Gönderen Konu: .......zuber ve rc jk 6 fiþeklerin 25 ve 36 metre delicilik testi ..........  (Okunma sayýsý 34887 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdýþý Volkan KÖYDEMÝR

• Onursal Üyemiz
  • Ýleti: 6325
Öncelikle Yusuf Bey, Androidiniz güzelmiþ ;) O alttaki uzantý benim zevkime uymasa bile..

Ýsabet yönünden teneke büyüklüðünde bir hedef üzerinde kýyas edilmesi doðru deðil. Saçmalar düzgün biçimde daðýlabilse o da yeter ama öyle olmadýðýný biliyoruz. Ben de küçük hedeflere isabet denemeleri yapýyorum ama el mahkum. Büyük hedef için yanýmda ya büyük çerçeveler veya levhalar taþýmam vs gerek. Küçük hedefle yetinmeye çalýþýyorum. Bu testlerde görmeye çalýþtýðým þey ise avlayacaðým hayvanýn ebadýnda alana kaç isabet olacaðýný görmek. Elbet atýþtan atýþa çeþitli farklar oluyor ama her atýþýmda bu farklarý da dikkate alarak uygun sýkýyý, þokunu vs tespit etmeye çalýþýyorum.

Yine de þu kesin ve altýný çizmek gerekir ki, fiþekleri isabet yönünden kýyaslamak için en doðru yol, çoðumuza bilinen, nizami atýþlarýn 3-10 arasý takrarlanmasý ve ortalamasýnýn alýnmasý. Çünkü yivsiz üzerine uzmanlaþmýþ balistik uzmanlarýnýn tavsiyeleri bunun üzerinde. Delicilik konusuna gelirsek, önce de yazdým, bunu yapmak çok zor. Balistik uzmanlarý bu konuda belki düzineye yakýn metod bulmuþlar ama hiçbiri kesin ölüm, kesin vuruþ gibi garantiler veremiyor. Ben bu konulardan bahsedince kimilerine fasa fiso geliyor olabilir ama öyle deðil. Sebeplere dayalý. Ben de kendimce bir yöntem benimsedim. Kendi metodumla þartlara göre saçma iriliðini, hýzýný, azami mesafesini belirleyerek seçimimi yapmaya çalýþýyorum. Zaten herkesin de kendince bir ölçüsü, ölçütü vardýr.

Dediðiniz gibi mesafeyle enerji kaybý çok büyük. Sebebi saçmalarýn þekli. Daha ilk metrelerde çok önemli hýz kayýplarý sözkonusu. Tabi saçma iriliði ve yoðunluðu da bu kayýbý etkiliyor. Yine de 25 m gibi mesafelerde 10 numara saçma ile bile keklik gibi bir kuþu öldürmek zor deðil. Fakat 35 m, yani 10 m sonra, ciddi hýz kayýplarý neticesi etkisizleþiveriyor.

Piyasada bulunan her fiþek için bir garanti veremeyiz ama ekserisi 390 m/s civarý ilk hýz veriyorlar. Bunu hep doðru kabul edersek, uygun irilikte bir saçma ile 40 m ye kadar ölümcül olmalarý mümkün ama yetmez. Bir de isabet sayýsý yeterli olmalý. Onu da evvelce yazdýðým gibi, ördek cesametinde kuþlar için asgari 5 gövde isabeti(kanatlar deðil) aramak gerekir. Yine de þu da dikkate alýnmalý, ayakta ve desteksiz dahi atsak sakin ve niþan alarak atýyoruz. Av heyecanýyla mesafeyi ve önlemeyi hep doðru yapýp, hep ölü düþürmek kimsenin harcý deðil bence.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden deðil, seyirci kalýp hiçbir þey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdýþý Akif ARSLAN

• *
  • Ýleti: 333
jk bu deneme icin sert gelir.o havada sert patlar ve sert patlayan fisek sacmayi fazla dagýtýr.32 gr rc kullanýlsa mutlaka daha iyi sonuc verirdi diye düsünüyorm.
Akif ARSLAN
1980 KARAMAN

