Kullanmadım. Yakın zamanda bu bıldırcın fişeğinde bir değişiklik yapmışlar. İlk halinde çelik(yani yumuşak demir) saçma ile doluydu. Kendileri silaha zararı olmuyor, etkili falan demişlerdi ama yine de bu sene değişikliğe gitmişler. Bu sefer çelik saçmayı alta koyup, üzerine normal kurşun saçma koymuşlar. Yani tapa dışında kalan, namluya sürtecek sert saçma olmayacak şekle getirmişler. Yani melez(çelik+kurşun) olmuş. Kancık da deniyorsa bilemem
Nasıl fişek oldu bilmiyorum. Sert saçmaların hepsi altta kaldıysa tüfeğe zararı olmaz. Çelik saçma grupmanı yumuşak saçmanınkinden iyidir ama kurşun olandan daha çabuk sürat kaybeder. Gerçi bıldırcın gibi azami 25 m içinde vurulan kuş için ehemmiyetli bir yavaşlama olmaz sanıyorum. Fakat önemli bir husus daha var. Çelik saçma sert yüzeylere çarpınca kurşun gibi yamulmaz, sekerek yoluna devam eder. Mesela taşlık yerler, bahçe duvarları, su yüzeyi, ağaç dalları gibi yerlere çarpan çelik saçmadan sakınmak gerek. Nitekim çelik saçmalı fişeklerin kutusunda sert yüzeylerden sekebileceği uyarısı vardır.
Bu son değişiklikten sonraki fişeklerden henüz kullanan olmamıştır sanıyorum. "Biraz" çevreci olması iyi bir şey. Fakat bilinçli kullanmak gerek.