Gönderen Konu: yetişkin satılık köpekler hakkında  (Okunma sayısı 5275 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Vedat HAMURCU

• Müdavim Üyemiz
yetişkin satılık köpekler hakkında
« : 12 Temmuz 2013, 13:14:45 »
Arkadaşlar bu konuyu nereye yazacağımı bilemediğimden buraya açtım 2. 6 ay üstü satılıklar bölümünde benimkide dahil olmak üzere cok köpek var ve dikkatimi ceken konu köpeklerin av meziyetleri yazılı bu meziyetlere göre yavru kpek fiatlarıyla kafa kafaya ben 800 yazdım öteki 1250 digei 1000 tl gibi rakamlar ve takip ettiğim kadarıyla satışta yok bu konuyu neye bağlıyorsunuz köpek coklugumu yoksa avcılığı bırakmalarımı yorumlarınız
Vedat HAMURCU
1960-Balıkesir/Edremit

Çevrimdışı Mustafa ÖZKOL

• Müdavim Üyemiz
  • Mustafa ÖZKOL 07.07.1977 KAYSERİ 532 776 89 56
Ynt: yetişkin satılık köpekler hakkında
« Yanıtla #1 : 12 Temmuz 2013, 13:46:18 »
Vedat bey

benim görüşüm insanlardaki yetişkin köpeğe karşı olan güvensizlik..Ya arkadaş eğer adam köpekten memnun olsa av sezonu açılmaya yakın  yavru fiyatına

yakın bir rakama verirmi düşüncesi var insanımızda...ben yavruluktan alıp emek verip yetiştirip 2 yaşına getirdiğim ve memnun olduğum bir köpeği

satmamda hediyede etmem...şu anda 1 yetişkin birde yavru olmak üzere 2 köpeğim var yetişkinden çok memnunum...2 yıldır takip ettiğim bir kandanda

dişi köpeğime eş olacağını düşündüğüm bir yavru aldım...umudum odurki uzunca bir zaman köpek meselesini unutacağım....

birde sezon kapanınca herkez avı bırakıyor yer sıkıntısı çıkıyor köpeğini tüfeğini satmaya çalışıyor...

aradan belli bir zaman geçince o yer sıkıntısı olan avı bırakan arkadaşların yeni tüfek ve köpekleri ile boy boy fotolarını izliyoruz...

birde avcılığı bırakan yok..LEGAL AVCILIKTAN  İLLEGAL AVCILIĞA GEÇİŞ VAR....

Köpek yetiştiricileri ve köpekten para kazananlar yukarda yazdıklarımın dışındadır...yazdıklarımda kimseyi kırma amaçlı değildir

selamlar
  • Akus 20 ga çifte
  • Beretta 686 silver pigeon 12 ga
  • Benelli s90 12 ga
  • Radentis Queen Setter 6 yaşında

Çevrimdışı Orhan AKSOY

• *
« Yanıtla #2 : 12 Temmuz 2013, 14:01:43 »
Vedat bey

benim görüşüm insanlardaki yetişkin köpeğe karşı olan güvensizlik..Ya arkadaş eğer adam köpekten memnun olsa av sezonu açılmaya yakın  yavru fiyatına

yakın bir rakama verirmi düşüncesi var insanımızda...ben yavruluktan alıp emek verip yetiştirip 2 yaşına getirdiğim ve memnun olduğum bir köpeği

satmamda hediyede etmem...şu anda 1 yetişkin birde yavru olmak üzere 2 köpeğim var yetişkinden çok memnunum...2 yıldır takip ettiğim bir kandanda

dişi köpeğime eş olacağını düşündüğüm bir yavru aldım...umudum odurki uzunca bir zaman köpek meselesini unutacağım....

birde sezon kapanınca herkez avı bırakıyor yer sıkıntısı çıkıyor köpeğini tüfeğini satmaya çalışıyor...

aradan belli bir zaman geçince o yer sıkıntısı olan avı bırakan arkadaşların yeni tüfek ve köpekleri ile boy boy fotolarını izliyoruz...

birde avcılığı bırakan yok..LEGAL AVCILIKTAN  İLLEGAL AVCILIĞA GEÇİŞ VAR....