Çevrimdýþý Yusuf SAÐLAM

• Üyelik Sonlandýrýldý
  • *
  • Ýleti: 809
  • AVCILIK AVCI SAYFASI

yusuf abii sen vuramamýþsýn benn en son 1 ördek vurdum 100 metreden fazla idi yine 1 gün ördek vurdum ördek görülmüyordu o derece:))))))
  þaka bi tarafa genelde duyarýz bunlarý 25 metrede ördek genelde 80 metre oluyor he nedense. ben kesin inandýðým bir iey var ördek niþan alarak hedef görerek avlanma mesafesi 25 metre ile en babasý 35- hadi 40 olsun . gereisi arasýrada olsa þans iþþi.
 fiþek çok önemli tabikide sadec fiþekde deðil tüfekde ayný þekilde.  kimse inanmaz belki ama sýf deneme amaçlý yaf 5 no ördek fiþek attým emin olun çok güzel vuruyor mesafeler uzak olmasýna rahmenn  amaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!  o kadar vurdum ördekler nerde. hepsi yaralý elde var sýfýr. demekki bir yerld hata var . kaçýrýlan nokta var.

yeni sezona zýmba gibi hazýrlanýyorum adem , inþallah sezonda diyelim . illada ördek veya av vuracam diyede  bir yerlerimi yýrtmam , hýrs yapmam . keza hýrs yapanlarýda biliyorum , gölde ne hale geldiklerini . canýmýz saðolsun , muhabbeti yeter . . zaten çok av vuranda  abat da olmuyor . .  avcýnýn abat olaný yoktur ama berbat olaný çoktur . o havayý solumak bile insana haz veriyor. .

Öncelikle Yusuf Bey, Androidiniz güzelmiþ ;) O alttaki uzantý benim zevkime uymasa bile..

Ýsabet yönünden teneke büyüklüðünde bir hedef üzerinde kýyas edilmesi doðru deðil. Saçmalar düzgün biçimde daðýlabilse o da yeter ama öyle olmadýðýný biliyoruz. Ben de küçük hedeflere isabet denemeleri yapýyorum ama el mahkum. Büyük hedef için yanýmda ya büyük çerçeveler veya levhalar taþýmam vs gerek. Küçük hedefle yetinmeye çalýþýyorum. Bu testlerde görmeye çalýþtýðým þey ise avlayacaðým hayvanýn ebadýnda alana kaç isabet olacaðýný görmek. Elbet atýþtan atýþa çeþitli farklar oluyor ama her atýþýmda bu farklarý da dikkate alarak uygun sýkýyý, þokunu vs tespit etmeye çalýþýyorum.

Yine de þu kesin ve altýný çizmek gerekir ki, fiþekleri isabet yönünden kýyaslamak için en doðru yol, çoðumuza bilinen, nizami atýþlarýn 3-10 arasý takrarlanmasý ve ortalamasýnýn alýnmasý. Çünkü yivsiz üzerine uzmanlaþmýþ balistik uzmanlarýnýn tavsiyeleri bunun üzerinde. Delicilik konusuna gelirsek, önce de yazdým, bunu yapmak çok zor. Balistik uzmanlarý bu konuda belki düzineye yakýn metod bulmuþlar ama hiçbiri kesin ölüm, kesin vuruþ gibi garantiler veremiyor. Ben bu konulardan bahsedince kimilerine fasa fiso geliyor olabilir ama öyle deðil. Sebeplere dayalý. Ben de kendimce bir yöntem benimsedim. Kendi metodumla þartlara göre saçma iriliðini, hýzýný, azami mesafesini belirleyerek seçimimi yapmaya çalýþýyorum. Zaten herkesin de kendince bir ölçüsü, ölçütü vardýr.

Dediðiniz gibi mesafeyle enerji kaybý çok büyük. Sebebi saçmalarýn þekli. Daha ilk metrelerde çok önemli hýz kayýplarý sözkonusu. Tabi saçma iriliði ve yoðunluðu da bu kayýbý etkiliyor. Yine de 25 m gibi mesafelerde 10 numara saçma ile bile keklik gibi bir kuþu öldürmek zor deðil. Fakat 35 m, yani 10 m sonra, ciddi hýz kayýplarý neticesi etkisizleþiveriyor.

Piyasada bulunan her fiþek için bir garanti veremeyiz ama ekserisi 390 m/s civarý ilk hýz veriyorlar. Bunu hep doðru kabul edersek, uygun irilikte bir saçma ile 40 m ye kadar ölümcül olmalarý mümkün ama yetmez. Bir de isabet sayýsý yeterli olmalý. Onu da evvelce yazdýðým gibi, ördek cesametinde kuþlar için asgari 5 gövde isabeti(kanatlar deðil) aramak gerekir. Yine de þu da dikkate alýnmalý, ayakta ve desteksiz dahi atsak sakin ve niþan alarak atýyoruz. Av heyecanýyla mesafeyi ve önlemeyi hep doðru yapýp, hep ölü düþürmek kimsenin harcý deðil bence.

