Gönderen Konu: AV KÖPEĞİNİN KUYRUĞU UZUNSA KESİLMELİ Mİ?  (Okunma sayısı 3072 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Serdar AKKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
AV KÖPEĞİNİN KUYRUĞU UZUNSA KESİLMELİ Mİ?
« : 17 Temmuz 2013, 18:11:01 »
Merhabalar,
Benim 4aylık Kurzhaar Cinsi Erkek Köpeğim Var.
Köpeğimin Kuyruğu Uzun ( Kardeşlerinin İçerisinde Kısa Kuyruklu Olanları Vardı )

Şimdi Köpeğimi Gören Avcı Büyüklerim Köpeğimin Kuyruğunu Veterinerde Kestirmemi Söylüyor. Merada Çalıdan Dolayı Kuyrukları Kanıyormuş.
Bu Benim İlk Köpeğim Ben Doğuştan Gelen Özellikleri Bozmayı Pek Sevmiyorum.

Temel itaat eğitimlerini verirken bile abilerim av köpeği oturup kalkmayı öğrense ne olur diyor ben avdan önce bu itaat eğitimlerini verdim.
Bu abilerim de köpek besliyorlar onlarınki av köpeğiymiş, otur kalk yat bekle komutu öğrenmese de olurmuş. Av Bulsun Yetermiş.
Şimdi Bunlar Kuyruk Meselesini Kafama Taktılar. Gerçekten Kuyrukları Çalıda Yırtılır mı?
 Eğer (Geven Deriz Küçük Bodur Çalılara) Keklik Pusarda Köpek Çalıya Girer ve Kuyruğu Zarar Görürse Bir Daha Asla Çalıya Girmez Diyorlar. 
Ne Kadar Doğru Ne Kadar Yanlış Bilmiyorum.
Amacım Doğrusunu Öğrenmek. Yorumlarınızı Bekliyorum. Teşekkür Ederim.

SERDAR AKKAN
1982 DENİZLİ

Çevrimdışı Halil ARIK

• Müdavim Üyemiz
Ynt: AV KÖPEĞİNİN KUYRUĞU UZUNSA KESİLMELİ Mİ?
« Yanıtla #1 : 17 Temmuz 2013, 21:29:07 »
Kurzuarlarin kuyrugunu kesiyorlar hem gorunus acisindan hem kokuda kuyrugunu sallarken saga sola carpmasi yuzunden. Kestirecekseniz daha fazla zaman kaybetmeyin bence
halil arık
1984 afyonkarahisar
5464458072
Türk`ü,Türklüğü,Vatanı sevmek faşistlikse, Hitler yanımızda komünist kalır..

Çevrimdışı Şükrü SUNAR

• *
  • ÖRDEK AVCISI
« Yanıtla #2 : 17 Temmuz 2013, 21:42:02 »
Bence kestirin çünkü bu zamana kadar hiç uzun kuyruklu kurzhaar görmedim ayrıca soyle bi mesele var sizin kurzhaar safkan mi yoksa kırma mi çünkü benim bildiğim saf bi ırk anne babanın yavruları kısa veya uzun kuyruklu olmaz hepsi standart ırkının verdiği doğal uzunlukta olur yardımcı olacak abiler vardır benim şahsi görüşüm bu
Şükrü SUNAR 1989
                         (SALİHLİ/MANİSA-ISPARTA)
        Sultaniye köklü Bağ Fidanı yetıstırıcısı
                         P-A-Ş-A [email protected]

Çevrimdışı Şükrü SUNAR

• *
  • ÖRDEK AVCISI
« Yanıtla #3 : 17 Temmuz 2013, 21:43:15 »
Bence kestirin çünkü bu zamana kadar hiç uzun kuyruklu kurzhaar görmedim ayrıca soyle bi mesele var sizin kurzhaar safkan mi yoksa kırma mi çünkü benim bildiğim saf bi ırk anne babanın yavruları kısa veya uzun kuyruklu olmaz hepsi standart ırkının verdiği doğal uzunlukta olur yardımcı olacak abiler vardır benim şahsi görüşüm bu
Şükrü SUNAR 1989
                         (SALİHLİ/MANİSA-ISPARTA)

Çevrimdışı Şükrü SUNAR

• *
  • ÖRDEK AVCISI
« Yanıtla #4 : 17 Temmuz 2013, 21:43:43 »
Şükrü SUNAR 1989
                         (SALİHLİ/MANİSA-ISPARTA)

Çevrimdışı Serdar AKKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 19 Temmuz 2013, 21:06:03 »
Şükrü Bey Yorumlarınız İçin Teşekkür Ederim. Köpeğim safkan köpek değil daha doğrusu anne ve babası kurzhaar ama secereli köpekler değiller

Safkan olsa da olmasa da köpeğimi seviyorum. 

Kuyruk meselesinde abilerim doğru söylüyor o zaman kestirmek en mantıklısı.

Tekrar Teşekkür Ederim 

SERDAR AKKAN
1982 DENİZLİ

Çevrimdışı Selman ÇELEBİ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 20 Temmuz 2013, 09:47:08 »
  ALLAH  c.c.  nasıl yarattıysa bırak öyle kalsın. salllamaması gerekiyorsa sallamaz zaten. dünyanın her yerinde kulak kuyruk kesmek yasaktır.  yaban tv nin beyaz keklik avlarındaki drahthaar ve kurzhaar ların kuyrukları var. kısa kuyruk avcının gözünde alışkanlık yapmış. kuyruk sonuçta bir organdır , bir görevi vede faydası vardır. ALLAH  c.c. hiçbirşeyi boşuna yaratmamıştır.
Selman ÇELEBİ
1978 Midyat MARDİN

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 20 Temmuz 2013, 11:21:12 »
selman kardeşi,m aynı şekilde düşünüyor dummm.... ki seninle sonradan pişman olçdum. bendede dd vardı 6 aylık olana kadar inat ettim kesmicem diye ama baktımki sonra sokak köpeklerine benziyor köpek resmen yay gibi oldu kuyruyk sonra veteriner kesti. .çok çokda güzel oldu hem streil ortamda kestirdim hemde sorunsuz bir ameliyat oldu.
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82