Köpek yetiştiricileri ve köpekten para kazananlar yukarda yazdıklarımın dışındadır...yazdıklarımda kimseyi kırma amaçlı değildir

selamlar

O kadar doğru şeyler yazmışki katılmamak mümkün değil
  • Benelli Raffaello Special Lusso
  • Fabarm Elos C
  • Perazzi mx8
  • Pointer ve Setter
Orhan AKSOY
1969 Serik/ANTALYA  BRh +

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 12 Temmuz 2013, 15:24:05 »
yaban tv ve kıf ve internetle birlikte bizdeki av köpegi anlayışı hızlı bir şekilde degişiyor gelişiyor... eskiden av yapsın ferma versin yeterdi,sonradan tipde olsun (ırk standartları)olmuşken secerede olsun hatda geçmişinde şampiyon köpekler olsun a kadar gelmiştir....

yaban tv den kıften internet ortamından haberdar olan avcılar artık eski tip eski kan köpeklerin yüzüne bakmıyor...  kan temiz köpek güzel secere güzel olunca avcımız av bilmeyen genç köpege 1500 tl yi yapıştırıp alıyor,görenlerde hayran kalıyor.......
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Orhan AKSOY

• *
« Yanıtla #4 : 12 Temmuz 2013, 15:45:16 »
Birol bey av yapan, çok methedilen ve iyi paralara satılan yurtdışı secereli yetişkin sayısı bu özelliklere haiz genç sayısından oldukça az , sanki bir çelişki var yavru iken ejderha olanlar reklamı bol olanlar daha sonra piyasadan sessiz sedasız çekiliyormu ne dersin ?
  • Fabarm Elos C
  • Perazzi mx8
  • Pointer ve Setter
Orhan AKSOY

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 12 Temmuz 2013, 16:14:40 »
Birol bey av yapan, çok methedilen ve iyi paralara satılan yurtdışı secereli yetişkin sayısı bu özelliklere haiz genç sayısından oldukça az , sanki bir çelişki var yavru iken ejderha olanlar reklamı bol olanlar daha sonra piyasadan sessiz sedasız çekiliyormu ne dersin ?

bu hikaye eskiden beri anlatılır... secere av yapmaz kırık köpek av yapar... .. kanı temiz geçmişi süper ırk standartlarında kusursuz ve burnu harika avına doyulmaz  köpegi bulmaktır yetiştirmektir asıl mesele.....  istisnalar herzaman olacaktır.....

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 12 Temmuz 2013, 18:47:51 »
Şunu da anlamak zor .Secereli köpeği olmayanlarda her zaman secereli köpekere tabiri caizse bir b.k atma çabası var . kırık köpek av yapar secere av yapmaz gibi laflar dolanıyor . Çok komik geliyor bana
Kanı temiz geçmişi süper ırk standartlarına uygun köpeği bulmak mesele değil ki zaten bu bahsettiğiniz secereli köpektir. Secereli olunca kanı belli ırk standartlatına uygun üretim izni alınmış sadece genetik kusur değil diğer dış kusurlardan da arınmış köpeğe sahip oluyorsunuz işte .

Köpek satışları da bir kısım avcılar ki bunlar tembeldir ve köpek sevmezler . Her sezon başı köpek alırlar sezon sonu satarlar . Böyle insanlara ne köpek satmak isterim nede köpeklerini almak isterim . Şahsi fikirlerimdir.
Ayrıca 800 tl yada 1250 tl hatta sitemizde 15000 tl ye dahi köpek gördüm . Hiç bir zaman bir köpeğin fiyatına çok pahalı diyemedim çünkü masraflar emekler ortada. Yurt dışından yavru getiricem eğiticem en güzel mamaları alıp vericem sonra satışa koyacam 500 tl öle bişey yok .Kaliteye göre gördüğü ava tecrübesine eğitimine seceresine şampiyonluklarına hatta namına göre böle fiyat değişir .
Saygılar
« Son Düzenleme: 12 Temmuz 2013, 18:49:56 Gönderen: Ersin TETİK »
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Vedat HAMURCU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 12 Temmuz 2013, 19:37:21 »
mustafa bey ersin bey yazdıklarınızda sonuna kadar haklısınız köpek büyütmek yetiştirmek cok zor maalesef aklına gelmedik sıkıntılardan dolayı köpeklerini satmak zorundada kalıyorlar fiatta düşük olunca ister istemez insanların kafasında soru işareti oluşuyor haklılarda benim köpeklerimin secereleri yok yalnız soylarını takip ederim satılıklar bölümüne koyduğum efenin babaı aktif olarak avlandığım keş tir keşin babası kadirsarının jack vejackın babası birzamanlar ersin beydeydi herhalde efsane lord köpeğim resmi kayıt altında olmadığından inanıp inanmamak avcı arkadaşların taktirine kalmıştır
Vedat HAMURCU
1960-Balıkesir/Edremit

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 12 Temmuz 2013, 20:21:23 »
mustafa bey ersin bey yazdıklarınızda sonuna kadar haklısınız köpek büyütmek yetiştirmek cok zor maalesef aklına gelmedik sıkıntılardan dolayı köpeklerini satmak zorundada kalıyorlar fiatta düşük olunca ister istemez insanların kafasında soru işareti oluşuyor haklılarda benim köpeklerimin secereleri yok yalnız soylarını takip ederim satılıklar bölümüne koyduğum efenin babaı aktif olarak avlandığım keş tir keşin babası kadirsarının jack vejackın babası birzamanlar ersin beydeydi herhalde efsane lord köpeğim resmi kayıt altında olmadığından inanıp inanmamak avcı arkadaşların taktirine kalmıştır

abi mesele senin köpegin benim köpegim degilki,genel bir konudur... ben  begendigim hertürlü köpegin yavrusunu alırım.... genel görüşü yazdım sadece......