volkan bey
standartlarda bir deneme yapmak için , bir gününüzü feda etmek gerekir . . keza , hedef kaðýtlarýnýn hazýrlanmasý , gerekli alet edevatýn taþýnmasý , atýþlarýn yapýlmasý , sayýlmasý , yazýlmasý , fotolarýnýn çekilmesi , burda paylaþýlmasý , çokça emek ve zaman isteyen bir iþ . . öyle hedef kaðýtlarýna ateþ edip fotolarýnýn yayýnlanmasý sanýldýðý  gibi kolay bir iþ deðil .
 bu sebepten bu bölümde paylaþým yapan  ve bu iþe emek ve zamanlarýný harcayan deðerli kardeþlerimi tekrardan tebrik ediyorum . yapýlan emek ve zaman isteyen bir iþ . . heleki sadece tüfekleri temizlemek 3 saatimi aldý .
bizim yaptýðýmýz amatörcede olsa bir fikir edinebilmek .
 örnek :
ben 25 metre ile 36 metre arasýnda , saçmalarýn  bu kadar güç kaybettiðini bilmiyordum , ama bu denemelerden sonra saçmalarýn 30 - 35 metreden sonra , çok büyük bir enerji kaybýna uðradýðýný öðrenmiþ oldum .
yorum farklarý olabilir , test atýþlarý burada . .

jk bu deneme icin sert gelir.o havada sert patlar ve sert patlayan fisek sacmayi fazla dagýtýr.32 gr rc kullanýlsa mutlaka daha iyi sonuc verirdi diye düsünüyorm.

bu atýþlarýn tekrarýný birde kýþýn , soðuk ve karlý bir günde yapmayý düþünüyorum . . böylece fiþekler arasýnda delicilik farkýný daha iyi görebiliriz . . ben bile þaþýrýyorum  doðrusu soðuk havalarda  PAAAT PAAAT  diye patlayan fiþekler , hava sýcaklýðý arttýkça tabiri caizse aslan kesiliyorlar . .
« Son Düzenleme: 24 Temmuz 2013, 22:34:45 Gönderen: Yusuf SAÐLAM »
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huðlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarý otomatik  . .

resim gönder

Çevrimdýþý Suat ÇALIÞKAN

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 4409
http://avlakforum.com/forum/baikal-toz-av-tufekleri/baikal-grupman-ve-penetrasyon-testi-%28russian%29/  link te bende  ayný  mesafede  bir test yapmýþ yayýnlamýþtým.iki nolu þok ve 6 no 32 gr fiþekle  çok daha dar ve ince saçmayla penetrasyonda çok daha etkili sonuç almýþtým.hele 4 numara 32 gramla tenekeye tutupta delmeyen saçma yoktu.....
  • HANÝÇ ÇÝFTE SXS 67.5 cm Mobil þoklu
  • WÝNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
Ýtibar paradan kýymetlidir, deðerini bilene

BÝGA/1979

Çevrimdýþý Volkan KÖYDEMÝR

• Onursal Üyemiz
  • Ýleti: 6325

volkan bey
standartlarda bir deneme yapmak için , bir gününüzü feda etmek gerekir . . keza , hedef kaðýtlarýnýn hazýrlanmasý , gerekli alet edevatýn taþýnmasý , atýþlarýn yapýlmasý , sayýlmasý , yazýlmasý , fotolarýnýn çekilmesi , burda paylaþýlmasý , çokça emek ve zaman isteyen bir iþ . . öyle hedef kaðýtlarýna ateþ edip fotolarýnýn yayýnlanmasý sanýldýðý  gibi kolay bir iþ deðil .
 bu sebepten bu bölümde paylaþým yapan  ve bu iþe emek ve zamanlarýný harcayan deðerli kardeþlerimi tekrardan tebrik ediyorum . yapýlan emek ve zaman isteyen bir iþ . . heleki sadece tüfekleri temizlemek 3 saatimi aldý .
bizim yaptýðýmýz amatörcede olsa bir fikir edinebilmek .

O doðru. Gerçi otomobili olup bagaja çerçeveyi atabilen ve bir de yanýnda arkadaþý olan için çok zaman alan, yoran iþ deðil bence. Yani bu imkanlarla kolay. Atýþý yapýp kaðýda yürü, deðiþtir, tekrar dön, nefesini düzelt, bir daha at, sonra bir daha,... git gel bezdiriyor :) Birisi hedefe yakýn olsa, yardým etse dadýndan yinmez atýþ yapmanýn. Bir de hedefi dikecek pano gibi þey problem. Daða gidiyorsun, nere yaslýyacan. Sen þurda dimdik dur desen durmaz ki.. Neyse. Gerçekten faydalý çalýþmalar ama herkes yapmasýn ;D
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden deðil, seyirci kalýp hiçbir þey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdýþý Suat ÇALIÞKAN

