Gönderen Konu: TAHTALI AVINDA ŞOK VE FİŞEK SEÇİMİ YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM TEŞEKKÜRLER  (Okunma sayısı 30842 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hamza CİVİL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Değerli abilerim ve kardeşlerim Öncelikle herkese merhaba,ben Ankara Man Kamyon Otobüs Tic. AŞ. den Hamza CİVİL ,yeni bir üyeyim,Tahtalı avı yapmış ve gönül vermiş ve benim bu alanda bilmediğim konularda bana yardımcı olmak isteyen Abilerime ve kardeşlerime teşekkürü şimdiden kendilerine bir borç bilirim

NOT:Tahtalı avı en büyük av alanımdır ve bu avda çocukluğumdan beri ( yaklaşık 16 yıldır ) avlanırım

NOT:Kendimin 2 adet tüfeğim var,
*1.ci tüfeğim 1992 yapımı Üzümlü Av Tüfekleri Koop. den aldığımız çifte  ( namlu mke çeliği)  12 calibre 76 cm namlu kendinden şoklu sol 4 ,sağ 2 şok olan tüfeğim
*2.ci tüfeğim 2012 yapımı olan 26  Nisan 2013  de daha yeni aldığım  Huğlu Av Tüfekleri Koop.almış olduğum HUĞLU 103 F 12 calibre 71 cm namlu mobil şoklu ( beyaz kuşlu ) olan tüfeğim

Değerli Abilerim ve gönülden av dostu olan arkadaşlarım bana bu bende kullanmış olduğum tüfekler konusunda ve ÖZELLİKLE TAHTALI AVINDA HUĞLU KOOP. TÜFEĞİME AİT OLARAK MOBİL ŞOKLU  BİR SİLAHA YAKLAŞIK 16 SENE SONRA üZÜMLÜ KOOP. ÇİFTEDEN mobil şoklu bir tüfeğe geçtiğim için bu konunun ÖNEMLİ olduğunu düşünüyorum

Hamza CİVİL
-------------------------------------------------------------------
MAN Kamyon ve Otobüs Tic. A.Ş.
SRW-TR ( Satış )
Esenboğa havalimanı yolu 22.km.
 ANKARA  / TR

Tel       : 0090 312 556 10 00 - 1800
Fax      : 0090 312 556 10 39
E-mail : [email protected]
« Son Düzenleme: 17 Ekim 2019, 11:00:58 Gönderen: Hamza CİVİL »
1983 ANKARA

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
TahtaLI VE üveyk benim ilgi alanıma girer....çok soğuk hava için dersen lambro blue 34 ekim kasım gibi lambro classic 32 kullanıyorum tahtalıda poze ile..
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı İlhan BULUT

• *
Polat bey selamlar,

Geçen sene sizin tavsiyeniz üzerine, ördek avında armsan otomatiğimden Lambro Blue 34 gr ile çok iyi verim aldım. Tekrar teşekkür ederim.

Bu senede kısmetse Akus 71 namlu çelik kasa mobil şok poze ile avlanacağım. Bıldırcın, Üveyik, Tahtalı ve Ördek için tavsiyeleriniz neler olur acaba ?
Bu sorum Hamza kardeşim içinde faydalı olacaktır diye düşünüyorum. Sevgi ve saygılarımla...
  • Akus SuperPoze
  • Huğlu Renova
İlhan BULUT
1972 KOCAELİ

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
bıldırcın 10-11 numara bior 28 gram mirage yada me-ca...üveyik 28 gram 7,5 -8 no bütün fişekler...tahtalı için yukarıda yazdığım fişekleri ördek avında da kullanabilirsiniz.
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı İlhan BULUT

• *
bıldırcın 10-11 numara bior 28 gram mirage yada me-ca...üveyik 28 gram 7,5 -8 no bütün fişekler...tahtalı için yukarıda yazdığım fişekleri ördek avında da kullanabilirsiniz.
Teşekkür ederim.
  • Akus SuperPoze
  • Huğlu Renova
İlhan BULUT
1972 KOCAELİ

Çevrimdışı Hamza CİVİL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Bilgilendirme için teşekkür ederim sağolun..
1983 ANKARA

Çevrimdışı Umut METE

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Bende huglu 103f 76 nomlu kulanıyorum bu tufek icin 4ve3 nolu şokları kullanıyorum fişek rc 32 gr 6 nove34 gr 4no tercigim 32gr fişegi tahtalı yayılımda yerinde 34 gr fişegide geçit yaparken kullanırım
1979 ADANA

Çevrimdışı Hamza CİVİL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Umut bey yardımlarınız için teşekkür ederim..
1983 ANKARA

Çevrimdışı Nebi ÇELİK

• *
  • AVCILIK SÖZ KONUSU İSE BAŞKA SÖZE GEREK YOK...
Değerli abilerim kardeşlerim ben tahtalı avında 12 kalibre huğlu mx5 otomatik tüfeğim ile avlanıyorum ve 3 şok takarak kuşun uçuş yüksekliğine göre 3 ve 5 numara fişek kullanıyorum herkese şimdiden rastgele...
Nebi ÇELİK
1988 Soma MANİSA (Balıkesir'li)
« Son Düzenleme: 10 Ekim 2013, 23:26:56 Gönderen: Nebi ÇELİK »
Nebi ÇELİK
1988 Soma MANİSA (Balıkesir'li)

Çevrimdışı Hamza CİVİL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Nebi kardeşim bilgilendirme için teşekkür ederim..
1983 ANKARA