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Halil ARIK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 12 Temmuz 2013, 21:28:34 »
4 senedir kirik kopekle avlaniyorum beni tatmin ediyor. Nasip olursa ilerde annesi babasi belli av kani olan yavru bi setter yada pointer alicam. Seterim vardi civciv kaptigi icin satis ilanina koydum bir koli fisek karsiliginda yazdim bi kac kisi aradi onuda hediye edersem. Guvendigim bildigim kisi olduktan sonra zaten fisek almayacakrim. En sonunda cevremden bi arkadasa hediye ettim. Ben kopek alagimda siteden takip ettigim av fptolarini gordugum anne babadan kendi butceme gore bi yavru alacagim. Kopek satis olanlarinda cogun ilk msji kopek satisi.
halil arık
1984 afyonkarahisar
5464458072
Türk`ü,Türklüğü,Vatanı sevmek faşistlikse, Hitler yanımızda komünist kalır..

Çevrimdışı Vedat HAMURCU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 12 Temmuz 2013, 21:39:09 »
arkadaşlar konuya sekiz arkadaşım yorum yapmış arkadşların hepsi haklı sebebler yazmışlar büyük köpeklerde güvensizlik secere vesariye buna benzer yazılar evet köpeğin nerden geldiği dedesi babası annesi ve ırk özelliklerini biliyorsan mesele yok gibime geliyor
Vedat HAMURCU
1960-Balıkesir/Edremit

Çevrimdışı Uğur CAMUZCU

• Müdavim Üyemiz
    • http://www.loftyberg.com
« Yanıtla #11 : 12 Temmuz 2013, 22:02:47 »
Vedat bey, bu konuya herkes kendince yorum yapacaktır. Hatta bu yorumlar bazı tartışmalarada yol açacaktır. Ben kısaca şunu söylemek istiyorum bu konuyla ilgili SÖZ UÇAR YAZI KALIR.
Uğur CAMUZCU
1970  BURSA

Çevrimdışı Savaş KAYGISIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 12 Temmuz 2013, 22:47:25 »
  BEN SN.UĞUR BEYE KATILIYORUM, BU KONU KİŞİDEN KİŞİYE DEĞİŞEBİLİR, TARTIŞMALARADA YOL AÇABİLİR.
   BEN 45 YILLIK AVCILIK HAYATIMDA RAHMETLİ BABACIĞIMDA AVCIYDI, BİR ÇOK AV KÖPEĞİMİZ OLDU, YAVRUDAN BESLEDİK. O ZAMANLAR AV KÖPEĞİNİN KALİTESİ ŞİMDİKİ GİBİ DEĞİLDİ (ÇOĞU KULAĞI UZUNSA, BURNU YERDE GEZİYORSA, BİRAZDA GÖRÜNTÜSÜ DÜZGÜNSE, AVDA FERMA VERİP, VURDUĞUNUDA GETİRİYORSA O KÖPEĞİN YAVRULARINDAN SAHİPLENME PEŞİNDEYDİK).ŞİMDİ BİRÇOK DEĞERLİ YERLİ ÜRETİCİMİZ VAR, HEM PARA HEMDE EMEK HARCIYORLAR, KALİTELİ KANLARI ÜLKEMİZE KAZANDIRMAK İÇİN. ÖRNEĞİN SN. UĞUR CAMUZCU KARDEŞİMİZ VE DİĞERLERİ GİBİ.
    BENİM EDİNDİĞİM TECRÜBELERDEN: EN İYİ AVI YAPAN, AVCI YETİŞKİN KÖPEĞİ YAVRUDAN KİM YETİŞTİRMİŞSE, KÖPEK O KİŞİNİN ENERJİSİNE GÖRE HAREKET EDİP, O PARALELDE AVLANIYOR. AYNI KÖPEĞİ BEĞENİP ALAN BAŞKA BİR AVCI İLK SEZONDA AYNI KÖPEKTEKİ PERFORMANS DÜŞÜKLÜĞÜNÜ GÖRÜNCE BAŞLANIYOR SIZLANMAYA VE HEMEN ELİNDEN ÇIKARMA ÇALIŞIYOR, ASLINDA KÖPEK BİLDİĞİ, AVINI ESAS SAHİBİNDE GÖRDÜĞÜ VE BEĞENİP ALDIĞI KÖPEK. YETİŞKİN KÖPEKDE BÖYLE BİR SIKINTI YAŞANABİLİYOR. TABİKİ ŞAHSİ KANAATİMDİR.
    BENİM TANIDIĞIM BİR AVCI DOSTUM VAR, ELİNDE HER CİNSTEN ÇOK İYİ AVCI OLAN YETİŞKİN KÖPEKLERİ VAR AMA, AV YAPAMIYOR HEPSİNDEN DE ŞİKAYETÇİ. ASIL KABAHAT KENDİSİNDE BUNU BİR TÜRLÜ KABUL ETMİYOR, 3-4 BİNLİRA VERİP KÖPEĞİ ALIYOR AMA KÖPEK ANINDA DEĞİŞİYOR.
    SELAM VE SEVGİLERİMLE.
1958-Ankara