• Müdavim Üyemiz
  baikal full þok 37mt 32gr 5 no saga fiþek
« Son Düzenleme: 04 Aðustos 2013, 02:53:40 Gönderen: Suat ÇALIÞKAN »

BÝGA/1979

Çevrimdýþý Suat ÇALIÞKAN

• Müdavim Üyemiz
baikal full þok  rc s4 33gr 5 numara  37 mt

BÝGA/1979

Çevrimdýþý Suat ÇALIÞKAN

• Müdavim Üyemiz
baikal full þok 30mt 32gr 5 no saga  bu üç tenekede 37 mt olamlarda  dahil hepsi  vurulunca  yuvarlandý.penetrasyon gayet iyi ancak uzun atýþlarda   grupman  biraz daha zayýf.37 mt grupman testlerinde % 67 grupmaný geçebilmiþ deðilim.selamlar rasgele...

BÝGA/1979

Çevrimdýþý Suat ÇALIÞKAN

• Müdavim Üyemiz
son olarak 45mt  full þok  s4 33gr 5 no  hedefe 8 tane saçma tutmuþ ve sadece  bir tanesi delebilmiþ.hava çok rüzgarlý olduðu ve rüzgara karþý ateþ ettiðim için  grupman belki biraz yanýltýcý olabilir.penetrasyondansa gayet memnun kaldým.
« Son Düzenleme: 04 Aðustos 2013, 03:06:59 Gönderen: Suat ÇALIÞKAN »

BÝGA/1979

Çevrimdýþý Yusuf SAÐLAM

• Üyelik Sonlandýrýldý
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
  baikal full þok 37mt 32gr 5 no saga fiþek
suat bey , tenekelerden kaynaklý fark yoksa , delicilik gerçekten güzel . . zira bizim çotanak tenekeleri  içinde  :)  durum maalesef böyle  ;D  . .  eðerki yað tenekeleri ayný kalýnlýkta ise , baiklaýn delicilikte üstünlüðü bariz bir þekilde görünüyor . . bence grupman iyi ,  delicilikte ayný . . keþke imkan olsada , bu testler ayný yerde  ayný ekipmanlarla yapýlabilse  . . namlu iç çapý kaç acaba  bu baikallarýn ,   benim tüfeklerin hepsi 18 ,40 . .  paylaþým için teþekkürler . .
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huðlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarý otomatik  . .

resim gönder

Çevrimdýþý Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandýrýldý
  • *
  • Ýleti: 2421
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2016, 15:49:06 Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN »
  • Mertmak MX5 Combo 61cm Slug 71cm mobil þoklu
OSMANÝYE / 1980

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdýþý Suat ÇALIÞKAN

• Müdavim Üyemiz
yusuf bey merhaba namlu iç çapý 18,40mm.aslýnda þu iyi bu iyi demek yanlýþ olur.her tüfek farklý fiþeklerle farklý sonuçlar verir.deðiþik þoklar deðiþik tapalar deðiþik saçmalar.teneke kalýnlýklarý farklý olabilir.tenekelerin arkasýndan çýkan saçmalarda vardý.hangi tüfek olursa olsun eðer uygun  mühimmatý bulmuþsanýz iyide bir atýcýysanýz her tüfekle gayet baþarýlý sonuçlar alýrsýnýz.ben marka genellemesini satýþ sonu hizmette ararým þahsen.günümüzde  çok deðiþik fiþekler mevcut.her tüfeðin dilene uygun fiþek bulunur sadece biraz araþtýrmak gerekli.biz bunun yerine  tüfek deðiþtirmeyi tercih eder çoðu zamanda yanýlýrýz.selamlar rasgele....

BÝGA/1979

Çevrimdýþý Yusuf SAÐLAM

• Üyelik Sonlandýrýldý
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
O0

selamünlayküm

büyük ikramiyeye ulaþmanýz dilegiyle yusuf bey... kýsmet olursa 5-6 ay sonra ikramiyenin miktarýnýda sizden ögreniriz

saygý ile allaha emanetolun
büyük ikramiye burda hüseyin bey  ;D

resim yüke
devamý gelecek inþallah .
ha bu arada yazmayý  unutmuþum . . huðlu 401 a hareketli namlu kinetik ilede , grupman ve delicilik  atýþlarý denemesini yaptým . iþten güçten fýrsat buluk yayýnlayamadým . en kýsa zamanda yayýnlayacaðým . kinetik ve gazlý arasýnda bir fark göremedik desem yalan olmaz . .
« Son Düzenleme: 23 Eylül 2013, 16:47:10 Gönderen: Yusuf SAÐLAM »
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huðlu conkuest
  • irlanda setter

resim gönder

Çevrimdýþý Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandýrýldý
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2016, 16:11:46 Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN »
OSMANÝYE / 1980

