmış olan fırına sürüyoruz ve fırınımızı yine aynı derecede tam 45 dakikaya ayarlayıp bekliyoruz
Herkese afiyet olsun