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 14 Temmuz 2013, 01:51:07 »
Bende sizin köpeğinmiz ile ilgili olarak değil de genel olarak yazmıştım . Ancak şunu da söylemden geçemeyiceğim ya .Köpek civciv kapıyor diye satılmaz . Başka bir çok sebepten satılıabilir ama çok kısa eğitim ile düzeltilebilecek şeyler için köpek satmaya kesinlikle karşıyım . Her köpeğin muhakkak sevmediğiniz huyları olacaktır .Bir çok huy lütfen yanlış anlaşılmasın bir çok huy diyorum hepsi diyemiyorum , eğitim ile değiştirilebilir.Bir arkadaşım da köpek daha ilk avlarında iken bıldırcın yedi diye köpeğini sattı hemen .Köpeklerde sonuçta bir canlı ve mükemmel huylar ile doğmuyorlar bizde elimizden geldiğince onları istediğimiz şekle sokmaya çalışıyoruz ki buna da eğitim diyoruz . Uzun lafın kısası eğitim şart ! :)))))
saygılar
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Orhan AKSOY

• *
« Yanıtla #14 : 14 Temmuz 2013, 02:16:45 »
Avcılarımızın bir çoğu ırk özellikleri bakımından kendisine uyacak ırkı tespit etmeden sahiplenmeleri neticesinde hayal kırıklığına uğruyorlar. Yetişkin satışlarında da  samimi olmayan bahanelerle elden çıkarmak zorunda olduklarını beyan edip daha sonra kendi kendilerini tekzip etmeleri de güvensizliği getirmekte
Bundan dolayı yetişkin iyi köpeklerde hak ettiği değeri bulamıyor diye düşünüyorum.
  • Fabarm Elos C
  • Perazzi mx8
  • Pointer ve Setter
Orhan AKSOY

Çevrimdışı Ekrem YENİ

• *
  • Daday/ Kastamonu Samsun
« Yanıtla #15 : 14 Temmuz 2013, 11:48:29 »
Yukarıdaki yazılanların bir çoğu kişisel düşünce gibi olsa da genelleme yapılabilir. Bazıları avcılığın yanında gelir elde etmek istiyor, bazıları aceleci-sabırsız, bazıları bir arayış içinde. Biz avcıyız genelde hepimiz bir arayış içindeyiz. İyi olsun fonksiyonel olsun, vb. 38 yaşındayım şu ana kadar 8 adet tüfeğim oldu. farklı tiplerde ve markalarda, son ikiyi sayarsakda 6 köpeğim oldu. 3 ü hala elimde. 3 ünü de satılığa çıkardım 1 tanesini sattım ( Oda alan kişi baksın diye) . verdiğim köpeklerden alan kişiler memnunlar. şu var beğenmediğimiz, değiştirmek istediğimiz köpeklerimizi eksiği yada fazlasıyla söylersek zannedersem herkes memnun kalır. şikayetçi de olmaz. Alırken, starken ve hediye ederken  ;D bile. Şu anda 2 drahtarım var ikisini alırken sitenin bahçesinde bakabilyordum, şikayet ettiler, başka alanda bakıyorum mecburen. Evde balkonda bakacam yakın zamanda, o yüzden yavruların birini elden çıkaracam, şimdi şöyle ne yapalım, parayla alıp 2-3 ay baktığın yavruyu sezon gelmeye yakın 1 ay kala kim elden çıkarmak ister. Ne diyelim hayırlısı. o yüzden birbirmize karşı ön yargılı, çıkarcı, karalayıcı, vb. olmayalım. Zaten avla ilgili çevreyle, devletin zorlaştırıcı uygulamalarıyla, zaman zaman ev halkıyla ;) mücadele içindeyiz birde birbirimize karşı bunu yapmayalım. İçimizden geçeni, bildiklerimizi paylaşalım. herkese saygılar ve hayırlı ramazanlar
1976-Daday / KASTAMONU