Gönderen Konu: Pointerim safkanmıdır acaba?  (Okunma sayısı 1655 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Emrah KOYUNCU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Pointerim safkanmıdır acaba?
« : 18 Temmuz 2013, 11:23:15 »
merhaba ben b u köpeği yeni aldım safkanmıdır nasıl anlarım

« Son Düzenleme: 18 Temmuz 2013, 11:27:26 Gönderen: Emrah KOYUNCU »
1976-Konya

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Pointerim safkanmıdır acaba?
« Yanıtla #1 : 18 Temmuz 2013, 12:53:18 »
nekadar safkandır biliinmez..genel olarak pointere benziyor... mazisi eski kanlardan olan köpeklerimizin safkan oldugu safkan kaldıgı safkan olarak korundugu iddia edilemez.... fcı ve kıf sayesinde ırklar koruma altına alınmış bulunuyor... 5-10 yıl sonra kayıtlı köpekler ve yavruları hakkında safkanmıdır degilmidir konuları açılmayacaktır.....
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Metin GÜNİNDİ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 18 Temmuz 2013, 13:07:43 »
KÖPEĞİN SAF KAN OLUP OLMADIĞI ÖNEMLİ DEĞİLDİR ÖNEMLİ OLAN AVCILI DIR NİCE KÖPEKLER VAR SAF KAN AMA AV YAPMIYOR NİCE KÖPEKLER GEÇMİŞİNDE KIRIKLIK VAR SAF KANLARA TAŞ ÇIKARIR SİZİN İÇİN ÖNEMLİ OLAN IRK ÖZELLİKLERİ TAŞIYIP TAŞIMADIĞI DIR IRK ÖZELLİKLERİNDE BAKABİLİRSİN  AMA BELLİ BİR ZAMAN GEÇMESİ GEREKİR KOLAY GELSİN
1983-Antalya
KÖPEKSİZ AVCI SUSUZ MUSLUĞA BENZER....

image hosting services

Çevrimdışı Emrah KOYUNCU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 19 Temmuz 2013, 10:02:14 »
teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.. daha önce köpek kullanmadığım içn artık köpekli av yapmaya karar verdim bunun üzerine bu pointer yavrusunu aldım köpeğim dişi bir çok avcı dişi her zaman sorunludur neden aldın derken kimi avcı arkadaşlarda iyi tercih dişinin avını erkekeğin avı tutmaz diyorlar kızgınlık dönemini olumsuzluk olarak gösteriyorlar sizce iyimi yaptım kötümü dişi köpek almakla?
« Son Düzenleme: 19 Temmuz 2013, 10:05:24 Gönderen: Emrah KOYUNCU »
1976-Konya

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 19 Temmuz 2013, 10:53:27 »
teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.. daha önce köpek kullanmadığım içn artık köpekli av yapmaya karar verdim bunun üzerine bu pointer yavrusunu aldım köpeğim dişi bir çok avcı dişi her zaman sorunludur neden aldın derken kimi avcı arkadaşlarda iyi tercih dişinin avını erkekeğin avı tutmaz diyorlar kızgınlık dönemini olumsuzluk olarak gösteriyorlar sizce iyimi yaptım kötümü dişi köpek almakla?

dişi bakmak zordur.. yakın çevrendeki arkadaşlarında ilerde yavrusu olur bizde yavru alırız hesabıyla dişi iyidir erken ava girer avı daha iyi olur gibi sözlerle motive edici olurlar....
bence önemli iyiligi merada yada sokakta diger köpeklerce bogulma şansızlıgının düşük oluşudur.... hayırlı olsun...
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR