bugün , iki otomatik ve bir poze ile , bir tenekeye , 65 adýmdan , ortalam 50 metre mesafe , bir çok defa atýþ yaptýk . amacýmýz fiþekler arasýndaki delicilik farkýný bulabilmek ti . tüfekler ; 1 vursan 92 a , hem otomatik hem pompalý kullanýlan modeli . 2 - kral poze , 3 - benim android magnum gazlý otomatik .
. . .. grupmanlara takýlmayýn , hemen hemen hepsi ayný grupmaný yaptý 3 aþþaðý 5 yukarý ,
.
en vasati atýþlar benim android magnumla , en berbat atýþlarda özkursan ördek ile gerçekleþti .
android , atýþ yapýlan þok ful þok .
34 gram 6 no bp tenekeyi delemedi , 42 gram semi magnum 3 no zuber bile ile anca iki tane delebildi . 34 gram 3 no zuber ile yine delme maalasef yok , özkursan ördek özel 34 gram 4 no tenekeye sadece deymiþ , sadece izi var .
. vursan otomatik , atýþ yapýlan þok 3 no þok .
otomatikte 34 gram 3 no zuber ile 1 delik , pompalýya alýnca 4 delik . yani otomatik ile pompalý arasýnda delicilikte bariz fark var . özkursan ördek özel ise , hem pompalýda hem otomatikte tenekeyi sadece deymiþ .
kral poze 1 ve 2 no þok ile
, 34 gram 5 no mirage , delme maalesef yok , 34 gram 3 no zuber ile 5 delik . mirageden bu performansý hiç beklemezdim , zuber mirageyi resmen ezdi geçti . özkursanda yineki maalsef delme yok .
. . . ayrýca , rotweill , oskar , ve özkursan ördek özel ilede atýþlar yaptýk , ama bu fiþeklerdede delme gerçekleþmedi , özkursan ördek özel hariç diðerleri 5 numara idi .
, , , , gelgelelim þu özkursan ördek özel fiþeðine . ne benim gazlý otomatikte , ne pozede , ne vursanýn otomatiðinde nede vursanýn pompalýsýnda , delme gerçekleþtiremedi , ve inanamadýðýmýz derecede berbat bi performans sergiledi . . neresi ördek özelse artýk .
. . . . ayný fiþekleri , ayný tüfeklerle atmamýza raðmen vursanýn pompalýsý ve poze , delicilikte , gazlýlardan açýk ara önde . vursan hem pompalý he otomatik olan modelden . ve ayný tüfekte pompalý ezdi geçti .
fiþekler arasýnda ise , zuberin diðerlerine göre üstünlüðünü gözlemledik , saçma numarasý bile delicilikte önemli faktör .
. . 3 arkadaþ vardýðýmýz kaný þuydu , ördek avýnýn tüfeði poze veya çifte . otomatiklerde tahmin ettiðimizden fazla kayýp var . ördek özel resmen fiyasko , 3 no saçma , 5 ve 6 nolara göre , uzak mesafefelrde daha güzel dedlicilik saðlýyor .
. . . çýkan sonuç , otomatikler ördek avýnda rafa . .