Çevrimdýþý Ersan ARGIÇ

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 590
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
tüfekle hiç  test için deneme atýþý yapmadým, geçenlerde bir arkadaþ av sohbeti sýrasýnda bu 12 kalibre tüfeklerin deliciliði iyi deðil dedi,16 kalibre daha iyi bu konuda diyor.benimde kafama takýldý bu konu,av sanatý programýndaki kurþun atýþ denemelerinde 16 kalibre tüfekle yapýlan deneme 12 den iyiydi
  • Stoeger 2000
1973
memleket fethiye-iþ burdur

Çevrimdýþý Halit YILDIRIM

• *
  • Ýleti: 382
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
    • Find Sexy Womans in your town for night
Kesinlikle katýlýyorum. Bizzat denenerek tecrübe edilmiþtir.
  • USSR IJ27
  • HuСЂlu RENOVA
  • @pump_upp - best crypto pumps on telegram !

Çevrimdýþý Yusuf SAÐLAM

• Üyelik Sonlandýrýldý
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
bugün , iki otomatik ve bir poze ile , bir tenekeye , 65 adýmdan , ortalam 50 metre mesafe ,  bir çok defa atýþ yaptýk . amacýmýz fiþekler arasýndaki delicilik farkýný bulabilmek ti . tüfekler ; 1 vursan 92 a , hem otomatik hem pompalý kullanýlan modeli . 2 - kral poze , 3 - benim android magnum gazlý otomatik .
  . . .. grupmanlara takýlmayýn , hemen hemen hepsi ayný grupmaný yaptý 3 aþþaðý  5 yukarý ,
 .
 en vasati atýþlar benim android magnumla  , en berbat atýþlarda özkursan ördek ile gerçekleþti .
 android , atýþ yapýlan þok ful þok .
 34 gram 6 no  bp tenekeyi delemedi , 42 gram semi magnum  3 no zuber bile  ile anca iki tane delebildi .  34 gram 3 no zuber ile yine delme maalasef yok , özkursan  ördek özel 34 gram 4 no tenekeye  sadece  deymiþ , sadece izi var .
 . vursan otomatik ,  atýþ yapýlan þok 3 no þok .
  otomatikte 34 gram 3 no zuber ile 1 delik , pompalýya alýnca 4 delik . yani otomatik ile pompalý arasýnda delicilikte bariz fark var .  özkursan ördek özel ise , hem pompalýda hem otomatikte tenekeyi sadece deymiþ .

kral poze  1 ve 2 no þok ile
, 34 gram 5 no mirage , delme maalesef  yok , 34 gram 3 no zuber ile 5 delik .  mirageden bu performansý hiç beklemezdim , zuber mirageyi resmen ezdi geçti . özkursanda yineki maalsef delme yok .
. . . ayrýca , rotweill , oskar , ve özkursan ördek özel ilede atýþlar yaptýk , ama bu fiþeklerdede delme gerçekleþmedi , özkursan  ördek özel hariç diðerleri 5 numara idi .
 , , , , gelgelelim þu özkursan ördek özel fiþeðine . ne benim gazlý otomatikte , ne pozede , ne vursanýn otomatiðinde nede vursanýn pompalýsýnda , delme gerçekleþtiremedi , ve inanamadýðýmýz derecede berbat bi performans sergiledi . . neresi ördek özelse artýk .
. . . . ayný fiþekleri , ayný tüfeklerle atmamýza raðmen vursanýn pompalýsý ve  poze , delicilikte , gazlýlardan açýk ara önde . vursan hem pompalý he otomatik olan modelden . ve ayný tüfekte pompalý ezdi geçti .
fiþekler arasýnda ise , zuberin diðerlerine göre üstünlüðünü gözlemledik , saçma numarasý bile delicilikte önemli faktör .
 . . 3 arkadaþ  vardýðýmýz kaný þuydu , ördek avýnýn tüfeði poze veya çifte . otomatiklerde tahmin ettiðimizden fazla kayýp var .  ördek özel resmen fiyasko ,  3 no saçma  , 5 ve 6 nolara göre , uzak mesafefelrde daha güzel dedlicilik saðlýyor .
. . . çýkan sonuç , otomatikler ördek avýnda rafa . .
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huðlu conkuest
  • irlanda setter

resim gönder

Çevrimdýþý Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandýrýldý
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2016, 19:01:34 Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN »
OSMANÝYE / 1980