Çevrimdışı Ahmet YILDIRIM 17

• Müdavim Üyemiz
  • çanakkale
tahtalıya f1 trap fişeğini denemenizi öneririm uzak mesafelerden güzel sonuç aldım

Çevrimdışı Hamza CİVİL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
AHMET BEY MERHABA  RC NİN F1 28 GR tarp fişeğini  ( MAVİ RENKLİ KOVA ) ımı diyorsunuz ? YOKSA BAŞKA BİR FİŞEK Mİ ? HANGİSİ ?
1983 ANKARA

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
marka farketmez kuş alçak geçiyorsa 32,34gr 7 - 8 numara 3 şok...yüksek geçiyorsada full şok 5,6no 34gr yeterli olucaktır... o kadarda zor değil aslında düşürmek bilmiyorum bizim buralarda kuş alçak çalıştığından bana öyle geliyordur belki ama saçma olarak fişeklikte ne denk gelirse atıyor vuruyoruz burada..düşüyor yani kuş..ördek gibi yaralı gitmiyor kolay kolay..yaralı giden tahtalı çok nadir.

AHMET BEY MERHABA  RC NİN F1 28 GR tarp fişeğini  ( MAVİ RENKLİ KOVA ) ımı diyorsunuz ? YOKSA BAŞKA BİR FİŞEK Mİ ? HANGİSİ ?

Ahmet Beyin basettiği Yavaşçaların F1 Trap fişeği..gri uzun kovanlı fişek..siyah renk..RCnin F1 serisi yok..28gr RC1 ,YADA 28gr RC2 Competition diye geçer 28 gr RC'ler.
« Son Düzenleme: 11 Ekim 2013, 14:37:56 Gönderen: Şahin BİTEN »

Çevrimdışı Hamza CİVİL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Şahin abi bilgilendirme yardımın için teşekkürler abi..
1983 ANKARA

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
Şahin abi bilgilendirme yardımın için teşekkürler abi..

Rica ederim..yardımcı olabildiysek ne mutlu ..inşallah bereketli bir tahtalı avı yaşarsınız.

Çevrimdışı Ziya ÇOBANOĞULLARI

• Müdavim Üyemiz
  • Avın başı rasgele sonu nasiptir.
F1 Yaf

Tahtalıya trap fişeği atmak   ???
  • Belçika Piper Çakmaklı Çifte(Constantinople-Lazaro Gabay)
  • Çifsan Çsp 555 Süperpoze
  • Sarsılmaz Concorde Yarı otomatik
  • Luigi Franchi Black Magic Yarı otomatik
  • Pietro Beretta S56E
  • Savaşcı Pointer's Altar
Ziya ÇOBANOĞULLARI      A rh +
02.06.1972 Bergama/İZMİR
İkamet : Çandarlı

Çevrimdışı Hüseyin EKİNCİ

• *
  • 5334751516
bp 32 gr 5 6  cok soguklarda 33 gr bp derim
Hüseyin EKİNCİ
1982-Antalya

Çevrimdışı Hamza CİVİL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Yorum yapan ve yardımcı olan herkese teşekkür ederim..
1983 ANKARA

Çevrimdışı Ahmet YILDIRIM 17

• Müdavim Üyemiz
  • çanakkale
yavaşçaların trap fişeğinden bahsediyorum deneyin ve görün

Çevrimdışı Şenay YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Hamza bp 32  5 n..
  • huğlu kop g601 yoto 71 namlu
  • huğlu kop 104 A 76 mamlu
  • Sarsılmaz Leopard y oto 71 namlu
istanbul  Çatalca 1971                                                                         5354139014l

Çevrimdışı Hamza CİVİL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Şenay bey yardımınız için teşekkür ederim..
1983 ANKARA

Çevrimdışı Hüseyin ZORLU

• Müdavim Üyemiz
winchester special chasse 34 gr 4 no nikel ,bu fişek çıktı çıkalı başka bir fişek kullanmam şiddetle tavsiye ederim,bir de bu sene lambro 33 gr brown diye fişek var onu denicem bakalım çok övdüler bu fişeği sonuçları bildiririm selamlar...
HÜSEYİN ZORLU 
1980 BUCAK

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
B&P veya LAMBRO derim..selamlar
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimdışı Hamza CİVİL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Hüseyin ZORLU ve Ahmet ÖZTÜRK beylere yardımlarından dolayı teşekkkür ederim..
1983 ANKARA

Emre KARADENİZ

• Ziyaretçi
50 metrede tahtalı düşürmek zordur. hangi fişeği atarsan at vücuttan pek aldırmaz eğer saçma biraz kalınsa kanat kırdıysa düşürürsün. ama ortalama 35 40 metreye kadar sana şunu diyebilirim.  ben en zevkli tahtalı avını sabah geçitlerinde yapıyorum. ortalama o dediğin mesafelerde ya da biraz daha alçak uçuş şeklinde oluyor. ama biraz zor bir avdır tahtalı. dediğim gibi eğer kanat kırmamış ya da hassas bir yere isabet almamışsa göğsüne değen saçmalara aldırış etmez gider. tahtalının saçmalara karşı en hassas olduğu an ağaca ya da yere konarken yavaşladığı andır. onun haricinde geçit avında çok sağlam uçar kolay kolay düşmez. mesafe konusunda avcıyı çok yanıltır yakın zannedersin ama menzil dışıdır. fişekte yerli olarak meca 34 gr 5 no avrupa fişekte de bp ve rc kullanıyorum onlar da 34 gr 4-5 no şeklinde. güzel verim alıyorum. yerine göre de 1 veya 3 şok kullanıyorum. bu av süperpoze ile daha verimli oluyor..