Çevrimdýþý Yusuf SAÐLAM

• Üyelik Sonlandýrýldý
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
O0

selamünaleyküm

ustam elinize emeginize saglýk  çok faydalý bir paylaþým olmuþ.....  sizin android fiyatýna göre performansý çok ama çok iyi..... çýkan sonuca göre avda 35m mesafeden sonrasý da fiyasko olarak görürsek..... 35-40m mesafe için geçerli bir tüfek diyebiliriz..... diye biliriz ama kafama þu soru takýldý.......
 35m mesafeden sonra etkili bir atýþ yapýlamýyorsa.... bu sonuç sadece yerli tüfekler içinmi geçerli......yoksa avrupa veya amerikan tüfeklerinde bu mesafe artarmý...... eger artmýyorsa bu tüfeklere neden bukadar para ödenir...... allaha emanetolun
aleyküm selam hüseyin bey .
tüfekleri biz teneke üzerinde denedik , ve teneke üzerinde yapýlan bir testle  ,  tüfeðin , fiþeðin   av üzerindeki tesiri  hakkýnda kesinlikle doðru bilgiler elde edilemiyor . þöylek i ;
. . . bugün yine ördek avýndaydýk ,  ben huðlu çiftem  ve þimdiye kadar hiç kullanmadýðým bi fiþek markasý ile ava çýktým . . test yaptýðým arkadaþlarda ayný tüfeklerle ve 34 gram 3 no zuber ile ava çýktýlar , yaptýðýmýz test , bize , 3 no zuber çok üstün bir fiþek olarak iþaret etmiþti . .
 bende , þimdiye kadar  hiç kullanmadýðým fiþek markasýnýn yanýnda , 42 gram 3 no zuber ve 34 gram 3 no bp fiþek vardý .  sabah çavmasýnda 9 adet  42 gram zuber atmama raðmen  , umduðumu bulamadým . sonra hiç kullanmadýðým 34 gram  2 no fiþek markasýný denemek aklýma geldi , ya allah bismillah deyip tüfeðe sürdüm , ilk fiþek ilk atýþ , mesafe ayný , önleme ayný ,  atýþ ayný , ördek resmen çaput .  sonra ikincisi , oda çaput , havada büzüþüyor . 3 öyle 4 öyle . . arada üç beþ el karavana oldu . sonra uzakça sayýlabilecek bir mesafe  ,  50 metre temiz , üzeri  var ,  onada denemek için bi atiim dedim , oda düþtü . . sonra fiþek bitti , geçtim BP  lere .  mesafe ayný , ördeðin cinsi ayný , tüfeðin cinsi ayný . . .   ördek suda , aha dedim buda çantada ,
. . . . bastým tetiðe , ördek tam hedef 12 de ama , hiç ýrgalanmadan kalktý , ikinci fiþeði attým ama onuda týnlamadý .yok abi yok , o fiþeði hiç biri tutmuyor , fiþek resmen canavar mesafe tanýmadan YALIYOR . .
. . .   bizim zuber kullanan arkadaþlarda týk yok , ya kanat kýrýðý , yada yaralý .. .
geçen hafta teneke üzerinde þampiyon olan zuber ,  avda beklenilen performansý kesinlikle sergileyemedi . .
. .. yani demek istemem oki , teneke üzerinde yapýlan  bu tür testlerin  , av üzerindeki etkisine pek etkisi yok . . valla  bu soruyu , avrupa otomatiði olan avcý  arkadaþlara sorsak  veya onlar açýklýk getirirse daha iyi olur diyorum .  saygýlar .
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huðlu conkuest
  • irlanda setter

resim gönder

Çevrimdýþý Ziya ÇOBANOÐULLARI

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 2704
  • Avýn baþý rasgele sonu nasiptir.
Yusuf hava soðudukca otomatik randiman vermiyor.
Tespitin çok doðru tavþan ve ördek avý poze çifte ile daha randýmalý.
Poze çifte veya pompalýda yýkýcýlýk daha fazla.
  • Belçika Piper Çakmaklý Çifte(Constantinople-Lazaro Gabay)
  • Çifsan Çsp 555 Süperpoze
  • Sarsýlmaz Concorde Yarý otomatik
  • Luigi Franchi Black Magic Yarý otomatik
  • Pietro Beretta S56E
  • Savaþcý Pointer's Altar
Ziya ÇOBANOÐULLARI      A rh +
02.06.1972 Bergama/ÝZMÝR
Ýkamet : Çandarlý

Çevrimdýþý Barýþ YILMAZ 41

• *
  • Ýleti: 18
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
aleyküm selam hüseyin bey .
tüfekleri biz teneke üzerinde denedik , ve teneke üzerinde yapýlan bir testle  ,  tüfeðin , fiþeðin   av üzerindeki tesiri  hakkýnda kesinlikle doðru bilgiler elde edilemiyor . þöylek i ;
. . . bugün yine ördek avýndaydýk ,  ben huðlu çiftem  ve þimdiye kadar hiç kullanmadýðým bi fiþek markasý ile ava çýktým . . test yaptýðým arkadaþlarda ayný tüfeklerle ve 34 gram 3 no zuber ile ava çýktýlar , yaptýðýmýz test , bize , 3 no zuber çok üstün bir fiþek olarak iþaret etmiþti . .
 bende , þimdiye kadar  hiç kullanmadýðým fiþek markasýnýn yanýnda , 42 gram 3 no zuber ve 34 gram 3 no bp fiþek vardý .  sabah çavmasýnda 9 adet  42 gram zuber atmama raðmen  , umduðumu bulamadým . sonra hiç kullanmadýðým 34 gram  2 no fiþek markasýný denemek aklýma geldi , ya allah bismillah deyip tüfeðe sürdüm , ilk fiþek ilk atýþ , mesafe ayný , önleme ayný ,  atýþ ayný , ördek resmen çaput .  sonra ikincisi , oda çaput , havada büzüþüyor . 3 öyle 4 öyle . . arada üç beþ el karavana oldu . sonra uzakça sayýlabilecek bir mesafe  ,  50 metre temiz , üzeri  var ,  onada denemek için bi atiim dedim , oda düþtü . . sonra fiþek bitti , geçtim BP  lere .  mesafe ayný , ördeðin cinsi ayný , tüfeðin cinsi ayný . . .   ördek suda , aha dedim buda çantada ,
. . . . bastým tetiðe , ördek tam hedef 12 de ama , hiç ýrgalanmadan kalktý , ikinci fiþeði attým ama onuda týnlamadý .yok abi yok , o fiþeði hiç biri tutmuyor , fiþek resmen canavar mesafe tanýmadan YALIYOR . .
. . .   bizim zuber kullanan arkadaþlarda týk yok , ya kanat kýrýðý , yada yaralý .. .
geçen hafta teneke üzerinde þampiyon olan zuber ,  avda beklenilen performansý kesinlikle sergileyemedi . .
. .. yani demek istemem oki , teneke üzerinde yapýlan  bu tür testlerin  , av üzerindeki etkisine pek etkisi yok . . valla  bu soruyu , avrupa otomatiði olan avcý  arkadaþlara sorsak  veya onlar açýklýk getirirse daha iyi olur diyorum .  saygýlar .

Eskiden hiç kullanmadýðýnýz ve kullanýnca memnun kaldýðýnýz fiþek nedir. Özel bir bilgi deðilse paylaþabilir misiniz.
1979 SAKARYA

Çevrimdýþý Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • Ýleti: 791
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
              Bence ördek avýnda poze,çifte veya otomatik  hiç farketmiyor.Tüfeðinin sevdiði fiþeði biliyorsan, uygun mesafeden atýþ yapýyorsan ve atýþlarýn isabetli ise hepsiyle ördek vurursun.Benim hem pozem, hem gazlý, hem de kinetik otomatiðim var.Dediðim þartlar olursa hepsiyle ördek vuruyorum.Bir fiþeðin teneke delmesi avda çok randýmanlý olacaðý anlamýna gelmez.Teneke delmek için 50 metrenin altýnda bir mesafeden ve tercihen kalýn saçma atmanýz gerekir.Av ile teneke çok farklý þeyler, bazen çok iyi grupman yapan fiþekler de avý yaralý býrakabiliyor.Çünkü avý ölü elegeçirebilmek için ayný zamanda doðru hýzý da yakalamak gerekiyor.Bu grupman, delicilik vs. konularý çok karýþýk ve koþullara göre sürekli deðiþkenlik gösteren konular.
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKÝ

Çevrimdýþý Yusuf SAÐLAM

• Üyelik Sonlandýrýldý
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Yusuf hava soðudukca otomatik randiman vermiyor.
Tespitin çok doðru tavþan ve ördek avý poze çifte ile daha randýmalý.
Poze çifte veya pompalýda yýkýcýlýk daha fazla.

aynen ziya abi , otomatik resmen saç baþ yolduruyor .

Eskiden hiç kullanmadýðýnýz ve kullanýnca memnun kaldýðýnýz fiþek nedir. Özel bir bilgi deðilse paylaþabilir misiniz.
remington 34 gram . kapsülü beyaz .  ademin demesi gibi gerçekten harika .  farký kullanýnca anlarsýnýz .
              Bence ördek avýnda poze,çifte veya otomatik  hiç farketmiyor.Tüfeðinin sevdiði fiþeði biliyorsan, uygun mesafeden atýþ yapýyorsan ve atýþlarýn isabetli ise hepsiyle ördek vurursun.Benim hem pozem, hem gazlý, hem de kinetik otomatiðim var.Dediðim þartlar olursa hepsiyle ördek vuruyorum.Bir fiþeðin teneke delmesi avda çok randýmanlý olacaðý anlamýna gelmez.Teneke delmek için 50 metrenin altýnda bir mesafeden ve tercihen kalýn saçma atmanýz gerekir.Av ile teneke çok farklý þeyler, bazen çok iyi grupman yapan fiþekler de avý yaralý býrakabiliyor.Çünkü avý ölü elegeçirebilmek için ayný zamanda doðru hýzý da yakalamak gerekiyor.Bu grupman, delicilik vs. konularý çok karýþýk ve koþullara göre sürekli deðiþkenlik gösteren konular.
yakýn mesafede biþey dediiðimiz yok ama mesafe uzadýkça resmen fiyasko . fiþek tüfek  hepsini tek tek denedim . bence çok fark ediyor .
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huðlu conkuest
  • irlanda setter

resim gönder

Çevrimdýþý Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandýrýldý
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2016, 19:01:14 Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN »
OSMANÝYE / 1980

Çevrimdýþý Yusuf SAÐLAM

• Üyelik Sonlandýrýldý
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
O0

selamünaleyküm

yusuf bey

34gr zuber 1no
36gr yavaþçalar 1no
36gr mirge jk6  1 no

metre ile ölçülmüþ 35m mesafede hatsan escort pompalý 3 no þok ile......oturdugum yerden namlu hizasý yüksekliðindeki saglam 18lt lik motor yagý tenekesine  destekli 1 er atýþ yaparak kendimce pattern ve penetrasyon yapmaya çalýþtým

mirage jk6 36gr 1no:  6 isabet tenekeyi tek taraflý delmiþ resmen fiyasko :-\

yavaþçalar 36gr 1no: 13 isabet  tenekenin ön yüzünde 9 delik 4 adet derin çöküntü var

zuber 34gr 1no        : 13 isabet hepsi tenekenin ön yüzünü delmiþ arka tarafýndan da 9 adet çýkýþ yapmýþ

bu tüfek arkadaþýmýn bu mermilerle bu sonuçlara bakýlýrsa zuber açýk ara önde  ama sizin ördek avýna bakarsak sadece düðünlük fiþek.....   

yusuf bey buraya dikkat.....arkadaþým remingtonun italyan üretimi 32gr 2 no beyaz kapsüllü olanýný da kullanýyor ve þöyle bir hadise oluyor.... yine hatsan pompalý 71cm namlu 1no þok 32gr 2no remington saçma tahtalýya 30-35m mesafeden atýyor tahtalý havada taklalar atýyor ama kanat çýrpmaya devam ediyor düþmeyip gözden kaybolanakadarda uçuyor ???..... arkadaþ çevresindekilerin makarasý oluyor  ;D hemen telefona sarýlýyor >:( beni arýyor senin tavsiye ettiðin fiþek olmaz olsun beni rezil ettin.....

ustam ne alýp ne atacagýmý þaþtým
o tahtalýnýn fazla ömrü kalmamýþtýr  o zaman .
lambro fiþeklerininde  ,  orjinal barutu ile doldurulmadýðýn þikayet etmiþti bi arkadaþ . valla insan ister istemez muallakta kalýyor neye inanacaðýna . denediðim 32 gram bp ler bile sahte gelmiþti bana , ve bunu av bayiime demiþtim . olabilir demiþti , çünkü bazý fiþekleri , ana bayiler kendileri dolduruyor gibi kelamlar etmiþti .
 artýk deneme yanýlma yoluyla iyi olaný bulmaya çalýþacaðýz .
................þöylede bi durum  var , bir sene çok güzel olan fiþek seneye bozulabiliyor . . acýmasýz piyasa ekonomisinde  , kim doðru kim yanlýþ anlayabilmek zor .
 . . mirage fiþeklerin çok yumuþak olduðunu biliyorum ,  miragenin jk 6 sýda var bende , bi günde onu deneyeceðim . .  ama mirage 34 gram bir daha asla kullanmam .
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huðlu conkuest
  • irlanda setter

resim gönder